Aniou71

Aniou71

Hallo, ich bin Aniou71. Ich habe 17 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

17 Besucht

9 Geplant

Wanderer

49 Punkte

25
49 Pkt
50

Alle Bewertungen

Escape Room Peron 9 i 3/4
Peron 9 i 3/4

To chyba jakieś czary!

08.06.20 | Besuchsdatum: 08.06.20

Glaubwürdige Bewertung

Zdecydowanie jest to ER, który musi znaleźć się na liście fanów Harrego Pottera! Świetny, dopracowany wystrój sprawia, że na chwilę można oderwać się od rzeczywistości i poczuć jak w magicznym świecie Czarodziejów. Jeśli chodzi o same zagadki - oj przydałaby się trzecia głowa do pomocy. Niektóre zagadki wprawiały nas w niemałe zakłopotanie ale dzięki pomocy mistrza gry - udało się ją zakończyć. Ogólnie jesteśmy pod mega wrażeniem pomysłowości i różnorodności zagadek :) Do zobaczenia w kolejnych pokojach !

Bewertung melden

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Duch kopalni
Duch kopalni

Duchy nie istnieją

24.01.20 | Besuchsdatum: 24.01.20

Time of Mysteries po raz 3 nas nie zawiódł! Pokój nie do końca liniowy i zdecydowanie dla 2 osób odwiedzających kopalnię jest co robić. Wystrój, jak wiele osób wcześniej pisało, świetnie oddaje klimat, choć dla mnie mogłoby być go ciut więcej na pewnym etapie gry ;) Obsługa jak zwykle nie zawiodła :) Nie możemy doczekać się kolejnej propozycji Time of Mysteries ... a wiemy, że to już niebawem :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Dzicy Są
Dzicy Są

Kolorowy wiatr

03.01.20 | Besuchsdatum: 29.12.19

Niewątpliwie bajkowo urządzony pokój, który nadaje się zarówno dla starszych jak i młodszych. Zagadki nie do końca liniowe więc w 4 osobowej grupie nikt się nie nudził. Kłódki i bardzo ciekawa elektronika :) Obsługa przemiła a zakończenie zabawy Rewelacyjne !

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Tajemnicza Dżungla
Tajemnicza Dżungla

Zabawa nie tylko dla dzieci

14.12.19 | Besuchsdatum: 14.12.19

Pokój przygotowany specjalnie dla dzieci zaskoczył również dorosłych ;) Bardzo przyjemnie urządzony, w pełni liniowy. Zagadki wymagają od dzieci skupienia i umiejętności liczenia oraz czytania i pisania. Ale pomocy służy dorosły. Standardowo dzieciom towarzyszy animator, ale w naszym przypadku był to rodzinny, urodzinowy wypad i nie było problemu abyśmy jakoś dorośli uczestniczyli w przygodzie. Świetny pomysł na wspólne spędzenie czasu z najmłodszymi.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Przeklęta wyspa
Przeklęta wyspa

Wyspa pełna zagadek

13.12.19 | Besuchsdatum: 13.12.19

Krótką wizytę w Warszawie postanowiliśmy umilić sobie odwiedzinami w ER i kierując się opiniami padło właśnie na Przeklętą Wyspę. Był to strzał w 10! Sam wystrój robi mega robotę. Wszystko dopracowane w najmniejszych szczegółach co pozwala na 100% wczuć się w klimat gry. System podpowiedzi rewelacyjny, aż zachęcał do korzystania :) Zagadki bardzo zróżnicowane i ciekawe. Byliśmy we dwójkę i wybraliśmy opcję trudności lekko pół średnią ;), co po przerobieniu już paru ER dało nam efekt świetnej zabawy! Ale uwaga ... trzeba być mocno spostrzegawczym aby nie stracić za dużo czasu na rzeczy oczywiste ... o ile można w takim miejscu w ogóle użyć tego stwierdzenia, bo nie jedno nas zaskoczy :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Przeklęta wróżba
Przeklęta wróżba

Wróżka czy wiedźma?

05.12.19 | Besuchsdatum: 05.12.19

Zaczynajac od wprowadzenia, które było zaskoczeniem - mega wielki plus! Świetne rozpoczęcie gry, która sama w sobie była wyśmienita. Cały pokój utrzymany w klimacie od początku do końca. Zagadki bardzo różnorodne i ciekawe. Kłódki i elektronika, które świetnie ze sobą współgrają. Byliśmy we dwójkę i z małą pomocą udało nam się wyjść przed czasem.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Wstęp wzbroniony
Wstęp wzbroniony

W lesie...

22.11.19 | Besuchsdatum: 22.11.19

Pokój głównie kłódkowy chodź nie w stu procentach. Polecam głównie początkującym ekipom. Byliśmy w dwójkę i świetnie się bawiliśmy. Jedna osoba więcej też na pewno miałaby co robić ale 5 to według mnie już lekki tłok ;) Był to nasz pierwszy pokój Time of Mysteries i na pewno wrócimy po więcej !

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Czarny motylek
Czarny motylek

Pobaw się ze mną ...

16.11.19 | Besuchsdatum: 16.11.19

Czarny motylek to zdecydowanie pokój, który trzeba odwiedzić chociażby po to, aby przypomnieć sobie pewne zabawy z dzieciństwa i zagrać w ... miłym towarzystwie :) Bo motylek nie taki straszny jakby się mogło wydawać. Choć cały czas ogarnia „gościa” lekki dreszczyk emocji to przecież tak na prawdę nie ma się czego bać. Byliśmy we dwójkę i bawiliśmy się fantastycznie. No i obsługa jak zwykle przemiła :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Kraina Wiecznej Nocy
Kraina Wiecznej Nocy

Przygoda

05.11.19 | Besuchsdatum: 04.11.19

Glaubwürdige Bewertung

Bardzo miła i przyjemna przygodówka. Wiele ciekawych rozwiązań i zagadek. Choć pokój należy do „łatwych” nie obyło się bez problemów i pomocy ze strony Mistrza Gry. Wymagana jest dokładność i precyzja.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Pokój babci
Pokój babci

Ach ta nasza babcia

30.10.19 | Besuchsdatum: 17.10.19

Pokój idealny dla 2 osób. Głównie bazuje na kłódkach ale przecież babcie z zasady są staromodne. Pokój utrzymany w klimacie w 100%. A grzebanie w rzeczach babci tym razem można nas mocno zaskoczyć :)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Weiter anzeigen