Mała :)

Mała :)

Escape rooms - inteligentna rozrywka, która powoli zaczyna być obsesją :)

29 Odwiedzone

3 Planowane

Nawigator

121 Punkty

100
121 pkt
150

Wszystkie opinie

Escape room Backstage
Backstage

W rytmie rocka!

15.08.2018 | data wizyty: 15.08.2018

Wiarygodna opinia

Świetne rekwizyty budujące niesamowity klimat.
Duża przestrzeń do główkowania i szukania intruza.
Nieliniowość pozwalająca poznać wszelkie zakamarki naszego backstage.
Trochę dużo kłódek, ale i tak fajnie spędzić tę godzinkę wspomagając prawidłowy przebieg koncertu :)

Ekipa wsparcia odmeldowuje wykonanie zadania, polecamy reszcie śmiałków! :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Świat bajek
Świat bajek

Magicznie

03.08.2018 | data wizyty: 02.08.2018

Otwierając oczy znajdujesz się nagle w innym świecie. W tak pięknym śnie. Kilka historii w 75 min, że aż szkoda wracać do rzeczywistości.
Mechanizmy ciekawe, zagadki wymagające i co kroku powracające wspomnienia.
Polecamy, bajeczna zabawa :)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Dom szaleńca
Dom szaleńca

Pobawmy się z psychopatą, czemu nie :)

01.07.2018 | data wizyty: 24.06.2018

Pokój bardziej z tych co powstały na początku interesu escape-roomow. Sporo kłódek, niektóre rozwiązania fajne, przemyślane. Liniowe prowadzenie rozgrywki, jest czas na porozgladanie się, docenienie wystroju. Wprowadzenie rzeczywiście klimatyczne. Pokój dosyć klimatyczny, przyjemny do rozgrywki :)

I na koniec : ogromne podziękowania dla twórców za umożliwienie odwiedzenia w ostatniej chwili.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Koneser
Koneser

Czy moglibyśmy jeszcze raz? ☺️

13.06.2018 | data wizyty: 12.06.2018

Plan był prosty:
1. Kominiarki na głowy,
2. Noktowizory na oczy,
3. Młotki, śrubokręty w dłoń.

Szybka akcja
* wchodzimy,
* kłódki młotkiem rozwalamy,
* drzwi taranujemy,
* chwytamy obraz, od ściany odkrecamy i spadamy!

Cóż.. Plan przerobić trochę musieliśmy. Nasz przywódca z wielkim zaangażowaniem przedstawił zaistniałą sytuację, w której dość szybko się odnalezlismy. Młotki, śrubokręty odrzucilismy i umysły do gry wprowadziliśmy. Zaskakiwani co kroku fenomenalnymi pomysłami konesera, rozwiązaniami zapierajacymi dech w piersiach. Początkowo w spokojnym klimacie, poczuciu bezpieczeństwa, ta szalencza gra powoli nabierala tempa.
Kłódki nie widzieliśmy żadnej, przyznać trzeba, że zastosowana ochrona przewyższa oczekiwania.

Przednia rozgrywka, zaslugujaca na najwyższe uznanie. Twórcy pokoju pasjonaci, z którymi można rozmawiać godzinami! Polecic to za mało.. Ten pokój trzeba odwiedzić!

Czy moglibyśmy jeszcze raz? ☺️

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Faraon
Faraon

Piramidzkie zakamarki

05.06.2018 | data wizyty: 05.06.2018

Warto czasami zgubić się w piramidzie!
Tyle ciekawych odkryć dokonać,
Tyle symboli zrozumieć,
Tyle emocji przeżyć,
By na koniec przez tumany kości do wycieczki powrócić!

A potem moc opowiadać, że w tych zakamarkach trzeba się nieźle napocic i poglowkowac, by nie zostać tam na zawsze. Współpracować i dobrze się rozglądać, by żadnego szczegółu nie przegapić. A w międzyczasie podziwiać pomysłowość i złożoność zagadek faraona.

Wspaniałą przygodę nam przewodniku zafundowales i każdemu polecać ja będziemy!

Piramidzkie zakamarki

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Na zapleczu sklepu z zabawkami
Na zapleczu sklepu z zabawkami

Wieża bije pionka!

03.06.2018 | data wizyty: 03.06.2018

Świetne miejsce! Jak nazwa wskazuje na zapleczu sklepu z zabawkami - już samo to tworzy rewelacyjny klimat.
Wystrój dopracowany, zagadki w 100% pochlaniajace uwagę, zmuszające do wysilenia szarych komórek.
Pokój niezbyt duży, acz absorbujacy. Warto go odwiedzić, gdy przez tą piękna mieścinę się przejeżdża.
Mam nadzieję, że więcej escape powstanie od tych twórców, bo widać zaangażowanie i mnóstwo pomysłów.
Polecamy!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Frankenstein
Frankenstein

My badań nie lubimy :)

04.05.2018 | data wizyty: 03.05.2018

Wiarygodna opinia

Doktor Frankenstein nie taki straszny jak go malują ;)

Pokój odwiedziliśmy w sześć osób i po wyjściu byliśmy zachwyceni, aczkolwiek odczulismy lekki niedosyt. Zachwyceni mechanizmami, rozwiązaniami technicznymi, pracą włożoną w szczegóły, nietypowymi zagadkami.
Niedosyt wynikał z szybkiego zakończenia rozgrywki... Może zagadka, dwie więcej i bylibyśmy zaspokojeni w pełni :)

Pokój polecamy serdecznie, zwłaszcza zwolennikom nowości :)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Death silence
Death silence

A gdzie ten rzeźnik?

13.03.2018 | data wizyty: 28.02.2018

Wiarygodna opinia

Komunikacja to podstawa.
Spostrzegawczość i umiejętność łączenia faktów drugim filarem.
Poza tym koncentracja i dobra zabawa : )

Pokój logiczny, dający sporo frajdy, zwłaszcza w ostatnich minutach gry, jednak trochę mało klimatyczny.
Warto odwiedzić, chociaż już nie mogę się doczekać zapowiedzianych zmian :)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Murder House
Murder House

Dlaczego ja!? Nie, nie wracam tam!

03.12.2017 | data wizyty: 02.12.2017

Wiarygodna opinia

Chłodny jesienny wieczór, zakręcone uliczki, niepokojąca cisza i te skrzypiące drzwi.... Już sama okolica pozwoliła nam wczuć się w klimat grozy.
Później było podobnie. Zimny wystrój, korytarze, mrok i ciągłe poczucie, że ktoś jeszcze tu jest, krok za nami, moze dwa przed nami...

Klimat zbudowany doskonale, zagadki dopracowane w każdym szczególe: fabularnie i w wykonaniu, może niezbyt trudno, ale zaskakująco :)

Zdecydowanie warto skorzystać z biura podróży Continuum. My na pewno wyruszymy w kolejną wycieczkę :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Opuszczony szpital psychiatryczny
Opuszczony szpital psychiatryczny

Słyszysz już szepty w głowie!?

16.11.2017 | data wizyty: 16.11.2017

Naprawdę wprowadzenie wbija w ziemię!!! Widać pasję i zaangażowanie mistrza gry. Również po zabawie przemiła rozmowa. Wieeeelki plus!
Poza tym logicznie od nitki do kłębka, zagadka za zagadką, wśród szeptów, dziwnych odgłosów, krzyków - w głowie to czy na jawie?
Polecamy grupą niekoniecznie super doświadczonym, ale i Ci świetnie będą się bawić :)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne