Paulina Anna Pieńkowska

Paulina Anna Pieńkowska

Nie ma na świecie kłódki, której nie dałoby się otworzyć. Nie ma na świecie miejsca, z którego nie dałoby się uciec.

164 Odwiedzone

0 Planowane

Pionier

193 Punkty

150
193 pkt
225

Wszystkie opinie

Escape room Rozdział I: Szepty
Rozdział I: Szepty

Strach ma wielkie oczy!

26.11.2019 | data wizyty: 23.11.2019

Paulina Anna Pieńkowska 102 opinie

Kolejna odsłona Forest Escape i po raz kolejny miłe zaskoczenie! Klimat jak z horroru, szczególnie jeśli wybiera się taka godzinę jak my, czyli 23:30. Tematyka "pokoju" przyprawiła o gęsią skórkę. Wszystko działało bardzo na naszą fantazje. Jest to chyba ich najstraszniejsza odsłona. Dopiero w drugiej połowie gry strach trochę opadł i pozwolił nam śmielej podejść do zagadek. Zagadki raczej trudne....albo trudne ze względu na panującą aurę ;) na pewno zupełnie inne niż te w Prologu czy w Postapo. Dekoracja, mechanika zabawy - po prostu super :) jedyny minus to chyba to, że troszkę mało zagadek. Szepty podkręciły apetyt, tak zs chciało się jeszcze. Czekamy niecierpliwie na kolejny "pokój. Pokój jest raczej liniowy: zagadka-przejscie. Pokój polecam szczególnie nocą.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Lochy Króla Artura
Lochy Króla Artura

Z wizytą w u Króla Artura

19.11.2019 | data wizyty: 18.11.2019

Paulina Anna Pieńkowska 102 opinie

Pokój fenomalny! Najlepszy z najlepszych we Wrocławiu, a na pewno najlepszy w Polsce pod względem swojej tematyki. Bawiliśmy się świetnie. Zagadki logiczne, utrzymane w klimacie. Było nas czworo i każdy miał co robić. Zazwyczaj pracowaliśmy w parach, dlatego wydaje mi się że dla doświadczonych grup to pokój będzie odpowiedni maksymalnie dla 4 osób. Od samego początku zabawy, aż do końca byliśmy pod wrażeniem dekoracji, mechaniki pokoju. Exit19 odwalił kawał dobrej roboty. Był to nasz pierwszy pokój tego dnia...i skończyło się na tym, że zrobiliśmy tego dnia u nich jeszcze dwa pokoje. Exit19 jesteście niesamowici! I macie super obsługę :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Obłęd
Obłęd

Strach ma wielkie oczy

19.11.2019 | data wizyty: 18.11.2019

Paulina Anna Pieńkowska 102 opinie

Exit19 jak zwykle nie zawiódł. Pokój idealny na to, żeby się przestraszyć...ale o dziwo, najbardziej straszy wygląd pokoju. Byliśmy w wersji z aktorem i szczerze polecam. Podkręca on atmosferę i może fajnie przestraszyć. Zagadki logiczne. Pokój nie jest liniowy, dzięki czemu każdy z naszej czwórki miał co robić. Niektóre zadania wymagają pracy grupowej. Pokój w całym calu dopieszczony. Obsługa jak zawsze fantastyczna!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Tajemnica starej kamienicy
Tajemnica starej kamienicy

Tajemnica starej kamienicy....

28.10.2019 | data wizyty: 27.10.2019

Paulina Anna Pieńkowska 102 opinie

Pokój mały, klimatyczny. Raczej dla 2 osób. Zagadki standardowe, z małymi wyjątkami. Fajna koncepcja na rozplanowanie małej powierzchni i napakowanie jej sporą ilością zagadek. Nie jest to jednak tak dobry pokój jak pozostałe dwa pokoje na Majdańskiej. Mimo wszystko polecam na rozgrzewkę dla grup początkujących. plus za fajną obsługę. Minus za brak możliwości płatności kartą.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Kemping
Kemping

Jedziemy na wycieczkę!

13.09.2019 | data wizyty: 01.09.2019

Paulina Anna Pieńkowska 102 opinie

Jeden z lepszych ER w Warszawie. Nietypowy, zaskakujący. Klimat kempingu oddany w 100%. Rewelacyjna obsługa z dużym poczuciem humoru. Mimo, że pokój jest na 5 osób to w 6 bawiliśmy się świetnie! Zagadki nie są zbyt trudne, jednakże nie przeszkadza to w niczym. Polecam szczerze!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Pasażer
Pasażer

jedzie pociąg

17.04.2019 | data wizyty: 07.04.2019

Paulina Anna Pieńkowska 102 opinie

Pokój niesamowity! Jeden z lepszych pokoi w jakich byłam. Klimat, wystrój przez pierwsze chwile gry nie pozwalał ruszyć się z miejsca przez jedno wielkie "wow" z naszej strony. Prawdą jest, że pokój uchodzi za jeden z najmniejszych z ER-ów. 2 osoby dadzą sobie radę na pewno, a 4 może być ciasnawo :) ale niekoniecznie ;)
Obsługa godna polecenia i niejeden ER mógłby się na nich wzorować!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Odpowiedź firmy Akcja Ewakuacja nr 1 Warszawa

Dzięki za wspaniałe emocje, które będziemy wspominać !

Escape room Saloon
Saloon

Dziki Zachód wita!

21.01.2019 | data wizyty: 20.01.2019

Paulina Anna Pieńkowska 102 opinie

Pokój, który trzyma klimat dzikiego zachodu w 100%. Typowo matematyczny, dla osób które lubią też grzebać i przeglądać. Jest to pokój raczej dla osób, które już coś widziały ale zbyt dużego doświadczenia nie mają. Byliśmy w 3-osobowej grupie doświadczonych i bawiłyśmy się świetnie, mimo że dość szybko wyszłyśmy. Super obsługa!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Ekspedycja na Marsa
Ekspedycja na Marsa

Misja Mars!

21.01.2019 | data wizyty: 21.01.2019

Paulina Anna Pieńkowska 102 opinie

Pokój bardzo fajny, z ciekawymi zagadkami. Obsługa przemiła, bardzo pomocna. Jak się wchodzi do pokoju to w pierwszej chwili brak euforii...dopiero jak zaczęłyśmy rozwiązywać zagadki wszystko się zmieniło. Zagadki mają nie co inny charakter niż w innych ER. Pokój jest bardziej nastawiony na logiczne myślenie. Poziom trudności średni/trudny - są dwie zagadki, które mogą wstrzymać :) I najważniejsze - na LockMe jest błąd...pokój zdecydowanie na 3 osoby, na pewno nie na 6.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Wojna Gangów
Wojna Gangów

w obronie swojego

10.12.2018 | data wizyty: 09.12.2018

Paulina Anna Pieńkowska 102 opinie

pokój odwiedziliśmy w pełnym składzie doświadczonych eskejpowiczów ;) no i niestety okazał się stanowczo za prosty i ze zbyt małą ilością zagadek....pokój dobrze trzyma klimat starej Pragi, gdzie niegdyś w niejednym miejscu były robione ciemne interesy. Pokój jest wg mnie dla osób początkujących, ewentualnie średnio zaawansowanych w składzie max 2-3 osoby. Nam poszło za łatwo i za szybko, stąd niedosyt. Jeśli lubicie ER w starym stylu to na pewno się spodoba

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Lokator
Lokator

Puk Puk, czy ktoś tam mieszka

19.10.2018 | data wizyty: 18.10.2018

Wiarygodna opinia

Paulina Anna Pieńkowska 102 opinie

Muszę przyznać, że po wizycie w SkillHill to pokój Lokator wydaje mi się najfajniejszy. Być może dlatego, że jest to szperanie po mieszkaniu. Jeśli ktoś nie lubi kłódek - uwaga, jest tam ich mnóstwo! Zagadki o różnym stopniu trudności. Pokój nie jest liniowy, przez co każde z nas mogło coś robić. Byliśmy w 3 osoby i uważam, że była to liczba idealna. Pokój polecam, ale raczej nie na wieczorne wizyty - ze względu na czas pokoju (1,5h) oraz ilość zagadek.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne