Scorpio
  • Escape room Obłęd

    Obłęd
    Exit19.pl
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Odlot

    02.09.2019 | data wizyty: 01.09.2019

    Obłęd to pokój wyznaczający nowy, wyższy poziom rozrywki, który jeszcze niedawno mógł się wydawać nieosiągalny dla tego typu atrakcji. Obłęd to niespotykany, budzący dreszcz emocji klimat, to tajemnicza fabuła, to przemyślane i idealnie dopasowane do fabuły zagadki, a także niesamowity wystrój i dbałość o najdrobniejsze szczegóły.
    Czas spędzony w tym pokoju minie Wam szybko, a odwiedzić go musicie, bo każdy miłośnik ER będzie nim zachwycony, a ten kto miłośnikiem ER nie jest może nim zostać.
    Obsługa pokoju także na najwyższym poziomie. Widać, że to ludzie z pasją, chętni do podzielenia się własnymi doświadczeniami z odwiedzonych ER.
    Dziesiątka to nieodpowiednia ocena dla tego pokoju, bo tak naprawdę jest on poza skalą ocen.

  • Escape room Dooby Doo

    Dooby Doo
    Fox O'clock
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Gdyby nie te dzieciaki ...

    02.09.2019 | data wizyty: 01.09.2019

    Dooby Doo to bez wątpienia obowiązkowa pozycja dla każdego miłośnika ER. Świetna fabuła i klimat począwszy od samego wprowadzenia. Zagadki bardzo pomysłowe i idealnie dopasowane do fabuły a jednocześnie różnorodne.
    Sam pokój jest bardzo rozbudowany, a zagadek jest mnóstwo i aby przez nie przebrnąć trzeba naprawdę się uwijać, dlatego moim zdaniem jest to pozycja dla graczy z pewnym doświadczeniem. My potrzebowaliśmy nieco więcej czasu niż regulaminowe 90 minut, a mamy już trochę pokoi na koncie. Przy okazji - wielkie podziękowania dla obsługi za bezproblemowe przedłużenie naszej zabawy.
    W pełni zasłużona dziesiątka pod każdym względem.

  • Escape room Grota Mocy

    Grota Mocy
    Open The Lock
    Zabrze

    Wiarygodna opinia

    Ratując świat

    20.08.2019 | data wizyty: 12.08.2019

    Ratując świat musieliśmy zejść do groty aby odnaleźć magiczne kryształy.
    Misja się powiodła a my z zadowoleniem odnotowaliśmy nasz sukces.
    Wystrój pokoju świetnie współgra z fabułą i choć ta nie należy do szczególnie oryginalnych to zabawa w tym ER może być naprawdę dobrą rozrywką.
    Zagadki nie były szczególnie trudne, ale ciekawe i utrzymane w klimacie pokoju. Prowadzący również stanął na wysokości zadania.
    Jeszcze przed rokiem bez zastanawiania dałbym 10, ale po odwiedzeniu pokojów ze śląskiej czołówki muszę ocenę obniżyć o 1 oczko. Niemniej pokój jak najbardziej polecam!

  • Escape room SALOON

    SALOON
    Open The Lock
    Zabrze

    Wiarygodna opinia

    W poszukiwaniu Jessiego

    20.08.2019 | data wizyty: 12.08.2019

    Pokój bardzo ciekawie urządzony i klimatyczny. Zagadki niezbyt trudne ale różnorodne i utrzymane w klimacie pokoju.
    Warto także wspomnieć o ciekawej fabule budowanej od samego początku wizyty.
    Prowadzący bez zarzutu, mocno zaangażowany w zabawę a momentami nawet nieco nadgorliwy bo delikatnie podpowiadał nawet kiedy o to nie prosiliśmy.
    Pokój z pewnością jest ciekawą propozycją i gdyby nie drobne problemy techniczne dostałby 10.
    Polecam

  • Escape room Chatka Czarownicy

    Chatka Czarownicy
    Maze in Mind
    Rybnik

    Wiarygodna opinia

    A to wiedźma

    02.05.2019 | data wizyty: 01.05.2019

    Fantastyczny, nieco mroczny wystrój pokoju sprawił, że czuliśmy się jak w bajce, choć wcale nie było nam do śmiechu. Podstępna wiedźma zwabiła nas do siebie, po czym bezczelnie pozbawiła nas wolności.
    Aby uciec musieliśmy zmierzyć się z wieloma niełatwymi zadaniami, także zręcznościowymi, przy rozwiązywaniu których przydała się odrobina doświadczenia w ER.
    Fabuła zabawy jest nieliniowa co podnosi nieco trudność pokoju, a jednocześnie sprawia, że każdy członek ekipy ma co robić.
    Podsumowując - bardzo ciekawa pozycja, z całą pewnością godna polecenia.

  • Escape room Sekrety krasnoludów

    Sekrety krasnoludów
    Maze in Mind
    Rybnik

    Wiarygodna opinia

    Ach te krasnoludy

    02.05.2019 | data wizyty: 01.05.2019

    Świetny, klimatyczny pokój, który spodoba się przede wszystkim najmłodszym miłośnikom ER, ale i ci starsi nie powinni narzekać. Ciekawe wprowadzenie, bajkowy wystrój pomieszczeń oraz charakter zagadek sprawia, że możemy w pełni poczuć ten klimat. Pomieszczenia, jak to u krasnoludów, są dosyć ciasne więc warto zadbać o wygodny strój. Zagadek zaś jest sporo, a ich rozwiązanie sprawia sporą frajdę pomimo tego, że nie należą do trudnych.
    Z całą pewnością jest to pozycja godna polecenia.

  • Escape room Seria Niefortunnych Zagadek

    Seria Niefortunnych Zagadek
    Cinema Escape
    Pszczyna

    Wiarygodna opinia

    W starym kinie.

    20.02.2019 | data wizyty: 20.02.2019

    Bezsprzecznie jeden z najlepszych pokoi, w których miałem przyjemność grać.
    Zarówno fabuła, jak i sama rozgrywka są tak doskonale przemyślane, że trudno wskazać cokolwiek, co można by tam jeszcze poprawić.
    Zagadki są nietypowe i świetnie dopasowane do fabuły, przede wszystkim jednak wymagają współpracy pomiędzy członkami ekipy na poziomie niespotykanym w innych ER.
    Wartościowym uzupełnieniem rozgrywki jest fantastyczny prowadzący. Widać, że jest to osoba z pasją, z którą bardzo przyjemnie było podzielić się wrażeniami po ukończeniu misji.
    Podsumowując - Seria Niefortunnych Zagadek to pozycja, której nie można pominąć!

  • Escape room Tajemnicza Posiadłość

    Tajemnicza Posiadłość
    Escape House
    Bielsko-Biała

    Ciekawa propozycja

    20.02.2019 | data wizyty: 20.02.2019

    Pokój na pewno jest interesującą propozycją na śląskiej mapie ER. Zagadki są ciekawe, a niektóre wręcz unikatowe, choć nie należą do najtrudniejszych. Być może była to kwestia odrobiny szczęścia przy przeszukiwaniu pokoju, a być może tego, że wybraliśmy się tam w piątkę, ale udało nam się ukończyć misję ze sporym zapasem czasu i byliśmy wręcz zaskoczeni, że to już koniec.
    Klimat i wystrój pokoju był dobrze dopasowany do fabuły, a także do samych zagadek, które są sterowane w pełni elektronicznie i nie jest tam używana żadna kłódka.
    Obsługa bez zarzutu, choć wrażenia trochę psuje fakt, że poczekalnia stanowi jednocześnie część lokalu sklepowego.
    Podsumowując - pozycja godna polecenia, ale dla mniejszych grup, co powinno sprawić, że pokój będzie większym wyzwaniem.

  • Escape room Sherlock's Room

    Sherlock's Room
    Quest Cage
    Katowice

    Wiarygodna opinia

    Solidna robota

    17.02.2019 | data wizyty: 13.02.2019

    Solidny pokój z klasycznymi, ciekawymi zagadkami i interesująca fabułą.
    Zagadki nie należą do najtrudniejszych i da się je z pewnością rozwiązać przed czasem, ale i tak zapewnią dobrą rozrywkę.
    Obsługa bez zarzutu, w pełni panująca nad wydarzeniami w trakcie zabawy.
    Polecam.

  • Escape room Moriarty sp. z o.o.

    Moriarty sp. z o.o.
    Quest Cage
    Katowice

    Wiarygodna opinia

    Po ciemnej stronie mocy.

    17.02.2019 | data wizyty: 14.02.2019

    Jak się można było spodziewać uzyskanie uznania w oczach szefa imperium zła nie było łatwe.
    Czekała nas cała seria różnorakich wyzwań znakomicie współgrających z niebanalną fabułą, a niektóre z nich wymagały solidnego główkowania.
    Klimat zabawy budowany jest już od chwili wejścia do poczekalni dzięki świetnie grającej swoją rolę obsłudze, a z czasem szczęka opada coraz niżej.
    Jak dla mnie pozycja obowiązkowa dla każdego entuzjasty ER.

Zobacz więcej opinii: 1 2