kapibarabarbara- PoWROmcy Escape

kapibarabarbara- PoWROmcy Escape

ZAPRASZAM: https://www.facebook.com/Powromcy-Escape-1820245171603328/?ref=br_rs

211 Odwiedzone

0 Planowane

Pionier

208 Punkty

150
208 pkt
225

Wszystkie opinie

Escape room Szlak Nieumarłych
Szlak Nieumarłych

#212

03.02.2020 | data wizyty: 27.12.2019

Opinia ograniczona

Jeden z lepszych ER w okolicy. Nie ma się do czego przyczepić-bardzo ładnie urządzone wnętrze, klimat lekkiego niepokoju (ale nie grozy), oryginalne zagadki, interesujący wątek fabularny. Gra jest długa i wieloetapowa, a zagadek jest bardzo dużo- warto więc wybrać się do pokoju w 3-4 doświadczone osoby. Poziom zagadek określiłabym jako trudny, aczkolwiek na tą ocenę mocno wpływa fakt, iż graliśmy jedynie w dwie osoby- co okazało się wielkim wyzwaniem. Na szczęście mogliśmy zawsze liczyć na pomoc Mistrza Gry, co pozwoliło nam przejść cały pokój w wyznaczonym czasie.
Bardzo polecam wszystkim, którzy nie nastawiają się na mroczny horror (wbrew nazwie)- Szlak Nieumarłych to nieco mroczniejsza przygodówka- nawet ci bardziej strachliwi nie powinni się obawiać i nie muszą rezygnować z tak ciekawej pozycji na śląskim rynku ER.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Tajne przez poufne
Tajne przez poufne

#211

03.02.2020 | data wizyty: 27.12.2019

Opinia ograniczona

Nasze pierwsze doświadczenie z VR! Nie ukrywam, że nie spodziewaliśmy się niczego specjalnego i z takim nastawieniem poszliśmy do tego "pokoju" - zdecydowanie preferujemy tradycyjne ER, a nie ich wersje komputerowe, w postaci gier planszowych itd itp. Uznaliśmy jednak, że trzeba spróbować i jakoś zapełnić nasz skromny maraton w okolicy.
Tajne przez poufne odmieniło jednak moje myślenie o ER w VR. W grze bardzo dobrze wykorzystano możliwości świata wirtualnego, uzyskując efekty jakie nigdy nie byłyby możliwe w tradycyjnym escape roomie. Zagadki bardzo pomysłowe, a gdyby przenieść je do świata realnego- dość łatwe. Jednak ich rozwiązanie w VR, szczególnie dla osób początkujących w tej formie zabawy- staje się wielkim wyzwaniem. Scenariusz super, przy następnej wizycie w okolicy z pewnością zagramy w kolejnym :)
Na malutki minusik dodam, że osoby, które nigdy nie miały styczności z VR mogą stracić sporo czasu gry na rozeznanie jak to wszystko faktycznie działa, jak się poruszać itp. Dodam również, że w razie drobnych awarii technicznych (która miała miejsce w moim przypadku) zdjęcie gogli psuje klimat o wieeeele bardziej niż wejście Mistrza Gry do pokoju w czasie tradycyjnej gry (co dotąd uważałam za najgorszą opcję wynikającą z awarii)
Bez względu na to, czy jest się fanem gier, czy jednak woli się ER w realu- warto choć raz spróbować czegoś innego i na własnej skórze przekonać się jak to wygląda. Ja na VR na pewno jeszcze wrócę, choć w ogólnym rozrachunku gra nigdy nie zastąpi mi prawdziwych pokojów :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Licencja 00
Licencja 00

#210

03.02.2020 | data wizyty: 27.12.2019

Opinia ograniczona

Zaczyna się super- bardzo oryginalne i zaskakujące wprowadzenie, klimatyczne wnętrze i dopasowane do całości zagadki. Niestety im dalej, tym gorzej. W pewnym momencie cały klimat niestety ustępuje. Zagadki co prawda dalej są w porządku (może poza jedną mocno przekombinowaną :P), ale wystrój leży :(
Natomiast końcówka gry to dla mnie całkowita niespójność z początkiem rozgrywki- jakby połączyć dwa różne scenariusze. Nie podobało mi się ani pod kątem wystroju, ani zagadek, ani fabuły.
Generalnie- początek gry 10, końcówka- może 5? Średnia 7,5- ale podciągam ogólną ocenę do 8 za ekstra nietypowy i zapadający w pamięć początek i przesympatyczną Mistrzynię Gry :))
Zagadki na średnim poziomie trudności, 2-3 średniodoświadczone osoby spokojnie dadzą sobie radę :)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Saloon
Saloon

#204

11.11.2019 | data wizyty: 11.11.2019

Opinia ograniczona

Największy plus? Wystrój pokoju- na 10 z plusem. Wszystko idealnie wykończone, estetyczne i wpisane w tematykę pokoju. Bardzo pomysłowo i umiejętnie zagospodarowana przestrzeń, która skrywa pewne tajemnice. Zagadki są dobrze wkomponowane w klimat, jednak nie zawsze rozwiązania są intuicyjne i logiczne- nawet niekoniecznie chodzi tu o poziom trudności- na kilka rozwiązań po prostu sami byśmy na pewno nie wpadli. Szczególnie obsługa jednego z mechanizmów nie przypadła nam do gustu- zero instrukcji czy wskazówek w środku pokoju- albo ktoś wymyśli co autor miał na myśli- albo nie. Choć sam zamysł tejże zagadki jest bardzo interesujący- brakuje niestety jakiejś choćby drobnej poszlaki o co tak naprawdę chodzi. Bo przecież w rozwiązywaniu zagadek nie chodzi o bezmyślne kombinowanie metodą prób i błędów ;)
Mistrz gry bardzo miły, udzielał szybkich i trafnych podpowiedzi, a po grze rozwiał wszelkie wątpliwości co do zagadek ;)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Grota Mocy
Grota Mocy

#203

11.11.2019 | data wizyty: 11.11.2019

Opinia ograniczona

Pokój idealnie nadaje się dla małych doświadczonych grup. Zagadek jest nie za mało, nie za dużo- w sam raz. Pokój wymaga dokładnego przeszukiwania- co w przypadku wielu zagadek stanowi ich największą trudność. Jedna z zagadek wymaga dużo precyzji i uwagi, co w przypadku drobnej pomyłki stworzy nie lada wyzwanie.
Na pierwszy rzut oka grota wydaje się niewielka, a potencjalnych schowków jest mało...-nic bardziej mylnego.
Co wymaga dopracowania?- według mnie wystrój pokoju. Niektóre elementy (przeważnie te „grające”)są ładne, jednak zdecydowana większość pokoju pokryta jest czymś średnio atrakcyjnym.
Ogólne wrażenia z gry jak najbardziej pozytywne, Mistrz gry także na najwyższym poziomie

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Tajemnicza Komnata
Tajemnicza Komnata

#202

09.11.2019 | data wizyty: 27.10.2019

Opinia ograniczona

Pokój lekki, łatwy i przyjemny. Muzyka idealna, fajne dekoracje, liczne nawiązania do Harrego Pottera. Zagadki rozwiązuje się płynnie i niemal bezproblemowo- pokój w sam raz dla rodzin z dziećmi czy grup totalnie początkujących. Przesympatyczna Właścicielka, z którą można przegadać więcej czasu niż się spędzi na samej grze :D
Z niecierpliwością czekamy na szafę prowadzącą do Narnii <3

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Bardzo łatwy

Escape room Olimp
Olimp

#201

09.11.2019 | data wizyty: 27.10.2019

Opinia ograniczona

Tym razem coś nie zagrało. Odwiedziliśmy już kilka ER osadzonych w tematyce greckich bóstw- ten warszawski uważam za najsłabszy. Słabo zagospodarowana przestrzeń pokoju- dużo miejsca, dużo światła- mogłoby być bardziej klimatycznie. Jeden z efektów w pokoju miał duży potencjał- jednak został stworzony tak topornie, że totalnie nie przypadł mi do gustu. A szkoda, bo to chyba on miał zrobić całą robotę. Zagadki są dość przeciętne- fakt, że jest sporo elektroniki, ale nic konkretnego nie zapada w pamięć.
Mistrzyni Gry bardzo miła i kompetentna, ale jednak opóźnienie wejścia do pokoju i rozpoczęcia gry o kilkanaście minut (nie z naszej winy)nie pozwala mi przyznać maksymalnej oceny obsłudze.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Pasażer
Pasażer

#200

09.11.2019 | data wizyty: 27.10.2019

Opinia ograniczona

Nr 200 na mojej liście ER- to musiało być coś spektakularnego. Wybór padł na Pasażera- dla mnie to jeden z najlepszych ER jakie odwiedziłam. A już na pewno najbardziej realistyczny. Realizm to w tym przypadku słowo klucz. Każdy najmniejszy detal, wszystko co można sobie wyobrazić, co wiąże się z tematyką pokoju-po prostu tu jest. Dekoracje to nie plastik czy pomalowany styropian...to wszystko jest prawdziwe. Nasza misja również jest prawdziwa... a przynajmniej wtedy odczuliśmy, że taka jest :D
Genialnie wykorzystana przestrzeń- nawet 4 osoby mogą komfortowo grać i mieć co robić. Ciężko wymieniać każdą zaletę z osobna- nawet system podpowiedzi jest nietypowy, mega oryginalny i w 101% osadzony w klimacie pokoju Jedyne co jeszcze mogę dodać- polecam wersję " z doładowaniem"- smaczek w postaci akcentu fabularnego dodaje jeszcze więcej (czy to możliwe?) realizmu i z pewnością będzie niezapomnianym dodatkiem.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Napad na bank
Napad na bank

#199

09.11.2019 | data wizyty: 27.10.2019

Opinia ograniczona

Niedzielny poranek rozpoczęliśmy wcześnie- i to nie byle czym- postanowiliśmy napaść na bank. Super pomysł na system zabezpieczeń w banku- trzeba pilnować się na każdym kroku, a każdy błąd niesie za sobą pewne konsekwencje... Kilka rozwiązań bardzo zaskakujących, a jedno z nich uważam ze jedno z najciekawszych zadań, jakie miałam okazję wykonać w ER.
Pokój optymalny dla 3-4 osób- każdy będzie mieć co robić. Zagadki nie są może bardzo trudne, ale myślę, że na jedną z pierwszych gier w ER Napad na bank niekoniecznie się nadaje. Grupy średniozaawansowane i zaawansowane powinny jednak wpisać Napad na swoją listę pokojów do odwiedzenia.
Warto wspomnieć o bardzo klimatycznym i pięknym wystroju poczekalni dla klientów- z początku nie wiedzieliśmy czy dotarliśmy w dobre miejsce- szukaliśmy przecież Escape Roomu, a nie przyjemnej kawiarni. Okazuje się, że można to połączyć- wtedy nawet oczekiwanie na grę niestraszne :) Mistrzyni Gry bardzo miła, z uwagą śledziła naszą grę udzielając trafnych wskazówek.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Pokój Zagadka
Pokój Zagadka

#198

09.11.2019 | data wizyty: 26.10.2019

Opinia ograniczona

Pokój wybrany przez nas trochę z przypadku- nie było możliwości odwiedzenia jednej z firm, toteż mając w pamięci dawne rekomendacje znajomych- trafiliśmy do Pokoju Zagadki. Dodam, że nigdy nie byłam fanką ER abstrakcyjnych- zawsze miałam wrażenie, że tylko autor wie o co tak naprawdę tam chodzi...- NIE TYM RAZEM. Zagadki wybitnie nam podpasowały- gdyby nie jeden przestój może padłby rekord :))
Na pierwszy rzut oka- prawdziwe pomieszanie z poplątaniem. Tok myślenia niezwykle oryginalny, wystrój niepozorny- a jednak to jeden z ER, w których bawiliśmy się najlepiej podczas tego wyjazdu. Pokój potrafi rozbawić, nieraz próbuje oszukać, zmylić... Jest to ER na maksa nietypowy, bez dorabiania sztucznie brzmiącej fabuły, spektakularnego wystroju- po prostu ciąg niekoniecznie związanych ze sobą zagadek :D . Bardzo bardzo polecam- chociażby żeby zobaczyć coś całkiem innego niż w innych ER.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Pokaż następne