Escapes Runners

Escapes Runners

Uwielbiamy dobre ER :D

216 Odwiedzone

42 Planowane

Globtroter

262 Punkty

225
262 pkt
300

Wszystkie opinie

Wróć do pełnej listy opinii

Escape room Odyseja kosmiczna
Odyseja kosmiczna

Odyseja kosmiczna

05.09.2015

Z dotychczasowych escape roomów ten jest prawdziwym przeniesieniem w kosmos!! Naprawdę dobra robota!! Zagadki w porządku - faktycznie za dużo matmy. Zwłaszcza na sam koniec - kiedy czas nagli i w stresie wychodzą naprawdę różne dziwne wyniki :) Ale ogólnie polecam!

Odyseja kosmiczna

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Testament
Testament

Testament

05.09.2015

Opinia archiwalna

Bardzo pozytywne wrażenie pod każdym względem!! Pokój naprawdę dopracowany, ładny i klimatyczny, bardzo oryginalne zagadki i kłódki. Dość trudny pokój ale bardzo logiczny. Obsługa na 5+!!! Naprawdę fajnie się gadało :) Czekamy z niecierpliwością na kolejny pokój !

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Bardzo trudny

Escape room Walka o tron
Walka o tron

Walka o Tron

30.08.2015

Pokój bardzo klimatyczny - muzyka i rekwizyty oddają w pełni tematykę pokoju. Z samego pokoju jesteśmy bardzo zadowoleni. Niestety trochę za dużo podpowiedzi co dało niedosyt pod koniec gry, kiedy skończyliśmy 17 min przed czasem.... A przecież chodzi o dobrą zabawę a nie jak najszybsze wyjście z pokoju.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 5/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Odpowiedź firmy Mr Escape

Dzień dobry,
dziękujemy za opinie i uwagi. Dokładamy wszelkich starań, aby wszyscy goście zadowoleni dlatego wszystkie zgłoszenia są dla nas bardzo ważne. Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy ponownie :)

Escape room Bunt w więzieniu
Bunt w więzieniu

Bunt w Więzieniu

30.08.2015

Bardzo pozytywne wrażenia - pomysłowy pokój i zagadki. Naprawdę super więzienny klimat no i ta cela. Sporo kłódek, ale inne zagadki wyrównały poziom. Jedynie czego nam brakowało to kartka i coś do pisania. Ogólnie ocena na 5.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Bardzo trudny

Odpowiedź firmy Mr Escape

Dzień dobry,

dziękujemy za opinię i wspólną zabawę! Zapraszamy ponownie :)

Escape room U-boot
U-boot

U-boot

20.08.2015

Był to nasz 7 z kolei escape room.. klimat całkiem spoko, rekwizyty, muzyka- na 5,pomieszczenie nie duże. To zdecydowanie nie jest pokój na grupę 4 osobową. Poziom - niby trudno było bez podpowiedzi - ale jakoś nie było logicznej całości. Zdecydowanie za mało zagadek - 2 kłódki i sejf. Ostatnia zagadka nas bardzo mile zaskoczyła - szkoda że tylko jedna. Pół godziny straciłyśmy na pierwszą zagadkę która okazała się podpowiedzią do czegoś co już miałyśmy w ręku. Kłódka na jednej z walizek była za luźno założona więc mogłyśmy ją po prostu zsunąć.... System podpowiedzi bardzo kiepski.. Gdyby Pani z obsługi wiedziała na jakim jesteśmy etapie i czego potrzebujemy, wszystko poszłoby o wiele sprawniej. Pewnie wynika to z tego że obsługa jednocześnie nadzoruje 3 pokoje - co nie jest dobrym pomysłem. Tak czy siak Escap'a nie skreślamy - czas na Iluzję w większej grupie :)

Ocena ogólna: 5/10

Obsługa: 7/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Trudny

Odpowiedź firmy Captivity

Powyższy komentarz i nasza nań odpowiedź są już nieaktualne, bowiem U-Boot przeszedł gruntowną zmianę. Ma znacznie więcej zagadek i nowe rekwizyty. Warto się zaokrętować. Jeśli chcecie poznać opinie o nim, to czytajcie te z datą od 01.12.2015.



Dziękujemy za opinię!

Chcieliśmy się nieco odnieść do Waszego zdania na temat U-Boota :) Cieszy nas, że podobała Wam się aranżacja oraz efekty audiowizualne. W kwestii zagadek zawsze jest nam trudniej, gdyż każda grupa inaczej odbiera przygotowane przez nasz zespół łamigłówki. U-Boot charakteryzuje się dużą ilością elementów rozpraszających użytkownika, gdy jedynie wymaga skupienia na ważnych elementach. Zagadka, którą wspomniałyście, iż zajęła Wam tak dużo czasu jest faktycznie najtrudniejsza i stanowi spore wyzwanie, co było naszym zamysłem, aby pobudzić logiczne myślenie naszych graczy.

Nigdy nie ma miejsca sytuacja, w której jedna osoba nadzoruje zabawę we wszystkich naszych pokojach. Dzielimy gry między nasz zespół, aby umożliwić dobrą kontrolę zabawy.

Postaramy się jednak wziąć pod uwagę wszystkie Wasze uwagi podczas ulepszania naszych pokojów, gdyż najbardziej zależy nam, aby nie tylko większość, ale każdy Gość, który od nas wychodzi bawił się wyśmienicie! :) Dziękujemy za "nieskreślenie nas" i zapraszamy do pozostałych pokojów, szczególnie do Gier o Tron, które już niedługo otwarte będą w zupełnie nowej odsłonie :)

Pozdrawiamy,
Zespół Captivity

Escape room Muzeum
Muzeum

Prawdziwe muzeum

16.08.2015

Efektowny Escape Room. Zdecydowanie polecam

Prawdziwe muzeum

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Wehikuł Czasu
Wehikuł Czasu

Podróż w czasie

16.08.2015

Duża przestrzeń - kilka pomieszczeń, niebanalne zagadki i super przemyślany pomysł na współpracę graczy. Wyszliśmy po 50 min bez podpowiedzi, ale zabawa była super!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Rycerski
Rycerski

Czadowy klimat - czuliśmy się jak w zamku !!!

15.08.2015

Wystrój pokoju 6/5. Zagadki zróżnicowane, bardzo pomysłowe ale nie za trudne - na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Byliśmy w trójkę i w sumie z dwoma podpowiedziami udało nam się wyjść przed czasem. Jak dla nas max dla 4 osób. Bardzo duży escape z extra możliwościami. Gorąco polecamy!

Czadowy klimat - czuliśmy się jak w zamku !!!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Shawshank
Shawshank

Shawshank - kanciapa Strażnika

15.08.2015

Ogólnie pokój polecamy, dużo logicznych zagadek które trzeba poskładać "do kupy". Wystrój nas nie porwał - można by było troszkę podrasować klimat. Miła obsługa. Minus za nie zasłonięte okno z którego był widok na ulice - krata byłaby fajnym dodatkiem. Byliśmy w 5 osób każdy miał co robić.

Ocena ogólna: 4/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 2/10

Poziom trudności: Bardzo trudny

Escape room Hanibal
Hanibal

Opinia o Hanibalu

15.08.2015

Bardzo prosty wystój, w klimacie PRL-u, brakowało nam jakiejś ścieżki dźwiękowej. Zagadki raczej nie porwały - sporo kłódek. Raczej nie polecamy zaawansowanym. Dobra i szybka komunikacja z obsługą.

Opinia o Hanibalu

Ocena ogólna: 3/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 2/10

Poziom trudności: Średni