Maciej E. 1
  • Escape Room NAUTILUS: Podmorska Przygoda

    NAUTILUS: Podmorska Przygoda
    Wyjście Awaryjne
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    Klasa światowa

    19.08.2019 | Besuchsdatum: 13.08.2019

    Po "piramidzie" poprzeczka była zawieszona bardzo wysoko i szczerze nie sądziłem, że jakiś pokój zbliży się do tego poziomu, a jednak. Nautilius, podobnie jak Piramida, miażdży klimatem i przestrzenią. Mnóstwo zagadek, kilka dość trudnych, za to wszystkie świetnie zaprojektowane i wpasowane w klimat pokoju. No i ten wystrój. Cud, miód, orzeszki ;) Mały minusik tylko za dość wysoką temperaturę w pokoju, ale tak naprawdę po chwili przestało to mieć jakiekolwiek znaczenie.

  • Escape Room W cieniu piramid

    W cieniu piramid
    Wyjście Awaryjne
    Warszawa

    Brak słów

    19.08.2019 | Besuchsdatum: 14.07.2019

    Dla mnie osobiście najlepiej zrobiony pokój jaki widziałem. Nie dość, że powierzchnia jest spora to jeszcze super zaprojektowana w każdym calu. Klimat nie do opisania. Zagadki pomysłowe, widać inspiracje z filmów ;) Niektóre dość wymagające, co dla mnie jest ogromnym plusem.

    jednym słowem - IDEALNY

  • Escape Room Napad na bank

    Napad na bank
    Akcja Ewakuacja nr 1 Warszawa
    Warszawa

    Coś zupełnie innego

    10.06.2019 | Besuchsdatum: 08.06.2019

    Ciężko stwierdzić co, ale od samego początku pokój nas zaskoczył. Nie wiem czego to kwestia, ale czuliśmy, że będzie to coś zupełnie nowego dla nas, mimo że już trochę w ER się bawimy. I tak też się stało, gdyż z początku byliśmy trochę zagubieni i nie wiedzieliśmy jak się zabrać za pokój. Dopiero po kilku minutach załapaliśmy o co chodzi i dalej już było tylko lepiej.

    Zagadki logiczne, dość proste, ale fajnie zaprojektowane, sam pokój dość mały, jednak nie czuć tłoku, nawet przy 4 osobach. Sam motyw, czyli napad na bank też na plusik, da się poczuć klimat. Jedyny minus to temperatura, bo jednak w środku było dość duszno

    Polecamy!

  • Escape Room Tajna Kwatera Dyktatora

    Tajna Kwatera Dyktatora
    8 Gates Escape Room
    Warszawa

    Fajny pokój na początek

    29.05.2019 | Besuchsdatum: 16.05.2019

    Pokój odwiedziliśmy po Osadzonych w bunkrze, więc trochę w złej kolejności, ale bawiliśmy się bardzo dobrze. Pomieszczenie dość małe, jednak fajnie zrobione pod każdym względem - zarówno wystrój jak i zagadki robią robotę. Poszło nam w miarę sprawnie, co uznajemy również za minus, ponieważ już po uznaliśmy, że pokój był dość łatwy do "ogarnięcia". Zdecydowanie polecam go osobom, które zaczynają swoją przygodę z ER.

    Na duży plus również obsługa - można było pogadać, pośmiać się, usłyszeć rekomendację odnośnie innych pokoi, więc bardzo na luzie i w porządku ludzie.

  • Escape Room Osadzeni w Bunkrze

    Osadzeni w Bunkrze
    8 Gates Escape Room
    Warszawa

    100% immersji

    01.04.2019 | Besuchsdatum: 30.03.2019

    Od samego początku efekt WOW, a po chwili jeszcze większe zdziwienie, gdy znaleźliśmy się już w pokoju i zegar zaczął odliczać czas. Już pierwsze zadanie pokazało nam, że to nie będzie typowy pokój tylko coś zupełnie innego i tak faktycznie było. Do samego końca bawiliśmy się świetnie, zagadki bardzo fajnie rozmieszczone i wymyślone, aranżacja pokoju - jak dla mnie - idealna no i ten klimat. Bunkier, [spojler], rekwizyty. Na pewno ten pokój zostanie w naszej pamięci na długo

  • Escape Room Testament

    Testament
    Tkalnia Zagadek
    Radom

    Archivbewertung

    Wielka szkoda, że już nieczynny

    04.03.2019 | Besuchsdatum: 23.02.2019

    Udało nam się zdążyć na ostatnią chwilę przed zamknięciem pokoju, żeby chociaż zaliczyć Testament i szczerze żałujemy, że nie mogliśmy zrobić tego wcześniej i odwiedzić także Teslę, ponieważ jesteśmy pewni, że obydwa pokoje trzymały wysoki poziom.

    O Testamencie:

    Po wejściu dość spore zdziwienie - pokój mały, [spojler], jednak od początku spodobał nam się klimat. Bardzo mało elektroniki, tak naprawdę w porównaniu do innych odwiedzonych przez nas pokoi to praktycznie zero, a więc ten ER był bardzo nastawiony na spostrzegawczość i myślenie nad kolejnymi łamigłówkami. A te trzeba przyznać, że były ciekawe, zróżnicowane, nie czuć było że coś jest na siłę wciśnięte.

    Pokój w sam raz dla dwóch osób, my byliśmy we 4 i było czuć trochę mały metraż, jednak nie przeszkodziło nam to w ogólnym odbiorze samego pokoju. Zabawa naprawdę przednia, polecamy każdemu :)

  • Escape Room Kolonizacja Marsa

    Kolonizacja Marsa
    Świat Zagadek
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    Pokój inny niż reszta

    10.02.2019 | Besuchsdatum: 09.02.2019

    Już samo wprowadzenie i opisanie pokoju przez właściciela zapowiadało zupełnie coś innego. I praktycznie od samego początku aż do końca to się sprawdziło

    Pokój zaskakuje klimatem, wystrojem a przede wszystkim zagadkami. Jest nieliniowy, więc każdy może robić coś innego, aby koniec końców skolonizować Marsa. Zagadki są świetne. Logiczne, niekiedy złożone, potrzeba sporo zręczności i cierpliwości, ale są naprawdę super.

    Po całej zabawie jeszcze 30 minut rozmawialiśmy z właścicielem o ER, co już wskazuje na to, że pokój był robiony przez pasjonatów

    10/10

  • Escape Room Cyrk dziwadeł

    Cyrk dziwadeł
    Escapers
    Warszawa

    Lepiej być nie mogło!

    07.02.2019 | Besuchsdatum: 26.01.2019

    Wszyscy znajomi polecali Cyrk dziwadeł, oceny na lockme wysokie, więc nie było inne opcji, aby odwiedzić ostatni pokój na Słowicza. Wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy kompletnie co nas czeka

    Od samego wejścia towarzyszył nam dziwny niepokój - bardzo mało światła (momentami za mało), zdjęcia dziwadeł na ścianach, skrzypiące deski pod nogami czy też pieczołowicie ustawione rekwizyty. To wszystko składa się na niepowtarzalny klimat pokoju. Kto lubi filmy grozy i to uczucie, że coś jest nie tak, ten w Cyrku odnajdzie się idealnie.

    Zagadek jak zwykle sporo, niektóre wymagały bardzo dużej spostrzegawczości, inne zręczności, a jeszcze inne cierpliwości. Na duży plus złożoność całego pokoju (mowa głównie o wielkości, budowie)

    My przez nieuwagę, straciliśmy ponad 20 minut na szukanie czegoś, co wcześniej zupełnie nieświadomie ukryliśmy (chodzi już o końcową fazę pokoju).

    Pokój idealny na 3-4 osoby, jednak nie na początek zabawy z ER, gdyż poziom trudności i zagadki może zniechęcić

    POLECAMY

  • Escape Room Tajemnice Leonarda

    Tajemnice Leonarda
    Escapers
    Warszawa

    Podróż w czasie

    07.02.2019 | Besuchsdatum: 05.01.2019

    Tajemnice Leonarda to jak dla mnie drugi najlepszy pokój, po Cyrku dziwadeł od grupy Escapers.

    Od początku do końca czuć było ten specyficzny klimat wystrój pokoju, oczywiście w pozytywnym znaczeniu. Świetnie zaprojektowany pokój, wszelkie narzędzia, malowidła, materiały z jakich te rzeczy były wykonane po prostu nie pozwalały czuć się znudzonym ani przez chwilę. Zagadki bardzo na plus, logiczne, nie za trudne, aczkolwiek przez brak jednego elementu, straciliśmy kilka minut na kręceniu się w kółko.

    Koniec końców, wyszliśmy przed czasem, więc oceniam pokój jako dobry na początek zabawy

    I oczywiście, ogromny plus dla obsługi:)

  • Escape Room Grobowiec smoka

    Grobowiec smoka
    Escapers
    Warszawa

    W sam raz na początek

    07.02.2019 | Besuchsdatum: 22.12.2018

    Odwiedziliśmy ten pokój jako nasz drugi w życiu (poprzednio Hotel, też w tej samej lokalizacji) i po raz kolejny nie wiedzieliśmy czego się spodziewać, a nie czytamy opinii o ER aby sobie nie psuć zabawy.

    Pokój od początku do końca bardzo fajnie zrealizowany, zagadek sporo jak na 60 minut, wszystkie logiczne i przemyślane. Klimat 10 / 10 - dżungla, smok, grobowiec i wszystkie pozostałe rekwizyty oraz cała otoczka sprawiła, że wsiąkliśmy w ten pokój.

    Byliśmy w grupie 4 osobowej i wg jest to idealna ilość osób, aczkolwiek zagadki nie wymagają obecności wszystkich osób, więc myślę, że i 2 albo 3 osoby dadzą radę bez problemu

    Obsługa po raz kolejny miła, fajne wprowadzenie a po wyjściu z pokoju jeszcze kilka minut rozmawialiśmy o ER. Czuć, że to zajawkowicze, a nie osoby dla których to tylko biznes.