dawid_c d.

dawid_c d.

Hej, jestem dawid_c d.. Mam na swoim koncie 19 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

19 Odwiedzone

0 Planowane

Podróżnik

40 Punkty

25
40 pkt
50

Wszystkie opinie

Escape room Złoto Lannisterów
Złoto Lannisterów

Złoto dla trzech

04.04.2019 | data wizyty: 03.04.2019

Wiarygodna opinia

Świetny pokój, choć tylko dla 3 osób. Jakość wykonania na wysokim poziomie, zagadki super - zróżnicowane, nie nudzą się, jest ich też sporo jak na tak mały pokój. Obsługa miła, rozgrywka szybka i ciekawa, zatem mogę tylko polecać:) I nie trzeba być fanem Gry o Tron, by się dobrze bawić.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Łódź Podwodna
Łódź Podwodna

Ahoj przygodo...

05.11.2017 | data wizyty: 04.11.2017

Opinia archiwalna

Pokój bardzo dobrze wykonany, mnóstwo rekwizytów i ciekawe mechanizmy zagadek. Sporo elektroniki, nieliniowa zabawa, interesujący system podpowiedzi. Mogę polecić z czystym sumieniem, aczkolwiek nie jest to pokój trudny - chyba najłatwiejszy w ESCapadzie, nam wyjście zajęło około 45 minut - byliśmy gotowi na coś dłuższego, bo dedykowany czas na wyjście to minut 70... Tak czy owak warto, na pewno można się świetnie pobawić.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Kazamaty rok 1807
Kazamaty rok 1807

Mozolna ucieczka z lochów...

18.08.2017 | data wizyty: 22.07.2017

Według naszej ekipy to zdecydowanie najsłabszy pokój w Folwarku - niestety zabrakło inwencji, zagadki są chaotyczne i poza paroma wyjątkami raczej nieciekawe, niezbyt logiczne. Tracimy sporo czasu na próbowaniu liczb/klucza do wszystkich kłódek (a jest ich mnóstwo...), mało co nas zaskoczyło. Pokój jest trudny, ale trudność wynika raczej z braku logiki lub choćby zasugerowania czegokolwiek w łamigłówkach. Wystrój jest ok, choć system podpowiedzi nieco psuje klimat. Pozostałe pokoje w Folwarku definitywnie robią dużo większe wrażenie pod każdym względem, zwłaszcza fenomenalny Bunkier. Jeżeli ktoś ma ochotę zaliczyć wszystkie Escape Roomy w Ławicy, polecam ten wziąć na sam początek, by potem się nie zawieść. Zmarnowany potencjał, bo samo pomieszczenie nadaje się do zrobienia czegoś ciekawszego...

Ocena ogólna: 5/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Skarb Czarnobrodego
Skarb Czarnobrodego

Piracka jaskinia

24.07.2017 | data wizyty: 22.07.2017

Pokój jest ok, wystrój pasuje do tematyki, zagadki logiczne (choć niekiedy trudne), a mimo to czegoś nam brakowało... To trzeci pokój o pirackiej tematyce, jaki odwiedziliśmy i wypada w owej trójce najgorzej. Co nie znaczy, że jest zły - po prostu bawiliśmy się w lepszych. Brak kłódek zaliczam na plus, choć nie zawsze rozwiązanie zagadki wynika z ciekawie zaprojektowanego mechanizmu - niektóre łamigłówki mogłyby równie dobrze być "kłódkowe", na szczęście nie wszystkie., bo część jest oryginalna - i to właśnie te bardziej złożone zagadki dawały najwięcej frajdy. Na pewno warto odwiedzić ów escape room, choć "Kolekcjoner" (w tym samym miejscu) definitywnie zrobił na nas większe wrażenie pod każdym względem.

Zobacz zgłoszenia (1)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Kolekcjoner
Kolekcjoner

Przerażająco dobry pokój

24.07.2017 | data wizyty: 22.07.2017

Póki co nasz faworyt - nie bez powodu "Kolekcjoner" wciąż plasuje się w czołówce escape roomów. Od samego początku jest świetnie, klimat wyborny, zagadki adekwatne. W tym wypadku nie napiszę nic więcej, by nie spoilować - po prostu trzeba doświadczyć na własnej skórze. Polecam każdemu!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Piramida
Piramida

W egipskich ciemnościach...

21.06.2017 | data wizyty: 25.04.2017

Pokój wykonany świetnie - jest klimat, sporo detali, interesujący rozkład - pod tym względem nie mieliśmy nic do zarzucenia. Niestety zagadki odstawały od jakością od części wizualno-technicznej. Brakowało im niekiedy spójności, niekiedy logiki (bardzo abstrakcyjne i niejasne związki przyczynowo-skutkowe); niektóre były też zbyt długie, przez co żmudne i nudne. Ale nie wszystkie - część sprawiła nam radość i satysfakcję. Zwłaszcza początek zabawy jest świetny. Obsługa miła i pomocna, lecz kilka razy nie dostaliśmy podpowiedzi lub reakcja była opóźniona, jako że jedna osoba obsługiwała 2 grupy... Na pewno warto odwiedzić ten pokój dla samego wystroju, ale pod względem zagadek widzieliśmy wiele ciekawszych i bardziej przemyślanych rozwiązań.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 7/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Cela 107
Cela 107

Ucieczka w dobrym stylu

21.06.2017 | data wizyty: 17.03.2017

Pokój cechują przede wszystkim logiczne zagadki - jest ich dużo, są ze sobą powiązane, logiczne i pasujące do klimatu. Nie spodziewajcie się wymyślnych fajerwerków i wydumanych pomysłów - wszystko tu jest rzeczowe i dość przyziemne, co uważam za plus. System podpowiedzi rewelacyjny, adekwatny do tematyki. Jedynym minusem u nas był problem z pewną zagadką - wpadliśmy na jej rozwiązanie, majstrowaliśmy gdzie trzeba, lecz jak się okazało, wystąpiły pewne utrudnienia - drobny mankament, który nie wpłynął zasadniczo na rozgrywkę. Reszta bez zarzutu. Definitywnie polecam.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Piraci i Źródło Młodości
Piraci i Źródło Młodości

Dużo ciekawych zagadek, dobre wykonanie

29.05.2017 | data wizyty: 28.05.2017

Pokój definitywnie nie pozwala się nudzić - każda osoba będzie miała co robić, co rzadko się zdarza. Jedynie dwie zagadki wymagają poświęcenia większej ilości czasu, co na chwilę zatrzymuje dynamikę, ale ani trochę nie przeszkadza. Klimat bardzo dobry, choć gdzieniegdzie elektronika mogłaby być nieco mniej ewidentna (kable). Nastrój tego pokoju jest związany z piratami, lecz w porównaniu do "Pirackiej Skrzyni Umarlaka" jest dużo bardziej "poważny" - inne podejście do tematu. Ogólnie byliśmy zadowoleni, największy plus do różnorodność i mnogość łamigłówek, bo niekiedy brakuje tego elementu nawet w najlepiej wykonanych pokojach.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Demon Asylum: Nekromanta
Demon Asylum: Nekromanta

Strasznie dobry pokój

08.05.2017 | data wizyty: 07.05.2017

Pokój jak najbardziej godny odwiedzenia - zagadki ciekawe, przyjemnie nam się je rozwiązywało, a wykonanie pokoju po prostu rewelacyjne. Widać, że twórcy zaplanowali całą architekturę pomieszczenia od zera, co pozwoliło na kilka interesujących rozwiązań.
Fabuła jest z nami przez całą rozgrywkę i nieco determinuje postęp w rozwiązywaniu zagadek. Raz mieliśmy z tym problem, bo kombinowaliśmy nad jedną rzeczą, która po prostu była jeszcze nieaktywna. Ktoś w komentarzach na Lock Me na to narzekał, nam niespecjalnie przeszkadzało, ale też wytłumaczenie oferowane przez mistrza gry nie jest takie znowu oczywiste...
Co by jednak nie mówić, to kawał dobrej roboty, najwyższy poziom, mnóstwo zabawy, sporo sprytnie wykorzystanej elektroniki... Polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Piracka Skrzynia Umarlaka
Piracka Skrzynia Umarlaka

Arrr! Prawdziwie piracki pokój!

19.03.2017 | data wizyty: 19.03.2017

Klimat, wystrój i rekwizyty pierwsza klasa, świetnie zrobiony pokój z bardzo dobrym klimatem - czuć piracką atmosferę, którą buduje każdy element wnętrza oraz dobrze dobrana muzyka:) Na pochwałę zasługuje bardzo dużo sprytnie ukrytej elektroniki, pokój zaawansowany technicznie. Zagadki są OK, 2 lub trzy bardzo nas zaskoczyły, jedna wydała nam się mało logiczna, ogólnie na plus. Pokój bez ani jednej kłódki, co osobiście uważam za bardzo dużą zaletę, bo zawsze to bardziej naturalne i oryginalne... Obsługa zaangażowana w rozgrywkę, dobra kontrola gry. Spokojnie mogę polecić zarówno zaawansowanym, jak i początkującym:)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Strona 1 z 2

Pokaż następne