marcia33

marcia33

Hallo, ich bin marcia33. Ich habe 27 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

27 Besucht

4 Geplant

Navigator

102 Punkte

100
102 Pkt
150

Alle Bewertungen

Escape Room Psychopata
Psychopata

Udało się uniknąć poćwiartowania

14.07.20 | Besuchsdatum: 11.07.20

Glaubwürdige Bewertung

Póki co najlepszy pokój w jakim byliśmy w tym roku i chyba długo tak pozostanie. Świetnie stworzony klimat, spójne i ciekawe zagadki, ale przede wszystkim kapitalne wprowadzenie. Od chwycenia za klamkę jest się w grze, a dreszczyk emocji trzyma do samego wyjścia.
Pokój przechodziliśmy we dwoje, ale i większe grupy mają tam co robić.
Polecam!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Superheroom
Superheroom

Dlaczego nie można dać 11?

10.09.19 | Besuchsdatum: 04.09.19

Glaubwürdige Bewertung

Najlepszy z najlepszych!
Bawiliśmy się świetnie od pierwszych sekund. Ba, pierwszy raz zabawa zaczęła się szybciej, już w [spojler]. Wprowadzenie do gry jest mistrzowskie, energetyczne, od samego początku wiedzieliśmy, że musimy być szybcy i skoncentrowani.
Pokój zachwyca każdym detalem. Zagadki ciekawe, spójne z fabułą, podrasowane efektami specjalnymi. Co chwilę robiliśmy wielkie wow.
Absolutny hit Bydgoszczy ale i hit w Polsce.
Pokój odwiedziliśmy we dwoje i dodam, że żadne z nas nie jest fanem ani znawcą superbohaterów, a mimo to poradziliśmy sobie bez podpowiedzi i wyszliśmy zachwyceni.
Polecamy!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room W cieniu piramid
W cieniu piramid

Jakim cudem w sekundę znaleźliśmy się w Egipcie?

10.09.19 | Besuchsdatum: 04.09.19

Glaubwürdige Bewertung

To był trzeci pokój Wyjścia Awaryjnego, do którego weszliśmy tego dnia. Kolejność jak najbardziej nam się udała i pasowała. W Cieniu Piramid jest wszystko. Klimat, zagadki, dreszczyk emocji. Jedyne czego nie ma to kłódki!
Obsługa w porządku, można było pogadać o zagadkach, wejść jeszcze raz do pokoju i podpytać.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room W gąszczu tajemnic
W gąszczu tajemnic

W gąszczu niedopowiedzeń

26.08.19 | Besuchsdatum: 27.12.18

Na pewno w pokój zostało włożone mnóstwo pracy. Widać to w elementach wystroju i zagadkach opartych na ciekawych mechanizmach. Nam pokój nie podszedł. Nie wszystko wydawało nam się logiczne. Może po prostu po Moriarty sp. z o.o. mieliśmy zbyt wygórowane oczekiwania.

Allgemeine Note: 7/10

Game Master: 7/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room 5 Morderstw
5 Morderstw

Pokój na 5! Na 5 morderstw!

26.08.19 | Besuchsdatum: 20.04.19

Glaubwürdige Bewertung

Pokój idealny na dwoje graczy, większe grupy się nie pomieszczą i nie znajdą aż tylu zagadek dla siebie.
Klimat dobrze zbudowany wystrojem i elementami gry. Zagadki ciekawe, logiczne, jeden mechanizm nie zadziałał, ale udało się mimo to wyjść z twarzą ;)

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 8/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Sekret Profesora Lipnitzkiego
Sekret Profesora Lipnitzkiego

Profesorku, nie ładnie jest mieć takie sekrety

26.08.19 | Besuchsdatum: 29.03.19

Pokój robiliśmy we czwórkę, a zagadek było wystarczająco dużo, aby nikt z naszej ekipy się nie nudził.
Zagadki logiczne, niektóre bardzo zaskakujące i dające sporo frajdy.
Widać, że twórcy włożyli w pokój wiele pracy.
Wszystkie mechanizmy działały jak należy.
Brakło nam dobrego wprowadzenia, było jedynie techniczne na zasadzie- tego nie dotykać, kłódki działają tak i tak.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 6/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Zemsta
Zemsta

Zdążyć przed mordercą

26.08.19 | Besuchsdatum: 15.08.19

Glaubwürdige Bewertung

To nasz pierwszy pokój od Maze in Mind i na pewno nie ostatni! Nie możemy się doczekać, aż znowu przyjedziemy do Rybnika, a odległość 350km nie będzie dla nas przeszkodą, jeśli czeka na nas świetna zabawa!
Zemsta to bardzo dobrze zaplanowany i zrealizowany ER. Ciekawe zagadki, logiczne, świetnie wkomponowane w fabułę. Przez moment myśleliśmy, że już skończyliśmy grę, a tu jednak okazało się, że nadal jesteśmy w grze :D
Polecamy!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Śmierć w Bractwie
Śmierć w Bractwie

Życie studenta nie jest lekkie ;)

26.08.19 | Besuchsdatum: 20.04.19

Glaubwürdige Bewertung

Niby zwykły akademik, a jednak skrywa swoje tajemnice...
Klimat utrzymany, muzyka, wystrój wszystko pozwoliło poczuć nam się jak na imprezie w akademiku.
Zagadki logiczne i pokręcone jak studenckie życie.
Wszystko działało bez zarzutu.
Byliśmy w tym pokoju we dwoje i brakowało nam rąk do pomocy, więc zdecydowanie jest to pokój dla większej ilości graczy.

Allgemeine Note: 7/10

Game Master: 10/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Dolina Trollinków
Dolina Trollinków

Ach ta Mała Mi

18.08.19 | Besuchsdatum: 20.07.19

Glaubwürdige Bewertung

Dolina Trollinków to łatwy i przyjemny pokój. Nie było tam zbyt wielu elementów zaskoczenia. Zagadki ciekawe, bez problemu do rozwiązania we dwoje. Jedna sprawiła nam problem, przez błąd w interpretacji, ale pani obsługująca przyznała nam rację, że faktycznie można było to tak zrozumieć. Wydaje mi się, że dla większej ilości osób pokój będzie zbyt skromny jeśli chodzi o ilość zagadek.
Klimat jest utrzymany, można przez chwilę poczuć się dzieckiem.
Wprowadzenie typowo techniczne, wiec w klimat wprowadziliśmy się sami po wejściu do pokoju.

Allgemeine Note: 7/10

Game Master: 6/10

Klima: 7/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Wrota Czasu - Tortuga
Wrota Czasu - Tortuga

Ahoj przygodo

18.08.19 | Besuchsdatum: 16.08.19

Glaubwürdige Bewertung

Już od progu zaczyna się zabawa. MG świetnie wprowadza w fabułę, więc od razu czuję się ten klimat. Sam pokój odpicowany do granic możliwości. Nie było ani jednego elementu nie pasującego stylistycznie do gry. Po prostu byliśmy na statku!
Zagadki pomysłowe, jest ich bardzo dużo, każdy znajdzie coś dla siebie. Nam udało się "zrobić" pokój w dwójkę, ale na pewno większe grupy będą miały co robić.
Polecam jako obowiązkowy punkt w Gliwicach.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Seite 1 von 2

Weiter anzeigen