Marek M. 5

Marek M. 5

Hej, jestem Marek M. 5. Mam na swoim koncie 66 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

66 Odwiedzone

0 Planowane

Nawigator

135 Punkty

100
135 pkt
150

Wszystkie opinie

Escape room The Cabin in the Woods
The Cabin in the Woods

Gdzieś tam w lesie stoi chata.

08.03.2020 | data wizyty: 08.03.2020

Cabin in the Woods to propozycja nowa na rynku bo w momencie pisania tego posta (jak wspomniał nam właściciel) działająca o dwóch miesięcy ale skłamałbym mówiąc że mało udana. Pokój fajnie oddaje chatę z której musimy się wydostać przed nadejściem zła w czystej postaci. Jest klimat, jest pomysł są ciekawe rozwiazania. Czuć atmosferę opuszczonej chaty w której mieszka rzeźnik z prawdziwego koszmaru. Miał być horror, horror jest horror się udał. Myślę że jest to propozycja również dla tych co nie lubią przesadnie się bać ale zdecydowanie nie dla grup początkujących. Co do moich uwag to jedna zagadka z tych ostatnich (mistrz gry będzie wiedział o którą chodzi :) powinna być lepiej dopracowana gdyż może to psuć cały wizerunek zabawy a deski w ścianach lepiej umiejscowione by się niepotrzebnie nie pokaleczyć jednakze całosciowe wrażenie jest zdecydowanie dobre. Fajny system podpowiedzi, dobra rockową muzyka w tle oddajaca klimat miejsca a do tego zaangazowany i oddany sprawie prowadzący który wraz z psem towarzyszem swietnie łagodzi atmosferę gdyż klimat potrafi być tam naprawdę gesty :)

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Odpowiedź firmy Escape Game Studio

Dziękujemy za bardzo pozytywną opinie.
W naszym zwyczaju jest by grupa po zakończeniu gry, została jeszcze na moment w środku i wyjaśniamy poszczególne rozwiązania zagadek, gdyż pokój można przejść w sposób nieliniowy.
Dziękuje również że Państwo zgłosiliście odchodzący element aranżacji. Pokój jest stosunkowo świeży i niektóre rzeczy po prostu wychodzą w praniu. Został natychmiast naprawiony po Waszym wyjściu.
Zgadzamy się pokój, nie należy do łatwych, lecz system podpowiedzi jest tak skonstruowany aby grupy początkujące również miały szanse
zakończyć rozgrywkę sukcesem. Bardzo cenimy grupy, które dopiero zaczynają przygodę z ER. Czas spędzony u Nas ma przynosić przede wszystkim frajdę, integrować członków grupy a czasem coś więcej : )
Pozdrawiamy

Escape room Lokalizacja
Lokalizacja

Zlokalizować, podmienić, uciec wykonać.

08.03.2020 | data wizyty: 08.03.2020

Tic tac tic tac czas płynie czas ucieka ale dla tej ekipy płynie on w dobra stronę. Co pokój to sukces co miejsce to nowe wrażenia. Lokalizacja jest to zdecydowanie jeden z najlepszych pokoi w Polsce gdoze wszystko pasuje od poczatku do końca. Pomysł, rozwiązania elektroniczne i swietlne, rekwizyty, muzyka obsługa i dużo dużo woecej. Widać też pewna zależność że te chętniej odwiedzane Escape Roomy generujące największy przychód (gdyż nie oszukujmy się im wyższa pozycja w rankingach Lock Me tym wieksza liczba chętnych do odwiedzenia danego pokoju) mają też więcej funduszy by postawić na lepsze rozwiązania, ciekawsze rekwizyty czy bardziej dopracowaną funkcjonalność pomieszczeń. Dla grajacych jest to świetny plus ale by się o tym przekonać na własnej skórze trzeba koniecznie odwiedzić właśnie najlepiej pokój tej jakości. Od dłuższego czasu jestem przeciwnikiem dawania pokojom najwyższej oceny (gdyż na arcydzieło zasluguja nieliczni) ale wasz zasługuje na duże pochwały i najlepsze noty. Dodatkowo musze przyznać że macie bardzo ładna poczekalnię i zarazem współczuję myśląc o tym jak frustrujące musi być okresowe czyszczenie tych cegieł. :D

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Licencja 00
Licencja 00

Poczuć się jak James Bond

08.03.2020 | data wizyty: 08.03.2020

Wcielając się w rolę agenta jej królewskiej mości nie wiedzieliśmy że da nam to tyle frajdy. Mimo że podobne rozwiązania już wcześniej widziałem (pozdrawiam fanów Tajemnego Laboratorium Badawczego z Gdyni :) to pomysl i wykonanie wpasowujace sie w podjeta tematykę jest bardzo udane. Zagadek jest od groma a pomieszczenie które można scharakteryzowac jednym słowem a mianowicie [spojler] to w moim odczuciu najlepszydowod jak można zrobić coś niczego by cieszyło oczy jak małemu dziecku na widok słodyczy :) obsługa nie dość że znająca rosyjski to świetnie prowadząca nasza grę. Pochwalic również muszę nietuzinkowe wprowadzenie nas w temat i wyważony system podawania podpowiedzi. Wszystko to sprawiło że Licencja 00 jest pokojem który zdecydowanie mogę polecić zwłaszcza dla tych którzy mają już kilka pokojow za soba.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Piekło Hazardzisty
Piekło Hazardzisty

W krainie wątpliwego hazardu

08.03.2020 | data wizyty: 07.03.2020

Długo zastanawiałem się jaka ocenę przyznać pokojowi piekło hazardzisty i nie było to łatwe jednak mając pewne doświadczenie na ogólno polskiej arenie ER wyzwań nie mogłem zagłosować inaczej. Pokój nie zrobił na mnie tak naprawdę żadnego wrażenia by wspominać go przez kolejne dni miesiące czy lata. Jest mocno matematycznie przy dużym nastawieniu na główkowanie za pomocą kartki czy dołączonego notatnika. W pewnym momencie może nużyć i nie jest zdecydowanie dla każdego. Jest trudno a burza mozgow jest wręcz wskazana z radzeniem sobie przy kolejnych łamigłówkach których na dostępna ilość czasu jest dość sporo. Z pewnością nie pomogła nam pozna godzina o której stanęliśmy w szranki z powierzonym zadaniem. Szkoda również zmarnowanego potencjału [spojler] gdzie zdecydowanie działo się za mało. Pokój nie jest też dedykowany dla grup początkujących. Na szcescie ogólne wrażenie poprawia zaangażowana obsługa. Dla mnie to była druga wizyta w Quest Cage po kultowym Moriartym alw zdecydowanie lepiej będę pamiętać ten drugi.

Ocena ogólna: 5/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 6/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Kopalnia Złota
Kopalnia Złota

Duchu podziel się złotem

08.03.2020 | data wizyty: 07.03.2020

Co można znaleźć na strychu? A mianowicie kopalnie i jego ducha który pilnie strzeże swojego skarbu. Sam pomysl na fabułę i wykonanie pokoju trafione mocno w dychę. Zagadki przyjemne, jest nad czym pogłówkować. Fani mechanicznych jak równiez elektronicznych rozwiązań znajdą coś dla siebie. Pokój nie należy do najtrudniejszych ale warto zachować czujność zwłaszcza dla grup początkujących. Jak to w kopalni w środku można się pobrudzić ale w końcu nie oszukujmy się tak ma być - mimo że na strychu to jednak pod ziemią :) Obsługa kompetentną i rzeczowa. dodatkowy plus za wizytację w trakcie eksploracji korytarzy. Był to mile spędzony czas za co dzieki.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Seria Niefortunnych Zagadek
Seria Niefortunnych Zagadek

W starym kinie

08.03.2020 | data wizyty: 07.03.2020

Wiarygodna opinia

Będąc na objazdowym tripie po Śląsku w poszukiwaniu ER perełek musieliśmy trafić do Pszczyny. Zaciekawieni czemu pokój z małego miasta może być tak wysoko w rankingu Lock Me zrozumieliśmy już od wejścia. Miejsce wpasowane jest idealnie w temat zadania. Sama atmosfera i duch starego kina zmienionego w arenę zmagań i wyscig z czasem by powstrzymać Olafa dał nam dużo frajdy. A jeśli dodamy do tego fajne i ciekawie wpasowane w tematykę zadania i rekwizyty da nam to ocenę która musi się przełożyć na jeden werdykt a mianowicie Seria niefortunnych Zagadek to absolutny must pokoi do odwiedzenia. Jedyne do czego mogę się przyczepić to nie do końca wykorzystany potencjał miejsca jak równie zbyt mała ilość zadań z jakimi przyjdzie nam się zmierzyć. Pozdrawiam serdecznie Panią prowadząca która obok mistrza gry z pokoju Super Hero Room w Bydgoszczy jest dla mnie przykładem jak cieszy widok osób które kochają to co robią :)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Psychiatryk 2.0
Psychiatryk 2.0

Zromuieć szaleństwo

08.03.2020 | data wizyty: 07.03.2020

Była to pierwsza nasza wizyta u ekipy z Set me Free na szczescie udana. Pokój pomimo czasu jaki jest dostępny na Śląskiej scenie ER zrobił na nas pozytywne wrażenie. Fabuła nie do końca trzymała się w naszym odczuciu kupy jednakze sam wystrój, muzyka dostępne rekwizyty fajnie wpasowywały się w tematykę z jaką przyszło nam się zmierzyć dając przyjemny dreszczyk emocji. Obsługa zaangażowana od początku do końca w grę. Mimo iż da się usłyszeć że Psychiatryk z dostępnych 3 pokoi jest tym najsłabszym ja zdecydowanie moge go polecić ale bardziej ekipom już zaznajomym w escpae roomowym klimacie gdyz nie należy on do najłatwiejszych.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Godzina do zmroku
Godzina do zmroku

Strach się bać

12.11.2019 | data wizyty: 10.11.2019

Godzina do Zmroku była ostatnim pokojem na naszej trasie Bydgoskich ER i pierwszym od ekipy z Ewakuacji. Wrażenia? Na szczęście dobre, pokój mimo upływu lat ma w sobie pazur i klimat. Jeśli do tego dojdzie świetna rozmowna obsługa tworzy nam to pokój godny polecenia. Wystawić wyższej oceny nie mogłem że względu na dzisiejszą jakość i standardy obecnej generacji pokoi ale Godzine do Zmroku mogę z czystym sumieniem polecić i dla tych co lubią się bać i chcą spędzić mile czas w wampirzym klimacie, fajna fabuła i zagadkami. Pozdrawiam

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Plan na włam
Plan na włam

Oj słabiutko :(

12.11.2019 | data wizyty: 09.11.2019

Gdy wspominam pokoje od ekipy z Wyjścia Awaryjnego zawsze mam uśmiech na twarzy czy to Nautilus, W cieniu piramid czy Legenda Miecza to absolutny top dla każdego fana tego typu rozrywki. Jednak istnieje też druga gorsza strona medalu jakim właśnie jest Plan na Włam. Widać że pokój najlepsze lata ma już za sobą a o którym chciałbym jak najszybciej zapomnieć. Zastanawiałem się czy 4 nie jest za niska ocena ale gdyby nie fantastyczna obsługa pewnie byłoby jeszcze niżej. Pokój na tle innych ER nie wyróżnia się niczym szczególnym, jest mocno wyeksploataowany i nie pozostawia po sobie żadnego dobrego wrażenia. W mojej opinii powinien być albo zamknięty albo mocno zmodyfikowany pod dzisiejsze standardy które na szczęście Wyjście Awaryjne ma bardzo wysokie.

Ocena ogólna: 4/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 4/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Freakshow
Freakshow

Rozczarowanie

12.11.2019 | data wizyty: 09.11.2019

Co człowiek to inna opinia, co pokój to inne wrażenia....w naszym przypadku FreakShow był mocnym rozczarowaniem. Jak na pokój z przodu rankingu najlepszych ER w Polsce do odwiedzenia ten nie zaskoczył nas niczym ciekawym. Największym plusem był dla nas system podpowiedzi z którym nie spotkaliśmy się nigdzie indziej. Ciężko pisać coś więcej nie zdradzając szczegółów a najlepiej wybrać się samemu wyrabiakac własną opinjeie. By było jasne moje subiektywne odczucia nie stanowia hejtu w stronę właścicieli i osób tworzących pokoje dla Break the Brain jednakże mając na uwadze to ze mialem okazję być w waszych innych propozycjach (jak np. Obłęd) to FreakShow wypadł bardzo blado. Może czas na FreakShow 2 w lepszej ciekawsze formie?

Ocena ogólna: 6/10

Obsługa: 6/10

Klimat: 6/10

Poziom trudności: Łatwy

Pokaż następne