JoaSze

JoaSze

Hallo, ich bin JoaSze. Ich habe 22 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

22 Besucht

2 Geplant

Pfadfinder

55 Punkte

50
55 Pkt
100

Alle Bewertungen

Zurück zur Liste

Escape Room Statek Piratów
Statek Piratów

Przeszukać statek żeby się wydostać!

02.04.19 | Besuchsdatum: 29.03.19

Bardzo dobre wprowadzenie przez mistrza gry. Cała akcja dzieje się na statku pirackim. Klimat świetnie oddany przez wystrój i muzykę.
Zagadki różnorodne (manualne, logiczne, wykorzystujące zmysły nie tylko wzroku ale też dotyku czy węchu). Byłyśmy w 4 osoby i działałyśmy w dwóch 2osobowych zespołach co bardzo dobrze się sprawdziło.
Jedyny minus dotyczy nie pokoju ale obsługi. O godzinie wejścia do ER, nikt nam nadal nie otwierał drzwi. Po wykonaniu telefonu do firmy okazało się, że musiałyśmy czekać na pracownika.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Plugawy HOTel
Plugawy HOTel

Hotel zdecydowanie PLUGAWY

09.03.19 | Besuchsdatum: 08.03.19

Nazwa tego pokoju zdecydowanie oddaje jego klimat...
Rewelacyjne wprowadzenie przez mistrza gry. Następnie wejście do hotelu, z pozoru całkiem zwykłego. Po przyjemnym i niezbyt trudnym początku wszystko się zmienia. Jest trudniej, a przede wszystkim plugawo. Chwilami zdecydowanie odrażająco. Zadania różnorodne. Sporo kłódek i miejsc na wpisanie kodów. Konieczność wykorzystania zmysłu słuchu - niby prosty a bardzo ciekawy pomysł. Z jednej strony byłyśmy skupione na rozwiązywaniu zadań i miałyśmy świadomość upływającego czasu, a z drugiej miałyśmy wrażenie że zaraz ktoś wejdzie i nas tam znajdzie. A tego zdecydowanie nie chciałyśmy.
Przedłużono nam czas dzięki czemu udało się wykonać zadania i wyjść.
Polecam grupom, które lubią tego tylu klimat i które mają już trochę ER na swoim koncie.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Fabryka Czekolady
Fabryka Czekolady

Świetna zabawa dla całej rodziny

04.03.19 | Besuchsdatum: 03.03.19

Glaubwürdige Bewertung

Wybraliśmy się do tego pokoju z dwójką dzieci (wiek 6 i 9 lat). Pani z obsługi na początku zapewniła nas o bezpieczeństwie a następnie fantastycznie wprowadziła w klimat pokoju i czekające na nas zadanie. To było nasze kolejne rodzinne wyjście do ER, ale pierwszy raz dzieciaki miały takie miny jeszcze przed wejściem ?
Było ciekawie, klimatycznie i słodko, każdy znalazł coś dla siebie. Najbardziej podobały nam się zadania manualne, sprawiły one frajdę zarówno dzieciom jak i dorosłym.
Pani z obsługi pomocna i bardzo pozytywna.
Polecamy!

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Krakowska Bestia
Krakowska Bestia

W poszukiwaniu smoka

23.02.19 | Besuchsdatum: 09.02.19

Glaubwürdige Bewertung

Na poszukiwanie smoka wybraliśmy się z dwójką dzieci (wiek 6 i 9 lat). Ogólnie zagadki mogę opisać jako "coś dobrego dla każdego". Wystrój pokoju dopasowany do tematyki. Smoka rzeczywiście trzeba znaleźć i zgładzić!
Obsługa pomocna ale zdarzyło się, że chwilę czekaliśmy na to żeby ktoś się odezwał. Pewno wynikało to z tego, że osoba z obsługi w tym samym czasie miała więcej niż jeden pokój. Natomiast pozwolono nam zostać po czasie i dokończyć zadania ku ogromnej radości dzieciaków ?

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 8/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Tajemnica Alchemika
Tajemnica Alchemika

Rewelacyjny pokój!

21.02.19 | Besuchsdatum: 08.02.19

Zdjęcia na lockme.pl i na stronie Combinatora zachęcają do odwiedzenia tego pokoju. Mogę stwierdzić, że w rzeczywistości jest jeszcze lepiej. Pokój czasami liniowy, a czasem dający możliwość podzielenia się na grupy. U nas (4 osoby) bardzo dobrze to się sprawdziło. [spojler] oryginalne, aż chce się zadać pytanie "czy naprawdę tędy?". Pani z obsługi pomocna. Wiedziała co robimy w danym momencie i umiała odpowiedzieć na nasze pytania.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Plague Doctor  (STEAMPUNK)
Plague Doctor (STEAMPUNK)

Oryginalny pokój

04.02.19 | Besuchsdatum: 02.02.19

Pokój od samego początku wymagający współpracy. Różnorodne zagadki i tylko jedna kłódka. Często nie wiadomo czy coś jest częścią starannie dopracowanego wystroju mega oddającego steampunkowy klimat czy istotnym elementem gry. Zakończenie niespodziewane i po pierwszej swojej reakcji zastanawiasz się czy o to chodzi ?. Ten pokój nie jest dla grup początkujących.
Bardzo pomocny i zaangażowany pan z obsługi.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Chata Wiedźmy
Chata Wiedźmy

Przyjemne odwiedziny u Wiedźmy

26.01.19 | Besuchsdatum: 27.12.18

Bardzo przyjemny pokój. Byliśmy w czwórkę i dzięki temu że zagadki nie były liniowe, każdy mógł coś robić. Ciekawe pomysły.
Pan z obsługi miły, pomocny i zaangażowany. Miał czas na rozmowę z nami po wyjściu i chciał usłyszeć co mamy do powiedzenia.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Seksmisja
Seksmisja

Świetny pokój na babskie wyjście ?

26.01.19 | Besuchsdatum: 30.09.18

Był to nasz pierwszy pokój i bardzo dobrze się bawiłyśmy. Jeśli chodzi o tematykę pokoju to zdecydowanie więcej rzeczy związanych z pierwszą częścią nazwy niż z jej całością. Rewelacyjny na "babskie wyjście". Mnóstwo śmiechu aż do samego końca.

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 8/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Tożsamość Bergmanna
Tożsamość Bergmanna

Całkiem inny pokój

26.01.19 | Besuchsdatum: 12.01.19

Pokój wyróżniający się od innych poprzez zastosowanie Augmented Reality. Przez poszczególne zadania prowadzą informacje wyświetlane na tablecie. Zadania liniowe. Byliśmy z dziećmi (wiek 6 i 9 lat), które bardzo dobrze się bawiły.
Pomocna i miła obsługa.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Hrabia Drakula
Hrabia Drakula

Klimatyczny i zaskakujący

26.01.19 | Besuchsdatum: 19.01.19

Rewelacyjny pokój! Sporo różnorodnych zagadek, których rozwiązanie daje dużo satysfakcji. Moim zdaniem nie jest to pokój dla początkujących grup. Osoby z doświadczeniem bardzo przyjemnie spędzą tu czas.
Bardzo miły pan z obsługi. Służący wsparciem w razie potrzeby.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer