Małgorzata W.

Małgorzata W.

Hej, jestem Małgorzata W.. Mam na swoim koncie 19 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

19 Odwiedzone

0 Planowane

Podróżnik

45 Punkty

25
45 pkt
50

Wszystkie opinie

Escape room Se7en
Se7en

Pokój na 7!

06.03.2019 | data wizyty: 24.02.2019

Wiarygodna opinia

Se7en to pokój z wyjątkowym dreszczykiem. Już od pierwszych chwil, przez całą rozgrywkę towarzyszyła nam atmosfera grozy. Wystój idealny i bardzo spójny, żadnych przypadkowych rekwizytów. Przedmioty będące obiektami zagadek także perfekcyjnie wpisywały się w klimat i fabułę pokoju. Zagadki, z którymi przyszło nam się zmierzyć były bardzo ciekawe, niektórych nie spotkałam nigdy wcześniej w żadnym ER, więc dodatkowy plus za oryginalność :) Wszystkie mechanizmy działały jak należy. Rozgrywka zaplanowana jest w sposób przemyślany, nie ma momentów "zawieszenia" pomiędzy zagadkami. Balans między kłódkami i mechanizmami zdecydowanie dobrze dobrany - fani i jednych, i drugich będą zadowoleni. Przy niektórych zadaniach potrzeba było więcej logicznego myślenia, część wymagała przede wszystkim spostrzegawczości. Obsługa pokoju wzorowa - przesympatyczna Mistrzyni Gry, podpowiedzi nigdy nie były wprost (na szczęście! :) ) i zawsze dokładnie wtedy, gdy ich potrzebowaliśmy albo szliśmy w złym kierunku z myśleniem. Dla zaawansowanych graczy Se7en nie będzie kosmicznym wyzwaniem ale na pewno nie będą rozczarowani i znajdą kilka smaczków, dzięki którym uznają wizytę w tym pokoju za świetną przygodę. Gorąco polecam wszystkim, którzy lubią się pobać oraz tym, którzy lubią bardzo dobrze zrobione pokoje :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Cela 107
Cela 107

Cela na 102! ;)

26.10.2018 | data wizyty: 19.10.2018

Do pokoju wybrałyśmy się 4os., dość doświadczoną ekipą. Zachęciły nas pozytywne opinie i nie rozczarowałyśmy się! Cela 107 to doskonale przemyślany escape room. Od grupy wymagana była komunikacja i współpraca. Na dość niewielkiej przestrzeni schowane były bardzo interesujące zagadki, niektóre baaardzo oryginalne :D , dla wszystkich starczyło zajęcia. Poziom zagadek fajnie zróżnicowany - prostsze, łatwiejsze, manualne, logiczne, kłódki i mechanizmy. Trzeba było wykazać się pomysłowością i logicznym myśleniem a momentami także chirurgiczną precyzją... ;) Grało się płynnie. Zagadki świetnie dobrane do fabuły. System podpowiedzi - rewelacja! Idealnie wkomponowany w rozgrywkę. Obsługa i prowadzenie gry na najwyższym poziomie. Bardzo więzienny wystrój nie pozostawiał złudzeń co do tego, skąd uciekamy. Bawiłyśmy się świetnie. Gorąco polecam :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Zdążyć przed patologiem
Zdążyć przed patologiem

Rewelacyjny pokój!

13.09.2018 | data wizyty: 11.09.2018

Wiarygodna opinia

Prosektorium to pokój, który zdecydowanie zasługuje na swoje wysokie noty. Wystrój dopracowany z najwyższą dbałością o szczegóły. W klimat można wczuć się już od wejścia, dosłownie ;) Świetnie zachowany balans pomiędzy przedmiotami biorącymi udział w rozgrywce a elementami wystroju. Liczba zakamarków i ukrytych pomieszczeń sprawiała, że można było się poczuć jak prawdziwi członkowie tajnej misji. Postawione przed graczami zagadki - mistrzostwo! Część bardzo trudnych, część prostych, część wymagających kooperacji w ekipie, część wymagająca wielopoziomowego łączenia faktów. Typy zagadek nie powielały się, znalazło się coś i dla lubiących główkowanie i dla tych, którzy lubią zagadki zręcznościowe. Każda z zagadek była całkowicie odrębną przygodą, jednocześnie wszystkie nawiązywały do klimatu pokoju i faktycznych czynności wykonywanych w prosektorium czy laboratorium. Doskonały balans między elektroniką a kłódkami - fani i jednych, i drugich będą usatysfakcjonowani. Wielkim plusem był fakt, że nie jest to pokój liniowy. Dzięki temu nie ma chwili na nudę i cały czas jest coś do roboty. Ponadto, w pokoju zastosowano kilka naprawdę oryginalnych pomysłów, z którymi nie spotkałam się w żadnym innym escape roomie. Obsługa na najwyższym poziomie i widać, że pokoje ucieczek to nie tylko biznes ale przede wszystkim wielka pasja :) Pokój gorąco polecam fanom escape roomów, zwłaszcza tym choć trochę doświadczonym, którzy będą potrafili docenić znajdujące się w pokoju smaczki. Dla początkujących lub niezbyt dobrze zgranych grup, Prosektorium może być pokojem zbyt trudnym, wymaga on bowiem rozumienia podstawowych zasad działania tej formy rozrywki. Uciekało się świetnie, zabawa był przednia.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Powrót do przeszłości
Powrót do przeszłości

Przypomina się dzieciństwo!

12.06.2018 | data wizyty: 20.05.2018

Bardzo sympatyczny pokój. Każde dziecko lat 90tych poczuje się jak u siebie w pokoju. Klimat jest wspaniały, pojawiają się chyba wszystkie możliwe smaczki z "tamtych czasów". Zagadki nie są bardzo trudne ale wszystkie świetnie wpisują się w tematykę pokoju, za co należy się wielki plus. Powrót do czasów dzieciństwa/młodości gwarantowany. Zabawa zaczyna się od samego wejścia i wprowadza graczy w dobry nastrój. Z pokoju uciekałyśmy we trójkę, uśmiechy nam z twarzy nie schodziły ani na chwilę. Idealny pokój dla początkujących graczy. Polecam :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Bardzo łatwy

Escape room Złoto Lannisterów
Złoto Lannisterów

Mały pokój, dużo wrażeń

06.05.2018 | data wizyty: 30.04.2018

Ekipa Ligi Odkrywców udowodniła, że nawet pokój o mini gabarytach może być niezwykle ciekawy. Dbałość o szczegóły wystroju gwarantują świetny klimat. Zagadki spójne z fabułą, świetnie wpisane w klimat pokoju. W pokoju znajdziecie wszystko, co powinno się znajdować w dobrym escape roomie - mechanizmy, kłódki, logiczne myślenie, współpraca, kojarzenie faktów, współpraca między graczami. Potencjał tematu wykorzystany w 100%, malutka przestrzeń doskonale zagospodarowana, co skutkuje bardzo przyjemną rozgrywką. Uważam, że ten pokój idealnie nadaje się dla początkujących, którzy dopiero zaczynają przygodę z ucieczkami. Wytrawni gracze również nudzić się nie będą. Zdecydowanie polecam, pokój warty odwiedzenia. Dobra zabawa gwarantowana.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Piraci i Źródło Młodości
Piraci i Źródło Młodości

Cóż to była za rozgrywka!

06.05.2018 | data wizyty: 29.04.2018

Już na wstępie staje się jasne, że bez współpracy daleko się w tym pokoju nie zajdzie. Zagadki świetne, bardzo ciekawe, wciągające, często bardzo złożone i wymagające pogłówkowania, a niektóre zagadki wręcz wybuchowe. Rozwiązywanie kolejnych zadań było doskonałą rozrywką. Niektóre pomysły były tak świetne, że po ich rozwiązaniu aż chciałoby się podumać nad ich geniuszem no ale wiadomo, kolejne łamigłówki wzywają. Klimat pokoju jest bardzo udany. Proporcja między ilością mechanizmów i kłódek bardzo na plus. Ekipa Ligi Odkrywców jak zwykle spisała się na medal! Pokój raczej dla osób już obeznanych z escape roomami ale zdecydowanie da się uciec w 2 osoby, nawet w międzynarodowym składzie. Źródełko Młodości to pokój doskonały, rewelacyjna zabawa gwarantowana. Polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Komnata Tajemic
Komnata Tajemic

Magiczny pokój!

06.05.2018 | data wizyty: 03.05.2018

Istnieje dużo escape roomów o tematyce magicznej, "Komnata Tajemnic" zdecydowanie jest perełką w tej kolekcji. W pokoju unosi się czarodziejska atmosfera. Zagadki są bardzo ciekawe i klimatyczne. Pokój zaskakuje "zagadkami, których jeszcze nie było" i zaklętymi przedmiotami. Każdy, kto chociaż przez moment chciałby poczuć się czarodziejem/czarodziejką, koniecznie powinien spełnić swoje marzenie i odwiedzić Komnatę Tajemnic. Wystrój pokoju jest przepiękny, baśniowy, rodem ze świata magii i czarodziejstwa. Fabuła rozgrywki jest interesująca i wciąga od początku do końca. Zagadki wymagają nie tylko logicznego myślenia ale także sprytu i zręczności. Gra w tym pokoju to doskonała zabawa. Gorąco polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Łódź Podwodna
Łódź Podwodna

WYBITNIE udany pokój!!!

06.05.2018 | data wizyty: 05.05.2018

Wiarygodna opinia Opinia archiwalna

Najlepszy przygodowy pokój, całkowicie zasłużone wysokie miejsce w rankingu. Wystrój pokoju zasługuje na 6+! Od samego już wejścia gracze czują się tak, jakby faktycznie znajdowali się na statku, głęboko pod powierzchnią oceanu. Każdy jeden przedmiot obecny w pokoju idealnie wpisywał się w steam punkowy klimat, włączając system podpowiedzi czy takie detale jak kłódki. Zagadki niezwykle interesujące, złożone, wymagające trochę więcej logicznego myślenia i kojarzenia faktów niż typowe dla escape roomów "łączenie kropek". Czasem sam pomysł na rozwiązanie zagadki nie wystarczał, potrzebne było "coś więcej" żeby osiągnąć sukces. Rozgrywka wymagała kooperacji między graczami. Dzięki temu, że nie jest to pokój liniowy, nawet kilkuosobowa drużyna z powodzeniem będzie się miała czym zająć. Obsługa na najwyższym poziomie - mistrz gry prowadził rozgrywkę z humorem, w pełni profesjonalnie i celnie trafiał w momenty, gdy trzeba było ruszyć rozgrywkę do przodu. Dbałość o spójność fabuły, wpasowanie zagadek w klimat pokoju, zasługują na owacje na stojąco.

Dla początkujących graczy pokój może okazać się zbyt wymagający, natomiast ci, którzy myślą, że o escape roomach wiedzą już wszystko, Nautiliusem będą zachwyceni i na pewno nie będą się nudzić. Zdecydowanie polecam!!!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Biały Wilk
Biały Wilk

I Ty możesz zostać wiedźmakiem!

25.03.2018 | data wizyty: 23.03.2018

Cudowny pokój!!! Zagadki rewelacyjne, perfekcyjnie zachowany wiedźmiński klimat. Pomysły zaskakiwały nas co krok. Ucieczka z pokoju z powodzeniem mogłaby zostać kolejną z przygód Białego Wilka. Każdy fan książek/gier o Geralcie będzie zadowolony z gry w tym pokoju, dużo zagadek, rekwizytów i dekoracji fantastycznie nawiązuje do wiedźmińskiego uniwersum. Jednocześnie nie jest wymagana znajomość tegoż świata by w pokoju dobrze się bawić i z niego uciec. Każdy wytrwany bywalec Escape Roomów będzie usatysfakcjonowany starciem z tą rozgrywką. Gorąco polecam! Widać, że w pokój został włożony ogrom przemyślanej pracy, a efekt starań ekipy Maze jest znakomity.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Dom w lesie
Dom w lesie

To szum lasu czy chichot demona?

25.03.2018 | data wizyty: 21.03.2018

Bardzo ciekawy pokój. Klimat mrocznego lasu dobrze zachowany. Zagadki ciekawe, dobrze wkomponowane w klimat i fabułę. Pokój z dreszczykiem. Bawiliśmy się przednio. Polecam i z niecierpliwoscią czekam na odświeżoną formę! :)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Strona 1 z 2

Pokaż następne