Seria Niefortunnych Zagadek

    Lockme Partner

    Seria Niefortunnych Zagadek

    Niezwykle Tajna Organizacja poszukuje ochotników! Podły hrabia Olaf uknuł niecną intrygę celem podstępnego zdobycia fortuny sierot Baudelaire. Wioletka, Klau... [more]

    3-6 people

    75' minutes

    Narrative

    intermediate

    199 reviews

    Poland: 24th place
    Pszczyna: 1st place

    9 .9

    9.9/10 Customer service: 10/10 Interior: 9.9/10 Difficulty: Medium Number of reviews: 199

    Sorting: |

    Review language: | |

    Dubaski
    Dubaski

    Scout
    73 pts

    15 reviews

    Nieszczęście goni nieszczęście

    9/8/20 | visit date: 9/6/20

    Trusted review

    Dubaski 15 reviews

    Podjęliśmy się tego paskudnego zadania, postanowiliśmy pokrzyżować naj(nie)znamienitszemu hrabiemu Olafowi jego plan. Udało nam się!

    W pokoju panuje niezwykły klimat, już od pierwszego kroku wchodzimy w opowieść i płynnie przechodzimy w jej głąb. Zagadki są przyjemne, rozwijają się jak scenariusz tej historii. Przechodzimy kolejne zakamarki, by wejść do miejsca, które przypieczętowuje efekt WOW!

    Polecamy ten pokój, jest absolutnie magiczny!

    Miejsce powstało dzięki ludziom z pasją. Dziękujemy :)
    Nieszczęście goni nieszczęście Nieszczęście goni nieszczęście

    Overall rating: 10/10

    Customer service: 10/10

    Interior: 10/10

    Difficulty: Medium

    LockMe
    LockMe

    Guide
    530 pts

    363 reviews

    Powiedzielibyśmy coś, ale to ściśle tajne

    4/15/19 | visit date: 3/9/19

    Review of Lockme

    LockMe 363 reviews

    Chyba nie znalazłaby się żadna osoba, której pokój by się nie podobał i my nie stanowimy wyjątku od tej reguły Mimo naszego dużego doświadczenia zostaliśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni przez wiele elementów składających się na cały pokój. Przestrzeń, choć naprawdę duża, została wykorzystana co do centymetra, wyciśnięto z niej wszystko co najlepsze. Zagadki - przyjemne, satysfakcjonujące, nie z gatunku męczących, a trudność pokoju polega właściwie na ich ilości, bo do zrobienia jest naprawdę sporo. Nie ma żadnych zmyłek, wszystko ma znaczenie i nie znalazło się w tym pokoju przypadkowo. Do kolejnych łamigłówek przechodzimy płynnie, ale nie dosłownie - wskazówki znajdujące się w środku są dobrze zaszyfrowane, co sprawia dodatkową frajdę.

    Scenariusz i fabuła zasługują na osobne uznanie. Zupełnie nie czujemy, że jesteśmy w escape roomie, lecz sami tworzymy fabułę w oparciu o współpracę, która jest tu niezbędna.

    Ten pokój pozwala na nowo odkryć pasję i przypomina nam, za co tak naprawdę uwielbiamy escape roomy.

    Difficulty: Medium

    kondzio1a
    kondzio1a

    Globetrotter
    267 pts

    156 reviews

    Dzikie Koty siadają na swoich miejscach ...

    7/28/21 | visit date: 7/27/21

    kondzio1a 156 reviews

    "Czuje, że całe moje życie było niczym więcej jak marną sztuką teatralną, wystawioną dla czyjejś, rozrywki a autor mojego okrutnego zrządzenia losu siedzi sobie gdzieś wysoko i z zaśmiewa się z własnego dzieła."

    Długo czekałem, żeby odwiedzić "Serię niefortunnych zagadek", jednak warto było jechać tak daleko, żeby odwiedzić jeden escape! Pozycja obowiązkowa dla każdego fana escapów. Miejsce i fabuła niepowtarzalna i wszystko dograne na ostatni guzik ...
    Musicie tam pojechać! ;)
    Mam nadzieję, że będę mógł jeszcze raz odwiedzić to miejsce w innym scenariuszu! <trzymam kciuki>

    report review

    Overall rating: 10/10

    Customer service: 10/10

    Interior: 10/10

    Difficulty: Medium

    Bogumił M.
    Bogumił M.

    Navigator
    110 pts

    12 reviews

    Super wykorzystany potencjał

    7/23/21 | visit date: 7/21/21

    Trusted review

    Bogumił M. 12 reviews

    Super pokój, naprawdę wszystko tam gra ze sobą. Zagadki wszędzie nawiązują do fabuły/miejsca co dla mnie jest akurat istotne. Wystrój oraz klimat również odpowiadają historii i są na wysokim poziomie. Ja po prostu polecam, fajnie czasem trafić na taki pokój ;)

    report review

    Overall rating: 10/10

    Customer service: 10/10

    Interior: 10/10

    Difficulty: Very easy

    Łukasz (Escape Hunters Szczecin)
    Łukasz (Escape Hunters Szczecin)

    Globetrotter
    284 pts

    173 reviews

    Stare kino

    9/27/20 | visit date: 9/27/20

    Łukasz (Escape Hunters Szczecin) 173 reviews

    Nawet nie wiem od czego zacząć, gdyż po prostu wszystko nam pasowało. Sam pomysł stworzenia pokoju w dawnym kinie to rzecz niebywale oryginalna. Zagadki są przede wszystkim nastawione na współpracę miedzy osobami bądź grupami, wiec warto sprawdzić na jakim poziomie jest wasza komunikacja. My przez pokój po prostu płynęliśmy i dawno nie czuliśmy takiego flow. Zdecydowanie Jest to jeden z lepszych pokoi w kraju na ten moment a na pewno jeden z ciekawszych jeżeli chodzi o tematykę.

    Overall rating: 10/10

    Customer service: 10/10

    Interior: 10/10

    Difficulty: Easy

    jmwahi
    jmwahi

    Wanderer
    29 pts

    10 reviews

    Udana wizyta :)

    6/21/21 | visit date: 6/19/21

    jmwahi 10 reviews

    Bardzo przyjemny pokój. Byliśmy w cztery osoby i udało nam się ukończyć bez podpowiedzi.

    Super wystrój, ciekawe zagadki (może poza jedną, ale i tak rozwiązaliśmy). Warto się wybrać - nie byliśmy zawiedzeni.

    Overall rating: 10/10

    Customer service: 10/10

    Interior: 10/10

    Difficulty: Hard

    sadek22b
    sadek22b

    Pioneer
    183 pts

    103 reviews

    tego jeszcze nie grali...

    9/30/20 | visit date: 7/18/20

    Trusted review

    sadek22b 103 reviews

    Trudno dodać coś nowego do opinii, które na temat tego pokoju zostały już napisane. Tu wszystko jest na swoim miejscu, każdy szczegół jest dopięty na ostatni guzik, a przestrzeń i jej wykorzystanie są wręcz przytłaczające! Zdecydowanie jest to pokój, który każdy fan ER powinien odwiedzić. Bez wyjątków!

    Overall rating: 10/10

    Customer service: 10/10

    Interior: 10/10

    Difficulty: Medium

    Nataniel
    Nataniel

    Navigator
    105 pts

    3 reviews

    Rewelacyjny pokój, bardzo nastawiony na współpracę

    6/20/21 | visit date: 6/19/21

    Trusted review

    Nataniel 3 reviews

    Doskonały pokój, nastawiony na współpracę i przekazywanie sobie informacji. Rewelacyjne wnętrza starego kina budują niesamowity klimat. Bardzo polecam!

    Overall rating: 10/10

    Customer service: 10/10

    Interior: 10/10

    Difficulty: Medium

    Piotr R. 19
    Piotr R. 19

    Navigator
    137 pts

    103 reviews

    Niefortunna fortuna

    7/13/20 | visit date: 7/9/20

    Piotr R. 19 103 reviews

    Podłość ludzka nie zna granic. A już zwłaszcza, gdy chodzi o pieniądze. A jeszcze bardziej, gdy to cudze pieniądze, dajmy na to małych dzieci. Naszym zadaniem, jako dzielnych śmiałków, jest unicestwienie okrutnych planów Hrabiego Olafa. Nasza misja rozpoczyna się w pięknej poczekalni, idealnie podkreślającej pierwotne przeznaczenie budynku. A gdy akcja się już zaczyna, pora na wytężanie szarych komórek. Współpraca jest wymagana, ale to właśnie ona stanowi ogromną składową pokoju. Zagadki są niezwykle oryginalne, pasujące do fabuły i budujące historię. Wystrój pokoju jest świetnie odwzorowany i przenosi nas do innego świata. Oprawa dźwiękowa nie utrudnia komunikacji, tylko podkreśla walory pokoju. Na ogromną pochwałę zasługują rozwiązania niespotykane w innych pokojach. Osobiście uważamy, że pszczyński pokój to ścisły polski top, którego nie można opisać żadnymi słowami. Wszystko, od wystroju, poprzez fabułę, rozwiązania i Mistrza gry to najwyższy poziom. To jest ten pokój, o którym od razu po grze mówi się "Ja chcę jeszcze raz".
    Pozdrawiamy Michała, który wtajemniczył nas w powierzone nam zadanie, czuwał nad naszą grą oraz poświęcił nam mnóstwo czasu przed i po grze.

    Overall rating: 10/10

    Customer service: 10/10

    Interior: 10/10

    Difficulty: Medium

    Marek M. 5
    Marek M. 5

    Pioneer
    153 pts

    67 reviews

    W starym kinie

    3/8/20 | visit date: 3/7/20

    Trusted review

    Marek M. 5 67 reviews

    Będąc na objazdowym tripie po Śląsku w poszukiwaniu ER perełek musieliśmy trafić do Pszczyny. Zaciekawieni czemu pokój z małego miasta może być tak wysoko w rankingu Lock Me zrozumieliśmy już od wejścia. Miejsce wpasowane jest idealnie w temat zadania. Sama atmosfera i duch starego kina zmienionego w arenę zmagań i wyscig z czasem by powstrzymać Olafa dał nam dużo frajdy. A jeśli dodamy do tego fajne i ciekawie wpasowane w tematykę zadania i rekwizyty da nam to ocenę która musi się przełożyć na jeden werdykt a mianowicie Seria niefortunnych Zagadek to absolutny must pokoi do odwiedzenia. Jedyne do czego mogę się przyczepić to nie do końca wykorzystany potencjał miejsca jak równie zbyt mała ilość zadań z jakimi przyjdzie nam się zmierzyć. Pozdrawiam serdecznie Panią prowadząca która obok mistrza gry z pokoju Super Hero Room w Bydgoszczy jest dla mnie przykładem jak cieszy widok osób które kochają to co robią :)

    Overall rating: 8/10

    Customer service: 10/10

    Interior: 8/10

    Difficulty: Medium

    Page 1

    Show next

    Rooms with a thrill

    Choose one of the perfect scenarios for horror and thriller lovers Add a room

    Escape rooms for experienced players

    Take the challenge in one of the most difficult rooms Add a room