Natu

Natu

Hallo, ich bin Natu. Ich habe 21 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

21 Besucht

5 Geplant

Pfadfinder

95 Punkte

50
95 Pkt
100

Alle Bewertungen

Escape Room Czarnobyl – ostatnia godzina
Czarnobyl – ostatnia godzina

Napromieniowani

30.12.19 | Besuchsdatum: 28.12.19

Glaubwürdige Bewertung

Natu 18 Bewertungen

Podczas wizyty w Sopocie postanowiliśmy odwiedzić er - ze względu na to, że jesteśmy fanami przygodówek, padło na Czarnobyl. Jako, że musieliśmy uratować świat, od początku panowała napięta atmosfera, a cztery osoby spokojnie miały się czym zająć. Było sporo nawiązań do fizyki, chemii, elektroniki, co uznaję za zgodne z tematyką pokoju oraz samą fabułą. Znalazły się zagadki bardziej wymagające, jak i luźniejsze. Co najmniej jednego z rozwiązań wcześniej nie spotkałam. Plusik za rozmownego, pozytywnie nastawionego Mistrza gry. Jedyny minus za wykończenie niektórych elementów pokoju, przez co jednak trochę odstaje od nowoczesnych (a zarazem wysokobudżetowych) er.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Ale Cyrk!
Ale Cyrk!

Artyści w cyrku

30.12.19 | Besuchsdatum: 28.12.19

Glaubwürdige Bewertung

Natu 18 Bewertungen

Z pewnością wizyta w tym er była innym doświadczeniem - liczyła się zabawa, a patrzenie na zegar odeszło na dalszy plan :)
Dobrze poprowadzona fabuła, zagadki i zadania w pełni odpowiadały przyjętej konwencji.

Po czołówce Trójmiasta spodziewałabym się jednak ciekawszej, bogatszej aranżacji. Dobrze, że pokój jest w pełni automatyczny, aczkolwiek odbieram to już jako standard na rynku.

Berichte anzeigen (1)

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 10/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Misja wojskowa
Misja wojskowa

Inwazja wroga

30.12.19 | Besuchsdatum: 24.11.19

Glaubwürdige Bewertung

Natu 18 Bewertungen

Poprawny pokój starszego typu. Największym plusem jest główna atrakcja :) Zagadki powiązane z tematyką.
Najbardziej zadowolone będą osoby gustujące w klimatach wojskowych. Mnie nieco zabrakło aranżacji przestrzeni czy dodatkowych efektów.

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 9/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Na Dzikim Zachodzie
Na Dzikim Zachodzie

Western

30.12.19 | Besuchsdatum: 12.10.19

Glaubwürdige Bewertung

Natu 18 Bewertungen

Miło spędziliśmy czas na Dzikim Zachodzie. Jest to chyba jeden z bardziej wymagających pod względem zagadek er w Bydgoszczy - na szczęście zagadki są logiczne, nie ma tu zapychaczy czasu. Wystrój jak najbardziej pasuje do tematyki, aczkolwiek wykończenie już odstaje od trendów wprowadzanych przez nowsze pokoje.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 9/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Statek Piracki
Statek Piracki

Na pokład

23.11.19 | Besuchsdatum: 10.08.19

Natu 18 Bewertungen

ŚWIETNY POKÓJ

Genialny, autentyczny wygląd statku pirackiego, świetnie zagospodarowana przestrzeń, niestandardowe zagadki. Mistrz gry bardzo sympatyczny i rozmowny, ale również stanowczo zbyt skromny! Pokój na pewno nie odstaje poziomem od bydgoskiej czołówki, a wręcz stanowi dla niej silną konkurencję. Uważam też, że za taką klasę er właściciele mogliby spokojnie podnieść ceny :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Pokój Czarnego Pana
Pokój Czarnego Pana

Zbierz wszystkie horkruksy

23.11.19 | Besuchsdatum: 10.08.19

Natu 18 Bewertungen

Pięknie i klimatycznie urządzony pokój. Tematyka, jak na okolice Bydgoszczy, czyli stolicy escape roomów, również dość oryginalna. Zagadki należały do prostych, aczkolwiek gra toczyła się miło i przyjemnie. Daję najwyższą ocenę ze względu na fakt, że nie jest to najnowszy pokój, a aranżacją i różnorodnością zagadek nadal trzyma poziom.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Odmęty Angkor Wat
Odmęty Angkor Wat

Dzielne serca i tęgie umysły

21.07.19 | Besuchsdatum: 20.07.19

Natu 18 Bewertungen

Bardzo miło spędzony czas! Czuć przygodę, płynnie przechodzi się przez kolejne etapy wyprawy po skarb. Rzeczywiście oddany jest klimat niczym z filmów o Indianie Jones. Zagadek nie jest dużo, ale są one logiczne i pomysłowe - z niektórymi rozwiązaniami spotkałam się pierwszy raz. Mimo niedużej powierzchni, ciekawie udało się zaaranżować przestrzeń.

Moje największe uznanie za to, że jest to er stworzony przez jedną rodzinę i przyjaciół. Widać tu pasję, zaangażowanie i troskę o pokój. Czułam się naprawdę miło ugoszczona.

Czołówka bydgoskich pokoi jest bardzo mocna, ale wydaje mi się, że wystrojem, fabułą i logiką gry Odmęty wcale od niej nie odstają!

A przy tym mojej ekipie (2 os. po 12 pokoi, 2 os. po 7 pokoi) niemal udało się pobić rekord czasu ;)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Klątwa starej wiedźmy
Klątwa starej wiedźmy

Wywar szczęścia

21.07.19 | Besuchsdatum: 30.06.19

Glaubwürdige Bewertung

Natu 18 Bewertungen

Przyjemny pokój przygodowy. Er jest ładnie zaaranżowany, a zagadki są ciekawie wkomponowane w wystrój. Ma on odpowiednio wyważone proporcje zadań zręcznościowych i rozwiązań mechanicznych do tradycyjnych kłódek.

Zagadki są dość łatwe. Myślę, że ten er największą frajdę sprawi rodzinom z dziećmi :)

Plus za uśmiechniętego i rozmownego Mistrza Gry.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Gniew Olimpu
Gniew Olimpu

Grecka przygoda

21.07.19 | Besuchsdatum: 30.06.19

Glaubwürdige Bewertung

Natu 18 Bewertungen

Gniew Olimpu klasyfikuję jako poprawny er. Na duży plus fakt, że zagadki nawiązują do mitologii greckiej. Wydaje mi się, że zadań jest dość sporo i są one zróżnicowane. Jednakże, tym bardziej jak na tematykę starożytności, pokój mnie nie zaskoczył ani nie zachwycił. Mimo ciekawego wystroju, fabuła raczej nie jest wyczuwalna. Widoczne jest lekkie zużycie elementów pokoju.
Mimo wspomnianych uwag, uważam, że warto odhaczyć ten er, zwłaszcza jeśli gustuje się w lekkich pokojach przygodowych.

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 8/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Nautilus: Podmorska Przygoda
Nautilus: Podmorska Przygoda

Ewakuacja czy zatonięcie?

16.07.19 | Besuchsdatum: 14.07.19

Natu 18 Bewertungen

Byliśmy już we wszystkich propozycjach Wyjścia Awaryjnego, a Nautilusa zostawiliśmy sobie na koniec, sugerując się opiniami, że jest to najtrudniejszy pokój tej firmy. Jak wiadomo - apetyt rośnie w miarę jedzenia ;) Jako, że wszystkie pokoje Wyjścia Awaryjnego bardzo przypadły mi do gustu, moje oczekiwania były wysokie.

No i się nie zawiodłam ;) Pokój 11/10! Po pierwsze zastaliśmy dobrze poprowadzoną fabułę z jasnym celem rozgrywki. Zagadki są dopasowane do tematyki pokoju, komponują się z wystrojem, a spora część związana jest bezpośrednio z fabułą. Zadania bazują na logicznym myśleniu i współpracy między członkami drużyny. Poziom trudności oceniam jako średni.
Kolejną świetną sprawą jest aranżacja pokoju - wszystko jest tu przemyślane i w pełni oddaje klimat łodzi. Tutaj też dodatkowy plus ode mnie, jako inżyniera sanitarnego, za niejako branżowy wystrój ;)
Obsługa jak zawsze na medal! Jacek to najsympatyczniejszy Mistrz Gry jakiego poznałam!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Weiter anzeigen