kapibarabarbara- PoWROmcy Escape
  • Escape room SALOON

    SALOON
    Open The Lock
    Zabrze

    Opinia organiczona

    #204

    11.11.2019 | data wizyty: 11.11.2019

    Największy plus? Wystrój pokoju- na 10 z plusem. Wszystko idealnie wykończone, estetyczne i wpisane w tematykę pokoju. Bardzo pomysłowo i umiejętnie zagospodarowana przestrzeń, która skrywa pewne tajemnice. Zagadki są dobrze wkomponowane w klimat, jednak nie zawsze rozwiązania są intuicyjne i logiczne- nawet niekoniecznie chodzi tu o poziom trudności- na kilka rozwiązań po prostu sami byśmy na pewno nie wpadli. Szczególnie obsługa jednego z mechanizmów nie przypadła nam do gustu- zero instrukcji czy wskazówek w środku pokoju- albo ktoś wymyśli co autor miał na myśli- albo nie. Choć sam zamysł tejże zagadki jest bardzo interesujący- brakuje niestety jakiejś choćby drobnej poszlaki o co tak naprawdę chodzi. Bo przecież w rozwiązywaniu zagadek nie chodzi o bezmyślne kombinowanie metodą prób i błędów ;)
    Mistrz gry bardzo miły, udzielał szybkich i trafnych podpowiedzi, a po grze rozwiał wszelkie wątpliwości co do zagadek ;)

  • Escape room Grota Mocy

    Grota Mocy
    Open The Lock
    Zabrze

    Opinia organiczona

    #203

    11.11.2019 | data wizyty: 11.11.2019

    Pokój idealnie nadaje się dla małych doświadczonych grup. Zagadek jest nie za mało, nie za dużo- w sam raz. Pokój wymaga dokładnego przeszukiwania- co w przypadku wielu zagadek stanowi ich największą trudność. Jedna z zagadek wymaga dużo precyzji i uwagi, co w przypadku drobnej pomyłki stworzy nie lada wyzwanie.
    Na pierwszy rzut oka grota wydaje się niewielka, a potencjalnych schowków jest mało...-nic bardziej mylnego.
    Co wymaga dopracowania?- według mnie wystrój pokoju. Niektóre elementy (przeważnie te „grające”)są ładne, jednak zdecydowana większość pokoju pokryta jest czymś średnio atrakcyjnym.
    Ogólne wrażenia z gry jak najbardziej pozytywne, Mistrz gry także na najwyższym poziomie

  • Escape room Tajemnicza Komnata

    Tajemnicza Komnata
    Świat Zagadek
    Warszawa

    Opinia organiczona

    #202

    09.11.2019 | data wizyty: 27.10.2019

    Pokój lekki, łatwy i przyjemny. Muzyka idealna, fajne dekoracje, liczne nawiązania do Harrego Pottera. Zagadki rozwiązuje się płynnie i niemal bezproblemowo- pokój w sam raz dla rodzin z dziećmi czy grup totalnie początkujących. Przesympatyczna Właścicielka, z którą można przegadać więcej czasu niż się spędzi na samej grze :D
    Z niecierpliwością czekamy na szafę prowadzącą do Narnii <3

  • Escape room Olimp

    Olimp
    Room Escape
    Warszawa

    Opinia organiczona

    #201

    09.11.2019 | data wizyty: 27.10.2019

    Tym razem coś nie zagrało. Odwiedziliśmy już kilka ER osadzonych w tematyce greckich bóstw- ten warszawski uważam za najsłabszy. Słabo zagospodarowana przestrzeń pokoju- dużo miejsca, dużo światła- mogłoby być bardziej klimatycznie. Jeden z efektów w pokoju miał duży potencjał- jednak został stworzony tak topornie, że totalnie nie przypadł mi do gustu. A szkoda, bo to chyba on miał zrobić całą robotę. Zagadki są dość przeciętne- fakt, że jest sporo elektroniki, ale nic konkretnego nie zapada w pamięć.
    Mistrzyni Gry bardzo miła i kompetentna, ale jednak opóźnienie wejścia do pokoju i rozpoczęcia gry o kilkanaście minut (nie z naszej winy)nie pozwala mi przyznać maksymalnej oceny obsłudze.

  • Escape room Pasażer

    Pasażer
    Akcja Ewakuacja nr 1 Warszawa
    Warszawa

    Opinia organiczona

    #200

    09.11.2019 | data wizyty: 27.10.2019

    Nr 200 na mojej liście ER- to musiało być coś spektakularnego. Wybór padł na Pasażera- dla mnie to jeden z najlepszych ER jakie odwiedziłam. A już na pewno najbardziej realistyczny. Realizm to w tym przypadku słowo klucz. Każdy najmniejszy detal, wszystko co można sobie wyobrazić, co wiąże się z tematyką pokoju-po prostu tu jest. Dekoracje to nie plastik czy pomalowany styropian...to wszystko jest prawdziwe. Nasza misja również jest prawdziwa... a przynajmniej wtedy odczuliśmy, że taka jest :D
    Genialnie wykorzystana przestrzeń- nawet 4 osoby mogą komfortowo grać i mieć co robić. Ciężko wymieniać każdą zaletę z osobna- nawet system podpowiedzi jest nietypowy, mega oryginalny i w 101% osadzony w klimacie pokoju Jedyne co jeszcze mogę dodać- polecam wersję " z doładowaniem"- smaczek w postaci akcentu fabularnego dodaje jeszcze więcej (czy to możliwe?) realizmu i z pewnością będzie niezapomnianym dodatkiem.

  • Escape room Napad na bank

    Napad na bank
    Akcja Ewakuacja nr 1 Warszawa
    Warszawa

    Opinia organiczona

    #199

    09.11.2019 | data wizyty: 27.10.2019

    Niedzielny poranek rozpoczęliśmy wcześnie- i to nie byle czym- postanowiliśmy napaść na bank. Super pomysł na system zabezpieczeń w banku- trzeba pilnować się na każdym kroku, a każdy błąd niesie za sobą pewne konsekwencje... Kilka rozwiązań bardzo zaskakujących, a jedno z nich uważam ze jedno z najciekawszych zadań, jakie miałam okazję wykonać w ER.
    Pokój optymalny dla 3-4 osób- każdy będzie mieć co robić. Zagadki nie są może bardzo trudne, ale myślę, że na jedną z pierwszych gier w ER Napad na bank niekoniecznie się nadaje. Grupy średniozaawansowane i zaawansowane powinny jednak wpisać Napad na swoją listę pokojów do odwiedzenia.
    Warto wspomnieć o bardzo klimatycznym i pięknym wystroju poczekalni dla klientów- z początku nie wiedzieliśmy czy dotarliśmy w dobre miejsce- szukaliśmy przecież Escape Roomu, a nie przyjemnej kawiarni. Okazuje się, że można to połączyć- wtedy nawet oczekiwanie na grę niestraszne :) Mistrzyni Gry bardzo miła, z uwagą śledziła naszą grę udzielając trafnych wskazówek.

  • Escape room Pokój Zagadka

    Pokój Zagadka
    Dom Zagadek
    Warszawa

    Opinia organiczona

    #198

    09.11.2019 | data wizyty: 26.10.2019

    Pokój wybrany przez nas trochę z przypadku- nie było możliwości odwiedzenia jednej z firm, toteż mając w pamięci dawne rekomendacje znajomych- trafiliśmy do Pokoju Zagadki. Dodam, że nigdy nie byłam fanką ER abstrakcyjnych- zawsze miałam wrażenie, że tylko autor wie o co tak naprawdę tam chodzi...- NIE TYM RAZEM. Zagadki wybitnie nam podpasowały- gdyby nie jeden przestój może padłby rekord :))
    Na pierwszy rzut oka- prawdziwe pomieszanie z poplątaniem. Tok myślenia niezwykle oryginalny, wystrój niepozorny- a jednak to jeden z ER, w których bawiliśmy się najlepiej podczas tego wyjazdu. Pokój potrafi rozbawić, nieraz próbuje oszukać, zmylić... Jest to ER na maksa nietypowy, bez dorabiania sztucznie brzmiącej fabuły, spektakularnego wystroju- po prostu ciąg niekoniecznie związanych ze sobą zagadek :D . Bardzo bardzo polecam- chociażby żeby zobaczyć coś całkiem innego niż w innych ER.

  • Escape room Osadzeni w Bunkrze

    Osadzeni w Bunkrze
    8 Gates Escape Room
    Warszawa

    Opinia organiczona

    #197

    09.11.2019 | data wizyty: 26.10.2019

    Choć sama nie przepadam za taką tematyką- doceniam idealnie stworzony klimat- już od wejścia do firmy można poczuć się jak w prawdziwym schronie. Do zalet pokoju niewątpliwie należy rozbudowana powierzchnia pokoju. Zarówno dekoracje, jak i same zagadki są dopasowane do surowego klimatu. Kilka naprawdę ciekawych i oryginalnych rozwiązań powinno usatysfakcjonować nawet najbardziej wymagających graczy. Nie polecam pokoju grupom początkującym- uważam, że zagadki są dość trudne, nieraz bardzo rozbudowane- jeden mały błąd czy przeoczenie po drodze i kilka minut z głowy- trzeba coś przeanalizować od samego początku. Jedna zagadka porządnie nas zmęczyła i koniec końców pokój opuściliśmy 2 minuty po czasie. (Tu oczywiście ogromny plus dla Mistrzyni Gry, która pozwoliła nam spokojnie skończyć)
    Mimo że ten pokój to zdecydowanie nie moja bajka- sądzę, że zdecydowana większość grup zaawansowanych będzie nim zachwycona. Jest to najlepszy ER o tej tematyce jaki odwiedziłam :)

  • Escape room Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa

    Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa
    Escape Room Majdańska 18 Warszawa
    Warszawa

    Opinia organiczona

    #196

    09.11.2019 | data wizyty: 26.10.2019

    Moim zdaniem jest to najsłabszy z ER oferowanych przez tą firmę. Zagadki nie należą do najłatwiejszych, chociaż to nie one sprawiły nam główny problem. Pokój wydał mi się chaotyczny, ciężko rozeznać się czym właściwie trzeba się w danym momencie zająć, jest dużo "rozpraszaczy". Nie każdy etap gry podobał mi się jeśli chodzi o klimat. Na plus na pewno wychodzi aspekt fabularny- rozwiązywana sprawa rozwija się w zaskakujący sposób. Obsługa jak zwykle przemiła i pomocna, po grze rozwiewa wszelkie ewentualne wątpliwości ;)

  • Escape room Tajemnica starej kamienicy

    Tajemnica starej kamienicy
    Escape Room Majdańska 18 Warszawa
    Warszawa

    Opinia organiczona

    #195

    09.11.2019 | data wizyty: 26.10.2019

    Pokój z górnej półki- bardzo dopracowany i realistyczny wystrój, różnorodne zagadki. Klimat chwilami dosyć niepokojący, ale jednak pokój od początku do końca pozostaje kryminałem/ przygodówką. Jako że momentami bywa ciasno- najlepiej zagrać w 2 osoby- ilość i trudność zagadek również będzie wtedy odpowiednia, aby każdy mógł się wykazać. W pokoju rzecz jasna liczy się spostrzegawczość. Dużo zagadek bazuje na elektronice, choć znajdą się i zwykłe kłódki. Jeśli chodzi o aspekt fabularny- i tu mamy niemałe zaskoczenie na koniec gry. Obsługa bez zarzutu.

Zobacz więcej opinii: 1 2 3 ... 16 17 18