joanna.w

joanna.w

Zwiedzam kujawsko-pomorskie ER z rodzina lub z przyjaciółkami. Uwielbiamy przygody i dreszczyk emocji!

15 Besucht

19 Geplant

Wanderer

39 Punkte

25
39 Pkt
50

Alle Bewertungen

Escape Room PRL 2- Dekonspiracja Gieńka
PRL 2- Dekonspiracja Gieńka

Szybka akcja, Obywatelu!

21.07.20 | Besuchsdatum: 17.07.20

MEGA! Kolejna pozycja Domu Kłódek i kolejny sukces. Wszystko dopięte na ostatni guzik - od wprowadzenia przez całą grę aż do zaskakującego finiszu. Obsługa przyzwyczaiła nas do miłej atmosfery i profesjonalizmu - tradycyjnie nie zawiodła. Pokój sprawił nam wiele radości; być może dlatego, że same pamiętamy niektóre elementy wyposażenia z własnych domów rodzinnych :). Klimat tamtych czasów uchwycony znakomicie. Zagadki dobrze przemyślane, system podpowiedzi wpisany w atmosferę. Nie pozostaje mi nic innego, jak tylko polecić podróż w czasie!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Koszmarna Willa - Tylko umarli nie kłamią
Koszmarna Willa - Tylko umarli nie kłamią

Misternie utkana intryga...

09.03.20 | Besuchsdatum: 06.03.20

Idąc do tego pokoju miałyśmy dość duże oczekiwania, które zostały spełnione w 120%! Mistrzyni Gry świetnie wprowadziła nas w klimat, wystrój pokoju zapewnił odpowiednią atmosferę; lekki niepokój towarzyszył nam przez większość czasu :)
Zagadki nieliniowe, przy niektórych potrzebowałyśmy pomocy. Napotkałyśmy kilka rozwiązań, z którymi wcześniej nie miałyśmy do czynienia. Wyszłyśmy nieco po czasie - wielkie dzięki za umożliwienie nam rozwiązania wszystkich łamigłówek do końca.
Przemiła obsługa! Czekamy na kolejny pokój od Open The Door.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Ahoj żeglarzu
Ahoj żeglarzu

Statek na mieliźnie...

03.02.20 | Besuchsdatum: 31.01.20

Glaubwürdige Bewertung

Pokój ma potencjał, ale nie jest on wykorzystany. Samo wprowadzenie do gry było - delikatnie rzecz ujmując - spojlerem. Zapowiedź Mistrza Gry, że pewne rzeczy mogą nie zawsze zadziałać, albo że po wprowadzeniu kody tutaj otworzą się drzwiczki tam, to kiepska zachęta. Wystrój nie jest zbyt bogaty, ale utrzymany w tematyce. Niektóre rekwizyty mocno zużyte - aż prosi się o lekki "tuning".
Zgodnie z zapowiedziami Mistrza Gry dwie rzeczy nie zadziałały tak, jak powinny. Motywacja spada, gdy wiesz, że wprowadzasz właściwy kod we właściwym tempie, ale "coś" nie działa. Właściwie powinniśmy się tego spodziewać po poprzednich opiniach o pokoju, ale wydawało mi się oczywiste, że ewentualne usterki i niedociągnięcia powinny zostać usunięte. Po porównaniu z innymi Ecsape Roomami w Toruniu, które stawiają na rozwój, po tym konkretnym pokoju pozostało nam uczucie rozczarowania. A szkoda - bo niedużo potrzeba, aby "Ahoj żeglarzu" dostawał oceny na poziomie 9 :)

Allgemeine Note: 4/10

Game Master: 4/10

Klima: 5/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Afrykański skarb
Afrykański skarb

Przyjemna wizyta

03.02.20 | Besuchsdatum: 31.01.20

Glaubwürdige Bewertung

W "Wejdź i wyjdź" byliśmy pierwszy raz. W porównaniu do innych odwiedzonych do tej pory pokoi wystrój jest nieco ubogi, a niektóre elementy zniszczone, choć obiektywnie rzecz ujmując mnogość rekwizytów nie jest niezbędna do rozwiązywania zagadek. Łamigłówki bardzo przyjemne, dobrze się bawiliśmy. Główny element, którego mi zabrakło, to klimat... Wprowadzenie w grę właściwie żadne, jasny pokój nie buduje nastroju afrykańskiej dżungli. W rezultacie wyszliśmy po 35 minutach z uczuciem dużego niedosytu.
Pokój fajny dla osób początkujących i rodzin z dziećmi.

Allgemeine Note: 7/10

Game Master: 7/10

Klima: 5/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Lunapark 2
Lunapark 2

Świetna zabawa w Lunaparku

13.11.19 | Besuchsdatum: 08.11.19

Na wstępie należy zacząć od słów uznania dla Mistrzyni Gry - przesympatyczna i kompetentna osoba, a te dwie cechy nie zawsze "chodzą" w parze :) Pokój jest bardzo solidnie wykonany, wszystkie elementy do siebie pasują, co daje niepowtarzalny klimat. Zagadki są nieliniowe, sprawiły naszej załodze dużo radości. Nieco przeliczyłyśmy się z czasem - wydawało nam się, że jesteśmy blisko końca, ale byłyśmy w błędzie ;P Na szczęście dostałyśmy dodatkowe minuty i cała przygoda zakończyła się Happy End'em - wydostałyśmy się z Lunaparku!
Bardzo czekałam na powrót Open The Door i nie zawiodłam się. Z niecierpliwością wyglądam kolejnych pokoi.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Klątwa starej wiedźmy
Klątwa starej wiedźmy

Nie taka wiedźma straszna :)

28.10.19 | Besuchsdatum: 27.10.19

Glaubwürdige Bewertung

Wspaniały pokój dla początkujących oraz dla rodzin z dziećmi. Przesympatyczny Mistrz Gry, bardzo solidnie się nami opiekował. Pokój został przygotowany starannie, zagadki ułożone nieliniowo. Znajdziecie tam zarówno tradycyjne kłódki, jak i mniej standardowe rozwiązania. Całość spójna, świetnie wpisana w klimat historii. Dzieciaki wczuły się w scenariusz :) Gorąco polecamy!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Tajemnica Strefy 51
Tajemnica Strefy 51

Ludzkość została uratowana!

20.10.19 | Besuchsdatum: 18.10.19

Świetny pokój! Wystrój robi wrażenie. Zagadki bardzo przemyślane, nieliniowe. Kilka efektów WOW! Bardzo dobrze się bawiłyśmy, choć konieczna była pomoc Mistrza Gry w dwóch momentach... Przemiła obsługa. Zdecydowanie „Must see” na toruńskim rynku ER.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room W krainie Trolli
W krainie Trolli

Świetna zabawa dla całej rodziny

15.10.19 | Besuchsdatum: 06.10.19

Kolejny pokój w Domu Kłódek - jak zwykle świetna zabawa! Dzieci zachwyceni - dorośli również. Dwukrotnie prosiliśmy leśne skrzaty o pomoc, ale udało nam się wyjść w 45 minut. Zagadki bardzo różnorodne, przyjemne i zaskakujące - pokój liniowy. Obsługa jak zwykle - 11/10 :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht