Maja S.
  • Escape Room Starożytna świątynia - Wynalazek przeszłości

    Starożytna świątynia - Wynalazek przeszłości
    Secreto
    Kraków

    Glaubwürdige Bewertung

    Jest!

    13.02.2020 | Besuchsdatum: 10.02.2020

    Bardzo dobry pokój, dopracowany w szczegółach, dekoracje wykonane z wielką dbałością o szczegóły robią wrażenie. Podobnie jak w przypadku statku jedynym kulejącym aspektem w mojej ocenie jest wprowadzenie, które wysłuchaliśmy w telefonie w przedpokoju... jak już można puścić to nagranie w pokoju, przynajmniej będzie klimat.
    Warto się wybrać, spokojnie 4 osoby nie będą się nudzić ponieważ zagadki są nieliniowo poprowadzone.

  • Escape Room Statek kosmiczny - Kamień akumulacyjny

    Statek kosmiczny - Kamień akumulacyjny
    Secreto
    Kraków

    Glaubwürdige Bewertung

    Kosmiczna ucieczka

    13.02.2020 | Besuchsdatum: 04.02.2020

    Spodziewałam się że będzie nieźle i się nie zawiodłam.
    Na uwagę zasługuje duża dbałość o szczegóły i sposób wykonania. Dzięki relatywnie nie liniowemu podejściu do zagadek pokój można polecić dla zaawansowanej grupy 4 osobowej. Liczniejsza grupa może się nudzić (a przynajmniej jej część).
    Jedyny mankament to w mojej ocenie niezaangażowanie ekipy we wprowadzeniu fabularnym do pokoju, które jest nagraniem audio. Rozumiem że to rozwiązanie wynika z potrzeb organizacyjnych, jednak nie angażuje to tak bardzo jak opowieść przekazywana z pierwszej ręki (jak to często ma miejsce w innych pokojach).

  • Escape Room Sekret Burmistrza

    Sekret Burmistrza
    Quest Cage Centrum
    Katowice

    Glaubwürdige Bewertung

    Idealnie we dwójkę

    23.09.2019 | Besuchsdatum: 22.09.2019

    Wybraliśmy się do burmistrza we dwójkę - myślę że jest to optymalna wielkość zespołu (zwłaszcza jeżeli jest się już bardziej zaawansowanym graczem). Zagadki są relatywnie proste, a rozwiązywanie ich sprawiło nam sporo frajdy. Pozdrawiamy ekipę, z pewnością wrócimy.

  • Escape Room Plugawy HOTel

    Plugawy HOTel
    Lock House
    Kraków

    Glaubwürdige Bewertung

    Faktycznie obskurnie

    20.05.2019 | Besuchsdatum: 10.05.2019

    Pokój jest ciekawy, ma kilka nietypowych rozwiązań jednak bardziej podobał mi się Lipnicki.
    Odpowiedni dla początkujących osób albo dla 3 zaawansowanych.
    Zagadki nie są trudne, może czasami trochę "toporne". Dodatkowo nie przepadam za zaznaczaniem taśmą tego czego nie można dotykać i ruszać. Wolę kiedy pokoje obsługują to bardziej klimatycznym oznaczeniem - pajęczynami, farbą itp.

  • Escape Room Tunele pod miastem

    Tunele pod miastem
    Quest Cage Centrum
    Katowice

    Glaubwürdige Bewertung

    Pozytywnie!

    20.05.2019 | Besuchsdatum: 18.05.2019

    W 3 osoby bawiłam się bardzo dobrze. Gdybyśmy były w 4 to mogłoby być momentami ciasno. Zagadki raczej na prostym poziomie. Klimat i obsługa super. Polecam dla grup początkujących albo mniejszych zaawansowanych.

  • Escape Room Lokalizacja

    Lokalizacja
    TickTack
    Gliwice

    Glaubwürdige Bewertung

    Znowu poprzeczka podniesiona

    06.11.2018 | Besuchsdatum: 20.10.2018

    Byliśmy już zespołem w Piramidzie i Tortudze, wiedzieliśmy czego można się spodziewać po Tick Tacku i byliśmy przygotowani na najlepsze. I nie zawiedliśmy się. Lokalizacja to pokój, który znowu podnosi poprzeczkę na poziom mistrzowski. Wszystko tutaj jest przemyślane i dopracowane z wielką starannością. Rozwiązania są nietuzinkowe i zrobione bez półśrodków - z przytupem. Poziom trudności zagadek jest faktycznie wysoki, do pokoju powinny iść zgrane i doświadczone grupy. Zagadki są nieliniowe, co sprawia dodatkową frajdę.
    Muszę jeszcze podkreślić, że obsługa jest fantastyczna. Nie mogę się doczekać kolejnych pokoi, bardzo dziękuję za wspaniale spędzony czas. :)

  • Escape Room Pionek i Kostka

    Pionek i Kostka
    OtoPokojeZagadek
    Łódź

    Glaubwürdige Bewertung

    Przygoda w krainie planszówek

    17.09.2018 | Besuchsdatum: 15.09.2018

    Przygoda pośród naszych ulubionych gier była super spędzonym czasem, myślę że warto dodać wariację dla bardziej doświadczonych graczy - dwie lub trzy trudniejsze zagadki, tak żeby osoby które mają już na koncie kilkanaście - kilkadziesiąt pokoi spędziły na ich rozwiązywaniu trochę więcej czasu ;P
    Pozdrowienia!

  • Escape Room Postapo

    Postapo
    Forest Escape
    Łódź

    WOW

    17.09.2018 | Besuchsdatum: 15.09.2018

    Dzięki zabiegowi polegającemu na rozpoczynaniu gry bez moderatora atmosfera już od samego początku jest piorunująca. Mieliśmy małe problemy techniczne, a nawet z nimi uważam że to jeden z lepszych pokoi w których do tej pory byłam. Brawo za pomysł, z chęcią odwiedzę pozostałe. Pozdrowienia!

  • Escape Room Misja: Obóz Wroga!

    Misja: Obóz Wroga!
    REAL ESCAPE KRAKÓW
    Kraków

    Dobry na pierwsze misje

    17.09.2018 | Besuchsdatum: 05.07.2018

    Nieliniowe zagadki na umiarkowanym poziomie trudności na pewno będą się podobać początkującym graczom. Bez spoilerowania powiem tyle, że zaawansowani mogą być trochę rozczarowani - niektóre zagadki nie działają tak jak mogłyby działać (są trochę "topornie" wykonane).

  • Escape Room Chatka Czarownicy

    Chatka Czarownicy
    Maze in Mind
    Rybnik

    Proszę państwa... to jest super!

    25.09.2017 | Besuchsdatum: 24.09.2017

    Kiedy wydawałoby się, że wszystkie Escape Roomy toczą w miarę wyrównany pojedynek Chatka Czarownicy zdecydowanie podnosi poprzeczkę.

    Pokój zrobiliśmy w 4 doświadczone osoby w 62 minuty. Jest doskonały dla doświadczonych i zgranych grup.

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3 4