Przybyl

Przybyl

:D

28 Odwiedzone

20 Planowane

Nawigator

101 Punkty

100
101 pkt
150

Wszystkie opinie

Escape room Midnight Killer MK II
Midnight Killer MK II

Świetne zakończenie

04.09.2019 | data wizyty: 12.03.2019

Wiarygodna opinia

Pokój ma dość prosty wystrój, ale to wystarczy żeby oddać jego klimat. Dobrze wykorzystanie przestrzeni całego pomieszczenia na plus.

Zagadki nie do końca liniowe, co lekko dodaje trudności, kilka standardowych oraz kilka na prawdę świetnych. Zakończenie zdecydowanie oryginalne i niespodziewane.

W czteroosobowej grupie z różnym doświadczeniem, przy kilku podpowiedziach udało się wyjść kilka minut przed czasem.

Zdecydowanie godny polecenia każdemu fanowi Escape Room'ów!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Niepokój
Niepokój

Obowiązkowy dla fanów mocnych wrażeń!

02.10.2018 | data wizyty: 30.09.2018

Opinia archiwalna

Całe pomieszczenie nie jest w żaden sposób specjalnie ucharakteryzowane, a mimo to budzi niesamowity klimat i grozę! Zadbano o świetne rekwizyty i szczegóły, które połączone w całość tworzą świetną, mroczną atmosferę budzącą pełno niepokoju!

Zagadki nie koniecznie liniowe, świetnie wkomponowane w fabułę i klimat pokoju, kilka standardowych, kilka na prawdę świetnych i oryginalnych w tym kilka motywów, które szczególnie przypadły nam do gustu, ale to już trzeba przeżyć samemu, czasami warto wyjść przed szereg :)

Pomimo przebywania w pięcioosobowej grupie dało się cały czas wyczuć niepokój.. Przy jednej małej podpowiedzi wyszliśmy kilka minut przed czasem. Obsługa bardzo miła, przyjazna i sympatyczna, od początku do samiutkiego końca rozgrywki..:)

Pokój na te chwilę dla mnie to absolutna horrorowa czołówka i nie tyle co godny polecenia, a wręcz obowiązkowy do zaliczenia dla każdego fana mocnych wrażeń i Escape Room'ów!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Schron
Schron

Polecam, szczególnie dla początkujących

02.10.2018 | data wizyty: 30.09.2018

Pokój w militarnym klimacie, można byłoby pokusić się o trochę lepszy wystrój, żeby bardziej zasłonić ściany i podkreślić gdzie się znajdujemy. Na plus rekwizyty, które dodają klimatu.

Pokój jest liniowy i raczej dla grup, które dopiero zaczynają swoją zabawę z Escape Room'ami. Niektóre zagadki ciekawe, idealnie wpisujące się w klimat pokoju.

W pięcioosobowej grupie udało się wyjść ze sporym zapasem czasu. Obsługa bardzo miła i sympatyczna. Na lekki minus zacinająca się kłódka z którą trochę się siłowaliśmy. Mamy nadzieję, że została wymieniona :)

Mimo tego pokój godny polecenia, dla każdego kto chce zacząć swoją przygodę z Escape Room'ami!

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Nekromanta
Nekromanta

Niesamowicie klimatyczny, czapki z głów!

27.09.2018 | data wizyty: 27.09.2018

Wiarygodna opinia

Pokój jest zrobiony wzorcowo, zadbano o najmniejsze detale jak i świetne rekwizyty co tworzy fajny, mroczny klimat. Widać tutaj kawał dobrej roboty i masę poświęconego czasu. Świetne wykorzystanie przestrzeni całego pomieszczenia, również na plus.

Zagadki nie koniecznie liniowe, świetnie wkomponowane w fabułę pokoju, kilka standardowych, kilka na prawdę świetnych i oryginalnych w tym jeden motyw, który szczególnie przypadł nam do gustu, ale to już trzeba przeżyć samemu :) Na pewno na plus postawienie na fabułę, która nie daje o sobie zapomnieć i w którą wciągamy się wraz z kolejnymi rozwiązanymi zagadkami..

W dwuosobowej grupie przy kilku podpowiedziach udało się wyjść kilka minut przed czasem, dość oryginalny sposób wskazywania ile czasu nam pozostało. Obsługa bardzo miła i sympatyczna.

Pokój na te chwilę dla mnie to absolutna wrocławska czołówka i nie tyle co godny polecenia, a wręcz obowiązkowy do zaliczenia dla każdego fana Escape Room'ów!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Legenda Miecza
Legenda Miecza

Excalibur zdobyty!

27.09.2018 | data wizyty: 15.09.2018

Wiarygodna opinia

Całe pomieszczenie utrzymane w doskonałym stanie, zadbano o każdy najmniejszy detal oraz rekwizyty co daje świetne wrażenie. Wystarczy wejść i od razu wiemy gdzie się znajdujemy oraz jaka jest nasza misja. Widać tutaj kawał dobrej roboty i masę poświęconego czasu.

Pokój jest liniowy i raczej dla grup, które mają już jakiś bagaż doświadczeń z pokojami, ale myślę że początkujący też dadzą radę. Zagadki bardzo ciekawe i tego kilka oryginalnych, znalazła się nawet jedna zręcznościowa, nie taka łatwa jak mogłoby się wydawać :)

W trzyosobowej grupie przy kilku małych podpowiedziach udało się wyjść bez problemu przed czasem, każdy miał coś do roboty. Obsługa bardzo miła i sympatyczna. Na lekki minus sposób wprowadzenia. Wprowadzanie 2 grup do 2 pokoi jednocześnie do których wejścia są obok siebie mija się z celem, ponieważ obie osoby wprowadzające próbują się przekrzyczeć nawzajem.

Mimo tego pokój nawet nie tyle co godny polecenia, a wręcz obowiązkowy do zaliczenia dla każdego fana Escape Room'ów!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Nautilus: Podmorska przygoda
Nautilus: Podmorska przygoda

Prawdziwa podmorska przygoda

27.09.2018 | data wizyty: 15.09.2018

Wiarygodna opinia

Całe pomieszczenie utrzymane w doskonałym stanie, zadbano o każdy najmniejszy detal co daje świetne wrażenie. Wystarczy wejść i od razu wiemy gdzie się znajdujemy oraz jaka jest nasza misja, aż ma się ochotę wyruszyć w podmorską przygodę! Widać tutaj kawał dobrej roboty i masę poświęconego czasu.

Pokój raczej dla grup, które mają już jakiś bagaż doświadczeń z pokojami. Zagadki bardzo ciekawe i tego oryginalne, czegoś takiego nie spotyka się w innych pokojach i po tym można poznać prawdziwą czołówkę Espace Room'ów w Polsce. Kilka motywów szczególnie przypadło nam do gustu.

W trzyosobowej grupie przy kilku podpowiedziach udało się wyjść rzutem na taśmę. Obsługa bardzo miła i sympatyczna. Na lekki minus sposób wprowadzenia. Wprowadzanie 2 grup do 2 pokoi jednocześnie do których wejścia są obok siebie mija się z celem, ponieważ obie osoby wprowadzające próbują się przekrzyczeć nawzajem.

Mimo tego pokój nawet nie tyle co godny polecenia, a wręcz obowiązkowy do zaliczenia dla każdego fana Escape Room'ów!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Cyrk dziwadeł
Cyrk dziwadeł

Klimat, który ciężko opisać jakimikolwiek słowami!

26.09.2018 | data wizyty: 15.09.2018

Wiarygodna opinia

Pokój, a właściwie całe pomieszczenie utrzymane w doskonałym klimacie, zadbano o każdy najmniejszy detal. Wystarczy wejść i od razu wiemy gdzie się znajdujemy oraz po co tutaj przyszliśmy. Nawet sposób podpowiedzi jest świetnie wkomponowany. Widać tutaj kawał dobrej roboty i masę poświęconego czasu.

Raczej dla grup, które mają już jakiś bagaż doświadczeń z pokojami. Zagadki bardzo ciekawe, budujące napięcie i do tego oryginalne, czegoś takiego nie spotyka się w innych pokojach. Kilka motywów było dla nas dość zaskakujących i szczególnie przypadły do gustu.

W trzyosobowej grupie przy małych podpowiedziach udało się wyjść przed czasem. Obsługa bardzo miła i sympatyczna. Widać, że dla pracowników to prawdziwa pasja, na plus też luźne rozmowy przed jak i po rozgrywce.

Pokój nawet nie tyle co godny polecenia, a wręcz obowiązkowy do zaliczenia dla każdego fana Escape Room'ów!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Carmilla. Zanim wybije północ.
Carmilla. Zanim wybije północ.

Klimatycznie, polecam!

13.09.2018 | data wizyty: 09.09.2018

Pomieszczenia utrzymane w odpowiednim klimacie, wystarczy wejść i od razu wiemy, że trzeba stąd jak najszybciej uciekać!

Ze względu na liniowość pokój raczej dla grup początkujących, chociaż ekipy z dużo większym doświadczeniem też znajdą tam coś dla siebie. 1-2 zagadki ciekawe i do tego, niespotykane w innych pokojach.

W czteroosobowej grupie przy dwóch podpowiedziach spowodowanych naszym brakiem spostrzegawczości udało się wyjść przed czasem. Obsługa bardzo miła i sympatyczna.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Tajemnica Backsville
Tajemnica Backsville

Tajemnica odkryta!

01.09.2018 | data wizyty: 29.08.2018

Wiarygodna opinia

Pokój utrzymany w odpowiednim klimacie, wystarczy wejść i od razu wiemy gdzie i w jakich czasach się znajdujemy, nawet sposób podpowiedzi jest idealnie wpasowany, zmieniłbym może tylko wystrój sufitu, który nie pasuje do reszty.

Raczej godny polecenia grupom które mają już jakiś mały bagaż doświadczeń, chociaż ekipy z dużo większym doświadczeniem też znajdą tam coś dla siebie. Kilka zagadek bardzo ciekawych i do tego oryginalnych, niespotykanych w innych pokojach. Szczególnie jeden motyw był dla nas dość zaskakujący i przypadł do gustu.

W dwuosobowej grupie przy małych problemach udało się wyjść przed czasem. Obsługa bardzo miła i sympatyczna, na plus luźne rozmowy przed jak i po rozgrywce.

Pokój zdecydowanie godny polecenia każdemu fanowi Escape Room'ów!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Na zapleczu sklepu z zabawkami
Na zapleczu sklepu z zabawkami

Tajemnica sklepikarza odkryta!

30.08.2018 | data wizyty: 28.08.2018

Pokój utrzymany w odpowiednim klimacie, wystarczy wejść i od razu wiemy gdzie się znajdujemy. Samo ulokowanie escape room'u faktycznie na zapleczu dodaje miejscu mega klimatu!

Poleciłbym go raczej dla grup które mają już jakiś mały bagaż doświadczeń, chociaż ekipy z dużo większym doświadczeniem też znajdą tam coś dla siebie. Mimo naszpikowania kłódkami i braku jakiejś zaawansowanej elektroniki nie przeszkadzało mi to w żaden sposób w zabawie, która była przednia.

W czteroosobowej grupie z jedną podpowiedzią udało się spokojnie wyjść przed czasem. Obsługa bardzo miła i sympatyczna, na plus luźne rozmowy przed jak i po rozgrywce, do zalet dodam też ciekawy sposób podpowiedzi :)

Jeśli wydaje się wam, że po wyjściu z pokoju wasza zabawa się kończy to jesteście w błędzie :) jako mały spoiler powiem tylko, że polecam rozwiązać kolejną "zagadkę" od razu na miejscu.

Pokój zdecydowanie godny polecenia każdemu fanowi Escape Room'ów! Fajnie, że w mniejszych miastach powstają tak solidnie i klimatycznie zrobione miejsca.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne