Atria

Atria

Czas pozostały do wyjścia, w którym ukończyłam grę: Misja Wojskowa - 8 minut Uwięzieni w ciemności - 6 minut Kultysta - 17 minut Superheroom - 4 minuty Ska... [więcej]

15 Besucht

22 Geplant

Neuling

24 Punkte

0
24 Pkt
25

Alle Bewertungen

Escape Room Dwa Oblicza Klauna
Dwa Oblicza Klauna

Bardzo łagodny horror :)

13.07.20 | Besuchsdatum: 18.06.20

Jak na wszystkie odwiedzone przez nas pokoje o tematyce horroru to ten zdecydowanie był najmniej straszny :D. Polecamy wszystkim osobom, które ciężko przeżywają tego typu klimaty, bo da się tutaj w miarę spokojnie i bez większego strachu przejść przez wszystkie zagadki. Pokój bardziej for fun, niż do wystraszenia się. To oczywiście nie sprawia, że jest gorszy lub mniej interesujący, bo bawiliśmy się tak samo dobrze jak w każdym innym :D.

Bewertung melden

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Opętanie
Opętanie

Bardzo pozytywnie zaskoczeni :)

25.02.20 | Besuchsdatum: 23.02.20

Na samym początku już byłam źle nastawiona , bo wypadły nam pewne problemy z transportem z Bydgoszczy i wiedzieliśmy, że nie dojedziemy na czas. Po skontaktowaniu się z obsługą ustaliliśmy, że ewentualnie po prostu będziemy krócej w pokoju, bo po nas jest już umówiona następna grupa. Mimo półgodzinnego spóźnienia wyszliśmy z pokoju 5 minut przed ustalonym czasem!
W pokoju pozytywnie zaskoczyło nas kilka rzeczy. Przede wszystkim bardzo lubiane przez nas rozkręcanie się fabuły wraz z czasem :). Sposób komunikacji z obsługą bardzo przypadł nam do gustu - był bardzo klimatyczny i jeszcze nigdy się z takim nie spotkaliśmy. Poza tym kilka zagadek i sposoby ich rozwiązania były bardzo oryginalne i klimatyczne! Nie raz byłam pod wrażeniem :).
Bardzo sympatyczna obsługa!

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Obłęd
Obłęd

Nie zwariowaliśmy...

16.01.20 | Besuchsdatum: 11.01.20

... na punkcie tego pokoju. Ale, ale! To nie znaczy, że nie bawiliśmy się świetnie!
Do tego pokoju razem z moją grupą chcieliśmy wybrać się już od bardzo, bardzo długiego czasu. Zachwyciły i zaintrygowały nas komentarze graczy (a ja sama totalnie ześwirowałam na tym punkcie i stwierdziłam, że umrę jak się tam nie wybiorę). No i przy pewnej okazji udaliśmy się właśnie do Obłędu.
Mieliśmy wielkie oczekiwania - powiedziałabym, że nawet OGROMNE, po tylu komentarzach pełnych zachwytu. No i już mamy nauczkę, żeby przed wybraniem się do escape roomu nie czytać komentarzy.
Zabawa była dobra, nawet każdy z nas przynajmniej raz się przestraszył. Zagadki były oryginalne i pomysłowe, aczkolwiek niektóre trochę dla nas za trudne. Do wystroju nie można się przyczepić - było klimatycznie. Historia też ciekawa, ale jedna "rzecz" do teraz mnie nie przekonała.
Wybrać się warto jak najbardziej. To ciekawy pokój, którego odwiedzenia nie żałujemy. Jednak nasze wygórowane oczekiwania, które mieliśmy po dokładnej analizie komentarzy nie zostały zaspokojone.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Sehr schwer

Escape Room Piramida Chwały
Piramida Chwały

Było w porządku :)

30.08.19 | Besuchsdatum: 29.08.19

Wybraliśmy się do tego pokoju dlatego, że była promocja bodajże 75 zł za grupę. Wcześniej każdy z nas zapoznał się z opiniami tego pokoju, więc byliśmy przygotowani na wszystko. Nastawialiśmy się na wspólnie spędzony czas, a nie podziwianie wybitnego escape roomu, dlatego nie byliśmy rozczarowani.
Jeśli mam być szczera to po opiniach spodziewałam się gorszych rzeczy :D.
Dałabym nawet ocenę 7, ale w tej ocenie jest napisane "wszystko działało jak trzeba" a u nas niestety jedna zagadka nie działała jak trzeba i musieliśmy cztery razy prosić o podpowiedź.
Wystrój był - fakt faktem - bardzo skromny i budżetowy. Mimo to jeden element wystroju pozytywnie mnie zaskoczył i był po prostu uroczy :).
Zagadki niestety były dla nas za trudne i bez kilkunastu podpowiedzi nie dalibyśmy rady. Matematyka nie jest naszą dobrą stroną, a była to znaczna część pokoju. Pomimo ciężkich chwil z zagadkami jeden sposób na zdobycie kluczyka podbił moje serce.
Nie żałujemy wizyty w tym pokoju, bo fajnie spędziliśmy czas, aczkolwiek ocena, jaką ma pokój jest słuszną oceną :).

Allgemeine Note: 6/10

Game Master: 9/10

Klima: 7/10

Schwierigkeitsgrad: Sehr schwer

Escape Room Godzina do zmroku
Godzina do zmroku

Krwiopijca nas nie dopadnie :D

06.08.19 | Besuchsdatum: 05.08.19

Wybraliśmy się do tego pokoju z trójką przyjaciół, dla których to była pierwsza przygoda escape roomowa. Chciałam żeby ich pierwszy pokój zachęcił ich do tej rozrywki i - całe szczęście! - właśnie tak się stało :D.
Pokój "Godzina do zmroku" według mnie jest idealnym pokojem dla świeżaków. Zagadki są proste, historia jest ciekawa, pokój zachęca do dalszej zabawy w escape roomach.
Jako że mam za sobą kilka bydgoskich pokoi horrorowych to mogę śmiało porównać ten z pozostałymi. Nie jest on na samym szczycie listy, ale myślę, że spośród siedmiu odwiedzonych przeze mnie horrorowych escape roomów "Godzina do zmroku" zajmuje czwarte miejsce. Mimo to nie mam żadnych zastrzeżeń do tego pokoju, dlatego ocena 10/10 jest odpowiednią oceną.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Zakopani żywcem
Zakopani żywcem

Zakopani, ale szczęśliwi :D

17.04.19 | Besuchsdatum: 01.11.18

Zakopali nas żywcem, ale i tak bardzo dobrze się bawiliśmy, haha :D.
Pokój zdecydowanie stawia na współpracę, inaczej ciężko byłoby rozwiązać wiele zagadek.
Fabuła pokoju na początku jak i pod koniec bardzo nas zaskoczyła. Tak samo jedna z zagadek, z którą nigdy wcześniej się nie spotkaliśmy.
Wypad do tego pokoju był prezentem urodzinowym a solenizant był z niego bardzo zadowolony, także to chyba mówi samo za siebie ^^.
Mi brakowało jedynie jakiegoś takiego typowego elementu, ale to już tylko moje widzimisię i oczekiwania, tak więc nie ma sensu w ogóle zwracać na to uwagę :D.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Nautilus: Podmorska Przygoda
Nautilus: Podmorska Przygoda

Dużo czasu minęło, a dalej pamiętam wielkie WOW :D

17.04.19 | Besuchsdatum: 05.05.18

W tym escape roomie byłam jeszcze wtedy, kiedy zajmował on pierwsze miejsce w rankingu polskich pokoi.
Wystrój był obłędny! Każdy szczegół sprawiał, że czuliśmy się jak w łodzi podwodnej!
Zagadki były bardzo różnorodne, a każda ciekawa i klimatyczna :D.
Bawiliśmy się świetnie i czuliśmy ten klimacik - a to najważniejsze!
Zdecydowanie pokój zasługuję na topkę.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Superheroom
Superheroom

Wow :D

17.04.19 | Besuchsdatum: 17.04.19

To ten typ pokoju, kiedy po wyjściu wraca się do szarej rzeczywistości i chce się wyrwać jeszcze raz do tej SUPERkrainy :D.
Każdy szczegół w 100% dopracowany, zagadki zróżnicowane, mega ciekawe mechanizmy!
Moja grupa miała przedział wiekowy 13 - 38 lat i każdy znalazł tam coś dla siebie! Powiedziałabym nawet, że zagadki są przygotowane na każdy umysł :D.
Bawiliśmy się genialnie i nie możemy się doczekać kolejnego pokoju!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Kultysta
Kultysta

Bardzo klimatyczny pokój

23.03.19 | Besuchsdatum: 20.03.19

Zdążyliśmy na szczęście przed zamknięciem pokoju i jesteśmy przeszczęśliwi z tego powodu!
Pokój ma genialny klimat i fabułę. Ja sama bardzo wczułam się w historię i czytałam każdą treść możliwą do przeczytania.
Z początku przez 15 minut zupełnie nie wiedzieliśmy za co się zabrać, kręciliśmy się w kółko :D. Ale po tym czasie wszystko szło nam zaskakująco szybko.
Jako horror - bardzo dobry. Szczególnie sytuacja końcowa. Ja sama kilka (albo kilkanaście?) razy podskoczyłam z strachu. Raz nawet biegłam, haha :D.
Pan z obsługi jest mega pozytywny, moja ekipa prawie zagadała go na śmierć, hahahaha :D.
Daję 9/10, ponieważ znaleźliśmy kilka rzeczy do poprawy, ale są to szczegóły mało istotne.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Powrót Piły
Powrót Piły

Milion emocji!

09.02.19 | Besuchsdatum: 08.04.18

Zostajemy wprowadzeni w mrok. Nic nie widać, nic nie słychać. Każdy śmieje się nerwowo, bo zaczyna robić się jak w prawdziwym horrorze - a właśnie o to chodziło!
Zostaliśmy zamknięci! Co robić? Nic nie widać! Słyszycie coś? Ktoś tam siedzi?
Burza emocji!
Muzyka odgrywała tutaj niesamowicie ważną rolę. Mimo iż pod sam koniec ledwo słyszeliśmy siebie nawzajem to cały czas muzyka sprawiała ,że przechodziły nas ciarki a serce wręcz galopowało.
Rewelacyjna gra Mistrza Gry! Z taką niespodzianką spotkałam się na razie tylko w trzech ER'ach :D.
Zagadek było dużo, a dla nas im więcej tym lepiej, więc każdy był zachwycony :D. Jako że był to nasz pierwszy ER to nie daliśmy razy wyjść o czasie, jednak z okazji moich urodzin obsługa dodała nam kilka minut i wyszliśmy! A o tym, że pokój był świetny, mówiła nasza ekscytacja i długa dyskusja przy powrocie do domu :D
Ten ER odwiedziłam już dawno, ale nadal jest on dla mnie moim nr 1 !! &3

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer