Ania B. 6
  • Escape room Syreni Śpiew

    Syreni Śpiew
    Fox O'clock
    Wrocław

    Złote jajko i kilka zaklęć

    15.07.2019 | data wizyty: 02.07.2019

    Początkowo mieliśmy trafić do DoobyDoo, ale pech chciał, że musieliśmy zmienić pokój. Szczęście w nieszczęściu i trafiliśmy do pokoju związanego z tematyką Harrego Pottera. Klimat pokoju genialny i wystrój też fajnie zaplanowany, aczkolwiek jak na pokój, który jest najświeższy już można było dostrzec kilka zmęczonych elementów lub być może nie do końca dopracowanych. Same zagadki naprawdę świetne, do tego wpisujące się w klimat Harrego Pottera tak genialnie, że naprawdę można było się wkręcić. W niektórych miejscach w pokoju przydałoby się więcej światła aby lepiej odczytać wskazówki, ale rozumiemy, że za łatwo też być nie mogło. Bawiliśmy się bardzo dobrze i nawet nie zauważyliśmy jak minęła nam godzina.
    Co do obsługi to Pani nie zrobiła nam nic złego, ale jakoś nie załapaliśmy z nią chemii i jak zwykle spędzamy jeszcze przynajmniej 30 minut na rozmowie to tutaj wyszliśmy w głuchej ciszy słysząc od razu 'do widzenia'.
    Tak czy siak do Dooby Doo kiedyś jeszcze wrócimy :)

  • Escape room Lochy Króla Artura

    Lochy Króla Artura
    Exit19.pl
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Pasuję Cię na... mojego księcia!

    15.07.2019 | data wizyty: 02.07.2019

    Do Wrocławia przyjechaliśmy z zamiarem pójścia do Zemsty, ale z powodu wcześniejszej burzy nie było nam tym razem dane aby się zemścić. Ale nie żałujemy, oj bardzo nie żałujemy! Kiedy przeczytałam na szybko, że ten pokój był pokojem z Mistrzostw to od razu wiedziałam, że musimy do niego trafić. Pokój zrobiony tak genialnie, że słów brak! Klimat mistrzowski. Dopracowany pokój do tego stopnia, że nawet głupie głośniki były tak zamaskowane, że nie czuło się tej współczesnej ingerencji. Pojawiło się kilka zagadek, których nie widzieliśmy wcześniej i była to czysta przyjemność je rozwiązywać. Serio, tak bardzo wkręciliśmy się w klimat, że czasami mieliśmy gdzieś ile mamy jeszcze czasu i po prostu zachwycaliśmy się wystrojem, daną zagadką czy po prostu robiliśmy przerwę na małego przytulasa ^^
    Nie żałujemy zmiany pokoju i na pewno wrócimy jeszcze do nie jednego pokoju tej firmy.
    Obsługa mega miła i bardzo rozgadana (a myślałam, że ja dużo gadam :P). Dziękujemy i do zobaczenia, a wszystkim, którzy jeszcze z wizytą u Artura nie byli to polecamy go odwiedzić czym prędzej!

  • Escape room Świątynia Zagłady

    Świątynia Zagłady
    Open The Lock
    Gliwice

    Wiarygodna opinia

    W dwójkę też daliśmy radę!

    14.07.2019 | data wizyty: 11.05.2019

    Do pokoju wybraliśmy się standardowo w dwójkę i mimo, że sugerowana liczba osób to 4-6 to nie mieliśmy gigantycznych problemów z przejściem zagadek. Musieliśmy się trochę nachodzić i nagłówkować, ale dzięki temu mogliśmy oboje brać udział w rozwiązywaniu każdej zagadki. Klimat pokoju niesamowity i przygotowany z dbałością od najdrobniejsze szczegóły. Fajny element zaskoczenia, aczkolwiek ja jak zwykle mało zawału nie dostałam ;) Zagadki świetne, kilka z nich widziałam pierwszy raz więc super, że autorzy pokoju podeszli do tematu bardzo kreatywnie. Jak zwykle przy dobrej zabawie straciliśmy poczucie czasu, ale nie na tyle aby nie wyjść z pokoju :) Obsługa bardzo miła i jak zawsze trochę się zagadaliśmy!

  • Escape room Łódź Podwodna

    Łódź Podwodna
    Quest Cage
    Katowice

    Wiarygodna opinia

    Hm...

    14.07.2019 | data wizyty: 22.01.2019

    Zachęceni genialnymi pokojami od Quest Caga postanowiliśmy wpaść i do tego. Wystrój samego pokoju zapowiadał świetną zabawę, ale potem zaczęły się schody. Nie wszystkie zagadki wydały nam się logiczne, ale staraliśmy się nie błąkać za długo i korzystać z podpowiedzi. Zagadki może nie były bardzo trudne, ale nie do końca wydawały nam się jasne. Końcowa łamigłówka okazała się popsuć nam całą zabawę i myślę, że gdyby rozwiązać to w inny sposób możnaby uzyskać lepszy odbiór, a nie taki z jakim my zostaliśmy czyli lekkim niesmakiem i niedosytem. Sam wystrój wymaga delikatnego odświeżenia. Oczywiście nie spisuję na straty innych pokoi tej firmy, ale ten podobał nam się zdecydowanie najmniej.

  • Escape room Stacja Kosmiczna

    Stacja Kosmiczna
    Open The Lock
    Gliwice

    Wiarygodna opinia

    No to fru!

    14.07.2019 | data wizyty: 24.02.2019

    Chyba najstarszy pokój ze wszystkich w firmie, a mimo tego bardzo fajnie zachowany, ze świetnym wystrojem i ciekawymi zagadkami. Naprawdę wkręciliśmy się w historię i straciliśmy poczucie czasu. Myślę, że pokój wymaga delikatnego odświeżenia, ale w żaden sposób nie przeszkodziło nam to w dobrej zabawie. Udało się wyjść z uśmiechem na twarzy :)
    Obsługa genialna, chyba z dodatkową godzinę spędziliśmy na rozmowie z przemiłą panią.
    Na pewno odwiedzimy jeszcze inne pokoje tej firmy!

  • Escape room Piekło Hazardzisty

    Piekło Hazardzisty
    Quest Cage
    Katowice

    Wiarygodna opinia

    Nie spodziewałam się takiej niespodzianki na końcu :D

    14.07.2019 | data wizyty: 03.03.2019

    O tym, że ten pokój brał udział w Mistrzostwach dowiedzieliśmy się dopiero przed samym wejściem. Zdecydowaliśmy się wybrać do kolejnego pokoju w Quest Cagu, bo byliśmy mocno zachwyceni poprzednimi. Więc i tu nie mogło być inaczej. To pokój, który zdecydowanie stoi na równi ze słynnym Moriratim, którym byliśmy zachwyceni. Klimat hazardu genialnie oddany i świetne jest to, że nie trzeba znać zasad wszystkich gier hazardowych żeby świetnie się bawić w pokoju. Fani kłodek też będą zadowoleni, zarówno jak i Ci co wolą bardziej elektroniczne i manualne zagadki. Gigantyczną frajdę sprawił mi system podpowiedzi :D Do tego jestem fanką ostatniej części pokoju, ale z powódek czysto prywatnych (bez spoilerów!), ale serio, świetny pokój na wysokim poziomie! Aż nie chciało się stamtąd wychodzić!
    Teraz czekamy na kolejny pokój od QC :)

  • Escape room Fabryka Czekolady

    Fabryka Czekolady
    LOFTescape
    Chorzów

    Choco... late!

    14.07.2019 | data wizyty: 06.01.2019

    O fabryce czekolady w Lofcie słyszałam już od dawna i wybierałam się tam naprawdę długo. Szczęście chciało, że trafiłam tam z grupką swoich przyjaciółek z okazji mojego wieczoru panieńskiego. Mimo, że odwiedziłyśmy pokój dzień po nieszczęśliwej katastrofie nie wpłynęło to w żaden sposób na nasz odbiór czy czerpanie przyjemności z zabawy.
    Pokój jest obłędnie przesłodki i zrobiony w stylu, który uwielbiam czyli "czy powinnam tu ściągnąć buty, bo jest tak ładnie?". Zagadki jak na LOFT przystało naprawdę na wysokim poziomie, kilka z nich widziałam pierwszy raz! Klimat naprawdę świetny i trafiający w mój osobisty gust. Świetnie się bawiłyśmy w swoich gronie mimo, że ekipa była mocno zróżnicowana (jedna osoba była pierwszy raz, inne 2-3, a ja ponad 30). Kompletnie straciłyśmy poczucie czasu totalnie oddając się historii i zabawie.
    Cieszę się, że część mojego panieńskiego mogłam świętować u Was :)

  • Escape room Sherlock's Room

    Sherlock's Room
    Quest Cage
    Katowice

    W istocie Sherlocku...

    14.07.2019 | data wizyty: 16.08.2016

    Do pokoju wybrałyśmy się w trójkę. Sam w sobie pokój nie był bardzo rozbudowany, ale naszpikowany ciekawymi zagadkami. Pokój już ma swoje 'lata', co było w jakiś drobny sposób odczuwalne, ale może to również kwestia tego, że najpierw byłam w Moriartim, a potem w Sherlocku. Jeśli macie taką opcję to polecam pójść w odwrotnej kolejności :)
    Niemniej jednak obsługa i same wrażenia po pokoju były super więc nie mam tu nic do zarzucenia.
    To już chyba ostatni pokój, który odwiedzałam w Quest Cage'u, ale to tylko dlatego, że już we wszystkich byłam! Świetna firma i genialne pokoje - polecam! :)

  • Escape room Smocza Skała

    Smocza Skała
    Open The Lock
    Gliwice

    Mały, ale wariat!

    14.07.2019 | data wizyty: 17.11.2018

    Do pokoju trafiłyśmy w trójkę na urodziny jednej z nas. Żadna nie jest wielką fanką Gry o Tron, ale i tak miałyśmy świetną frajdę z rozwiązywania zagadek, a znajomość książek/serialu nie była tutaj bardzo potrzebna (aczkolwiek dodawała klimatu). Zagadek nie było bardzo dużo w pokoju, ale wymagały solidnego uruchomienia szarych komórek. Starałyśmy się działać bez podpowiedzi i finalnie skorzystałyśmy chyba tylko z jednej.
    Obsługa bardzo miła, na pewno odwiedzimy jeszcze inne pokoje tej firmy!

  • Escape room W gąszczu tajemnic

    W gąszczu tajemnic
    Quest Cage Centrum
    Katowice

    Gąszcz na pewno był!

    14.07.2019 | data wizyty: 29.09.2018

    Do pokoju zostałam zabrana przez przyjaciółki z okazji moich urodzin. To nasza taka mała tradycja. Zachęcone poleceniami z Quest Cage'a (tam gdzie Moriarty) ochoczo i z entuzjazmem podeszłyśmy do wyzwania jakie czekało nas w pokoju.
    Początkowo nie do końca wiedziałyśmy w co ręce włożyć - zacięcie na samym początku nie pomaga i mocno demotywuje. Jeśli chodzi o klimat to pierwsza część pokoju zrobiła na mnie duże wrażenie, natomiast druga już dużo mniej. Pokój jest już mocno zużyty, a rozwiązania techniczne czy wykorzystane w wystroju mogłyby przejść lekką modyfikację. Końcowe zagadki wydały się nam mało logiczne, ale może to ze względu na to, że sama tematyka nie do końca przypadła nam do gustu. Obsługa bardzo miła (dziękujemy za dodatkowy czas!), stara się nam pomóc w momentach kiedy trochę się przyblokowałyśmy.
    Zdecydowanie jestem większą fanką Quest Caga w oryginalnej lokalizacji, ale ten pokój na pewno znajdzie swoich wielbicieli :)

Zobacz więcej opinii: 1 2 3