Paulina Anna Pieńkowska

Paulina Anna Pieńkowska

Nie ma na świecie kłódki, której nie dałoby się otworzyć. Nie ma na świecie miejsca, z którego nie dałoby się uciec.

167 Odwiedzone

0 Planowane

Pionier

193 Punkty

150
193 pkt
225

Wszystkie opinie

Wróć do pełnej listy opinii

Escape room Przeklęta wyspa
Przeklęta wyspa

bo kto raz dotknie... :D

02.07.2018 | data wizyty: 29.06.2018

Co tu dużo mówić - pokój REWELACJA! Jedyne to szkoda, że tak długo się do niego wybieraliśmy :)
Na kilka wysp, które odwiedziłam muszę przyznać że ten jest najlepszy! A nawet wręcz mój numer jeden na Warszawę :D
Ilość zagadek adekwatna do wielkości pokoju...a pokój jest na prawdę spory....mimo, że na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie na szybką robotę. Jakość zagadek - fajne, przemyślane, wykorzystujące przeróżne czynności człowiecze. Wystrój - aż szkoda z niego wychodzić :D
POLECAM!

bo kto raz dotknie... :D

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Czar PRl-u
Czar PRl-u

Puścić chłopa po zakupy!

04.06.2018 | data wizyty: 31.05.2018

Jak dla mnie rewelacja! Dopracowanie wystroju pokoju na najwyższym poziomie. Niby nic specjalnego ale można poczuć się jak za czasów PRL-u. Zagadki standardowe, logiczne, o umiarkowanym poziomie trudności. Pokój nieliniowy. Polecam!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room 007 Misja Toruń
007 Misja Toruń

Tik tak tik tak

04.06.2018 | data wizyty: 31.05.2018

Pokój to klasyczna przygodówka, niczym nie odbiegająca od innych pokoi z Bondem w tle. Poziom trudności umiarkowany. Robiło się go bardzo dobrze ze względu na logiczność zagadek. Ogromny plus za brak liniowości. Byliśmy we dwoje i każdy miał co robić. Wrócimy na pewno do pozostałych pokoi!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Zmieniając rzeczywistość
Zmieniając rzeczywistość

coś innego

28.05.2018 | data wizyty: 27.05.2018

Wiarygodna opinia

Pokój w sobie całkiem zacny. Ciekawe zagadki, przy czym jest całkowity brak kłódek. Pokój zmusza do zupełnie innego myślenia. Część zagadek prosta, część trudniejsza. Jedyny minus, to trochę takie poczucie niedosytu po wyjściu. Coś by mogło jeszcze być :)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Korporacja
Korporacja

Z roboty do roboty!

24.05.2018 | data wizyty: 19.05.2018

Odwiedziliśmy SkillHill ponownie i ponownie wyszliśmy zadowoleni. Poziom pokoju w żaden sposób nas nie rozczarował. Byliśmy we dwie osoby i trzeba przyznać - jest co robić. Pokój nie jest liniowy, także każdy znajdzie coś dla siebie. Wystrój pokoju sprawia, że gracz czuje się jakby wszedł do klasycznego pokoju biurowego. Zagadki nie są przekombinowane, wymagają logicznego myślenia. Niebawem wracamy do Waszego kolejnego pokoju! Super!

PS. Super obsługa!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Nautilus: Podmorska przygoda
Nautilus: Podmorska przygoda

a gdzie jest Nemo?

10.05.2018 | data wizyty: 09.05.2018

Pokój świetny, z resztą jak każdy w Wyjściu Awaryjnym. Dopracowany w każdym szczególe. Bardzo obszerny i napakowany przeróżnymi zagadkami - tymi łatwiejszymi i tymi bardziej na skojarzenia. Polecałabym ten pokój na minimum 3 osoby - nie jest liniowy, także każdy znajdzie dla siebie coś do roboty. Co do poziomu trudności - dla grup, które mają już coś za sobą :) Obsługa jak zawsze przefantastyczna.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Seans Uduchowiony
Seans Uduchowiony

Mała Ania...

16.04.2018 | data wizyty: 13.04.2018

Wiarygodna opinia

Pokój, który na prawdę został przygotowany z przytupem już od samego początku. Ogromny plus za świetnie przygotowany film...ale przyznam szczerze nie mogłam się na nim skupić. Pokój wraz z muzyką i efektami na prawdę sprawia wrażenie realistycznego. Zagadki bez zawyżonego poziomu trudności, bardziej przygotowane dla spostrzegawczych. Jedynie czuję taki niedosyt co do zakończenia historii, wyjaśnienia zagadki. Ale to być może w ferworze rozwiązywania zagadek jakiś fragment historii mi uciekł. W każdym razie polecam a ja powstaną kolejne to na pewno wrócę :)

Mała Ania...

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Kopalnia węgla
Kopalnia węgla

Dziecko brudne, dziecko szczęśliwe

12.04.2018 | data wizyty: 11.04.2018

Byliśmy, kopaliśmy i się przekopaliśmy! Świetny ER...zupełnie inny rodzaj pokoju z do tej pory spotkanych. Zagadki nie są klasyczne dla ER, wymagają nieco innego spojrzenia. Mile widziana w grupie doświadczonej osoba o świeżym spojrzeniu, która nie ma jeszcze aż tylu pokojów za sobą. Będąc w pokoju czułam się jak w prawdziwej kopalni. Prawdą jest, że łatwo wyjść brudnym, dlatego nie polecam pokoju osobom które po nim planują jakieś większe wyjście. Ja osobiście wyszłam z niego czarna, ale zadowolona. Czy do czegoś mogę się przyczepić? Zdecydowanie nie. Jak na pierwszych ER to wg mnie fantastyczny start. Aby tak dalej, i aby właściciele wcielili w życie to co planują na kolejne ER! Trzymam mocno kciuki!

Dziecko brudne, dziecko szczęśliwe

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Przeszłość zaczyna się dziś
Przeszłość zaczyna się dziś

misja: przeszłość

19.03.2018 | data wizyty: 17.03.2018

Kolejny pokój i kolejny majstersztyk wykonania. Pełna precyzja co do najmniejszego szczegółu. Pokój spory, jednak uważam, że dla 2-3 osób. Jeden z prostszych, jakie robiłam w FunEscape. Obsługa - jak zawsze przefantastyczna. Dzięki Paweł za kolejne wprowadzenie :) jest co polecać...a my czekamy na premierę kolejnych :)

misja: przeszłość

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Legenda Miecza
Legenda Miecza

Witamy w Średniowieczu!

08.03.2018 | data wizyty: 08.03.2018

Wspaniały pokój, z zagadkami dość prostymi i logicznymi, oraz o dopracowanym wnętrzu. Wszystko jest zrobione w trosce o najmniejszy nawet szczegół i przedmiot. Wyjście awaryjne jednakże nas tym nie zdziwiło, gdyż patrząc na Celę nr 4 nie mogliśmy się niczego innego spodziewać. Byliśmy w 2 os więc trudno mówić o poziomie trudności. Uważam, iż dzięki temu fajnie nam się robiło pokój. Czy dla początkujących...hmmm być może ale towarzystwie osoby doświadczonej. Brak liniowości - za co ogromny plus!

Witamy w Średniowieczu!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne