Dominika S. 30

Dominika S. 30

Hallo, ich bin Dominika S. 30. Ich habe 21 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

21 Besucht

21 Geplant

Wanderer

47 Punkte

25
47 Pkt
50

Alle Bewertungen

Escape Room Ale Cyrk!
Ale Cyrk!

Cyrkowe psoty :)

04.11.19 | Besuchsdatum: 03.11.19

Tym razem odwiedziliśmy cyrk i uratowaliśmy przedstawienie przed niecnym klaunem łaknącym atencji. Ogólnie przyjemny pokój, kilka oryginalnych zagadek i dobra zabawa, uwzględniająca między innymi trochę ruchu, czego w podobnej formie nie spotkałam w innych ER - to na pewno na plus :) Z rzeczy, które możnaby trochę moim zdaniem ulepszyć - strona wizualno-techniczna (niektóre rzeczy były po prostu trudne do ustawienia tak, aby zadziałały; była też mała techniczna wtopka na samym początku, która jednak została zażegnana i nie zepsuła nam zabawy, ale trochę mimo wszystko wpłynęła na ogólne wrażenie). W dwie osoby wyszliśmy w ostatniej sekundzie, przydałaby się jeszcze z jedna osoba do teamu - jednak ogólnie fajne doświadczenie, które miło było zaliczyć przy okazji wizyty w Gdańsku. :)

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 9/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Da Vinci
Da Vinci

Psoty w muzeum

22.10.19 | Besuchsdatum: 20.10.19

Niewiele mogę zdradzić, wszak to bardzo tajna misja - nie chcielibyśmy przecież, by dowiedział się o niej ktoś niepowołany... Napiszę więc tylko, że przeżyliśmy tu wspaniałą, ekscytującą przygodę, trzeba było jednak sporo pokombinować i powysilac szare komórki, by misja zakończyła się sukcesem. Naszej czteroosobowej drużynie szczęśliwie się to udało, choć potrzebowaliśmy kilku podpowiedzi. Obsługa zdecydowanie 10/10, klimat świetny. Polecamy!

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Mysterious forest
Mysterious forest

Tup tup wśród chaszczy.

15.10.19 | Besuchsdatum: 11.10.19

Glaubwürdige Bewertung

Długo czekałam, aż w końcu Tajemniczy Las ponownie stanie się dostępny dla poszukiwaczy przygód, i wreszcie sie doczekałam! Bardzo przyjemna przygoda, zwłaszcza urzekły mnie leśne aspekty odczuwalne zmysłami – piękny roślinkowy zapach i kojące nerwy odgłosy przyrody. Dodatkowo przemiła obsługa. Trochę zabrakło mi jakiegoś wyjątkowego, niespodziewanego smaczka, ale mimo to dobrze się bawiłam i na pewno polecam to doświadczenie :)

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 10/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Galaktyka Tajemnic
Galaktyka Tajemnic

Kosmiczna radocha!

15.10.19 | Besuchsdatum: 14.10.19

Glaubwürdige Bewertung

Ten ER to zdecydowanie coś wyjątkowego. Prowadzony przez pasjonatów, przemiłych ludzi, z którymi rozmowa to sama przyjemność. Dużo zagadek, nie za łatwych ale i nie ekstremalnie trudnych, super klimat, i ogromny plus za pewien element, którego nie ma nigdzie indziej (ale nie będę spoilować:)) Gwiezdne wojny to nie do końca mój klimat, ale mimo to zarówno ja, jak i reszta drużyny bawiliśmy się świetnie. Dodatkowo udało nam się zakończyć misję sukcesem – a uratowanie świata zawsze spoko :D Zdecydowanie polecamy!

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Krwawy Baron
Krwawy Baron

Ten pokój skradł nasze serca! I z wzajemnością... :D

04.10.19 | Besuchsdatum: 03.10.19

Wspaniały, klimatyczny pokój! Urządzony naprawdę wyjątkowo i starannie. I w zupełnie innym charakterze niż pokoje, w których byłam dotychczas. Oryginalne bezkłódkowe zagadki. Sporo dystraktorów, trzeba wykazać się spostrzegawczością, a przy tym nie poświęcić zbyt dużo czasu rzeczom, które są po prostu dekoracją;) Naszej grupie udało się wyjść w ostatniej chwili, choć potrzebowaliśmy kilku podpowiedzi. Wszyscy bawiliśmy się świetnie i zdecydowanie polecamy!

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Primadonna
Primadonna

Upiór ujarzmiony... Przynajmniej do czasu!

04.09.19 | Besuchsdatum: 04.09.19

Świetne doświadczenie! Byliśmy w dwie osoby i udało nam się uratować primadonnę w ostatniej chwili, jednak potrzebowaliśmy kilku podpowiedzi. Niektóre zagadki okazały się prostsze niż się spodziewalismy i trochę za dużo staraliśmy się kombinować - mamy nauczkę, czasem najlepiej zacząć od wypróbowania prostych rozwiązań ;) Zachwyciła nas tu przede wszystkim historia oparta w dużej mierze na faktach, właściciele wspaniale wpletli swe doświadczenia w fabułę pokoju. To naprawdę pomysłowe i kreatywne! Zostaliśmy powitani i pożegnani niesamowicie miło, za co serdecznie dziękujemy :)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Urok
Urok

W świecie drzew i magicznych stworzeń

04.09.19 | Besuchsdatum: 01.09.19

Uwielbiam Dreamscape! Urok był już którymś pokojem, który u nich odwiedziłam, i w każdym z nich bawiłam się świetnie. Tym razem powitał nas Kot Simba, więc już na wstępie byliśmy zachwyceni ;) Urok był kontynuacją scenariusza "Jak uratować smoka" i były widocznie subtelne nawiązania, jednak prowadzące do nieoczekiwanych rezultatów! Wnętrza bardzo dopracowane i klimatyczne - ze wszech stron otoczyła nas magia. Momentami bywało groźnie, ale i ekscytująco. Dużo zagadek, większość z nich naprawdę pomysłowych i niewidzianych nigdzie indziej. Jedna nas nieco znużyła, ale ostatecznie udało się ją pokonać ;) Obsługa przemiła i komunikatywna, to naprawdę radość bawić się w stworzonych przed nich pokojach, polecam całym serduszkiem ^^

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Dzieciństwo - nigdy nie dorosnę
Dzieciństwo - nigdy nie dorosnę

Frajda dla wewnętrznego dziecka^^

03.06.19 | Besuchsdatum: 08.03.19

Super pokój, dużo radochy, ciekawe zagadki i nieszablonowe wyjście - byliśmy zaskoczeni :) Poradziliśmy sobie w dwie osoby, nie nudziliśmy się, trzeba było wykazać się spostrzegawczością. 9/10, bo wizualnie pozostawił lekki niedosyt, ale całość doświadczenia zdecydowanie pozytywna :) Polecamy!

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Gniew Wulkanusa
Gniew Wulkanusa

Fajna zabawa, ale bez efektu wow

03.06.19 | Besuchsdatum: 04.03.19

Bawiliśmy się fajnie, ale pokój mnie nie zachwycił. Wizualnie był średni i niespecjalnie wczułam się w jego klimat. Jednak jako grupa bawiliśmy się nieźle, zagadki były w porządku (jedna była bardziej skomplikowana niż pozostałe i wymagała trochę dłuższej rozkminy), ogólnie doświadczenie pozytywne :) Udało nam się wyjść na czas bez specjalnych trudności.

Allgemeine Note: 7/10

Game Master: 10/10

Klima: 7/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Jak uratować smoka
Jak uratować smoka

Wspaniały, klimatyczny pokój :)

03.06.19 | Besuchsdatum: 11.02.19

Odwiedziliśmy już dwa pokoje w tym miejscu i oba nas zachwyciły. Smoczy pokój jest klimatyczny, dużo tu magii i mnóstwo zagadek, nie można się nudzić! Jako dwuosobowy team byliśmy zaabsorbowani non stop. Dużo ciekawych rozwiązań, fajna obsługa, ogólnie bez zarzutu. Zdecydowanie polecamy przygodę z ratowaniem smoków!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Weiter anzeigen