Mr.

Mr.

Escaperoomowi entuzjaści oraz specjaliści w zarażaniu tym innych : )

246 Odwiedzone

2 Planowane

Przewodnik

345 Punkty

300
345 pkt
999

Wszystkie opinie

Wróć do pełnej listy opinii

Escape room Baśnie tysiąca i jednej nocy
Baśnie tysiąca i jednej nocy

Baśniowo, ale tylko trochę

20.11.2016 | data wizyty: 18.11.2016

Pomimo ciekawego rozpoczęcia, całkiem ciekawych i momentami trudnych zagadek pokój trochę nas zawiódł. Głównym powodem jest stopień zużycia niektórych rekwizytów oraz samego pokoju oraz średnio oddany klimat Arabii/Presji.
Fabuła jako taka ma ogromny potencjał i daje spore pole manewru lecz tutaj jest jakby z boku, brakuje odniesień do niej podczas rozgrywki, jakiś smaczków lub ciekawostek.
Obsługa bez zarzutu :)

Podsumowując, pokój nie jest zły, całkiem wymagający z niezłymi zagadkami lecz po prostu brakuje mu tej baśniowej otoczki. Mimo wszystko pewno odwiedzimy pozostałe pokoje :)

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Pokój laleczki Chucky
Pokój laleczki Chucky

Spotkanie z laleczką Chucky

17.11.2016 | data wizyty: 16.11.2016

Klimat łączący miłą i przyjazną dla oka scenerię z klasowym horrorem - jest
Nielinowe i ciekawe zagadki - są
Pomysłowe rozpoczęcie gry - jest
Świetne zakończenie gry - jest
Rewelacyjna obsługa - jest

Podsumowując pokój prawie idealny :) Są drobne mankamenty lecz jest to nic w porównaniu z tym co ma do zaoferowania.
Nasz drugi pokój w hostelu i drugi raz świetnie się bawiliśmy.
Polecamy :)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Cela Hannibala Lectera
Cela Hannibala Lectera

Spotkanie z Hannibalem

14.11.2016 | data wizyty: 14.11.2016

Najlepiej oddający klimat więzienia pokój w jakim byliśmy. Pomimo tygodnia od otwarcia jest bardzo dopracowany, widać sporo nawiązań do filmów z Hopkinsem w roli głównej co cieszy.
Zagadki są zróżnicowane, dosyć trudne lecz logiczne i dobrze rozplanowane, urozmaicone o bardzo fajne wprowadzenie do gry i rekwizyty.
Obsługa jest rewelacyjna, bardzo miło się rozmawiało i widać że są na prawdę zainteresowani wrażeniami graczy oraz ich sugestiami. Na każdym kroku czy to recepcja czy pokoje czy nawet w toalecie widać ogrom pracy włożony w ten projekt.
No i killer :D Make my day :D

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Prisoner
Prisoner

Mr. & Mrs. vs Hunter

09.11.2016 | data wizyty: 06.11.2016

Po samobójczej misji na obóz wroga postanowiliśmy zmierzyć się z Hunterem i nie zawiedliśmy się :) Pokój klimatyczny lecz dość prosty, chociaż na pierwszy raz może okazać się wyzwaniem.
Minus jest tylko taki że z pośród innych pokoi w tej tematyce niczym szczególnym się nie wyróżnia, co nie zmienia faktu że początkujący mogą być zaskoczeni (pozytywnie oczywiście) .
Obsługa jak zwykle rewelacyjna.

Ogólnie bardzo polecamy :)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Prison Break
Prison Break

Skazani na mrok

03.11.2016 | data wizyty: 01.11.2016

Pokój dość prosty, choć fajnie pomyślany i z paroma ciekawymi zagadkami. Szkoda tylko że druga część rozgrywki trochę ustępuje klimatem pierwszej ale całokształt wypada nieźle :)
Plus także za parę nawiązań do serialu oraz sposób rozpoczęcia gry.
Obsługa bez zarzutu :)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Uprowadzona
Uprowadzona

Trudne sprawy

29.10.2016 | data wizyty: 28.10.2016

Pokój zrobiony raczej klasycznym stylu, oparty na kłódkach i spostrzegawczości lecz o dziwo w ogóle to nie przeszkadza! Twórcom udało się sprawić by minimalizm w pokoju był jego atutem, idealnie oddając kawalerkę przeciętnego studenta co pomaga wczuć się w samą rozgrywkę i jej tematykę. Zagadki same w sobie są zróżnicowane i mogą być dość trudne dla początkujących ekip.

No i nie można nie wspomnieć o wspaniałej obsłudze,ludziach od których wręcz bije pasja do escape roomów, po wyjściu z pokoju potrafią poświęcić klientom mnóstwo czasu, wymieniając się opiniami z innych pokoi. Wzór.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Misja: Obóz Wroga!
Misja: Obóz Wroga!

Parszywa szóstka w natarciu

29.10.2016 | data wizyty: 25.10.2016

Przybyliśmy, zobaczyliśmy i zdobyliśmy, świetnie się przy tym bawiąc. Pokój bardzo fajnie wystylizowany jak na próbę oddania bazy wojskowej w kamienicy.
Zagadki na wysokim poziomie, plus za zróżnicowanie bo są i kłódki i zagadki manualne i elektronika więc każdy znajdzie coś dla siebie.
Bardzo ciekawy jest także pomysł na wprowadzenie do gry pozwalający drużynie lepiej wczuć się w klimat misji jak samego pokoju.
Obsługa bardzo miła :)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Koszmar
Koszmar

Creepy clown

28.10.2016 | data wizyty: 26.09.2016

Pokój na pewno ciekawy i trzymający w napięciu. Plus za grę światłem i dźwiękiem co potęgowało uczucie grozy w pokoju. Zagadki dość liniowe lecz całkiem ciekawe a sam poziom trudności raczej średni. Pochwała należy się także za sposób zakończenia gry, dość zaskakujący :)
Brakowało trochę klimatu w samym wystroju wnętrza, co prawda półmrok i dźwięk zrobiły swoje ale czegoś zabrakło, może pomysłu w jaki podgatunek horroru twórcy chcieli oddać?
A sama obsługa na medal, widać że interesuje ich opinia gości i z chęcią poświęcają im czas :)
Polecamy :)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Night Club
Night Club

Night Club z prawdziwego zdarzenia

22.10.2016 | data wizyty: 20.10.2016

Pokój idealnie oddaje swoją tematykę, wchodząc do niego autentycznie można poczuć się jak w nocnym klubie (pomaga przy tym obsługa i sposób wprowadzenia do pokoju) , widać ogrom pracy włożony w ten projekt.

Zagadki również rewelacyjne, wiele bardzo zaskakujących i praktycznie bez kłódek. Poziom trudności dość wysoki i trzeba momentami się nagłowić lecz warto.

Obsługa to wielki atut tego pokoju, widać że lubią to co robią i robią to z pasją. Fajnie że po wyjściu poświęcono nam jeszcze czas na wytłumaczenie paru zagadek i ogólną wymianę wrażeń wyniesionych z krakowskich escape roomów :)
Bardzo polecamy :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room  Pokój zaginionego detektywa
Pokój zaginionego detektywa

Być jak Doktor Watson

22.10.2016 | data wizyty: 21.10.2016

Pokój z gatunku tych łatwiejszych, zagadki dość proste chociaż nie wszystkie. Niestety wystrój pokoju nie za bardzo oddaje tematykę, przez co ciężko się wczuć w zadanie a szkoda bo obsługa bardzo fajnie wprowadza w rozgrywkę.
Ogólnie pokój godny polecenia, szczególnie dla początkujących :)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne