Seria Niefortunnych Zagadek

    Partner Lockme

    Seria Niefortunnych Zagadek

    Niezwykle Tajna Organizacja poszukuje ochotników! Podły hrabia Olaf uknuł niecną intrygę celem podstępnego zdobycia fortuny sierot Baudelaire. Wioletka, Klau... [więcej]

    3-5 osób

    75' minut

    Fabularny

    śr. zaawansowani

    195 opinii

    Polska: 19. miejsce
    Pszczyna: 1. miejsce

    9 .9

    9,9/10 Obsługa: 10/10 Klimat: 9,9/10 Poziom trudności: Średni Ilość opinii: 195
    LockMe
    LockMe

    Przewodnik
    516 pkt

    357 opinii

    Powiedzielibyśmy coś, ale to ściśle tajne

    15.04.2019 | data wizyty: 09.03.2019

    Opinia Lockme

    LockMe 357 opinii

    Chyba nie znalazłaby się żadna osoba, której pokój by się nie podobał i my nie stanowimy wyjątku od tej reguły Mimo naszego dużego doświadczenia zostaliśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni przez wiele elementów składających się na cały pokój. Przestrzeń, choć naprawdę duża, została wykorzystana co do centymetra, wyciśnięto z niej wszystko co najlepsze. Zagadki - przyjemne, satysfakcjonujące, nie z gatunku męczących, a trudność pokoju polega właściwie na ich ilości, bo do zrobienia jest naprawdę sporo. Nie ma żadnych zmyłek, wszystko ma znaczenie i nie znalazło się w tym pokoju przypadkowo. Do kolejnych łamigłówek przechodzimy płynnie, ale nie dosłownie - wskazówki znajdujące się w środku są dobrze zaszyfrowane, co sprawia dodatkową frajdę.

    Scenariusz i fabuła zasługują na osobne uznanie. Zupełnie nie czujemy, że jesteśmy w escape roomie, lecz sami tworzymy fabułę w oparciu o współpracę, która jest tu niezbędna.

    Ten pokój pozwala na nowo odkryć pasję i przypomina nam, za co tak naprawdę uwielbiamy escape roomy.

    Poziom trudności: Średni

    Dubaski
    Dubaski

    Skaut
    63 pkt

    15 opinii

    Nieszczęście goni nieszczęście

    08.09.2020 | data wizyty: 06.09.2020

    Wiarygodna opinia

    Dubaski 15 opinii

    Podjęliśmy się tego paskudnego zadania, postanowiliśmy pokrzyżować naj(nie)znamienitszemu hrabiemu Olafowi jego plan. Udało nam się!

    W pokoju panuje niezwykły klimat, już od pierwszego kroku wchodzimy w opowieść i płynnie przechodzimy w jej głąb. Zagadki są przyjemne, rozwijają się jak scenariusz tej historii. Przechodzimy kolejne zakamarki, by wejść do miejsca, które przypieczętowuje efekt WOW!

    Polecamy ten pokój, jest absolutnie magiczny!

    Miejsce powstało dzięki ludziom z pasją. Dziękujemy :)
    Nieszczęście goni nieszczęście Nieszczęście goni nieszczęście

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Łukasz (Escape Hunters Szczecin)
    Łukasz (Escape Hunters Szczecin)

    Globtroter
    280 pkt

    173 opinie

    Stare kino

    27.09.2020 | data wizyty: 27.09.2020

    Łukasz (Escape Hunters Szczecin) 173 opinie

    Nawet nie wiem od czego zacząć, gdyż po prostu wszystko nam pasowało. Sam pomysł stworzenia pokoju w dawnym kinie to rzecz niebywale oryginalna. Zagadki są przede wszystkim nastawione na współpracę miedzy osobami bądź grupami, wiec warto sprawdzić na jakim poziomie jest wasza komunikacja. My przez pokój po prostu płynęliśmy i dawno nie czuliśmy takiego flow. Zdecydowanie Jest to jeden z lepszych pokoi w kraju na ten moment a na pewno jeden z ciekawszych jeżeli chodzi o tematykę.

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Łatwy

    sadek22b
    sadek22b

    Pionier
    150 pkt

    103 opinie

    tego jeszcze nie grali...

    30.09.2020 | data wizyty: 18.07.2020

    Wiarygodna opinia

    sadek22b 103 opinie

    Trudno dodać coś nowego do opinii, które na temat tego pokoju zostały już napisane. Tu wszystko jest na swoim miejscu, każdy szczegół jest dopięty na ostatni guzik, a przestrzeń i jej wykorzystanie są wręcz przytłaczające! Zdecydowanie jest to pokój, który każdy fan ER powinien odwiedzić. Bez wyjątków!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Piotr R. 19
    Piotr R. 19

    Skaut
    89 pkt

    99 opinii

    Niefortunna fortuna

    13.07.2020 | data wizyty: 09.07.2020

    Piotr R. 19 99 opinii

    Podłość ludzka nie zna granic. A już zwłaszcza, gdy chodzi o pieniądze. A jeszcze bardziej, gdy to cudze pieniądze, dajmy na to małych dzieci. Naszym zadaniem, jako dzielnych śmiałków, jest unicestwienie okrutnych planów Hrabiego Olafa. Nasza misja rozpoczyna się w pięknej poczekalni, idealnie podkreślającej pierwotne przeznaczenie budynku. A gdy akcja się już zaczyna, pora na wytężanie szarych komórek. Współpraca jest wymagana, ale to właśnie ona stanowi ogromną składową pokoju. Zagadki są niezwykle oryginalne, pasujące do fabuły i budujące historię. Wystrój pokoju jest świetnie odwzorowany i przenosi nas do innego świata. Oprawa dźwiękowa nie utrudnia komunikacji, tylko podkreśla walory pokoju. Na ogromną pochwałę zasługują rozwiązania niespotykane w innych pokojach. Osobiście uważamy, że pszczyński pokój to ścisły polski top, którego nie można opisać żadnymi słowami. Wszystko, od wystroju, poprzez fabułę, rozwiązania i Mistrza gry to najwyższy poziom. To jest ten pokój, o którym od razu po grze mówi się "Ja chcę jeszcze raz".
    Pozdrawiamy Michała, który wtajemniczył nas w powierzone nam zadanie, czuwał nad naszą grą oraz poświęcił nam mnóstwo czasu przed i po grze.

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    CK team
    CK team

    Nawigator
    109 pkt

    38 opinii

    Prawdziwe kino ;D

    20.06.2020 | data wizyty: 20.06.2020

    Wiarygodna opinia

    CK team 38 opinii

    Nie sądziliśmy, że w tak niepozornym mieście można trafić na taką perełkę Escape Roomową :D

    Niesamowite miejsce i wystrój tworzące wspaniały klimat. Obsługa, która widać, że bawi się tym co robi i ma z tego równie dużo radości co gracze :)
    Zagadki dość proste, jednak dzięki atmosferze, pokój godny polecenia nawet doświadczonym grupom.

    Szczerze polecamy wszystkim i żałujemy, że tylko jeden pokój obecnie jest dostępny u tych właścicieli :)

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Łatwy

    Marek M. 5
    Marek M. 5

    Nawigator
    138 pkt

    67 opinii

    W starym kinie

    08.03.2020 | data wizyty: 07.03.2020

    Wiarygodna opinia

    Marek M. 5 67 opinii

    Będąc na objazdowym tripie po Śląsku w poszukiwaniu ER perełek musieliśmy trafić do Pszczyny. Zaciekawieni czemu pokój z małego miasta może być tak wysoko w rankingu Lock Me zrozumieliśmy już od wejścia. Miejsce wpasowane jest idealnie w temat zadania. Sama atmosfera i duch starego kina zmienionego w arenę zmagań i wyscig z czasem by powstrzymać Olafa dał nam dużo frajdy. A jeśli dodamy do tego fajne i ciekawie wpasowane w tematykę zadania i rekwizyty da nam to ocenę która musi się przełożyć na jeden werdykt a mianowicie Seria niefortunnych Zagadek to absolutny must pokoi do odwiedzenia. Jedyne do czego mogę się przyczepić to nie do końca wykorzystany potencjał miejsca jak równie zbyt mała ilość zadań z jakimi przyjdzie nam się zmierzyć. Pozdrawiam serdecznie Panią prowadząca która obok mistrza gry z pokoju Super Hero Room w Bydgoszczy jest dla mnie przykładem jak cieszy widok osób które kochają to co robią :)

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 8/10

    Poziom trudności: Średni

    n4kai00

    Skaut
    62 pkt

    8 opinii

    Pomysłowo i klimatycznie

    26.06.2020 | data wizyty: 25.06.2020

    Wiarygodna opinia

    n4kai00 8 opinii

    Bardzo solidny pokój, bardzo miła obsługa. Zagadki nie są przesadnie trudne, ale są pomyślane z głową, a tematyka pokoju zgrabnie wpisuje się w jego lokalizacja. Jedyny co odradzam to udział w zabawie w dwójkę :P

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Apos

    Skaut
    57 pkt

    8 opinii

    Drugie życie kina

    18.07.2020 | data wizyty: 17.07.2020

    Apos 8 opinii

    Dobry pokój, to taki, który potrafi zaskoczyć czymś nowym. Bardzo dobry, to taki, który również urzeknie gracza wyglądem.

    "Seria niefortunnych zagadek" dzieje się w budynku starego kina, a w czasie naszej przygody przyjdzie nam zwiedzić jego część. ER jest wypełniony gustownym wyglądem, tematycznymi rekwizytami i oczywiście zagadkami! Na swojej drodze gracze znajdą wiele, różnorakich zagadek, które sprawiają frajdę, angażują do współpracy i dają satysfakcję z ich wypełnienia. Kilka z nich sprawiły wrażenie "wow", mimo że nie były małe, ale b. dobrze przemyślane. Poziom trudności zagadek jest zbalansowany, sprawna czteroosobowa ekipa nie powinna mieć z nimi większych trudności, a początkujący zawsze mogą liczyć na pomoc obsługi. Obsługa - bardzo miły Pan, u którego widać nie tylko pasję do ER, ale również dbałość o zapewnienie nam odpowiedniego wprowadzenia do fabuły.

    Podsumowując - polecamy i trzymamy kciuki za działalność. Super, że stare kino nadal żyje nowym życiem :)

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Łatwy

    d.bodach
    d.bodach

    Świeżak
    17 pkt

    4 opinie

    Ciekawa przygoda

    13.07.2020 | data wizyty: 12.07.2020

    Wiarygodna opinia

    d.bodach 4 opinie

    Bardzo ciekawy, trzymający poziom do samego końca - z efektem WOW przy mecie - pokój.

    Zagadki do pomyślenia, nieliniowe, lekko zaawansowane.

    Wystrój, klimat całego miejsca oraz fabuła na wysokim poziomie.
    Bardzo miła, rozmowna obsługa.

    Szkoda, że tylko jeden pokój mają pod swoimi skrzydłami. Czekamy na więcej! :)

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Strona 1

    Pokaż następne

    Przeżyj niesamowitą przygodę

    Zostań bohaterem i rozwiąż zadania ukryte w ekscytujących historiach

    Zmierz się z zagadkami Sherlocka

    Tu czekają na Ciebie mroczne sekrety i nieoczekiwane zwroty akcji