adelaide89

adelaide89

Hej, jestem adelaide89. Mam na swoim koncie 43 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

43 Odwiedzone

4 Planowane

Skaut

76 Punkty

50
76 pkt
100

Wszystkie opinie

Escape room Za kulisami Hollywood
Za kulisami Hollywood

HollyŁódź

17.08.2018 | data wizyty: 04.08.2018

Bardzo przyjemna nowość na ERowej mapie Łodzi. Pokój idealny na relaksującą chwilę z zagadkami.

Propozycja House of Fun ma dwie główne zalety: sympatyczny, dobrze oddany klimat z delikatną muzyką "z epoki" w tle oraz fakt, że przez całą rozgrywkę mamy do czynienia z rozwijającą się fabułą. Są nawet ciekawe zwroty akcji ;) Zagadki są zgrane z fabułą, przy niektórych trzeba się trochę zastanowić, a przy innych przyda się spostrzegawczość (chyba nigdy tak długo nie szukaliśmy jednego elementu!).

Do tego bardzo miła obsługa, udzielająca podpowiedzi dobrze nakierowujących na rozwiązanie, bez podawania gotowych kodów.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Sekret Orientu
Sekret Orientu

hinduskie wyzwanie

30.05.2018 | data wizyty: 05.05.2018

Na początku, duży plus za temat pokoju - pojawiło się w mieście coś nowego, bez zgranych już motywów. Wizualnie 10/10, wykonanie bardzo staranne, wszystko pasuje do Indii, jest klimat pozwalający oderwać się od rzeczywistości.

Mam mały problem z oceną zagadek. Niektóre były naprawdę fajne, zaskakujące, innowacyjne i jak najbardziej logiczne, ale znalazło się kilka, które wydawały się jakby troszkę "na siłę". Z tego powodu nie mogę niestety napisać, że nasza grupa była w 100% usatysfakcjonowana, chociaż i tak myślę, że warto tu wpaść chociażby dla wystroju i atmosfery.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Kwarantanna
Kwarantanna

strefa kwarantanny

09.05.2018 | data wizyty: 28.04.2018

Wiarygodna opinia

Ciekawy, dobrze wykonany pokój. Klimat dość mroczny dzięki umiejscowieniu w starych pofabrycznych budynkach, odpowiednia ścieżka dźwiękowa wzbudza niepokój. Nie przesadzałabym jednak z poziomem straszności - nie jest to może pokój dla dzieci, ale zawału raczej nikt nie dostanie ;)

Największą zaletą są tu przemyślane, logiczne zagadki. Nie trzeba przeszukiwać każdego kąta, wystarczy pomyśleć. Rozwiązania są nieszablonowe i łącza różne elementy, jest trochę elektroniki, trochę klasycznych łamigłówek. Na pewno nie można się tu nudzić :)

Mały minus za problemy techniczne (wszystko kiedyś musi się popsuć ;)) - straciliśmy niepotrzebnie kilka minut, ale obsługa szybko rozwiązała problem i dalej wszystko działało bez zarzutu.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Tajemniczy las
Tajemniczy las

Tajemniczy leśniczy

30.04.2018 | data wizyty: 20.01.2018

Pokój z porządną dawką "efektu wow" :) Przy okazji wizyty w Poznaniu odwiedzenie jakiegoś ER było obowiązkowe i cieszę się, że padło akurat na Tajemniczy Las - wysokie oceny nie są przesadzone.

Temat lasu w pomieszczeniu jest dość trudny do zrealizowania, ale tu twórcy poradzili sobie naprawdę dobrze. Wystrój jest klimatyczny, zagadki pasują do otoczenia. Na uwagę zasługują oryginalne mechanizmy, o których jednak nie mogę więcej napisać, żeby nie zepsuć niespodzianek, jakie czekają na graczy. Rozgrywka dostarcza dużo satysfakcji, zagadki nie są zbyt trudne, ale za to bardzo pomysłowe. Szybko okazuje się, że z pozoru normalny leśniczy ma w rzeczywistości wiele tajemnic...

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Pionek i Kostka
Pionek i Kostka

ucieczka z krainy pionka i kostki

15.01.2018 | data wizyty: 13.01.2018

Świetna rozrywka, zwłaszcza dla tych wszystkich, którzy mają chwilowo dość horrorowych pokoi i chcą po prostu w spokoju i z przyjemnością porozwiązywać zagadki.

Pokój jest ładnie urządzony, kolorowy i jasny. Wydaje mi się, że nadawać się może też na wizytę z dziećmi. Zdecydowanie na plus są ciekawe zadania, nawiązujące do gier, lecz nie wymagające znajomości ich reguł. Dobry jest też sposób, w jaki płynnie dokonuje się postępów w rozgrywce - gra jest liniowa (ale nie nudna ;)), wiadomo, jakie kroki po kolei należy wykonać, nie ma żadnego chaosu i wpisywania kodów na ślepo do każdej kłódki. W pokoju mamy połączenie klasycznych rozwiązań z nowszymi technologiami, zagadki różnego typu, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Do tego miła obsługa.

Ogólnie pokój można polecić z czystym sumieniem, zwłaszcza jeśli ma się ochotę na przyjemną gimnastykę "szarych komórek" bez niepotrzebnie podwyższonego poziomu adrenaliny ;)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Laboratorium Dextera
Laboratorium Dextera

Tajemnica laboratorium

30.12.2017 | data wizyty: 29.12.2017

Wiarygodna opinia

Bardzo przyjemny pokój z ciekawymi rozwiązaniami, nadający się dla każdego.

Nie znałam zbyt dobrze kreskówki o Dexterze, ale wcale nie przeszkodziło mi to dobrze się bawić. Rozgrywka nie jest bardzo trudna, ale daje satysfakcję z postępów w grze. Zagadki rozwiązuje się przyjemnie, są one zróżnicowane - dla każdego coś się znajdzie, a kilka z nich jest naprawdę oryginalnych i choćby dlatego warto się do Laboratorium wybrać, nawet jeśli ma się za sobą więcej niż kilka pokoi. Do tego bardzo miła obsługa.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Ostatnia Stacja
Ostatnia Stacja

metro Łódź

31.07.2017 | data wizyty: 29.07.2017

Ciekawy pokój, warty odwiedzenia ze względu na oryginalne zagadki. Niektóre zadania wymagają nieszablonowego podejścia, co sprawia, że poziom trudności jest dość wysoki, ale za to satysfakcja z rozwiązania rośnie ;) . Zagadek jest sporo, dostajemy dużo tropów, przez co na początku można odnieść wrażenie lekkiego chaosu, ale później wszystko zaczyna się układać w całość.

Nietypowy również temat rozgrywki - klimat wagonu metra bardzo dobrze oddany, zadania także pasują do motywu przewodniego. Obsługa sympatyczna i pomocna.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Zbójecki skarb
Zbójecki skarb

góralska przygoda

17.04.2017

Świetny pokój z góralskim wystrojem, na pewno będzie miłym elementem wypadu do Zakopanego. Mimo, iż pokój jest dość łatwy i na pewno idealny na początek przygody z escape roomami, to zagadki powodują, że nawet zaawansowane grupy nie powinny być zawiedzione. Zadania są bardzo pomysłowe, różnorodne (nie ma tu natłoku kłódek), nawiązują do tematyki pokoju i po prostu przyjemnie się je rozwiązuje. Pomimo odwiedzin w kilkudziesięciu ER, ten pokój i tak mnie w kilku momentach zaskoczył. Miejsce godne polecenia :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Miasto w ogniu
Miasto w ogniu

płonąca kamienica

17.04.2017

Kolejny bardzo udany pokój w Mysterious Room. Jak zwykle w tej firmie wspaniały wystrój, duża dbałość o szczegóły i niebanalne gadżety. Pokój oparty jest na fabule rozwijającej się przez całą rozgrywkę. Zagadki również nie zawodzą, jest sporo nowości, z jakimi do tej pory się nie spotkałam. Zadania są różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie. Poziom trudności dość wysoki, ale wszystkie rozwiązania są logiczne (jedyny mały minus za zagadkę, która nas zirytowała potrzebą bardzo dużej manualnej precyzji ;) ). Obsługa również bardzo miła.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Obudź się!!
Obudź się!!

wstawaj, szkoda dnia :)

17.03.2017

Pokój rzeczywiście inny od pozostałych w Mysterious Room - zdecydowanie jest to klasyczny ER z kłódkami, bez wymyślnej elektroniki i filmowej scenografii, jednak nie postrzegam tego jako wady. Obudź się! jest dowodem, że jeśli zagadki są dobre, to rozgrywka będzie udana nawet bez dodatkowych atrakcji. A tu zadania są naprawdę ciekawe, zróżnicowane i dają dużo satysfakcji, gdy już się wpadnie na rozwiązanie. Nie jest to pokój prosty, ale nie ma zagadek, którym brakuje logiki. Ogólnie, ucieczka bardzo przyjemna, do tego, jak zwykle, bardzo miła obsługa :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Pokaż następne