giakeap

giakeap

zawsze we dwójkę, zawsze z sukcesem

202 Besucht

24 Geplant

Pfadfinder

53 Punkte

50
53 Pkt
100

Alle Bewertungen

Escape Room American School Story
American School Story

#184

15.04.20 | Besuchsdatum: 20.01.20

giakeap 39 Bewertungen

Dobra, pragnę zauważyć, że minęło kilka miesięcy zanim ułożyło mi się w głowie co sądzę o tym pokoju. Tak jak w opisie, jest to interaktywna mieszanina ogromu psychodelii, szczypty thrillera i wyważonej dawki komedii. Efektem jest najdziwniejszy escape room w jakim byłam i nie sądzę, żeby ktokolwiek wymyślił coś bardziej porąbanego - przynajmniej nie za szybko pojawi się godny zastępca.
Foxy to, umówmy się, marka sama w sobie. Czuć było ten piękny progres, bo tego samego dnia, tuż przed ASS odwiedziliśmy Motylka. Progres niesamowity! Już nie wspominam o reszcie pokoi, które oczywiście będą się broniły jeszcze długo długo.
Wystrój, zagadki - jak zwykle bezbłędne. Styl gry dostosowany do graczy. MOCNO realistyczne przeżycia :D
Poznań pozdrawia i czekamy na kolejne pokoje, buziaki dla kotełków!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Osobowość
Osobowość

#202

27.03.20 | Besuchsdatum: 13.03.20

giakeap 39 Bewertungen

Od wizyty w Szumie czekaliśmy jak na szpilkach na ten pokój i oczywiście się nie zawiedliśmy. Wprowadzenie, jakiego nigdzie nie widzieliśmy jest mega klimatyczne. Pokój na początku może wydawać się trudny (raczej zganiam to na zmęczenie tego dnia xD), natomiast im dalej w las, tym fabuła i wszystko wokół nabiera tempa. Zróbcie wszystko, żeby ukończyć ten pokój - wystrój końcówki tak mi zaparł dech w piersiach, że zagadki rozwiązywał mój partner, bo ja wolałam oglądać ten MASTERPIECE! No i fabuła jak najbardziej jest wiarygodna i wciągająca - czujesz się jak bohater opowieści, a to w zupełności udaje się niewielu pokojom.
Podsumowując - chłopaki, po raz kolejny gratulujemy wam za***** roboty, którą zrobiliście. Pokój wchodzi na moją osobistą topkę :D

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Licencja 00
Licencja 00

god save the queen!

21.01.20 | Besuchsdatum: 08.12.19

giakeap 39 Bewertungen

Kolejny zacny pokój od tej firmy. Niebanalne wprowadzenie do dobrej historii. Zagadki o różnym poziomie trudności, jednak wszystkie czytelne i logiczne. Wystrój pokoju świetne oddaje historię, w której wcielamy się w następców Jamesa Bonda.
Do tego świetna mistrzyni gry i jest bajka!
Alonko, pozdrawiamy mocno!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Poznaj Wolfganga
Poznaj Wolfganga

#185

20.01.20 | Besuchsdatum: 20.01.20

giakeap 39 Bewertungen

Nie wiem czemu tak późno odwiedziliśmy Wolfganga... Gdybym wiedziała, jak fajne jest to przeżycie, to bylibyśmy tu już w dniu premiery!
Historia świetna - zaczynając grę nie wiesz co cię czeka a po chwili zaczynasz wszystko rozumieć...
Wprowadzenie? Takie, jakiego nigdzie indziej nie spotkaliśmy.
Zagadki? Całkiem proste, ale nie banalne.
Wystrój - wiarygodny i na miejscu.
Do tego ludzie, którzy to wszystko wymyślili to wisienka na torcie.
Jeżeli zastanawiacie się tak, jak my - to przestańcie i składajcie rezerwację!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Statek kosmiczny - Kamień akumulacyjny
Statek kosmiczny - Kamień akumulacyjny

#173

30.12.19 | Besuchsdatum: 28.12.19

giakeap 39 Bewertungen

Kolejny pokój tej i firmy i kolejny raz jesteśmy zachwyceni. Mocny pretendent do polskiej topki :)
Wszystko logiczne i spójne, wystrój pasujący do tematu. Zagadki na poziomie średniozaawansowanym. Początkujące grupy mogą mieć zawiechy. Jednak nie ma co się zrażać, zagadki nie są nie wiadomo jak trudne :)
Mogłam się poczuć niczym Starlord :D Czekamy z niecierpliwością na kolejne pokoje! :)))

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Tajemnice Elfandiru
Tajemnice Elfandiru

#172

30.12.19 | Besuchsdatum: 28.12.19

giakeap 39 Bewertungen

Biorąc pod uwagę, że pokój to debiut firmy, to jestem pod mega wrażeniem! Wszystkie zagadki są spójne i logiczne, wystrój porządnie wykonany, a fabuła też ma sens. Jest to iście bajkowy i przyjemny pokój, w którym gra się bardzo dobrze.
Jeżeli chodzi o poziom trudności, to jest raczej łatwy z trudniejszymi momentami, gdzie trzeba bardzo skupić się na spostrzegawczości. Jednakże nie jest to nic niemożliwego do wykonania :)
Trzymamy kciuki za dalszy rozwój tej firmy i czekamy na kolejne pokoje :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Antwort der Firma {compr}

Serdecznie dziękujemy i do zobaczenia w kolejnych pokojach!

Escape Room Sex room
Sex room

#157

18.11.19 | Besuchsdatum: 16.11.19

giakeap 39 Bewertungen

Do tego pokoju należy podejść ze sporym przymrużeniem oka. Nie zaszkodzi pozbycie się wszelakiej pruderii i wstydu - wtedy pokój odda nam się w całości xD
Fabuła pokoju może nie zaskakuje, ale jak wymiesza się to wszystko z zagadkami i wystrojem, to całość sprawia świetne wrażenie. Mieliśmy niezły fun w tym pokoju i chcielibyśmy więcej takich!
Do tego jeszcze dochodzi nasza mistrzyni gry - Nikola, oraz Sylwia, z którymi po pokojach gadaliśmy 3 godziny - pozdrawiamy was cieplutko! <3

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Wikingowie · Amulety Mocy
Wikingowie · Amulety Mocy

#154

10.11.19 | Besuchsdatum: 10.11.19

giakeap 39 Bewertungen

Amulety mocy to pokój, który był przez nas ogromnie oczekiwany od czasu, kiedy Sławek sprzedał nam niusa, że robią ten pokój, czyli jakoś od maja. I nie zawiedliśmy się! Jest to kwestia czasu, kiedy ten pokój będzie w czołówce co najmniej województwa.
Firma Escape Arena widać, że się ciągle rozwija - zaczynali od dobrej Jaskini Hazardu, potem otworzyli świetną Galaktykę Tajemnic... A teraz otwierając Amulety umocnili swoją pozycję i pokazali, że nie spoczywają na laurach. Oby reszta firm brała z nich przykład ?
Pokój oferuje nam wszystko, co powinien mieć porządny escape room.
Jeżeli chodzi o zagadki, to nie należą do najtrudniejszych - i super. Nie ma podczas gry frustracji nad zagadkami, tylko płynie się od jednej do drugiej. Są logiczne i nie ma tutaj domyślania się, co autor miał na myśli. Do tego wystrój, który jest mocno zróżnicowany i przenosi nas tam, gdzie przenieść nas ma.
A jako wisienkę na torcie dostajemy cudowną ekipę, która kocha to, co robi i nas - graczy ( z wzajemnością ??)
Pozycja na mapie Poznania, którą koniecznie trzeba odwiedzić nie tylko że względu na kawał solidnej escape roomowej przygody, ale także dla tej cudownej atmosfery, która tam panuje.
Pozdrawiamy serdecznie i do zobaczenia!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Sekret dziadka
Sekret dziadka

#151

08.11.19 | Besuchsdatum: 07.11.19

giakeap 39 Bewertungen

W czwartkowy wieczór postanowiliśmy odkryć odświeżony Sekret dziadka. Nie byliśmy w poprzedniej lokalizacji, więc nie znamy różnic, ale możemy powiedzieć jedno - pokój jest fenomenalny. Nasza dwuosobowa grupa miała ręce pełne roboty, ale sekret został odkryty!
Zagadek jest mnóstwo, a wystrój jest niesamowity. Czułam się serio jak w szopie u dziadka Mietka - z masą narzędzi i "przydasiek".
A na zwieńczenie blisko dwugodzinna osoba z właścicielem, który jest takim samym escapowym świrem jak my :D

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Mały Książę. Sen Pilota
Mały Książę. Sen Pilota

#150

04.11.19 | Besuchsdatum: 01.11.19

giakeap 39 Bewertungen

Czailiśmy się na ten pokój już jakiś czas, ale zawsze było nam nie po drodze... Ale zaprawdę powiadam, że warto zboczyć z kursu, żeby przeżyć fantastyczną przygodę wraz z Małym Księciem!
Zagadki są logiczne i fabularnie spójne, a wystrój chociaż nie najbogatszy, to z pewnością bajkowy i klimatyczny.
Do tego przemiła właścicielka i mamy miks idealny! :D

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Weiter anzeigen