mzylowski

mzylowski

Coś o mnie: uciekam z pokoi bo lubię myśleć i rozwiązywać zagadki. Jestem przeciwnikiem trendu mieszania ER'ów, aktorów i scare house'ów. Kiedyś chodziło o z... [więcej]

62 Odwiedzone

1 Planowane

Skaut

71 Punkty

50
71 pkt
100

Wszystkie opinie

Escape room Spętani w raju
Spętani w raju

Ucieczka z raju, chociaż chcialo by się zostać :)

15.10.2018 | data wizyty: 14.10.2018

Kolejny pokój na naszej drodze, który udowadnia, że dobry escape można zrobić w jednym pomieszczeniu. Zagadki są autorskie i nie spotykane w innych miejscach. To zawsze na plus.
Cały mechanizm rozpoczęcia pokoju zasługuje na wyróżnienie (łańcuchy mogłby być metalowe :)).
Cały pomysł na pokój jest też bardzo ciekawy i niespotykany - księga rodzaju? Wow.
W skrócie: polecam wszystkim! :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Pokój agenta Snow
Pokój agenta Snow

Gdynia uratowana przed atakiem jądrowym

09.10.2018 | data wizyty: 07.10.2018

Pokój zaliczyliśmy w 6 osobowej ekipie z czego 4 osoby nie były wcześniej w escaperoomie. Wybrałem ten pokój jako dobry na pierwszy raz dla takiej ekipy no i nie pomyliłem się. Zagadki fajne, przemyślane. Styl taki trochę old-school - bardzo dużo kłódek. Kilka razy znajduje się 3cyfrowy kod a potem trzeba próbować na którą kłódkę wejdzie. Mimo ponad 30 odwiedzonych pokoi nie nudziłem się w nim. Ocena 9 a nie 10 gdyż nie podobała mi się przed ostatnia zagadka. Taki typowy zapychacz czasu co by ludzie za szybko nie skończyli. Dodatkowo [spojler] nie ma związku fabularnego a zajmuje sporo.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Mr Heisenberg
Mr Heisenberg

Heisenberg był fizykiem

06.10.2018 | data wizyty: 06.10.2018

Pokój to tylko kilka zagadek, ale trudnych. Czas ucieka szybko a kolejne zagadki czekają. Udało się wyjść z kilkoma podpowiedziami. Drugi ekspercki pokój w karierze zaliczony :)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Bardzo trudny

Escape room Pokonaj Gargamela
Pokonaj Gargamela

Kto się boi gargamela...

23.08.2018 | data wizyty: 22.08.2018

Wiarygodna opinia

Bardzo prosty i przyjemny pokój. W 2osobowej ekipie udało się wyjść w 40 minut. W pokoju sporo drobnych elementów, fajne zagadki, no i kilka pomieszczeń!
Warto przyjść z dziećmi - na pewno będą miały frajdę!

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Bardzo łatwy

Escape room Czar PRl-u
Czar PRl-u

Kiedyś to było!

23.08.2018 | data wizyty: 22.08.2018

Wiarygodna opinia

Pokój zaliczony w dwie osoby. Łatwo nie było, zagadek mnóstwo, bardzo dużo rzeczy pokitrane, łatwo coś przeoczyć. Taki trochę ERowy 'old shool'. Przyjemnie się grało, a wyjście o czasie umożliwiło wzięcie kilku podpowiedzi. Polecamy grać w większej ekipie.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Tajemnicza Komnata
Tajemnicza Komnata

List z Hogwartu

29.07.2018 | data wizyty: 28.07.2018

Wiarygodna opinia

Cudownie w końcu dostać list z Hogwartu! :)
W kilku pokojach związanych z HP już się było, ale ten chyba najlepiej zbudował klimat. Bardo przyjemnie się przechodziło.
Mimo braku klimatyzacji w pokoju obsługa podarowała nam butelkę wody i kubki

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Night Club
Night Club

sexy

29.07.2018 | data wizyty: 27.07.2018

Wiarygodna opinia

Specyficzny pokój który miałem kliknięty "chcę odwiedzić" już od dawna. Teraz podczas powrotu z gór w końcu się to udało.
Pokój nie zawiódł, grało się świetnie aczkolwiek dla dwóch zagadek całkiem sporo. Fajna przygoda, troszkę różniąca się od innych pokoi.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Mumia
Mumia

Ucieczka z małej klitki

29.07.2018 | data wizyty: 23.07.2018

Pomieszczenie niczym weranda piramidy. W środku bardzo gorąco. Widać, że pokój bardzo często odwiedzany przez turystów tatrzańskich - parę elementów ewidentnie nadgryzionych zębem czasu.
Zagadki fajne, mimo malutkiego pokoju sporo elektroniki i ciekawych rozwiązań. Miło się grało!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Noc w Las Vegas
Noc w Las Vegas

Wygrana w Vegas

10.06.2018 | data wizyty: 10.06.2018

Na deser w ramach odwiedzin Tczewa zaliczony został ten pokój. Rozgrzani do czerwoności poprzednimi pokojami szybko i sprawnie rozprawiliśmy się i z tym. Czas w momencie wyjścia z pokoju wskazywał około 13 minut. Był to drugi pokój ekspercki z którym miałem do czynienia i mogę powiedzieć jedno: ten pokój nie jest ekspercki :) A na pewno nie dla osób, które już mają jakieś doświadczenie. Trochę był potem niedosyt, że za szybko decydowaliśmy się na podpowiedzi. Głównie stres i obawa że pewnie jeszcze mnóstwo zagadek przed nami, a że ekspercki to i sobie nie poradzimy. Okazało się, że nic bardziej mylnego. Pod względem mechanizmów pokój najbardziej zaawansowany spośród pozostałych. Na plus wykorzystanie jednego z rzadziej używanego w ERach zmysłu człowieka ;].

Wygrana w Vegas

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Komnata Króla Artura
Komnata Króla Artura

Kolejna inscenizacja opowieści o królu Arturze.

10.06.2018 | data wizyty: 10.06.2018

Ten pokój zaatakowaliśmy jako drugi podczas naszej Escape Roomowej przygodzie w Tczewie. Spodobał mi się znacznie bardziej niż poprzednia "Baza Szpiega". Widać tutaj wiele ciekawie wymyślonych zagadek a i mechanicznie też niczego sobie. Pokój ma dużo uroku. Na pewno sprawdzi się dla początkujących. Ci, którzy zaczynają swoją karierę z ER powinni zacząć od tego pokoju. Mi mimo wielu zaliczonych pokoi tutaj grało się naprawdę świetnie. Taki trochę dowód, że pokój dla początkujących może bawić również doświadczonych.

Kolejna inscenizacja opowieści o królu Arturze.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Bardzo łatwy

Pokaż następne