mzylowski

mzylowski

Coś o mnie: uciekam z pokoi bo lubię myśleć i rozwiązywać zagadki. Jestem przeciwnikiem trendu mieszania ER'ów, aktorów i scare house'ów. Kiedyś chodziło o z... [więcej]

62 Odwiedzone

1 Planowane

Skaut

71 Punkty

50
71 pkt
100

Wszystkie opinie

Wróć do pełnej listy opinii

Escape room Baza Szpiega
Baza Szpiega

Szpieg doskonały

10.06.2018 | data wizyty: 10.06.2018

mzylowski 23 opinie

Przybyliśmy do Tczewa zaliczyć wszystkie pokoje firmy "Escape Room Tczew". Ten był pierwszy z naszej listy i naprawdę polecam zaczynać od niego. Kolejne pokoje dostarczają więcej satysfakcji więc ten jest dobry na podsycenie escapapowego głodu :)
Cały pokój na plus, sporo kłódek czyli taki trochę klasyk ER. Mi osobiście nie przypadł do gustu główny element z drugiego pomieszczenia. Jego uruchomienie jakieś takie przekombinowane. Reszta super. Z plusów to nie powiem bo SPOILER!.

Szpieg doskonały

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Statek Piracki
Statek Piracki

Arrrrrrrrrrrr!

01.05.2018 | data wizyty: 30.04.2018

mzylowski 23 opinie

Genialny pokój! Świetnie wykończony. Dbałość o detale na każdym kroku. Fabularnie świetny. Zagadki przemyślane, kilka nowych elementów się pojawiło. Szacun za budowę czegoś takiego w takim miejscu!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Sala Przesłuchań
Sala Przesłuchań

Pierwszy pokój ekspercki.

30.03.2018 | data wizyty: 25.03.2018

Wiarygodna opinia

mzylowski 23 opinie

Po 20 odwiedzonych pokojach przyszedł w końcu czas na pokój ekspercki. Faktycznie łatwo nie było. Po wejściu do pokoju miało się wrażenie braku jakichkolwiek zagadek i informacji. Później pokój się rozkręcał by pod koniec sprawiać wrażenie odwrotne - mnóstwo zagadek, informacji i nie spotykanych wcześniej patentów. Ostatecznie po drmatycznej walce z czasem udało się wyjść z pokoju. :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Bardzo trudny

Escape room Teatr żywych lalek
Teatr żywych lalek

Na ratunek lalce!

06.03.2018 | data wizyty: 03.03.2018

mzylowski 23 opinie

Pokój zrobiony w 4 osoby. Czas udało się wykręcić bardzo dobry. Kilka zagadek bardzo się podobało (zarowno pomysł jak i wykonanie) Mi osobiście czegoś brakowało, jeśli chodzi o zbudowanie klimatu. Miałem wrażenie, że strasznie nierówno był on budowany.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 6/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Grobowiec Faraona
Grobowiec Faraona

Logiczny faraon

04.02.2018 | data wizyty: 04.02.2018

mzylowski 23 opinie

Genialny pokój. Mało elektroniki. Bardziej mechanika i sprytne rozwiązania konstrukcyjne. Wychodziliśmy z bananem na twarzy. Pokój przemyślany a zagadek bardzo dużo. Mimo zwiększonego limitu czasu (75 minut) przez cały ten czas jest co robić. Warto zabrać ze sobą osoby które lubią logiczno-mechniczne zagadki + osoby które dobrze sobie radzą z bardziej 'artystycznymi' zagadkami. ;)
Nawet jak się coś pominie to pokój zaprojektowany jest tak, że prowadopodobnie da się bez tego przejść dalej.

Z niecierpliwością czekam na inne pokoje tej firmy :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Przeklęty Obraz
Przeklęty Obraz

Artystyczna gratka

29.01.2018 | data wizyty: 27.01.2018

mzylowski 23 opinie

Gdy po szybkim wyjściu z pokoju erotycznego zaproponowano nam atak również na ten pokój, wiadomo było, że spróbojemy. W końcu była z nami absolwentka ASP z Gdańska :) Pokój na bardzo wysokim poziomie, a jakże... artystycznym. :P
Mało elektroniki, mało kłódek. Dużo... hmm.. całej reszty. To właśnie dlatego ten pokój tak bardzo mi się spodobał. Był zupełnie inny od wszystkich odwiedzonych do tej pory. Bardziej nastawiony na myslenie i patrzenie, niż na macanie wszystkiego do okoła. Inne niż zwykle było poczucie płynności zagadek w tym pokoju. W zasadzie przez większość czasu miało się wrażenie, że stoi się w miejscu a każdy kolejny znaleziony element, tylko bardziej komplikuje sprawę.
Ostatecznie okazało się, że trzeba było robić to co robi się zwykle z obrazami. Patrzeć się na nie. :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Sex room
Sex room

Pokój w klimacie ;)

29.01.2018 | data wizyty: 27.01.2018

mzylowski 23 opinie

Ten pokój był jednym z głównych celów naszej weekendowej wizyty w Wawie. W Trójmieście nikt jeszcze nie zaprojektował ero-pokoju, tak więc jego specyfika bardzo nas interesowała. Na miejscu się nie zawiedliśmy. Klimat utrzymany przez całą grę. Pokój jest łatwy a i kolejne zagadki przechodzą bardzo łatwo. W jednym momencie się tylko zakręciliśmy, gdyż niedostatecznie obserwowaliśmy :) Na plus różnorodność i ilość przedmiotów w pokoju.
Podsumowując: dostaliśmy to czego chcieliśmy.

P.S (nie związane z pokojem, a z poczekalnią): kupcie lepszą kostkę rubika, bo strasznie słabo się kręci ta, którą macie ;]
Pozdrowienia dla obsługi.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Bardzo łatwy

Escape room Czarnobyl – ostatnia godzina
Czarnobyl – ostatnia godzina

Nie ma to jak zapobiec katastrofie.. :)

21.01.2018 | data wizyty: 20.01.2018

mzylowski 23 opinie

Genialny pokój, który przez cały czas trzyma klimat. Wszystkie zagadki na bardzo wysokim poziomie technicznym. Mimo kilkunastu odwiedzonych pokoi poznaliśmy tutaj kilka nowych rozwiązań, wcześniejszej niespotkanych. Udało się przejść bez żadnej podpowiedzi. (Pomijając jedną drobną sugestię [spoiler] :D )
P.S: Przez katastrofę w Czarnobylu nie zginęły żadne 'miliony' jak było sugerowane przy wprowadzeniu w klimat pokoju :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Ucieczka z więzienia
Ucieczka z więzienia

Dużą ekipą :)

30.09.2017 | data wizyty: 12.08.2017

mzylowski 23 opinie

Świetna opcja na zebranie paczki znajomych i pokazanie im jak działają escape roomy. :)
Pokój trzymał klimat, zagadek całkiem sporo. Fabuła była nie liniowa, a w zależności od powodzenia drugiej części zespołu do niektórych zagadek można było zabrać się wcześniej, bądź później.
Na 8 osób w pokoju, tylko dwie były doświadczone w escaperoomach, a mimo to sobie poradziliśmy. ;]

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room 5 Morderstw
5 Morderstw

Pokój dla dwóch osób

10.06.2017 | data wizyty: 09.06.2017

mzylowski 23 opinie

Ten wypad był pełen obaw - pokój tylko dla dwóch osób no i poziom trudności 'dla doświadczonych'. Sami zastanawialiśmy się jak pójdzie.
Poszło świetnie. Zagadki trzymały poziom, wymagały trochę myślenia, ale nie były przesadzone. Ogromny plus z zagadkę z planszą na ścianie (w żadnym escaperoomie tego jeszcze nie widziałem) no i za twist na samym końcu ;]
Za pokoju udało się wyjść po około 45 minutach... Powinniśmy wyjść bez żadnej podpowiedzi, ale niestety. Kluczowy element potrzebny do opuszczenia pokoju nam gdzieś spadł a w czeluściach pomieszczenia nie mogliśmy go odnaleźć. 'Niewidzialna ręka' podała nam identyczną kopię brakującego elementu no i po chwili byliśmy wolni.
Trochę niesmaku i złości na siebie pozostało, ale mimo tej wpadki obsługa uznała, że wyszliśmy bez podpowiedzi i zaoferowała zniżkę na następny pokój. ;]

Plusy:
- elektronika
- mało kłódek
- zagadka E[spoiler]
- klimat
- obsługa

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne