Asia K. 7
  • Escape room Testament Czarodzieja - Escape Box

    Testament Czarodzieja - Escape Box
    Liga Odkrywców
    Szczecin

    Opinia spoza rankingu

    Czarodziejska skrzynia

    20.01.2019 | data wizyty: 04.01.2019

    To moja pierwsza styczność z escape boxem. Cała zabawa była zawarta w jednej, niepozornej, czarodziejskiej skrzyni pełnej zagadek. Niby nic, a jednak nie było tak łatwo, jak się z początku wydawało. Są i kłódki, i elektronika, i fajna zabawa na kilkadziesiąt minut.
    Polecam dla odmiany zahaczyć i tę pozycję! :)

  • Escape room Piraci i Źródło Młodości

    Piraci i Źródło Młodości
    Liga Odkrywców
    Szczecin

    Opinia spoza rankingu

    Piracka przygoda

    20.01.2019 | data wizyty: 19.10.2018

    Jak dla mnie najlepszy pokój w Lidze Odkrywców. Wspaniała przygoda na pokładzie pełnym pirackich rekwizytów. Masa zagadek, kłódek, skrzyń, lecz również nie brakuje elektroniki. Wielbiciele zarówno jednych jak i drugich rozwiązań będą usatysfakcjonowani. Klimat, oczywiście jak i w reszcie pokojów, nienaganny, obsługa także bez zastrzeżeń.
    Polecam! :)

  • Escape room Demon Asylum: Nekromanta

    Demon Asylum: Nekromanta
    Liga Odkrywców
    Szczecin

    Opinia spoza rankingu

    Demonicznie mocne przeżycie

    20.01.2019 | data wizyty: 08.10.2018

    Już wchodząc do pokoju odczuwa się jego klimat, po zdjęciu opaski strach tylko się zwiększa. Wystrój przerażająco realistyczny, a obsługa bardzo wczuwa się w przysparzanie nam dodatkowych emocji. Rozgrywka jest naprawdę rozbudowana i całkowicie elektroniczna. No i te demony! Kto nie lubi kłódek, za to z pewnością lubi się bać - musi odwiedzić ten pokój! Nie zaliczam się ani do jednej, ani do drugiej grupy, ale również polecam ten pokój! :)

  • Escape room Złoto Lannisterów

    Złoto Lannisterów
    Liga Odkrywców
    Szczecin

    Opinia spoza rankingu

    Doskonały na początek

    20.01.2019 | data wizyty: 21.07.2018

    Mały, aczkolwiek bardzo klimatyczny pokój. Odpowiedni dla mniejszej, początkującej grupki osób, chociaż Ci bardziej zaawansowani powinni również się dobrze bawić. Pozycja obowiązkowa dla fanów "Gry o tron"!
    Polecam :)

  • Escape room Szepty

    Szepty
    Escape Room Szczecin
    Szczecin

    Opinia spoza rankingu

    Ciemno i ponuro

    14.02.2017 | data wizyty: 14.02.2017

    Opaski na oczy były zbędne, bo i tak w środku panuje ciemność. Pokój, z tego co widziałam;), przyzwoicie urządzony i to było dla mnie miłe zaskoczenie. Klimatyczny, chociaż nie aż tak straszny, jak się spodziewałam. Zagadki nie były trudne, akurat dla początkujących odkrywców.
    Ogólnie pokój był całkiem niezły.

  • Escape room Piramida

    Piramida
    Game Of Locks
    Szczecin

    Opinia spoza rankingu

    Wyprawa w nieznane

    14.02.2017 | data wizyty: 10.02.2017

    Weszliśmy do pokoju, gdzie na pierwszy rzut oka nic nie można znaleźć, na ziemi piasek, wokół ciemno, strasznie, słychać jakieś niezidentyfikowane dźwięki... i załoga jakby nie w komplecie. Jak więc wyjść cało z Piramidy i to jeszcze w pełnym gronie?
    Tego niestety nie odkryliśmy. Było ciężko, czyli tak jak lubię, chociaż żałuję, że nie sprostaliśmy wszystkim zagadkom i nie doszliśmy do końca. Pokój inny niż inne, już na samym początku czekała na nas upiorna "niespodzianka". Klimat świetny, jednak niektórym z ekipy doskwierało uczucie przeszywającego zimna, co na pustyni nie powinno się zdarzać;)
    Pokój jak najbardziej polecam, z tymże jedynie ekipom, które już mają kilka-, kilkanaście pokoi za sobą.

  • Escape room Chatka Hagrida

    Chatka Hagrida
    Escape Me
    Szczecin

    Opinia spoza rankingu

    Najlepszy pokój

    05.02.2017 | data wizyty: 31.01.2017

    Wyczekiwałam momentu, kiedy przydarzy się okazja, aby pójść do Chatki Hagrida. W końcu się udało i tak, jak się spodziewałam - było fantastycznie. Czułam się jak w powieści Harrego Pottera, klimat fenomenalny, zagadki niełatwe. Dostałam to, czego oczekiwałam.
    Polecam gorąco!

  • Escape room Mafia

    Mafia
    Escape Room Szczecin
    Szczecin

    Opinia spoza rankingu

    Pierwszy raz

    31.01.2017 | data wizyty: 26.04.2016

    Mój pierwszy escape room, w którym miałam przyjemność zagościć. Wspominam go jako bardzo trudny, być może obecnie, po odwiedzeniu innych pokoi, okazałby się nieco łatwiejszy. Nie wystarczyło nam czasu na rozwikłanie zagadki Dona. A szkoda, bo pokój był naprawdę bardzo ciekawy, klimatyczny i biorąc to wszystko pod uwagę, miło go wspominam.
    Polecam Mafię osobom, które już miały styczność z escape roomami, ponieważ na pierwszy raz może okazać się zbyt trudny.

  • Escape room Kac Szczecin

    Kac Szczecin
    Escape Me
    Szczecin

    Opinia spoza rankingu

    Obłędny klimat!

    08.01.2017 | data wizyty: 03.01.2017

    Zabawa zaczyna się w ciemnym pokoju, gdzie trzeba uważać, aby nie przewrócić się o zalegające puszki czy inne rzeczy rzucone byle gdzie. Zaś w tym z pozoru bałaganie kryją się misternie ułożone zagadki, które tylko czekają na to by je rozwiązać.
    Klimat jak najbardziej zasługuje na najwyższą ocenę, oprócz powolnych, powtarzających się podpowiedzi było naprawdę rewelacyjnie. Wystrój zasługuje na piątkę z plusem.
    Żałuję tylko, że nie starczyło nam czasu na bonusową fabułę!