Edyta T.

Edyta T.

Lubię podróże, stąd zamiłowanie do ER, ponieważ pozwalają się przenieść do innej rzeczywistości - to taka mała podroż w nieznane.

78 Besucht

7 Geplant

Navigator

123 Punkte

100
123 Pkt
150

Alle Bewertungen

Escape Room Świat bajek
Świat bajek

czarodziejsko

17.03.18 | Besuchsdatum: 16.03.18

Każdy lubi czasami poczuć się jak w bajce.
Ten pokój na pewno na to pozwoli.
Ciekawe zagadki i mechanizmy (z jednym z nich pierwszy raz się spotkałam) gwarantują dobrą zabawę.
Tak na prawdę rozwiązanie każdej zagadki sprawiało frajdę.
Nam udało się wyjść bez podpowiedzi, więc tym bardziej byłyśmy zadowolone.
Pokój wart odwiedzeni.

czarodziejsko

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Mondlandung
Mondlandung

Houston ... mamy problem?

11.03.18 | Besuchsdatum: 09.03.18

Jak każdy pokój tej firmy, także i ten nas nie zawiódł. Natomiast sama fabuła trochę nas zaskoczyła, ale bardzo nam się podobała.
Już sam początek rozgrywki i przebranie się w "skafandry" zasługują na DUŻY plus. Ciekawe zagadki i rozwiązania sprawiają, że zabawa jest naprawdę fajna.

Houston ... mamy problem?

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Tajemnice orientu
Tajemnice orientu

Tajemnica odkryta

10.03.18 | Besuchsdatum: 10.03.18

Pokój jubileuszowy - 50 :)
Mimo, że pokój jest już dość długo na rynku, to można w nim spotkać kilka fajnych mechanizmów i dzięki temu oraz dzięki ciekawym zagadkom pokój jest interesujący. Tym bardziej, że zagadki są spójne z wystrojem.
Uważam, jednak że jest to pokój dla max 3 osób, większa liczba odwiedzających, może spowodować tłok.
Może nie jest to pokój nr 1, ale na pewno warty odwiedzenia.

Tajemnica odkryta

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 9/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Excalibur
Excalibur

MIECZ ZDOBYTY

20.02.18 | Besuchsdatum: 17.12.17

Glaubwürdige Bewertung

Na duży plus zasługuje rozpoczęcie gry z którym jeszcze się nie spotkałam. Zagadki są ciekawe i zastosowane rozwiązania również. Na pewno warto odwiedzić ten pokój.

Dość długo czekałam na wystawienie opinii, ponieważ na początku był mały niesmak. Osoba, potwierdzająca poprzez sms godzinę rozpoczęcia gry, napisała złą godzinę. Nasza grupa sugerując się ta informacja zjawiła się o godzinie z wiadomości i niestety było już za późno na wejście. Dlatego zrobiłyśmy po kilku godzinach drugie podejście.

MIECZ ZDOBYTY

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Frankenstein
Frankenstein

dr Witkora F.

20.02.18 | Besuchsdatum: 20.02.18

Firma Exodus sprawia, że przenosimy się do innego świata. Niepozorny gabinet dr Wiktora, zmienia się w niesamowitą podróż z dr Frankensteinem. Tylko jeden kluczyk i tylko jedna kłódka, a pozostałe zagadki pomysłowe, wpisane w klimat.
Pokój ten zdecydowanie podniósł poprzeczkę.
Pokój nie jest trudny, ale zastosowane rozwiązania - mechanizmy - sprawiają, że czas tam spędzony jest świetną zabawą.
Zdecydowanie pokój powinien być w pierwszej dziesiątce pokoi w Poznaniu.
POLECAM!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Zakazany Pokój
Zakazany Pokój

starszy Pan nie był aż tak straszny

15.02.18 | Besuchsdatum: 09.02.18

Zakazany pokój wzięliśmy jako rozgrzewkę przed Długiem :D

Pokój ciekawy, choć można by podkręcić trochę "straszność".
Zagadki są ciekawe, nie tylko zmuszające do myślenia ale również wymagające zdolności manualnych.

Nam udało się wyjść bez żadnej podpowiedzi, w bardzo dobrym czasie, więc moja opinia może być trochę nie obiektywna :D

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Dług
Dług

któż się nie boi włoskiej mafii

15.02.18 | Besuchsdatum: 09.02.18

Bardzo ciekawa pozycja na liście poznańskich ER. Możemy się poczuć jak w piwnicy mafioza a akcja rozwija się z każdą, kolejną rozwiązaną zagadką.

Zagadki się ciekawe, były nawet takie z którymi nie spotkaliśmy się jeszcze w żadnym poprzednim ER. Wprowadzenie mechanizmów na pewno jeszcze bardziej uatrakcyjniło by pokój.

Polecam ER każdemu fanowi tego typu zabawy.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Death silence
Death silence

TYLKO CISZA ......

03.02.18 | Besuchsdatum: 03.02.18

Po pierwsze - ten escape room zasługuje na duże wyższe noty niż ma obecnie. Długo się zastanawiałam, czy warto i co się okazało? Wg mnie to jeden z obowiązkowych punków w Poznaniu.
Po drugie - tylko współpraca może nas uratować, a efekty dźwiękowe nie ułatwiają komunikacji.
Po trzecie - ostatnia zagadka, jest WISIENKĄ NA TORCIE w tym pokoju.
POLECAM, dwie osoby też dadzą radę.
A właściciel bardzo miły.

TYLKO CISZA ......

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Szeol - Schron Ostateczny
Szeol - Schron Ostateczny

w każdej chwili może wyrosnąć trzecia ręka

03.02.18 | Besuchsdatum: 03.02.18

To kolejny, udany pokój tej firmy.
Na duży plus zasługuje wystrój i klimat pokoju. Można na prawdę poczuć się jak po wybuchu ....
Ciekawe zagadki i mechanizmy, choć jedna sprawiła nam trochę kłopotu.
90 min mija szybko, a nawet bardzo bardzo szybko.
Na szczęścia udało nam się dostać do Szeolu, bo już się obawiałyśmy, dodatkowych rąk czy macek.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Generał
Generał

ZAPAD

20.01.18 | Besuchsdatum: 19.01.18

Był to na pokój na rozgrzewkę przed COŚ.
Ale mimo że był to dla nas pokój prosty to i tak dał nam dużo satysfakcji. Wystrój dopracowany do każdego szczegółu, zagadki w klimacie.
Jest do idealny pokój dla grup początkujących.
A na zakończenie smaczek dla miłośników historii :D

ZAPAD

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Seite 1 von 6

Weiter anzeigen