Karen StynkiRunners

Karen StynkiRunners

Hallo, ich bin Karen StynkiRunners. Ich habe 48 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

48 Besucht

8 Geplant

Pfadfinder

73 Punkte

50
73 Pkt
100

Alle Bewertungen

Zurück zur Liste

Escape Room Faraon
Faraon

#17 Klątwa Faraona

25.07.19 | Besuchsdatum: 16.07.19

Dobra rada na początek ;), nie próbujcie wykonywać zadań „na czuja”, bo dopadnie Was klątwa Faraona!

Wystrój klimatyczny. Wszystko tu gra ze sobą- aranżacja, światło, muzyka. Rekwizyty idealnie pasują do tematyki tego ER. Sporo zagadek o różnym poziomie trudności, niektóre są wieloetapowe. Czasem trzeba główkować, a czasem się nagimnastykować :).

Bardzo podobało mi się zakończenie. Duży plus dla prowadzącego!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Nemo
Nemo

#21 Gdzie ta Rybka?

22.07.19 | Besuchsdatum: 22.07.19

Glaubwürdige Bewertung

Ahoj Przygodo!
Był to pierwszy pokój ucieczek naszego 6letniego poszukawacza przygód.
Wyszedł meeega zadowolony. Pokój jest bardzo przyjemny i klimatyczny. Wystrój i oświetlenie sprawiają, że czujemy się trochę jak na dnie oceanu :). Jest kolorowo i ... kolorowo :)! Liczne zakmarki do splądrowania wzbudzają w dziecku niesamowitą ciekawość - co będzie dalej?
Zagadki idealne dla najmłodszych graczy. Nasz początkujący escape room’owicz miał pełne ręce roboty. Potrzebował czasem naszego naprowadzenia, ale gdy już załapał o co chodzi, to radził sobie znakomicie.
Na nas - dorosłych, pokój wywarł bardzo pozytywne wrażenie.

Poziom trudności oceniam wedle spostrzeżeń najmłodszego gracza.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Inkwizytor
Inkwizytor

#16 widzę ciemność

19.07.19 | Besuchsdatum: 14.07.19

Pokój Inkwizytor zaskoczył mnie swoim klimatem. Miejsce rozgrywki i tematyka pokoju są idealnie do siebie dobrane! Wystrój sali tortur powala i zachwyca!
Zadania może nie są trudne, ale wymagają sporo spostrzegawczości. Wszystko szło nam bardzo płynnie do momentu, kiedy dotarliśmy do ostatniego zadania... Na nim utkwiliśmy na dłuższą chwilę. Ale i z nim sobie w końcu poradziliśmy bez żadnej podpowiedzi :).

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Frankenstein
Frankenstein

#15 Franki zataz tu będzie

19.07.19 | Besuchsdatum: 09.07.19

Co ten Frankenstein? Niech sobie robi te eksperymenty. Ale nie na nas!

Pokój ciekawy. Wart odwiedzenia. Wymaga sporo spostrzegawczości, na każdym etapie gry. Z niektórymi rozwiązaniami mialam do czynienia po raz pierwszy. Przez naszą chaotyczność musieliśmy skorzystać z podpowiedzi :).

Wystrój pasujący do fabuły :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Primadonna
Primadonna

#14 kapryśna primadonna

19.07.19 | Besuchsdatum: 01.07.19

Glaubwürdige Bewertung

Czy upiór miał coś wspólnego ze zniknięciem Primadonny? A może ona sama ukryła się przed nami w zakamarkach zaplecza teatru? No cóż, tę zagadkę przyjdzie Wam rozwiązać samemu :).

Wystrój ER jak dla mnie idealnie wpisuje się w tematykę pokoju. Warto zaznaczyć, że to jest zaplecze! teatru, a nie jego scena! Wszystko jest na swoim miejscu.

Zagadki oryginalne, ciekawe i pomysłowe. Jedno manualne zadanie pochłonęło trochę naszego czasu, ale dzięki pomocy cudownych prowadzących udało nam się przez nie przebrnąć. Współpraca jest nieodłącznym elementem gry w tym pokoju.

Wiem jedno. Na pewno odwiedzę siedzibę OPERtor’a zagadek ponownie, gdy tylko ruszy tam kolejny ER.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Obcy: Operacja Aurelia
Obcy: Operacja Aurelia

#13 gdzie jest obcy?

02.07.19 | Besuchsdatum: 29.06.19

Kolejna misja zakończona sukcesem :).

Pokój odwiedziliśmy we czwórkę i jest to wystarczająca ilość osób do przejścia tego ER. Nikt się nie nudził i każdy miał co robić. Przed rozpoczęciem gry każdy dostał swoją rolę i ekwipunek, przez co rozgrywka stała się bardziej realistyczna.

Wystrój pokoju sprawia, że czujemy się na prawdę jakbyśmy znaleźli się na pokładzie statku badawczego. Wielkie gratulacje za klimat, który tam panuje! Szczerze - warto zobaczyć to na własne oczy!

Zagadek nie ma może jakoś baardzo dużo, ale są dokładnie przemyślane i ściśle związane z tematyką pokoju. Niektóre wymagają zaangażowania wszystkich członków grupy ;). Cieszy to, że nie ma tam wielu kłódek! Sprawdźcie sami ;)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Program Goździk
Program Goździk

#12 eksperymenty i trudne decyzje

30.06.19 | Besuchsdatum: 25.06.19

Był to mój trzeci pokój w The Bunkier i w mojej opinii - najciekawszy.

Sporo ciekawych rozwiązań i dużo główkowania. Mimo zapowiadanej liniowości, nie nudziliśmy się, każdy znalazł coś dla siebie (w grze brały udział 3 osoby). Wystrój i zadania jak najbardziej wpisują się w klimat pokoju. Oczywiście, żeby nie było zbyt łatwo i kolorowo i by podtrzymać tradycję utrudniania sobie życia, jedno z zadań było zbyt proste i usilnie próbowaliśmy sobie je utrudnić ;D! Po raz kolejny sprawdza się teoria, że najprostsze rozwiązania są najlepsze ;).

Fabuła pokoju spójna, wymagane jest jednak duże skupienie i spostrzegawczość, by z morza informacji odnaleźć tę właściwą. A później to już tylko z górki. Przyda się również podstawowa znajomość matematyki i chemii :).

Polecam wszystkie pokoje The Bunkier. Z niecierpliwością czekam na nowy, planowany ER w ich wykonaniu ;)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Jaskinia Hazardu
Jaskinia Hazardu

#11 partyjka w pokerka?

21.06.19 | Besuchsdatum: 20.06.19

Petarda!
Pokój rewelacyjny! Całość spójna, każdy element pasujący do fabuły. Zagadki dopracowane i przemyślane. Bardzo fajnie urządzony, nie ma tutaj przypadku.
Pierwszy raz spotkalam się z takim rodzajem podpowiedzi - gratuluję pomysłu ;).

Byliśmy w 6 osób, jak dla mnie to jednak za dużo, zdrzyły się momenty, że się po prostu nudziłam, dlatego najlepiej pójść w 4 osoby :).

Szczerze polecam wszystkim Jaskinię Hazardu!

Gospodarze przemili i było nam bardzo miło, że po zakończonej grze znaleźli dla nas czas na pogaduchy. Już nie możemy doczekać się kolejnej wizyty u Sławka :).

BYŁO ZACNIE ;)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Szeol - Schron Ostateczny
Szeol - Schron Ostateczny

#10

20.06.19 | Besuchsdatum: 20.06.19

Schron w schronie. Idealne miejsce dla tego ER.

Ciekawa fabuła i jeszcze ciekawsze rekwizyty! Mieliśmy pewne „zawieszenia” przy rozwiązywaniu zagadek, ale obsługa pomogła nam się szybko z nimi uporać. Okazuje się, że jednak najprostsze rozwiązania są najskuteczniejsze ;). Sporo ciekawych zadań. Jest to pokój, w którym zdecydowanie nie można się nudzić.

Poszliśmy we 3 osoby. I uważam, że to optymalna ilość „graczy” do tego ER.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Coś
Coś

#6 nie oglądaj się za siebie

20.06.19 | Besuchsdatum: 25.05.19

Glaubwürdige Bewertung

Kolejny pokój w tematyce thrillerów :). Ceepy wprowadzenie! Obsługa na najwyższym poziomie.

Już od momentu przekroczenia progu ER pojawia się dreszczyk emocji i wszystkim przestaje być do śmiechu... Później było już tylko gorzej ;). Zadania bardzo przemyślane, niektóre wymagające większego skupienia, ale jak skupić się na zadaniu, gdy cały czas czujesz, że strach depcze Ci po piętach?!

Wystrój pokoju nie jest przekombinowany, idealnie wpisuje się w jego klimat.
Całość poszła nam dosyć sprawnie i wyszliśmy 18 minut przed czasem. Pokój na pewno wart polecenia.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Weiter anzeigen