Magda K. 1000
  • Escape room Bezludna Wyspa

    Bezludna Wyspa
    FunEscape
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Wyspa

    18.07.2019 | data wizyty: 17.07.2019

    Pokój jest bardzo dobrze wykonany. Łatwo można wyobrazić sobie, że to prawdziwa bezludna wyspa. Pomysł na aranżację super :)

    Niestety z pokoju całą ekipą wyszliśmy trochę rozczarowani. Przyznaję, że z kilkoma zagadkami mieliśmy problem, ale może udałoby nam się wpaść na rozwiązanie, gdyby nie pojawiało się ono od razu na monitorze! Zazwyczaj dużo podpowiedzi wysyła się, gdy drużyna ma bardzo mało czasu i nie wyrobi się bez pomocy. Byłam więc przekonana, że po prostu za wolno nam idzie. A tu nagle po czterdziestu pięciu minutach gry drzwi się otworzyły, a nasza przygoda na wyspie się skończyła!
    Najgorsze było to, że dostaliśmy podpowiedź nawet do ostatniej zagadki, chwilę po odkryciu potrzebnego elementu! A przypomnę, mieliśmy jeszcze piętnaście minut zapasu.

    Mimo to pokój ma bardzo duży potencjał i myślę, że mogę polecić go bardziej zaawansowanym drużynom.

  • Escape room W pogoni za białym królikiem

    W pogoni za białym królikiem
    Quest Hunt
    Warszawa

    Królik

    15.06.2019 | data wizyty: 10.06.2019

    Bardzo przyjemny pokój, najlepszy dla grup początkujących, ale mi jako osobie doświadczonej również przypadł do gustu. Zagadki są ciekawe i spójne, niezbyt skomplikowane.
    Klimat bajkowy, na wysokim poziomie :)
    Jedyne co mi przeszkadzało to sposób odliczania czasu - informacje co 10 minut były rozpraszające.

  • Escape room Odyseja kosmiczna

    Odyseja kosmiczna
    Quest Hunt
    Warszawa

    Przygoda

    11.05.2019 | data wizyty: 03.05.2019

    Świetnie się tu bawiłam. Zdarza się, że w niektórych pokojach gra zaczyna mi się dłużyć, ale ten naprawdę mnie wciągnął. Moja grupa nie narzekała na matematykę, chociaż to prawda, że jest jej całkiem sporo. Na początku ciężko ogarnąć co się dzieje, ale wszystko jest logiczne, a zagadki ciekawe. A później naprawdę zachwyciłam się drogą do maszynowni i reaktora. Dodatkowy plus za zagadki wymagające współpracy, bardzo takie lubię 😊

  • Escape room Kolonizacja Marsa

    Kolonizacja Marsa
    Świat Zagadek
    Warszawa

    Mars

    10.05.2019 | data wizyty: 02.05.2019

    Bardzo przyjemny pokój, z dużą ilością ciekawych zagadek. Naszym zadaniem nie jest jedynie standardowa ucieczka, co stanowi dla mnie dużą zaletę i uatrakcyjnia zabawę. Jedyne co średnio mi się podobało to ilość rozpraszaczy w laboratorium. Widząc niektóre elementy od razu byłam ciekawa, do czego się później przydadzą, niestety rozczarowałam się potem ich brakiem zastosowania.
    Pokój polecam grupom nieco bardziej doświadczonym.

  • Escape room Ekspedycja na Marsa

    Ekspedycja na Marsa
    Team Exit - Pokoje zagadek -Escape Room 24
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Marsjańska misja

    31.01.2019 | data wizyty: 31.01.2019

    Z tego pokoju wyszłam z mieszanymi uczuciami. Już sam początek nie przypadł mi do gustu. Wraz z resztą drużyny kompletnie nie mogłyśmy się skupić; zaczęły mnie boleć oczy i miałam już tego pokoju dosyć. Później było lepiej, powiedzmy, że zagadki „prowadziły” nas przez grę - całkiem mi się to podobało. Na plus również zagadka zręcznościowa. Niestety później było gorzej. Gdy zobaczyłam zagadkę logiczną, nad którą naprawdę trzeba było pomyśleć, bardzo się ucieszyłam, ale to wcale nie było logiczne. Niektóre „pytania” miały więcej niż jedno możliwe rozwiązanie, więc zamiast myśleć, musiałyśmy w końcu zgadywać. Rozwiązanie do ostatniej zagadki pojawiło nam się przez przypadek wcześniej, więc ostatnią kłódkę otworzyłyśmy jeszcze przed rozwiązaniem poprzednich zagadek.
    Jako że pokój był w promocji, nie żałuję, ale gdybym miała za niego zapłacić zwykłą cenę, byłabym dużo bardziej niezadowolona.

  • Escape room Saloon

    Saloon
    Team Exit - Pokoje zagadek -Escape Room 24
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Dziki zachód

    31.01.2019 | data wizyty: 31.01.2019

    Pokój jest bardzo ładnie i klimatycznie urządzony. Niestety słychać odgłosy z innego pokoju, a jako że natrafiłyśmy na grupkę dzieci, było to rozpraszające i nie pozwoliło do końca wczuć się w klimat. Zagadki bardzo mi się podobały (z wyjątkiem jednej kłódki, z którą z powodu mylących oznaczeń bardzo długo się męczyłyśmy), były oryginalne i wciągające. Właśnie takie pokoje, gdzie jest dużo całkiem prostych zagadek, najbardziej lubię i wychodzę z nich z największą satysfakcją.

  • Escape room Rytuał

    Rytuał
    FunEscape
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Nieśmiertelność

    28.01.2019 | data wizyty: 27.12.2018

    Pokój bardzo mi się podobał. Klimat jest dobrze oddany i nie trzeba dużo wyobraźni, by poczuć się jak w chatce szamana. Jeśli chodzi o zagadki, najbardziej podobała mi się ostatnia. W kilku wymagana jest spostrzegawczość, co trochę nas opóźniło albo zmusiło do wzięcia podpowiedzi. Ale może to tylko my mamy taki problem ze znajdywaniem rzeczy :)
    Pokój poleciłabym raczej początkującym grupom i na pewno niezbyt licznym.

  • Escape room Fabryka Potworów: Detektywistyczna przygoda

    Fabryka Potworów: Detektywistyczna przygoda
    KMK Systems
    Wieliczka

    Genialny pokój!

    07.09.2018 | data wizyty: 13.08.2018

    To był pierwszy pokój w moim życiu, do którego poszłam w sumie przypadkiem. Szliśmy właśnie z rodziną na kolację, kiedy zauważyliśmy napis "Escape Room". Żartobliwie zapytałam, czy się tam wybierzemy. Ku mojemu zaskoczeniu rodzina zgodziła się i weszliśmy tam od razu.

    Muszę przyznać, że pokój ten jest genialny. Klimat zachwyca, szczególnie jeśli oglądało się film. Zagadki były, przynajmniej dla mnie, tak niesamowicie oryginalne i kreatywne, że satysfakcja z rozwiązania ich została na bardzo długo.

    Podsumowując, bardzo polecam ten pokój!

  • Escape room Polski Skarbiec

    Polski Skarbiec
    FunEscape
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Super zabawa!

    07.08.2018 | data wizyty: 19.07.2018

    Ten pokój jest jednym z tych, które dały mi najwięcej satysfakcji. Odwiedziłam go wraz z kuzynami z Australii, którzy w Escape Roomie byli po raz pierwszy w życiu.
    Najbardziej oryginalny jest według mnie początek gry - nigdy nie spotkałam się z czymś takim!
    Przez pierwsze 20-30 minut szło nam dosyć opornie i naprawdę się bałam, że nie zdążymy. Ale później wszystko pomknęło tak szybko, że skończyliśmy z paroma minutami zapasu i wyszliśmy z pokoju bardzo zadowoleni.

    Bardzo polecam!

  • Escape room Pokój Zagadka

    Pokój Zagadka
    Dom Zagadek
    Warszawa

    Zagadka

    07.08.2018 | data wizyty: 20.07.2018

    Od dawna chciałam odwiedzić ten pokój -tajemnicza nazwa bardzo mnie zaciekawiła. Nie zawiodłam się :)
    Zagadki są ciekawe i oryginalne, rozwiązanie ich daje satysfakcję.
    Polecam wszystkim grupom!

Zobacz więcej opinii: 1 2 3