Karen StynkiRunners
  • Escape Room Frankenstein

    Frankenstein
    EXODUS
    Poznań

    #15 Franki zataz tu będzie

    19.07.2019 | Besuchsdatum: 09.07.2019

    Co ten Frankenstein? Niech sobie robi te eksperymenty. Ale nie na nas!

    Pokój ciekawy. Wart odwiedzenia. Wymaga sporo spostrzegawczości, na każdym etapie gry. Z niektórymi rozwiązaniami mialam do czynienia po raz pierwszy. Przez naszą chaotyczność musieliśmy skorzystać z podpowiedzi :).

    Wystrój pasujący do fabuły :)

  • Escape Room Primadonna

    Primadonna
    Operator Zagadek
    Poznań

    Glaubwürdige Bewertung

    #14 kapryśna primadonna

    19.07.2019 | Besuchsdatum: 01.07.2019

    Czy upiór miał coś wspólnego ze zniknięciem Primadonny? A może ona sama ukryła się przed nami w zakamarkach zaplecza teatru? No cóż, tę zagadkę przyjdzie Wam rozwiązać samemu :).

    Wystrój ER jak dla mnie idealnie wpisuje się w tematykę pokoju. Warto zaznaczyć, że to jest zaplecze! teatru, a nie jego scena! Wszystko jest na swoim miejscu.

    Zagadki oryginalne, ciekawe i pomysłowe. Jedno manualne zadanie pochłonęło trochę naszego czasu, ale dzięki pomocy cudownych prowadzących udało nam się przez nie przebrnąć. Współpraca jest nieodłącznym elementem gry w tym pokoju.

    Wiem jedno. Na pewno odwiedzę siedzibę OPERtor’a zagadek ponownie, gdy tylko ruszy tam kolejny ER.

  • Escape Room Obcy: Operacja Aurelia

    Obcy: Operacja Aurelia
    Action Escape
    Poznań

    #13 gdzie jest obcy?

    02.07.2019 | Besuchsdatum: 29.06.2019

    Kolejna misja zakończona sukcesem :).

    Pokój odwiedziliśmy we czwórkę i jest to wystarczająca ilość osób do przejścia tego ER. Nikt się nie nudził i każdy miał co robić. Przed rozpoczęciem gry każdy dostał swoją rolę i ekwipunek, przez co rozgrywka stała się bardziej realistyczna.

    Wystrój pokoju sprawia, że czujemy się na prawdę jakbyśmy znaleźli się na pokładzie statku badawczego. Wielkie gratulacje za klimat, który tam panuje! Szczerze - warto zobaczyć to na własne oczy!

    Zagadek nie ma może jakoś baardzo dużo, ale są dokładnie przemyślane i ściśle związane z tematyką pokoju. Niektóre wymagają zaangażowania wszystkich członków grupy ;). Cieszy to, że nie ma tam wielu kłódek! Sprawdźcie sami ;)

  • Escape Room Program Goździk

    Program Goździk
    The Bunkier Escape Rooms
    Poznań

    #12 eksperymenty i trudne decyzje

    30.06.2019 | Besuchsdatum: 25.06.2019

    Był to mój trzeci pokój w The Bunkier i w mojej opinii - najciekawszy.

    Sporo ciekawych rozwiązań i dużo główkowania. Mimo zapowiadanej liniowości, nie nudziliśmy się, każdy znalazł coś dla siebie (w grze brały udział 3 osoby). Wystrój i zadania jak najbardziej wpisują się w klimat pokoju. Oczywiście, żeby nie było zbyt łatwo i kolorowo i by podtrzymać tradycję utrudniania sobie życia, jedno z zadań było zbyt proste i usilnie próbowaliśmy sobie je utrudnić ;D! Po raz kolejny sprawdza się teoria, że najprostsze rozwiązania są najlepsze ;).

    Fabuła pokoju spójna, wymagane jest jednak duże skupienie i spostrzegawczość, by z morza informacji odnaleźć tę właściwą. A później to już tylko z górki. Przyda się również podstawowa znajomość matematyki i chemii :).

    Polecam wszystkie pokoje The Bunkier. Z niecierpliwością czekam na nowy, planowany ER w ich wykonaniu ;)

  • Escape Room Jaskinia Hazardu

    Jaskinia Hazardu
    Escape ARENA
    Poznań

    #11 partyjka w pokerka?

    21.06.2019 | Besuchsdatum: 20.06.2019

    Petarda!
    Pokój rewelacyjny! Całość spójna, każdy element pasujący do fabuły. Zagadki dopracowane i przemyślane. Bardzo fajnie urządzony, nie ma tutaj przypadku.
    Pierwszy raz spotkalam się z takim rodzajem podpowiedzi - gratuluję pomysłu ;).

    Byliśmy w 6 osób, jak dla mnie to jednak za dużo, zdrzyły się momenty, że się po prostu nudziłam, dlatego najlepiej pójść w 4 osoby :).

    Szczerze polecam wszystkim Jaskinię Hazardu!

    Gospodarze przemili i było nam bardzo miło, że po zakończonej grze znaleźli dla nas czas na pogaduchy. Już nie możemy doczekać się kolejnej wizyty u Sławka :).

    BYŁO ZACNIE ;)

  • Escape Room Szeol - Schron Ostateczny

    Szeol - Schron Ostateczny
    The Bunkier Escape Rooms
    Poznań

    #10

    20.06.2019 | Besuchsdatum: 20.06.2019

    Schron w schronie. Idealne miejsce dla tego ER.

    Ciekawa fabuła i jeszcze ciekawsze rekwizyty! Mieliśmy pewne „zawieszenia” przy rozwiązywaniu zagadek, ale obsługa pomogła nam się szybko z nimi uporać. Okazuje się, że jednak najprostsze rozwiązania są najskuteczniejsze ;). Sporo ciekawych zadań. Jest to pokój, w którym zdecydowanie nie można się nudzić.

    Poszliśmy we 3 osoby. I uważam, że to optymalna ilość „graczy” do tego ER.

  • Escape Room Coś

    Coś
    Black Box
    Poznań

    Glaubwürdige Bewertung

    #6 nie oglądaj się za siebie

    20.06.2019 | Besuchsdatum: 25.05.2019

    Kolejny pokój w tematyce thrillerów :). Ceepy wprowadzenie! Obsługa na najwyższym poziomie.

    Już od momentu przekroczenia progu ER pojawia się dreszczyk emocji i wszystkim przestaje być do śmiechu... Później było już tylko gorzej ;). Zadania bardzo przemyślane, niektóre wymagające większego skupienia, ale jak skupić się na zadaniu, gdy cały czas czujesz, że strach depcze Ci po piętach?!

    Wystrój pokoju nie jest przekombinowany, idealnie wpisuje się w jego klimat.
    Całość poszła nam dosyć sprawnie i wyszliśmy 18 minut przed czasem. Pokój na pewno wart polecenia.

  • Escape Room Krwawy Baron

    Krwawy Baron
    Time 4 Secrets
    Poznań

    #8 prawie!

    20.06.2019 | Besuchsdatum: 07.06.2019

    Rewelacyjny!!! To jest jedyne okreśelnie, które przychodzi mi do głowy, gdy mam jednym słowem opisać ten pokój.

    Dzień, w którym wybraliśmy się do Krwawego Barona nie był dla nas łaskawy. Na samym początku... pomyliliśmy adresy, hahahaha! Mimo, że odwiedziliśmy już wcześniej T4S i wiedzieliśmy, że Krwawy Baron mieści się w innej miejscówce, niż pokój w którym już byliśmy, odruchowo i na pamięć pojechaliśmy do znanego nam miejsca... Klops! Za 5 minut mamy zacząć grę, a my znajdujemy się w zupełnie innym miejscu Poznania. Sick! Sprint do auta i kierunek - prawidłowa miejscówka. Spóźniliśmy się 5 minut... Słabo. Ale na szczęście nie zostało nam to odjęte od czasu gry! Za to BARDZO BARDZO BARDZO dziękujemy. A co lepsze - zabrakło nam czasu na ucieczkę :/, wyszliśmy około 5 minut po czasie - i tu kolejne pokłony za to, że dostaliśmy możliwość ukończenia gry. Jakby nie ptrzeć - nie nasz dzień ;).

    A co do pokoju. Od samego początku zaskakuje dbałością o szczegóły. Nawet te najmniejsze. Oryginalne zagadki, na bardzo wysokim poziomie, bardzo przemyślane, niektórym trzeba poświęcić więcej czasu i duuużo cierpliwości, a przy pokonywaniu kolejnych wykazać się niesamowitą zręcznością. No i nie ma opcji - nie obejdzie się bez współpracy grupy. Podczas pobytu w tym ER złapliśmy się na tym, że zamiast wykonywać zadania, skupialiśmy się na wystroju i podziwialiśmy pomieszczenie w którym się aktualnie znajdowaliśmy... Na prawdę - nie da rady się nie zachwycić!
    Tutaj wszystko ze sobą współgra - klimat, wystrój, zadania, zagadki, fabuła - wszystko!

    Jeszcze raz dziękujemy za wyrozumiałość ze strony obsługi!!!!!

  • Escape Room Murder House

    Murder House
    Continuum
    Poznań

    Glaubwürdige Bewertung

    #4

    20.06.2019 | Besuchsdatum: 11.05.2019

    Mój pierwszy pokój [spojler]! Bardzo ciekawe przeżycie. Do Murder House wybraliśmy się z niedużym doświdczeniem z ER, ale podołaliśmy i udało nam się uciec :).

    Klimat pokoju rewelacyjny. Bardzo absorbujące zadania i ciekawe zagadki do rozwiązania. Uwierzcie - musicie uruchomić wszystkie zmysły, by poradzić sobie z Murder Housem!

    Aranżacji i dekoracją w Murder Housie nie można nic zarzucić. Wszystko idealnie dobrane do tematyki.

    Obsługa mega! Wprowadzenie profesjonalne.
    Warto, warto i jeszcze raz warto wybrać się do Murder House.
    Z niecierpliwością czekamy na nowy pokój Continuum!

  • Escape Room Zaginiony Oficer

    Zaginiony Oficer
    The Bunkier Escape Rooms
    Poznań

    Glaubwürdige Bewertung

    #3 tajemnice, tajemnice...

    20.06.2019 | Besuchsdatum: 05.05.2019

    Udało nam się odkryć tejmnice Zaginionego Oficera. Jest ona dość zaskakująca ;). Sprawdźcie sami!

    Na pierwszy rzut oka pokój wydaje się o wiele łatwiejszy niż jest w rzeczywistości, ale wszystko jest do ogarnięcia. Przy rozwiązywaniu zadań przyda się duże skupienie i spostrzegawczość, ponieważ na pozór nic nie znaczące gadżety okazują się bardzo istotne!
    W pokoju znajdziemy dużo kłódek, ale pojawia się też sporo zadań wymagających cierpliwości i większego zaangażowania niż wyszukanie kilku cyfer do kodu ;).

    Obsługa przemiła :). Dziękujemy!

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3