Monika Krzywańska
  • Escape room Złe Miejsce

    Złe Miejsce
    Maze Kraków
    Kraków

    Bardzo dobre "złe miejsce"

    28.11.2019 | data wizyty: 10.11.2019

    Pokój bardzo klimatyczny.
    Zdecydowanie polecam zwracać uwagę na szczegóły i patrzeć na to co się robi, bo mogą się przytrafić pewne niespodzianki.
    Zagadki nie były bardzo skomplikowane, natomiast dość różnorodne. Dzięki czemu pokój będzie atrakcyjny dla grup początkujących jak i tych bardziej doświadczonych.

  • Escape room Midnight Killer MK II

    Midnight Killer MK II
    Piwnica Quest
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Uciekaj!

    20.10.2019 | data wizyty: 11.10.2019

    Wybierając ten pokój zastanawiałam się, czy będzie on odpowiedni dla znajomych którzy po raz pierwszy mają styczność z Escape Roomami.
    W związku z tym, że jest możliwość wyboru zdecydowaliśmy się na opcje dla graczy średnio zaawansowany i to był zdecydowanie dobry wybór.
    Pokój wciągnął nas swoją fabułą, a dodatkowe minuty umożliwiły nam relatywnie spokojne zapoznanie się z zagadkami oraz podjęcie próby ich rozwiązania.
    Bardzo podobało nam się to, że cały czas trzymany jest równy poziom, fabuła płynie, a każda kolejna zagadka nie odbiega klimatem od całości.
    Na plus była również nieliniowość pokoju - każdy z nas miał swoje miejsce, w którym mógł się wykazać.

    Zostaliśmy bardzo dobrze wprowadzeni w rozgrywkę, odbyliśmy bardzo interesującą rozmowę z mistrzem gry.
    Zarówno przed wejściem, jak i po wyjściu z pokoju czuliśmy, że nie jesteśmy popędzani i mamy możliwość przeanalizowania naszej rozgrywki.

  • Escape room Czarny motylek

    Czarny motylek
    Fox O'clock
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Pobaw się ze mna

    20.10.2019 | data wizyty: 17.10.2019

    Pokój nadający się dla grup o różnym poziomie doświadczenie.
    Trzyma w napięciu przez cały czas rozgrywki.
    Zagadki są logiczne, spójne z klimatem pokoju.
    Dużym plusem jest system podpowiedzi.

  • Escape room Stranger Room

    Stranger Room
    In&Out
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Dziwnie tu jakoś

    08.10.2019 | data wizyty: 26.04.2019

    Pokój o niesamowitym klimacie lat 80, który przenosi nas w czasie i wzbudza sentyment, a do tego bardzo dobrze oddaje nastrój serialu.
    Z taką opinią nasza grupa wyszła z tego pokoju - były w niej osoby kochające serial, jak i takie które nie miały z nim doczynienia.
    Bardzo podobały nam się zagadki i sposób ich rozwiązywania.
    Niejednokrotnie byliśmy zaskoczeni odkrywając kolejne etapy.

  • Escape room Underworld

    Underworld
    Brain Code - Secret Room
    Wrocław

    Czy zdołamy uciec?

    24.12.2018 | data wizyty: 15.12.2018

    Ten pokój był pierwszym, który odwiedziliśmy we Wrocławiu. Początkowo nie byłam przekonana do wyboru znajomych, ponieważ strach nie jest moją ulubioną emocją i jak Mistrzyni Pokoju zauważyła, byłam bardzo spięta. Jednak z każdą kolejną chwilą przekonywałam się do pokoju coraz bardziej, co zakończyło się bardzo pozytywnym odbiorem pokoju. Mimo, że nie udało nam się wyjść o czasie, to odczuwaliśmy dużą satysfakcję podczas rozwiązywania kolejnych zagadek, które były niebanalne i nie raz nas zaskoczyły. Dodatkowym atutem, który bardzo doceniliśmy, była konieczność współpracy - wydaje mi się, że dzięki temu można ćwiczyć komunikację - dobre dla znajomych, którzy dopiero się poznają i uczą się współpracy. Zdecydowanie polecam! Chociaż grupy niedoświadczone mogą mieć problem z ukończeniem pokoju.
    Jestem pewna, że jeszcze wrócimy do pokoi z tej serii.

  • Escape room Przysługa dla Księcia Piastowskiego

    Przysługa dla Księcia Piastowskiego
    CODE - CENTRUM OD DOSTARCZANIA EMOCJI
    Legnica

    Złoto odnalezione!

    19.08.2018 | data wizyty: 19.08.2018

    Na pierwszy rzut oka widać, że pokój jest zrobiony z dbałością o najdrobniejsze szczegóły. Zagadki są przemyślane i niebanalne.
    Polecam ten pokój dla osób z odrobinę większym doświadczeniem, ponieważ momentami był całkiem trudny.

  • Escape room Oddział 0

    Oddział 0
    CODE - CENTRUM OD DOSTARCZANIA EMOCJI
    Legnica

    Czy udało się uciec?

    17.08.2018 | data wizyty: 16.08.2018

    Pokój bardzo klimatyczny i przemyślany, zagadki są spójne.

    Obsługa świetna! Chętna do rozmowy z pozytywnym nastawieniem.
    Na pewno wrócimy ponownie

  • Escape room Tajemnica Atlantydy

    Tajemnica Atlantydy
    Escape Me
    Gdynia

    Udało się

    13.02.2018 | data wizyty: 13.02.2018

    Niesamowicie klimatyczny i udany pokój.
    Każdy element bardzo spójny. Pokój mechaniczny ale, żadne elementy wystroju nie zaburzały klimatu.
    Polecam dla osób bardziej doświadczonych albo o kreatywnie myślących.
    Pokój na pewno zostanie długo w mojej pamięci jako jeden z lepszych

  • Escape room Escape DaVinci

    Escape DaVinci
    WydostanSie Escape Rooms
    Kraków

    Wiarygodna opinia

    Mistrz Leonardo

    27.01.2018 | data wizyty: 25.01.2018

    Bardzo przyjemny klimatyczny pokój, brak widocznej elektroniki zdecydowanie na plus.
    Wszystkie elementy są bardzo spójne.
    Zwrócenie dużej uwagi na detal powoduje, że naprawdę można się poczuć jak podczas podróży w czasie.
    Wydłużony czas zdecydowanie się przydaje .

  • Escape room Uprowadzona

    Uprowadzona
    kryptotex.pl
    Kraków

    Studencka kawalerka

    24.01.2018 | data wizyty: 21.01.2018

    To pierwszy pokój Kryptorex, który odwiedziłyśmy i jesteśmy pewne, że wrócimy. Pokój do najtrudniejszych nie należy, ale zdecydowanie jest nad czym się zastanowić. Zagadki są dość liniowe.
    Mimo malej powierzchni pokój m swój klimat i urok, który zdecydowanie podkreśla film wprowadzający.
    Na pewno wrócimy zobaczyć kolejne pokoje :)

Zobacz więcej opinii: 1 2