Draukharu

Draukharu

Miłośniczka gier planszowych, zagadek, a od niedawna absolutna fanatyczka escape roomów :)

35 Besucht

10 Geplant

Pfadfinder

93 Punkte

50
93 Pkt
100

Alle Bewertungen

Escape Room Babcie na Radarze
Babcie na Radarze

Z historią w tle

25.10.19 | Besuchsdatum: 11.10.19

Glaubwürdige Bewertung

Ogromnym plusem pokoju jest kryjąca się za nim historia - i o nią warto dopytać Mistrza Gry. Myślę, że w dużej mierze to stanowi o wyjątkowości tego ER. Wystrój pasujący do historii i dość klimatyczny. Część zagadek ciekawa, wymagająca dłuższej chwili zastanowienia. Minusem pokoju jest ogromna ilość przedmiotów, które nie grają, a są jedynie niepotrzebnym "zjadaczem czasu". Niektóre z zagadek chyba zbyt wydumane i przez to pokój sporo traci. Zdecydowanie nie polecam grupom początkującym oraz tym, którzy nie lubią brać podpowiedzi.

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 9/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Kraina Wiecznej Nocy
Kraina Wiecznej Nocy

Mieszane uczucia

24.10.19 | Besuchsdatum: 08.10.19

Glaubwürdige Bewertung

Kraina Wiecznej Nocy to bardzo przyjemny, klimatyczny pokój - dość prosty, ale przygotowany z dbałością o szczegóły. Pierwsze wrażenie było bardzo dobre - zagadki były spójne i ciekawe, i radziłyśmy sobie bez pomocy ze strony Mistrzyni Gry. Przy jednej z ostatnich zagadek nastąpił zgrzyt - utknęłyśmy i choć wydawało nam się, że rozwiązujemy zadanie prawidłowo, nic się nie działo. Po wielokrotnym proszeniu o wsparcie przy tej zagadce, dostałyśmy odpowiedź, że "coś nie działa" i że u Mistrzyni Gry wszystko wyświetla się prawidłowo, więc mamy robić wszystko tak, jak robimy, a zadanie zostanie rozwiązane. Na "ślepo" rozwiązałyśmy zagadkę. Udało nam się wyjść z pokoju o czasie, ale niesmak pozostał - tym bardziej, że pokój nie jest stary i zużyty, a w pokojach Secret Room jest to już druga nasza sytuacja, gdy "coś nie działa" i nie można rozwiązać zagadki.

Allgemeine Note: 6/10

Game Master: 5/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Czarny motylek
Czarny motylek

Wielkie zaskoczenie

24.10.19 | Besuchsdatum: 22.10.19

Glaubwürdige Bewertung

Zakładałyśmy, że idziemy do niepozornego pokoju, który lata świetności ma już za sobą. Czekało nas wielkie i pozytywne zaskoczenie! Niesamowity klimat, bardzo ciekawe zagadki, cały pokój spójny i świetnie grał. Fantastyczny system podpowiedzi i rewelacyjna obsługa.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Wstęp wzbroniony
Wstęp wzbroniony

Chata na końcu świata

12.07.19 | Besuchsdatum: 05.06.19

Glaubwürdige Bewertung

Ten pokój okazał się bardzo miłym zaskoczeniem. Spodziewaliśmy się czegoś przeciętnego, co wypełni nam chwilę wolnego czasu, a bawiliśmy się naprawdę fantastycznie!
Przede wszystkim ten ER tylko tak niepozornie wygląda. Na miejscu okazuje się, że diabeł tkwi w szczegółach. Ciekawa historia łączy się ze sporą ilością zagadek, a to wszystko przeplata się z atmosferą starej, leśnej chatki... Wszystko razem daje efekt całkiem sporego WOW po zakończeniu gry i niewielkiego zawodu, że to już koniec. Poza tym ogromny plus za Mistrzynię Gry - od wejścia do poczekalni, po pożegnanie cały czas nam towarzyszyła i pomagała. Myślę, że Wstęp wzbroniony to jeden z tych pokoi, w których można swobodnie rozpocząć swoją przygodę z ER, ale jest to też pokój, w którym świetnie mogą bawić się też ci, którzy mają za sobą już całkiem długą escape'ową listę.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Prosektorium
Prosektorium

Atak serca

12.07.19 | Besuchsdatum: 05.06.19

Glaubwürdige Bewertung

Bardzo klimatyczny pokój. Tak bardzo, że zostanie na długo w pamięci i w zszarganych nerwach :) Ogromnym plusem był klimat, szczegóły wystroju i spójne zagadki - idealnie dopasowane do tematyki. Mistrz Gry okazał się bardzo czujnym obserwatorem i bardzo dobrze naprowadzał, gdy potrzebowaliśmy pomocy. Samych zagadek było sporo i każdy znalazł coś dla siebie. Zdecydowanie polecam dla tych, którzy mają mocne nerwy i lubią się bać - to miejsce, które zagwarantuje silne emocje :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Hostel na Paharganju
Hostel na Paharganju

Indie w pełnej krasie

12.07.19 | Besuchsdatum: 02.07.19

Pierwsza weryfikacja uczestników następuje na etapie poszukiwania budynku, w którym znajduje się ER. Jest w dość niezwykłym miejscu. Pierwszy rzut oka na pokój Mistrza Gry sprawia, że powoli pojawiają się wątpliwości, czy to aby dobry wybór. A później następuje wystrzał petardy!
Mistrz Gry okazuje się niesamowicie pozytywnie zakręconym człowiekiem, który powala na kolana swoją energią. Następuje interesujące wprowadzenie i... jesteśmy w Indiach.
Pokój to majstersztyk! Logiczny, spójny, bardzo ciekawy i wciągający. Chwilami zaskakuje, chwilami zaskakuje jeszcze bardziej :) Proste zagadki mieszają się z tymi bardziej wymagającymi i jest ich sporo... Pokój polecamy - jest naprawdę fantastyczną i bardzo ciekawą podróżą do Indii...

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Peron 9 i 3/4
Peron 9 i 3/4

Przerwa na quidditch

12.07.19 | Besuchsdatum: 04.07.19

Glaubwürdige Bewertung

Pokój od początku robi ogromne wrażenie – jest zrobiony z wielką dbałością o szczegóły – zarówno wizualne, jak i słuchowe. To miejsce, w którym można poczuć się jak bohater książek o Harrym Potterze. Zagadki ciekawe, spójne i dopasowane do klimatu pokoju. Byliśmy 4-osobową ekipą i w sumie nikt z nas się nie nudził, choć zdarzały się przestoje na niesamowitą pracę umysłu. Polecamy pokój dla fanów HP, bo to miejsce ma dużo smaczków, które powinny ucieszyć przede wszystkim tych, którzy mieli już styczność z Harrym. Dodatkowym – bardzo mocnym – atutem miejsca są dwa, przecudowne koty, przez które było nam bardzo ciężko skupić się zarówno na wprowadzeniu, jak i na podsumowaniu gry.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Duch kopalni
Duch kopalni

70 minut pod ziemią

12.07.19 | Besuchsdatum: 08.07.19

Glaubwürdige Bewertung

Gdy wybierałyśmy się do tego pokoju, nie miałyśmy wielkich oczekiwań - o wyborze zadecydował wyłącznie zwiastun i zdjęcia. Tymczasem pokój okazał się świetny! Fantastycznie oddany klimat kopalni, który czuć przez całą grę. Ciekawe i zróżnicowane zagadki, które w kilku miejscach bardzo nas zaskoczyły.
Duch kopalni nie należy do najłatwiejszych ER, ale zgrana ekipa, która dobrze się komunikuje, będzie w stanie wydostać się o czasie :) Pokój warto odwiedzić i przeżyć 70 emocjonujących minut pod ziemią.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 8/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Nekromanta - Rytuał Śmierci
Nekromanta - Rytuał Śmierci

Czarujące spotkanie

27.05.19 | Besuchsdatum: 21.05.19

Glaubwürdige Bewertung

Rewelacyjny, bardzo dopracowany wystrój! Gdyby nie świadomość upływającego czasu, chętnie obejrzelibyśmy niespiesznie cały pokój, żeby nacieszyć oczy poszczególnymi elementami. Zagadki bardzo spójne, ciekawe, zróżnicowane i... chwilami zaskakujące. Nekromanta zdecydowanie stawia na współpracę i komunikację w grupie. Obsługa bardzo uprzejma, rzeczowa i pomocna. Polecamy zarówno tym, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z ER, jak i tym, którzy mają już na koncie niejeden pokój.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Pokój babci
Pokój babci

Wyzwanie u babci

10.05.19 | Besuchsdatum: 08.05.19

Glaubwürdige Bewertung

Nastawiłyśmy się na prostą i przyjemną rozrywkę. Nie zawiodłyśmy się :) Był to bardzo przyjemnie spędzony czas, ale prosto nie było - kilka zagadek okazało się dla nas wyzwaniem, a czas mijał błyskawicznie. Pomimo swojego wieku (babcinego :)) wszystko w ER działało bez zarzutu. Pan z obsługi kompetentny, uprzejmy i pomocny. Pokój oznaczony jako miejsce dla 2-5 osób, ale u nas przy 4 graczach było już dość tłoczno i jedna osoba zwykle nie miała co robić, więc polecamy to miejsce dla 3 osób.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Seite 1 von 2

Weiter anzeigen