krysiakacperska

krysiakacperska

Hej, jestem krysiakacperska. Mam na swoim koncie 13 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

13 Odwiedzone

0 Planowane

Skaut

60 Punkty

50
60 pkt
100

Wszystkie opinie

Escape room ShowShank
ShowShank

Nietypowa wizyta

19.09.2020 | data wizyty: 19.09.2020

Ciekawy pokój o umiarkowanej trudności. Samych zagadek jest niewiele, chociaż rekwizytów sporo. Interesujące okazało się kilka możliwych rozwiązań tych samych problemów oraz jedna podpowiedź do zagadki, która była dużo trudniejsza od samej zagadki. Ogólnie ciekawy pokój, polecam dla początkujących grup - można nie spieszyć się z czasem, bo naprawdę zagadek jest niewiele jak na godzinę gry. Na ogromny plus - obsługa. Pozdrowienia dla Pana Michała, który z dużym zaangażowaniem zaopiekował się naszą grupą.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Tajemnica starej kamienicy
Tajemnica starej kamienicy

Pozytywne zaskoczenie

28.06.2019 | data wizyty: 28.06.2019

Wiarygodna opinia

Bałam się, że z powodu ograniczeń ilości osób pokój okaże się malutką klitką. Nie chcąc zdradzać za dużo, nie powiem nic więcej, ale myślę, że ani 2, ani 3 osobowe grupy nie wyjdą zawiedzione :) Zagadki bardzo różnorodne i ciekawe, w głównej mierze postawiono na elektronikę, co osobiście bardzo mi się podoba. Z miłą chęcią sprawdzę także kolejne pokoje

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Sex Room
Sex Room

Świetna za

25.03.2019 | data wizyty: 20.03.2019

Wiarygodna opinia

Świetny pokój dla grup początkujących. Spokojnie dało się rozwiązać zagadki w 2 osobowej grupie. Na duży plus to, że zagadki nie są liniowe i nawet kiedy utkniemy na jednej, można spróbować zabrać się za kolejną. Klimat i scenografia mistrzowskie. Ciekawa propozycja na zagadkowej mapie Warszawy

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Włam stulecia
Włam stulecia

Włamywcze

03.04.2017 | data wizyty: 03.04.2017

Całą przygodę z pokojem zaczyna się od wprowadzenia, które jest świetnym i bardzo oryginalnym pomysłem. Wejście do pokoju również ciekawe, rzeczywiście można wczuć się w klimat prawdziwych włamywaczy. Zagadki interesujące, ale jest ich niestety trochę mało. Największy minus pokoju to zdecydowanie dysproporcja między zagadkami - jedna potężna, zajmująca wiele czasu sugerowałaby, że z innymi zejdzie się podobnie długo. Wpadliśmy w panikę i niepotrzebnie braliśmy podpowiedzi. A później okazało się, że do końca brakowało nam naprawdę niewiele. Samo zakończenie również nieproporcjonalnie proste do reszty. No ale bawiliśmy się świetnie, było kilka zaskakujących momentów, więc cały pokój zdecydowanie na plus ;)

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Generał
Generał

Zmyłka

06.03.2017 | data wizyty: 05.03.2017

Pokój obfity był w niespodzianki. Zaczynając już od początku - jasny, przestronny pokój, czyli nie jak typowy escape room. Bardzo dużo elementów scenograficznych, z których większość była tylko zmyłkami. No i podwójny czas, którego cały czas baliśmy się uruchomić, co sprawiało, że do każdego przedmiotu podchodziliśmy bardzo ostrożnie. A sam pokój zaskoczył nie raz, serdecznie polecamy ;)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Więzienie
Więzienie

Ucieczka

10.02.2017 | data wizyty: 08.02.2017

Najbardziej klimatyczny pokój ze wszystkich w jakich byłam. Każdy szczegół potęguje wrażenie uwięzienia. Same zagadki bardzo pomysłowe, trzeba naprawdę ogromnej spostrzegawczości, żeby je rozwiązać bez korzystania z podpowiedzi. W dwóch słowach - super zabawa!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Sekret sierocińca
Sekret sierocińca

Ciekawe!

27.12.2016 | data wizyty: 20.08.2016

Wybraliśmy się do pokoju 4 osobową, niezbyt doświadczoną grupą. Od razu nam się spodobało! Dużo elektroniki, dużo nietypowych rozwiązań, ciekawa historia i fajne rekwizyty. Pokój wiele razy zaskakiwał, były momenty, że ciarki przechodziły po plecach. Zdecydowanie spodobał nam się na tyle, że na pewno odwiedzimy też drugi pokój w tym miejscu :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Hanibal
Hanibal

Na początek

27.12.2016 | data wizyty: 15.01.2016

Był to pierwszy ER, który odwiedziłam. Jak na początek jest odpowiedni, bawiłam się dobrze. Jednak odwiedzając kolejne pokoje i zdobywając więcej doświadczenia muszę stwierdzić, że pokój jest bardzo przeciętny. Głównie kłódki i szyfry, wystrój też nie powala na kolana. Zagadki mało związane z tematem przewodnim. No ale jeśli ktoś dopiero zaczyna swoją przygodę z ER, powinien być to zadowalający wybór :)

Ocena ogólna: 5/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 6/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Piraci z Karaibów
Piraci z Karaibów

Piraci

27.12.2016 | data wizyty: 12.11.2016

To już drugi pokój w Team Exit, który odwiedziłam (z niecierpliwością czekam na kolejne!). Klimat świetny, odgłosy, rekwizyty, światło - to wszystko sprawia, że naprawdę można wczuć się w fabułę. Świetny początek zabawy (nie chce spoilerować - trzeba przekonać się na własnej skórze!), a później jest tylko lepiej. Zagadki niebanalne, niespotykane w innych miejscach. Przyda się spostrzegawczość i umiejętność łączenia faktów. My byliśmy w grupie 4 osobowej i wydaje mi się, że to optymalna liczba osób na ten pokój. Zdecydowanie miejsce obowiązkowe na warszawskiej mapie ER.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Szpieg u prezydenta
Szpieg u prezydenta

Łatwo nie było!

27.12.2016 | data wizyty: 21.09.2016

Escape room inny niż wszystkie, po pierwsze ze względu na nietypową, dwuetapową misję, która polega nie tylko na opuszczeniu pokoju. Po drugie ze względu na prowadzony ranking, który dodatkowo mobilizuje do jak najlepszego wyniku. Zagadki trudne, ale dające ogromną satysfakcję po ich rozwiązaniu. Trzeba być skupionym już od samego początku gry, żeby żadna wskazówka nie umknęła. My wyszliśmy dosłownie w ostatnich sekundach, a jesteśmy raczej weteranami escape roomów, a nie nowicjuszami ;) Serdecznie polecam! :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Strona 1 z 2

Pokaż następne