LockMe
  • Escape room Wulkan na Madagaskarze

    Wulkan na Madagaskarze
    Exit19.pl
    Wrocław

    opinia lockme.pl

    Nie mieliśmy problemu z erupcją :)

    21.02.2020 | data wizyty: 13.12.2019

    Cały scenariusz opiera się na aspektach humorystycznych - jest zabawny i przyjazny dla każdej grupy wiekowej. To trochę jak oglądanie Johnny’ego Bravo po latach - kiedyś śmialiśmy się z tych dialogów, bo byliśmy dziećmi, a dziś słuchając ich dostrzegamy drugie dno. Ach, to dorosłe życie :)

    Wystrój jest mocno egzotyczny i również bardzo dopracowany. Dostajemy to, po co przyszliśmy - dżunglę, wulkan i ucieczkę przed zjedzeniem. Można dostrzec kilka smaczków fabularnych będących inspiracją zaczerpniętą z innych produkcji filmowych. Ich odkrywanie to dodatkowa przyjemność płynąca z tego pokoju.


  • Escape room Kraina Wiecznej Nocy

    Kraina Wiecznej Nocy
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    opinia lockme.pl

    My tam lubimy ten cały MROK

    21.02.2020 | data wizyty: 15.11.2019

    To naszym zdaniem jeden z prostszych pokoi nie tylko we Wrocławiu, ale i również w całej Polsce. Warto jest wybrać się tu na początku swojej przygody z escape roomami, chociaż i koneserzy znajdą tutaj ciekawe “rzeczy”, więc odwiedziny nie będą czasem dla nikogo zmarnowanym. Gwarantujemy, że zabranie świeżaka do tego pokoju zaskutkuje wkręceniem go w temat escape roomów.

    Doświadczonym polecamy wizytę w… pojedynkę. Tak, ten pokój serwuje taką możliwość i przejście tego scenariusza w wersji solo z pewnością przyniesie sporą satysfakcję.

    Wystrój jest dopracowany, łamigłówki logiczne, a światło przywrócone - chociaż jak dla nas mrok mógłby trwać już zawsze :)

  • Escape room Przeklęty Pierścień

    Przeklęty Pierścień
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    opinia lockme.pl

    Szukajcie, a może znajdziecie

    21.02.2020 | data wizyty: 06.12.2019

    Pokój wręcz idealny dla kogoś, kto jeszcze w żadnym nie był i chciałby zobaczyć, z czym to się je. Ten scenariusz świetnie pokazuje, o co w tej zabawie chodzi, a przy tym z pewnością zachęci takiego początkującego gracza do kolejnych odwiedzin.

    Pokój jest bardzo prosty, zagadki raczej liniowe, jednak serwowane są w bardzo efektowny sposób. To przygoda o lekkim zabarwieniu fantasy, w niektórych miejscach fabuły można dostrzec tolkienowskie smaczki. Warto odwiedzić go w mniejszym gronie, a już idealnie sprawdzi się dla zespołów dwuosobowych.

  • Escape room Wehikuł Czasu - Tajemnica Leonarda

    Wehikuł Czasu - Tajemnica Leonarda
    Exit19.pl
    Wrocław

    opinia lockme.pl

    Nawet mistrzowie mają swoje tajemnice

    21.02.2020 | data wizyty: 10.01.2020

    Detale, detale i jeszcze raz detale - jak na pokój mistrza przystało, wnętrze jest świetnie urządzone i zagospodarowane, a szczegóły wystroju pozwalają graczom wczuć się w klimat, który z kolei jest nieco przygodowy, trochę fabularny i odrobinę historyczny.

    Choć niektóre zagadki są dość wymagające, wszystkie z nich są w pełni logiczne. Wystarczy się trochę skupić - choć w takim wnętrzu może być to nieco utrudnionym zadaniem.

    Polecamy każdemu, kto chciałby choć raz cofnąć się w czasie - czyli chyba każdemu!

  • Escape room Dzicy Są

    Dzicy Są
    In&Out
    Wrocław

    opinia lockme.pl

    Golden hour

    21.02.2020 | data wizyty: 21.12.2019

    Jest to typowa przygodówka, lecz z niecodzienną fabułą - niszowa tematyka tego pokoju sprawia, że wyjątkowość wnętrza odczuwamy jeszcze bardziej. Klimat jest bardzo bajkowy, przez co pozwala na cofnięcie się w czasie o parę lat - do okresu dzieciństwa i filmów Disneya puszczanych na kasetach VHS. Wystrój jest dopracowany i wkomponowany w akcję.

    Sporo zagadek o łatwym stopniu trudności, jednak satysfakcja płynąca z ich rozwiązywania jest ogromna. Zakończenie również jest wyjątkowe - to idealne zwieńczenie misji, którą mamy do wykonania.

  • Escape room Przeklęta wróżba

    Przeklęta wróżba
    Time Of Mysteries
    Wrocław

    opinia lockme.pl

    Może powróżyć?

    21.02.2020 | data wizyty: 04.01.2020

    To jeden z tych pokoi, w których warto choć raz wziąć podpowiedź - system jest świetnie dopasowany do klimatu i mała wskazówka nie tylko nie zaburzy flow gry, ale i również pozwoli jeszcze bardziej wczuć się w klimat scenariusza.

    Na pochwałę zasługuje również wprowadzenie, które jest tak samo klimatyczne, jak wyżej wspomniany system podpowiedzi. Jest immersja, jest magia, jest przyjemność z gry.

    Zagadki w tym pokoju są bardzo zróżnicowane: są łatwiejsze, są trudniejsze, są te “szybsze” i te bardziej rozbudowane. Łączy je jednak to, że wszystkie są przyjemne i dzięki temu każdy znajdzie tutaj zagadkę do rozwiązania dla siebie - nieważne, czy ktoś ma za sobą 5 pokoi czy 50. Wszystkie wpisują się dobrze w temat przewodni pokoju.

  • Escape room American School Story

    American School Story
    Fox O'clock
    Wrocław

    opinia lockme.pl

    Lekcja życia

    21.02.2020 | data wizyty: 28.12.2019

    Nie jest tajemnicą, że ten pokój to jedna wielka interakcja - to sprawia, że mamy do czynienia bardziej z pewnego rodzaju eventem niż z typowym escape roomem. Foxy wyszły poza ustandaryzowane ramy pokoi zagadek w celu wykreowania własnej wizji i to czyni ten scenariusz wyjątkowym.

    Pokój można opisać jako “kontrolowany chaos”. Zazwyczaj jest tak, że gracz odkrywa po kawałku fabułę - tutaj fabuła odkrywa gracza, dopasowuje się do niego i sprawia, że to on ją również tworzy. Scenariusz jest, ale tak jakby go nie ma - i to jest super.

    90 minut na zabawę w tym pokoju jest w sam raz - to pokój, w którym przyda się każda dodatkowa para rąk. Zdecydowanie polecamy wybranie się tutaj w większym gronie. Dwuosobowe, doświadczone grupy również mogą sobie poradzić, jednak będa musiały liczyć się z szybkim tempem rozgrywki, a tutaj warto ponapawać się samą grą.

    Jeżeli możemy coś doradzić: nie idźcie do pokoju mając jako cel pobicie rekordu. Po prostu cieszcie się tym pokojem!

  • Escape room Galaktyka Tajemnic

    Galaktyka Tajemnic
    Escape ARENA
    Poznań

    opinia lockme.pl

    May the lock be with you

    28.10.2019 | data wizyty: 31.08.2019

    To naprawdę porządna przygodówka, inspirowana uniwersum klasyka i przez to mocno naszpikowana nim fabularnie. Wystrój bardzo ładny, zachwyca już od pierwszych minut gry. Zagadki nie są w naszym odczuciu ani łatwe, ani trudne - można rzec, że są świetnie zbalansowane, dzięki czemu pokój nada się dla osób z zaledwie kilkoma pokojami na koncie (choć raczej nie na pierwszy raz). Co równie ważne - tychże zagadek jest sporo, a ich wachlarz bardzo rozpięty, ponieważ różne rozwiązania lepiej dopasują się do równie różnorodnych preferencji graczy.

    Ewentualna nieznajomość uniwersum nie przeszkadza w grze, aczkolwiek nie ma nic lepszego niż dostrzeganie smaczków, nie tylko w tym pokoju. Zabawa jest bardzo dobra, a to najważniejsze.

  • Escape room Jaskinia Hazardu

    Jaskinia Hazardu
    Escape ARENA
    Poznań

    opinia lockme.pl

    Napad na bankiet

    28.10.2019 | data wizyty: 31.08.2019

    W tym pokoju trzeba być bardzo spostrzegawczym i mieć oczy dookoła głowy. Dlaczego? Ponieważ w pierwszej chwili wydaje nam się, że nie wiemy, za co się zabrać, jednak z biegiem czasu i wraz z uruchomieniem zmysłu postrzegania wszystko zaczyna układać się w spójniejszą rozgrywkę. Zarówno fabuła, jak i zagadki eskalują w miarę odkrywania kolejnych sfer scenariusza.

    Po uporządkowaniu chaosu i zebraniu niezbędnych faktów następuje zgrabny finał, co do którego po rozgrywce dostaniecie ciekawostkę z nim związaną.

  • Escape room Koneser

    Koneser
    DreamScape
    Poznań

    opinia lockme.pl

    Sztukmistrz z Poznania

    28.10.2019 | data wizyty: 30.08.2019

    W Koneserze - mimo czasu, który upłynął od jego otwarcia - można spotkać się z bardzo ciekawymi zagadkami, które są po prostu dobre same w sobie, a dodatkowo bardzo zgrabnie wplecione w fabułę. A raczej w misję, którą jako tajni agenci musimy wykonać. Rozwiązania technologiczne, które tutaj zastosowano, miały prawo robić furorę już kilka lat temu, a mimo to nawet dziś daje im się zaskoczyć graczy.

    W całości scenariusza widoczna jest wyraźna eskalacja emocji i nie tylko, co zasługuje na dodatkowe uznanie. Polecamy osobom, które pierwsze kroki w escape roomach mają już za sobą.

Zobacz więcej opinii: 1 2 3 ... 32 33 34