lukwych l.
  • Escape room Odyseja kosmiczna

    Odyseja kosmiczna
    Quest Hunt
    Warszawa

    Tu ti tu tu ta ta ti

    20.01.2017 | data wizyty: 19.01.2017

    Quest Hunt polecali mi zarówno znajomi odwiedzacze, jak i właściciele i pracownicy konkurencyjnych ER. Bez zastanowienia zarezerwowałem więc wszystkie pokoje i właśnie od Odyseji nasze zwiedzanie się zaczęło.

    Pokój jest wykonany własnoręcznie przez właściciela co widać, ale nie tylko to nie przeszkadza, lecz daje dodatkowego smaczku. Klimat statku kosmicznego utrzymany. Zagadki przemyślane, bardzo fajne i momentami nietypowe. Znajdziecie tutaj zarówno sporo kłódek, jak i dużo elektroniki, więc dla każdego coś miłego. Dodatkowo przyda się dobra pamięć, chęć współpracy lub pomysłowość, bo są informacje i pomoce "porozrzucane" po pokoju bez możliwości "przetransportowania" do miejsca gdzie trzeba je wykorzystać.

    Odyseję polecam gorąco z zastrzeżeniem - osoby "większych" rozmiarów mogą mieć momentami za ciasno i niewygodnie, ale nie zniechęcajcie się tym, bo naprawdę warto Odyseję odwiedzić.

  • Escape room Wyspa

    Wyspa
    Amazeing
    Warszawa

    No i w p.... i wylądował

    16.01.2017 | data wizyty: 15.01.2017

    To musiało się kiedyś zdarzyć. Mój ulubiony ER został zdetronizowany przez Wyspę, która dostaje pierwszą ocenę 10/10. Długo analizowałem czy to ten pokój zasłużył na najwyższą ocenę i zadałem sobie w końcu pytanie - czy jest jakakolwiek rzecz do której mogę się przyczepić? Nic takiego nie znalazłem. Byliśmy rodzinnie z żoną i dziećmi. Podobało się nam wszystko - zaczynając od telefonu ze wskazówkami jak dojechać i przypominającego o wizycie, poprzez świetne wprowadzenie, klimatyczny wystrój, świetne i nietypowe zagadki, a na zakończeniu kończąc.

    Pokój dla doświadczonych graczy na 60 minut (potrzebowaliśmy 58 rekord jest 48) choć limit jest 90, a była grupa z czasem 1,50h. Obsługa/właściciele z pasją - już realizują kolejny pokoik na 2 osoby - muszę go odwiedzić. Polecam wszystkim wizytę na Wyspie.

  • Escape room Piła - Pułapka

    Piła - Pułapka
    House Escape
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Chcę zagrać w grę.

    16.01.2017 | data wizyty: 15.01.2017

    Jak tylko usłyszałem o pokoju w tym klimacie, to wiedziałem, że go odwiedzę. Gorzej było z przekonaniem mojej grupy do tej wizyty. Ale udało się i zdecydowanie nie żałuję. Inspiracja filmem wyszła klimatowi na plus (zabrakło mi rowerka:)), ale kluczowa dla odbioru była interakcja z obsługą - przyjdziecie, to zrozumiecie o co mi chodzi. Zadania są różnorodne i nie zabrakło takich nietypowych dla innych ER.

    Pokój opisany jako dla początkujących i taki właśnie jest. Nasza 6 osobowa doświadczona grupa dała spokojnie radę wszystkim łamigłówkom - zawodziła jedynie spostrzegawczość, ale zdążyliśmy przed czasem z jedną podpowiedzią. Najgorsze było poczucie bezsilności i niemocy gdy nie wszystko zależy od Ciebie - ścisła współpraca wymagana.

    Zdecydowanie polecam i z chęcią odwiedzę pozostałe pokoje.

    Odpowiedź House Escape

    Dziękujemy za opinię

  • Escape room Escape Now Sheriff Room

    Escape Now Sheriff Room
    Escape Now
    Warszawa

    Howdy

    14.01.2017 | data wizyty: 14.01.2017

    Na plus:
    - bardzo klimatyczny i dopracowany pokój,
    - świetne wprowadzenie i przesympatyczna obsługa z bonusem (L),
    - wymagana spora dawka spostrzegawczości lub kreatywności,
    - podpowiedzi nie wprost, tylko naprowadzające,
    - zagadki są utrzymane w klimacie
    - sporo zmyłek.
    Na minus:
    - zagadek za mało jak na nasz gust,
    - na kolejny pokój od Escape Now trzeba czekać aż miesiąc.
    Reasumując - polecam początkującym i rodzinom z dziećmi, doświadczeni mogą poczuć niedosyt.

  • Escape room Misja specjalna

    Misja specjalna
    Logic Room - Escape Room Białystok
    Białystok

    Mission Possible

    11.01.2017 | data wizyty: 30.12.2016

    Nasz pierwszy wyjazdowy pokój i jednocześnie pierwszy, w którym byliśmy z debiutującą w ER parą. Bawiliśmy się świetnie, a widok osób wkręcających się w świat pokoi bezcenny. Niestety odbiło się to na naszym wyniku (56 z hakiem i 2 podpowiedzi). A wszystko dlatego, że łamigłówek jest więcej niż zazwyczaj, a do tego zmyłek i powierzchni do przeszukania jest jeszcze więcej. Największy plus jednak to świetne wykorzystanie sprzętów wojskowych w zagadkach - spróbujcie bo warto.

  • Escape room Mistrz Zen

    Mistrz Zen
    FunEscape
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Po japońsku

    11.01.2017 | data wizyty: 07.01.2017

    Po pierwsze klimat: było rewelacyjnie. Po drugie zagadki: świetne, nietypowe i na tyle równoległe, że w 6 osób każdy miał coś do zrobienia. Po trzecie zagadka finałowa - najlepszy finał na dotychczasowe kilkanaście odwiedzonych ER. Zdecydowanie dla doświadczonych lub bardzo ogarniętych/spostrzegawczych.

  • Escape room Klaun w krzywym zwierciadle

    Klaun w krzywym zwierciadle
    FunEscape
    Warszawa

    Zrobieni w balona...

    11.01.2017 | data wizyty: 04.01.2017

    Opinia i uśredniona ocena po dwóch wizytach - najpierw dorośli, potem dzieci pod czujnym, ale nie ingerującym wzrokiem opiekuna:). Pokój raczej trudny, ale głównie ze względu na chaos i zupełnie nieklejące się zagadki. Dzieci zadowolone, zdecydowanie ocena na plus, choć wyszły szybko i pozostał niedosyt. Kolejny raz ogromne podziękowania dla Pawła za świetne wprowadzenie nieletnich w klimat. Dorośli niestety na duży minus - pokój był bardzo słabo sprzątnięty (mogliśmy wyjść dosłownie minutę po wejściu, a końcowa zagadka nie miała sensu), kilka elementów nie zadziałało jak powinno (już na starcie dwie wpadki techniczne sprawiły, że całą wizytę nie wiedzieliśmy czy robimy coś źle, czy to wina pokoju/obsługi), a co najgorsze pomimo ogromnych strat czasu na walkę z usterkami wyszliśmy 13minut przed końcem. Podkreślam jednak - dzieci były dzień po nas i technicznie wszystko już było OK. Niesmak jednak pozostał i Klaun to dla mnie najgorszy pokój w FE.

  • Escape room Pandemia

    Pandemia
    World Escape
    Warszawa

    Przychodzi baba do lekarza...

    10.01.2017 | data wizyty: 20.12.2016

    Pokój oceniałem przez pryzmat kilku innych, a zwłaszcza NOM - drugiego ER w World Escape. Generalnie poprzeczka zawieszona była wysoko, ale dało radę. Klimat - super. Laboratorium świetnie wyposażone i działające. Mikroskopy, komputery, cuda wianki i jeszcze wszystko potrzebne aby wyjść:). Zagadki dopracowane i zorganizowane tak, że 2 grupki po 2 osoby mogły pracować równolegle. Dopracowania wymaga tylko program komputerowy, ale zgodnie z zapewnieniami pewno już zostało to zrobione. Obsługa jak zwykle bardzo sympatyczna i pomocna. Spore wrażenie zrobił filmik wyświetlany w trakcie - klimat rulez! Polecam wszystkim, chociaż NOM jednak minimalnie lepszy. Tylko dlaczego wszystkie pandemie tego świata sprowadzają się do apokalipsy chodziarzy?

  • Escape room Tajne Bractwo (Novus ordo mundi)

    Tajne Bractwo (Novus ordo mundi)
    World Escape
    Warszawa

    Mój pierwszy pokój

    10.01.2017 | data wizyty: 15.12.2016

    To był nasz pierwszy pokój, ale z opinią czekałem na inne wizyty w innych pokojach aby mieć punkt odniesienia. I niestety teraz żałuję, że zacząłem właśnie od NOM. Wyszliśmy na 13 sek. przed końcem. Podobało nam się wszystko. Dopracowanie szczegółów, film wprowadzający (nie byle filmik czy prezentacja, ale prawdziwy "film z aktorem"), ilość i jakość zagadek i łamigłówek, świetna "historia", liniowość zagadek (na początek to ogromny plus), super rozwiązania techniczne i oczywiście przesympatyczna obsługa. Polecam każdemu i będę wychwalał zawsze i wszędzie. Dlaczego więc żałuję? Każdy następny pokój porównuję do tego i żaden jeszcze tego porównania nie wygrał. Ale wciąż próbuję :)

  • Escape room Kraina Wiecznych Śniegów

    Kraina Wiecznych Śniegów
    Puzzles Escape
    Warszawa

    Jak jest zima to musi być zimno.

    10.01.2017 | data wizyty: 15.12.2016

    Pokój zdecydowanie na myślenie, liczba zagadek zdecydowanie powyżej średniej. Dodatkowo większej grupie (4 "dużych" dorosłych i 2 dzieci) może być ciasno, ale wiele łamigłówek można rozwiązywać równolegle. Zagadki raczej mechaniczne i matematyczne, ale to nie jest minus. Pierwsze wrażenia po były średnie, ale z perspektywy czasu i kolejnych pokoi oceniam Krainę na solidny ER bez fajerwerków.

    Odpowiedź Puzzles Escape

    Dziękujemy za opinię :) Pozdrawiamy! Ekipa Puzzles Escape

Zobacz więcej opinii: 1 2 3 ... 24 25 26 27