maciej112
  • Escape room Night Club

    Night Club
    Come Come
    Kraków

    Wielki [spoiler]

    03.06.2018 | data wizyty: 03.06.2018

    Jesteś [spoiler] i chcesz [spoiler]?
    Sam początek pokoju już dostarcza emocji :p

    Technicznie pokój super, masa rozwiązań których w innych miejscach nie widziałem.

    Fabularnie ciekawy, można poczuć klimat. Wystrój świetny i mega oddaje nastrój... jedynie [spoiler] nie trzyma standardu.

    Obsługa miła, energiczna. Mogli by popracować nad systemem udzielania podpowiedzi. (Aby były bardziej podpowiedziami niż stricte krok po kroku co zrobić)

    zagadki ciekawe, zróżnicowane i bardzo mi się spodobały.

    Poziom trudności niewysoki, we 2 osoby zmieściliśmy się w czasie.

    Podsumowując zdecydowanie topowy pokój, bardzo mi się podobał. Gorąco polecam :)

  • Escape room Ej! To mój rewir!

    Ej! To mój rewir!
    The Trap
    Kraków

    Iluminati confirmed!

    28.05.2018 | data wizyty: 18.02.2018

    Świetny pokój z bardzo ciekawymi rozwiązaniami. Miła obsługa, mega ciekawe wykończenie i różne rozwiązania niespotykane nigdzie indziej. Nie będę opisywał dokładnie by nie zepsuć niespodzianki, jednak gorąco polecam. Mimo ze poziom trudności nie zachwyca, to nawet doświadczone grupy wyjdą zadowolone.

  • Escape room Mroczna Puszcza

    Mroczna Puszcza
    4Fun Escape Room Nowy Sącz
    Nowy Sącz

    Nowosądecki niekwestionowany nr 1

    28.05.2018 | data wizyty: 24.02.2018

    Mroczna puszcza... Długo by mówić. Klimat cudowny, można się wczuć już od samego początku ( charakterystyczne dla firmy wprowadzenie). Zagadki rozbudowane i jest ich wiele, a sam pokój dostarcza ciągłych wrażeń. Z pokoju nie wyszliśmy, jednak przeżycie było niezapomniane. Każdemu polecam, jeżeli tylko jesteście w okolicy, pamiętajcie odwiedzić Mroczną puszczę, warto pod każdym względem.

  • Escape room The Office Of John Monroe

    The Office Of John Monroe
    Escaperooms.pl Warszawa
    Warszawa

    Ciekawy pomysł i idea... zrujnowana

    28.05.2018 | data wizyty: 24.03.2018

    Pokój na pierwszy razu oka niczym nie zaskakuje, kolejny kryminał w którym trzeba wyjść z pokoju.

    Wprowadzenia brak(?), wystrój na plus. Zagadki ciekawe i zróżnicowane... pare wyjątków które były dosyć nielogiczne(moja opinia).

    Pokój ocenił bym neutralnie/pozytywnie gdyby nie wpadki i błędy.
    Jedna z zagadek przestała działać... a obsługa jak gdyby nigdy nic weszła wyjściowymi drzwiami i bez zatrzymania stopera podmieniała magnes.

    Byliśmy we dwoje z dziewczyną, i o ile zawsze po dobrym pokoju rezerwujemy inny pokój danej firmy... tu niezręcznie uśmiechnąłem się i wyszliśmy.

    Nie polecam.

  • Escape room Morderstwo w barze

    Morderstwo w barze
    New World 22
    Warszawa

    Genialny pomysł, niedokładne wykonanie.

    28.05.2018 | data wizyty: 27.05.2018

    Jak napisałem w tytule, ogół pokoju bardzo mi przypadł do gustu. Celem było rozwiązanie zagadki.

    Niestety, rzeczy do odnalezienia/wymyślenia było niewiele, większość czasu spędziłem krążąc po pokoju.

    Wstęp techniczny do pokoju skonstruowany był myląco ( brak jasności co można dotykać czego nie)

    Panie obsługujące pokój przez cały czas żywo dyskutowały ( co słyszałem bardzo wyraźnie przez cienkie ściany).

    Pojawiały się tez niespójności i błędy w pokoju.

    Pokój może nie wywarł na mnie najlepszego wrażenia, ale warto dodać pare naprawdę pozytywnych aspektów. Wystrój i muzyka były naprawdę wysokiej jakości. Parę rzeczy bardzo ciekawie dopracowanych.

    Warto odwiedzić ze względu na nietypowe rozwiązania, zwłaszcza o ile ucięte zostały by głosy z recepcji :)

    Zaznaczam że w pokoju byłem sam, co może wpływać na mój odbiór całości :)

  • Escape room Krypta wampira

    Krypta wampira
    Zagadkownia
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    W zatęchłej, groźnej piwnicy...

    28.05.2018 | data wizyty: 25.03.2018

    Grobowiec wampira był ciekawym pokojem, tajemnice skrywane we wnętrzu nie wymagały znaczącej kreatywności (z pewnymi wyjątkami) a raczej solidnego łączenia faktów. Pokój polecam ale raczej dla osób które już wiedzą co i jak :)

  • Escape room Zmieniając rzeczywistość

    Zmieniając rzeczywistość
    Zagadkownia
    Warszawa

    Fanaberia malarza

    28.05.2018 | data wizyty: 24.03.2018

    Malarz zaginął w swoim obrazie, trzeba go wyciągnąć... banał.

    A tu jednak nie :)

    Ciągła interakcja z otoczeniem wymagała niestandardowego myślenia, co czyni pokój wymagającym.

    Polecam grupom świeżym jak i doświadczonym :)

  • Escape room Złoto nazistów

    Złoto nazistów
    Black Cat Escape Room
    Warszawa

    Historia pełna wrażeń

    28.05.2018 | data wizyty: 27.05.2018

    genialny pokój! Interesujący wstęp, ciekawe wnętrze pozwalające poczuć klimat. Olbrzymia ilość zagadek wewnątrz ustawia wysoki standard dla Warszawy :)

    Pokój jak to oczywiście musi być miał swoje drobne usterki, jak niedziałająca podpowiedz na samym początku, ale to wszystko nie wpłynęło na przyjemność z pokoju, był genialny.

    Jedynym problemem uderzającym w klimat są cienkie ściany, słychać było inne grupy. Jednak jest to jedyny minus, zagłuszony przez głośną, klimatyczną muzykę.

    Gorąco polecam, pokój jest 10/10
    Należy pamiętać o szybkim tempie działania, bo zagadek jest naprawdę wiele :)

  • Escape room Łowca Głów

    Łowca Głów
    Amazeing
    Warszawa

    Wartka akcja pełna napięcia.

    28.05.2018 | data wizyty: 26.05.2018

    W pokoju nie brakuje atrakcji, zagadki idą logicznym ciągiem i cały czas coś się działo. W pokoju znajdujemy wiele niespodzianek a zagadek jest bardzo długo. W małej grupie (1-2) osoby pokój jest bardzo trudny ze względu na olbrzymią ilość zagadek. Pokój bardzo długi, ale czas szybko leci. Zabawa pełna zwrotów i wymagająca uważności. Jeden z 2 najlepszych pokoi w jakich byłem.

  • Escape room My czy ona?

    My czy ona?
    The Trap
    Kraków

    Wiarygodna opinia

    Pokój z charakterem

    19.02.2018 | data wizyty: 18.02.2018

    Pokój "my czy ona" nie imponuje wielkością, ale nie należy go oceniać zbyt pochopnie. Wykonany z dbałością o szczegóły, z dobrze dobraną muzyką i w pełni klimatyczną scenografią. Świetna ścieżka dzwiekowa dodatkowo umila pobyt w pokoju. Obsługa pierwsza klasa. Serdecznie polecam!

Zobacz więcej opinii: 1 2