Kaza

Kaza

Hej, jestem Kaza. Mam na swoim koncie 33 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

33 Odwiedzone

3 Planowane

Podróżnik

47 Punkty

25
47 pkt
50

Wszystkie opinie

Escape room Dom mordercy
Dom mordercy

Zdecydowanie warto

26.10.2019 | data wizyty: 25.10.2019

Kaza 18 opinii

Dom mordercy to zdecydowanie jeden z moich ulubionych pokoi. Doskonały klimat, oddany w 100%, naprawdę można się poczuć jak detektyw rozwiązujący zagadkę śmierci. Trochę strasznie (ale bez przesady). Zagadki dość proste, ale dające dużo satysfakcji przy rozwiązywaniu, we dwie osoby bawiłyśmy się świetnie. Obsługa w postaci Pani Oli też na najwyższym poziomie. Ja czekam na kolejne spotkanie i nowe pokoje.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room W cieniu piramid
W cieniu piramid

Jedno wielkie wow!

18.03.2019 | data wizyty: 16.03.2019

Kaza 18 opinii

Jeżeli chcecie czego na naprawdę wysokim poziomie to doskonały wybór.
Niesamowita scenografia, efekty, dopracowany jest każdy najmniejszy szczegół, przemiła obsługa (która pomogła zorganizować mała niespodziankę).
Po przekroczeniu pokoju zapominasz o tym, że znajdujesz się w warszawskim biurowcu, na plecach czuć powiew wiatru, a w butach piasek pustyni ;)
Zagadek jest dużo, nie są skomplikowane, raczej miłe, wyrobiliśmy się "na styk" z kilkoma podpowiedziami i podkręceniem rozgrywki na sam koniec przez mistrza gry. Wg mnie 5 osób to za dużo - chyba bardziej sobie przeszkadzaliśmy niż pomagaliśmy co wprowadzało zamieszanie i przeoczenie niektórych kwestii.
Na pierwszy raz nie polecam, ale po wizycie w kilku pokojach ten jest ja wisienka na torcie, nowy wymiar escape roomów.
Ja czekam na kolejny pokój i dziękuję za doskonałą zabawę!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Legenda Miecza
Legenda Miecza

Świetny pokój!

19.07.2018 | data wizyty: 14.07.2018

Kaza 18 opinii

Wyjście awaryjne jak zwykle staje na wysokości zadania. Super obsługa, świetne zagadki, pokój który daje dużo satysfakcji. Klimat, który pozwala zapomnieć, że znajdujemy się w samym środku warszawskiego mordoru. Był każdy rodzaj zagadek - sporo kłódek (ale w końcu jesteśmy w zamku), ale są też techniczne rozwiązania, zagadka zręcznościowa. Polecam zwłaszcza początkującym, ale grupy doświadczone na pewno też przyjemnie spędzą czas.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Napad na bank
Napad na bank

Ciiiiii...

08.05.2018 | data wizyty: 08.05.2018

Wiarygodna opinia

Kaza 18 opinii

Prawdziwy napad na bank! Wszystko się zgadzało - przede wszystkim ciekawe zagadki, nieszablonowe rozwiązania. Wielki plus za obsługę (właściciel?) widać, że człowiek z pasją do ER.
Chyba każdy kiedyś chciał wziąć udział w takim napadzie. Ja polecam! I czekam na kontynuację.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Cela nr 4
Cela nr 4

Naprawdę warto!

07.05.2018 | data wizyty: 07.05.2018

Kaza 18 opinii

Jeden z lepszych pokoi, które odwiedziłam. Bardzo klimatyczny, logiczny, zagadki dopracowane, różnorodne. Jak w opiniach poniżej 2 osoby to trochę mało ze względu na dużą ilość zagadek (ale się da na co jesteśmy żywym przykładem), optymalnie byłoby odwiedzić pokój we 3. Miła obsługa. Zdecydowanie polecam.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Złoto nazistów
Złoto nazistów

Doskonale

31.01.2018 | data wizyty: 25.01.2018

Kaza 18 opinii

Pokój dopracowany w każdym szczególe. Ciekawe rozwiązania, oryginalny sprzęt, trochę kłódek (jak to w bunkrze), ale nie brakuje również rozwiązań elektronicznych. Pokój logiczny, przyjemny, grupy początkujące powinny sobie poradzić, ale zaawansowane też powinny mieć sporo radości. Z całego serca polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Polana
Polana

Przyjemny pokoik

16.10.2017 | data wizyty: 13.10.2017

Kaza 18 opinii

Pokój prosty, idealny dla dzieci, miły dla oka, zagadki logiczne. Niewiele elektroniki, ale to w końcu polana ;) Z pewnością będę polecać osobom, które zaczynają swoją przygodę z ER. Z jedna podpowiedzią grupie 2-osobowej udało się wyjść w ok 50 min. Sugerowałabym dopracowanie jednej z zagadek - podobno wszyscy mają z nią problem :) Obsługa jak zwykle przyjemna, uśmiechnięta. Ja czekam na kolejny pokój.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Piraci z Karaibów
Piraci z Karaibów

Mieszane uczucia

16.10.2017 | data wizyty: 17.07.2017

Kaza 18 opinii

Pokój z jednej strony idealnie oddaje wnętrze pirackiego statku, z drugiej strony zagadek jest za dużo (a może są za bardzo przekombinowane). Być może gdybyśmy miały więcej czasu pokój sprawiłby nam przyjemność, a tak spowodował irytację. Pokój jest mało liniowy, trochę chaotyczny. Początek świetny i plus za jedną z zagadek (słomka), reszta dość przeciętna...
Minus za obsługę, która widząc, że średnio nam podpasowała zabawa, starała się nas unikać i jak najszybciej się pozbyć z siedziby.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 6/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Bardzo trudny

Escape room Pokój Zagadka
Pokój Zagadka

Jeden wielki plac zabaw!

16.10.2017 | data wizyty: 14.10.2017

Kaza 18 opinii

Zdecydowanie polecam, mnóstwo śmiechu, zabawy, można poczuć się jak dziecko :) jest wszystko co powinno być - elektronika, kłódki, zagadki zręcznościowe ale i te wymagające pomyślenia. W 3-osobowej grupie (każda z nas miała już do czynienia z ER) spokojnie poradziłyśmy sobie 8 min przed czasem. Zagadki dość liniowe, ale sprawiające dużo satysfakcji. Jeżeli lubicie pokoje, które są łatwe, lekkie i przyjemne zdecydowanie musicie wybrać się do pokoju zagadki.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Polski Skarbiec
Polski Skarbiec

GENIALNY!!!

12.06.2017 | data wizyty: 15.04.2017

Kaza 18 opinii

Najlepszy ER w Warszawie! Genialny wystrój, świetna historia, początek niespodziewany, klimat na 100%.
Jeżeli chcesz poczuć się jak w "Mission: imposible" to koniecznie wybierz się do Polskiego Skarbca! Od samego początku do końca 100% mega zabawy.
Ciekawe zagadki, znakomita obsługa, zagadki logiczne, różny stopień trudności.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne