Tomix

Tomix

Hej, jestem Tomix. Mam na swoim koncie 23 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

23 Odwiedzone

0 Planowane

Skaut

81 Punkty

50
81 pkt
100

Wszystkie opinie

Escape room Piraci i Źródło Młodości
Piraci i Źródło Młodości

Wielki powrót

16.06.2019 | data wizyty: 15.06.2019

Wiarygodna opinia

Tomix 20 opinii

Po pewnych perypetiach z poprzednimi właścicielami nie braliśmy pod uwagę korzystania więcej z ich usług. Doszły do nas jednak informacje o zmianie właściciela, a i sytuacja na szczecińskim rynku ER zrobiła się nieciekawa. To sprawiło, że postanowiliśmy spróbować raz jeszcze. Dlaczego o tym piszę? Uważam, że ma to ogromny wpływ na poprawę jakości obsługi. Sam pokój zaprojektowany w ciekawy sposób. Pojawiło się tu kilka smaczków, które zapamiętam na dłużej. Scenariusz (fabuła) raczej oklepana ale zmodyfikowana w taki sposób aby dawała satysfakcję. Wystrój pokoju również na plus. Poziom trudności zagadek był dla mnie największą niespodzianką - pokój jest sporym wyzwaniem ale nie ma tu abstrakcyjnych rozwiązań. Wszystkie zagadki maja swoje podłożę logiczne, którego wystarczy dobrze poszukać. Niestety znalazły się też problemy techniczne związane z elektroniką lub tez zwyczajnie czynnikiem ludzkim i tylko przez to nie mogę dać 10. Z drugiej strony, jeśli ktokolwiek przeczyta tą opinię będzie wiedzieć, że pokój jest naprawdę godny polecenia.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Podziemia Dzikiego Ognia
Podziemia Dzikiego Ognia

Prosta sprawa

26.01.2019 | data wizyty: 02.01.2019

Wiarygodna opinia

Tomix 20 opinii

Pokój łatwy i przyjemny - dedykowany głównie osoba niedoświadczonym. Klimat bardzo luźno inspirowany Grą o Tron. Całkiem ciekawe zagospodarowanie małej przestrzeni przekładało się na przyjemne wrażenie wizualne pokoju. Zagadki raczej łatwe ale kilka dało poczucie satysfakcji. Obsłudze nie mam nic do zarzucenia - wszystko odbyło się sprawnie i przyjemnie.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Komnata Tajemic
Komnata Tajemic

Antyfani HP znowu w akcji ... i ponownie świetnie się bawili.

17.11.2018 | data wizyty: 16.11.2018

Tomix 20 opinii

Po świetnej Chatce Hagrida nie mieliśmy oporów przed kolejnym pokojem o Potterowskiej tematyce i nie zawiedliśmy się. Komnata przebija Chatkę pod względem wystroju. Pokój jest bardzo dopieszczony i robi ogromne wrażenie. Zagadki zróżnicowane - trochę zręcznościowe, trochę dla spostrzegawczych ale wszystkie absolutnie logiczne (i może przez to mam wrażenie, że łatwe). Zabrakło mi tym razem trochę większego wyzwania, które dostarczyła nam Chatka lub Kuźnia ale mam świadomość, że poziom trudności będzie tu sprawą mocno subiektywną. Obsługa jak zawsze w porządku. Zabrakło mi trochę luźnej rozmowy po wyjściu z pokoju (tym bardziej, że mieliśmy spory zapas czasu) ale kolejna grupa już czekała na naszą prowadzącą, więc rozumiem ;)
Dziękujemy za świetną zabawę i do zobaczenia w kolejnych pokojach.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Zasypani
Zasypani

Godny następca

16.11.2018 | data wizyty: 12.11.2018

Wiarygodna opinia

Tomix 20 opinii

Kolejny bardzo dobry pokój od ESC Room i godny następca po Indianie. Wystrój i klimat na najwyższym poziomie. Pojawiło się kilka niespotykanych dotąd zagadek, a wykorzystanie piecyka zrobiło na mnie największe wrażenie (to było takie proste, a takie genialne). Poziom trudności to chyba kwestia mocno subiektywna. Większość zagadek raczej prosta i logiczna, ale trafiliśmy też na solidny klin (nasza spostrzegawczość zawiodła). Generalnie jest to kolejna godzina (lub trochę mniej) świetnej zabawy, którą zafundowało nam ESC Room.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Chatka Hagrida
Chatka Hagrida

Nawet dla hejterów Pottera

25.07.2018 | data wizyty: 24.07.2018

Tomix 20 opinii

Jako antyfan Harrego Pottera długo zwlekałem z wizytą w pokoju o takiej tematyce. Po odwiedzeniu kilku innych ER tej firmy zdałem się na zaufanie, które wypracowali sobie u mnie do tej pory. Szczerze moge powiedzieć, że się nie zawiodłem. Pokój dopracowany w każdym calu. Sama tematyka HP jest wyraźnie nakreślona jednak nie przytłacza. Zagadki na spostrzegawczość przeplatają się płynnie z logicznym myśleniem. Wystrój pokoju charakterystyczny dla Escape Me - cieszy oko i nakłania do dotykania różnych elementów. Gratulacje, świetna robota!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Narcos - Polowanie na Escobara
Narcos - Polowanie na Escobara

Plata o plomo

13.03.2018 | data wizyty: 12.03.2018

Tomix 20 opinii

Pokoj oddaje klimat prostego mieszkania w Medellin (a przynajmniej mojego wyobrażenia o nim). Uważam, że twórcy bardzo dobrze wykorzystali przestrzeń w której znajduje się lokal podkreślając dodatkowo kilka detali składających się na spójny i ciekawy wystrój. Jedynym uchybieniem w moim odczuciu jest pomieszczenie w którym znajduje się fabularny zakładnik. Wydaje mi się, że można było to troche lepiej zaplanować i podkręcić klimat tego pomieszczenia. Poza klimatem pokój broni się ciekawymi i niespotykanymi dla mnie zagadkami. Niektóre z nich dostarczały bardzo dużo frajdy i robiły spore wrażenie. Poziom trudności oceniam na średni (wiekszość zagadek nie stanowiła dla nas problemu). Dodatkowym atutem jest ... nazwijmy to ,,alternatywny sposób zakończenia gry". Osobiście uwielbiam takie smaczki i nacisk na konsekwencje podjętych decyzji. Polecam zarówno fanom serialu jak i miłośnikom przygód z ER.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Kuźnia Krasnoluda
Kuźnia Krasnoluda

Jeden by wszystkimi rządzić, jeden by go nie wykorzystać w grze.

22.11.2017 | data wizyty: 21.11.2017

Tomix 20 opinii

Bardzo dobry pokój obsadzony w wszystkim znanym klimacie Śródziemia z Władcy Pierściena. Podobnie jak w innym pokoju tej samej firmy znajdziemy tu bardzo dużo ruchomych elementów, które składają się na ciekawy wystrój pokoju, a także budują wnętrze prawdziwej kuźni (zakładam, że drewno budujące podłoge w takim miejscu jest magiczne/niepalne ;p). Sam sposób prowadzenia gry również nie jest banalny. Każdy z graczy dostaje wcześniej przypisaną funkcje, która ma wpływ na całą rozgrywke. Zagadki są bardzo zróżnicowane, pokój jest dla mnie idealnym przykładem połączenia elektroniki z tradycyjnymi zagadkami. Do tego dużo elementów na spostrzegawczość, manulanych i kreatywne myślenie. To ostatnie ujawniło się w naszej grupie najlepiej, przez co odkryliśmy alternatywne rozwiązanie jednej zagadki (do czego nawiązuje w tytule ;p). Poziom trudności nie należy przez to wszystko do najłatwiejszych, dlatego pokój polecam szczególnie osobą doświadczonym i grupom potrafiącym współpracować ze sobą. Obsługa jak zwykle na najwyższym poziomie. Na pewno odwiedzimy Was ponownie!

Zobacz zgłoszenia (1)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Mafia
Mafia

Detektywi na tropie.

13.11.2017 | data wizyty: 13.11.2017

Tomix 20 opinii

Bardzo fajny pokój skryty pod prostą oprawą wizualną. Mocno przypomina pierwsze pokoje od których zaczynałem swoje przygody z ER. Mimo swojej prostoty pokój pozwala wsiaknąc w spójny klimat lat 30/40. Zaskoczeniem dla mnie okazał się stopień trudności pokoju - który oceniam na bardzo trudny. Zagadki równie proste (tylko pod względem konstrukcji) co wystrój. Zamiast fajerwerków w pomieszczeniu, znalazły się one w naszych głowach, kiedy całą drużyną staliśmy nad zagadkami. Nie sądziłem, że przy 15 odwiedzonych wcześniej pokojach dam się jeszcze tak zaskoczyć, dlatego tym razem wybrałem się z dwójką mniej doświadczoncyh znajomych i było naprawdę ciężko. Nie obyło sie bez 3 dostepnych podpowiedzi, których forma została sprowadzona do spotykanych juz wcześniej rozwiązań. Obsługa jak i sposób podpowiedzi na wysokim poziomie. Sympatyczna Pani po krótkim wstępie wprowadziła nas do pokoju, a nastepnie pozostała w gotowości by udzielić nam cennych wskazówek w sposób nie odbierający frajdy z samodzielnego rozwiązywania zagadek. Bardzo pozytywne zaskoczenie jak na pozycje firmy w serwisie lockme.

Zobacz zgłoszenia (1)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Bardzo trudny

Escape room Łódź Podwodna
Łódź Podwodna

Długo wyczekiwana perła wśród ER.

03.11.2017 | data wizyty: 27.10.2017

Opinia archiwalna

Tomix 20 opinii

Najdłużej wyczekiwany przez nas pokój okazał się sprostać oczekiwaniom. Najmocniejszą stroną Nautiliusa jest kunszt wykonania. Ten pokój przede wszystkim zachwyca swoją dbałością o wystrój i detale. Każdy pojedyńczy element (zagadki czy też nie) jest bardzo dobrze przemyślany i buduje klimat tego okrętu. Żałuje tylko, że część rzeczy znalazła się za szklaną gablotą (chociaż jestem w stanie wyobrazić sobie bardzo krótki los tych przedmiotów w innym wypadku), a słowik nie uraczył nas żadną melodią. Same zagadki oceniam na średni poziom trudności jednak sposób ich rozwiazania oraz innowacyjnośc zasługują na dużą pochwałę, każda rozwiązana zagadka daje sporo satysfakcji. Pokój znalazł miejsce także na pewną niespodzianke, która bardzo przypadła mi do gustu, dając alternatywne zakończenie przygody. jedyne do czego mogę się przyczepić to troche cwaniakujący prowadzący gre (Pan Mateusz) oraz irytujący dzwięk systemu podpowiedzi który wiecej służył do pisania nie do końca śmiesznych komentarzy niż podpowiadania, przez co odrywał nas często od zagadek. Zdecydowanie zabrakło mi rewelacyjnego prowadzenia gry Pana Andrzeja, do którego przyzwyczaiła mnie wczesniejszymi pokojami Escapada. Kolejny świetny pokój na koncie i oby tak dalej!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Tajny agent
Tajny agent

Vladimir ? Chyba gdzieś tu miałem taki trunek.

29.09.2017 | data wizyty: 26.09.2017

Tomix 20 opinii

Agent to zdecydowanie najłatwiejszy i najbardziej prosty pod wzgledem wyknania pokój, który udało nam sie odwiedzić. Nie oznacza to oczywiście, że źle się tam bawiliśmy. Powiedziałbym nawet, że była to miła i odprężająca forma rozrywki, taka odskocznia od wcześniejszych ER. Skromny wystrój oraz ,,ubytki" w niektórych zagadkach nie pozwoliły na całkowite wsiąknięcie w przygotowany przez twórców klimat. Nie mam jednak o to pretensji biorąc pod uwage długi staż pokoju na rynku oraz jego zbliżające się przejscie na emeryture. Z racji niewysokiego poziomu trudności i w pewnym sensie przestarzałości zagadek, pokój dedykowany bardziej osobą zaczynajacych przygode z ER.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 6/10

Poziom trudności: Bardzo łatwy

Pokaż następne