Natu
  • Escape Room Odmęty Angkor Wat

    Odmęty Angkor Wat
    EGO
    Bydgoszcz

    Dzielne serca i tęgie umysły

    21.07.2019 | Besuchsdatum: 20.07.2019

    Bardzo miło spędzony czas! Czuć przygodę, płynnie przechodzi się przez kolejne etapy wyprawy po skarb. Rzeczywiście oddany jest klimat niczym z filmów o Indianie Jones. Zagadek nie jest dużo, ale są one logiczne i pomysłowe - z niektórymi rozwiązaniami spotkałam się pierwszy raz. Mimo niedużej powierzchni, ciekawie udało się zaaranżować przestrzeń.

    Moje największe uznanie za to, że jest to er stworzony przez jedną rodzinę i przyjaciół. Widać tu pasję, zaangażowanie i troskę o pokój. Czułam się naprawdę miło ugoszczona.

    Czołówka bydgoskich pokoi jest bardzo mocna, ale wydaje mi się, że wystrojem, fabułą i logiką gry Odmęty wcale od niej nie odstają!

    A przy tym mojej ekipie (2 os. po 12 pokoi, 2 os. po 7 pokoi) niemal udało się pobić rekord czasu ;)

  • Escape Room Klątwa starej wiedźmy

    Klątwa starej wiedźmy
    Ewakuacja
    Bydgoszcz

    Glaubwürdige Bewertung

    Wywar szczęścia

    21.07.2019 | Besuchsdatum: 30.06.2019

    Przyjemny pokój przygodowy. Er jest ładnie zaaranżowany, a zagadki są ciekawie wkomponowane w wystrój. Ma on odpowiednio wyważone proporcje zadań zręcznościowych i rozwiązań mechanicznych do tradycyjnych kłódek.

    Zagadki są dość łatwe. Myślę, że ten er największą frajdę sprawi rodzinom z dziećmi :)

    Plus za uśmiechniętego i rozmownego Mistrza Gry.

  • Escape Room Gniew Olimpu

    Gniew Olimpu
    Break The Brain
    Bydgoszcz

    Glaubwürdige Bewertung

    Grecka przygoda

    21.07.2019 | Besuchsdatum: 30.06.2019

    Gniew Olimpu klasyfikuję jako poprawny er. Na duży plus fakt, że zagadki nawiązują do mitologii greckiej. Wydaje mi się, że zadań jest dość sporo i są one zróżnicowane. Jednakże, tym bardziej jak na tematykę starożytności, pokój mnie nie zaskoczył ani nie zachwycił. Mimo ciekawego wystroju, fabuła raczej nie jest wyczuwalna. Widoczne jest lekkie zużycie elementów pokoju.
    Mimo wspomnianych uwag, uważam, że warto odhaczyć ten er, zwłaszcza jeśli gustuje się w lekkich pokojach przygodowych.

  • Escape Room NAUTILUS: Podmorska Przygoda

    NAUTILUS: Podmorska Przygoda
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    Ewakuacja czy zatonięcie?

    16.07.2019 | Besuchsdatum: 14.07.2019

    Byliśmy już we wszystkich propozycjach Wyjścia Awaryjnego, a Nautilusa zostawiliśmy sobie na koniec, sugerując się opiniami, że jest to najtrudniejszy pokój tej firmy. Jak wiadomo - apetyt rośnie w miarę jedzenia ;) Jako, że wszystkie pokoje Wyjścia Awaryjnego bardzo przypadły mi do gustu, moje oczekiwania były wysokie.

    No i się nie zawiodłam ;) Pokój 11/10! Po pierwsze zastaliśmy dobrze poprowadzoną fabułę z jasnym celem rozgrywki. Zagadki są dopasowane do tematyki pokoju, komponują się z wystrojem, a spora część związana jest bezpośrednio z fabułą. Zadania bazują na logicznym myśleniu i współpracy między członkami drużyny. Poziom trudności oceniam jako średni.
    Kolejną świetną sprawą jest aranżacja pokoju - wszystko jest tu przemyślane i w pełni oddaje klimat łodzi. Tutaj też dodatkowy plus ode mnie, jako inżyniera sanitarnego, za niejako branżowy wystrój ;)
    Obsługa jak zawsze na medal! Jacek to najsympatyczniejszy Mistrz Gry jakiego poznałam!

  • Escape Room Skarbiec

    Skarbiec
    One Hour
    Bydgoszcz

    Glaubwürdige Bewertung

    Puścić z torbami

    04.07.2019 | Besuchsdatum: 05.05.2019

    Pokój przepełniony elektroniką i kodami. Jako analityczne umysły odnaleźliśmy się w roli rabusiów uciekających ze skarbca. Świetnie poprowadzona fabuła, począwszy od ciekawego wprowadzenia, poprzez powiązane ze sobą, logiczne zagadki, aż po udane wyjście z pomieszczenia. Wszystkie elementy były spójne z wizją skarbca i napadu. Około 45 minut gry przebiegło w oka mgnieniu. Bardzo polecam osobom gustującym w podobnych klimatach.

  • Escape Room Tajemnica Władcy Nilu

    Tajemnica Władcy Nilu
    One Hour
    Bydgoszcz

    Glaubwürdige Bewertung

    W Dolinie Królów

    04.07.2019 | Besuchsdatum: 17.03.2019

    Największym atutem pokoju jest dopracowany wystrój, oddający klimat starożytnego Egiptu. Er należy do tych "nowoczesnych", tj. nie ma tu kłódek, wszelkie zagadki bazują na elementach technologicznych, mechanicznych, zręcznościowych. Gra toczy się ciekawie, aczkolwiek jedno czy dwa zadania oceniam jako "pożeracz czasu". Według mnie, przy tak pięknej scenerii, można by pokusić się o ciekawsze poprowadzenie fabuły, aby poczuć przygodę i ekscytację.

  • Escape Room Freakshow

    Freakshow
    Break The Brain
    Bydgoszcz

    Glaubwürdige Bewertung

    Pokój z dreszczykiem

    04.07.2019 | Besuchsdatum: 27.02.2019

    Klimat horroru wypełniał pomieszczenie cyrku, kolorowy pokój nasycony był grozą. Czworo śmiałków miało godzinę na wydostanie się z pułapki.

    Największym plusem pokoju jest wykorzystanie przestrzeni i ulokowanie kolejnych zagadek. Oprócz tego, bardzo dobrze dobrany wystrój. Pokój raczej intuicyjny i liniowy - zabrakło mi zadań, które można by wykonywać równocześnie, tak aby możliwe było zaangażowanie większej liczby osób.

  • Escape Room Plan na włam

    Plan na włam
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    Glaubwürdige Bewertung

    Bogatsi w 40 minut

    04.07.2019 | Besuchsdatum: 08.06.2019

    Mój ulubiony typ pokoju - dobry klimatyczny wystrój, którego elementy są nieodłączną składową gry. Mimo, że nie jest to nowocześnie wykonany er, nadal broni się różnorodnością zagadek, pomysłowością, logiką fabuły i płynnością akcji. Zdecydowanie i starsze, i nowsze pokoje Wyjścia Awaryjnego trzymają wysoki poziom :)

  • Escape Room Cela nr 4

    Cela nr 4
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    Glaubwürdige Bewertung

    Uciec w godzinę

    05.02.2019 | Besuchsdatum: 05.02.2019

    W ucieczce brały udział dwie osoby z niedużym doświadczeniem (cztery pokoje na koncie) i dwaj zupełni nowicjusze. Udało się zwiać 8 minut przed końcem wyznaczonego czasu. Wszyscy zadowoleni z gry :) Na plus różnorodność zagadek - pojawiły się i typowe kłódki, i elementy techniczne, w tym rozwiązania niespotkane przez nas w innych pokojach. Podczas rozgrywki przydała się spostrzegawczość i komunikacja zespołowa. Dreszczyku emocji dodawała świetnie dopasowana muzyka. Przyznałam Celi ocenę 9/10 z tego względu, że inne propozycje Wyjścia Awaryjnego bardziej urzekają efektami czy aranżacją. Nie zmienia to jednak faktu, że Cela nr 4 jest naprawdę godna polecenia, tym bardziej biorąc pod uwagę, iż jest to najstarszy ER w Bydgoszczy.

  • Escape Room W cieniu piramid

    W cieniu piramid
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    Uratowani, lecz bez bogactw

    19.01.2019 | Besuchsdatum: 27.12.2018

    "W cieniu piramid" to pierwszy odwiedzony przeze mnie ER. Nie do końca wiedziałam czego się spodziewać, a to, co zastałam można opisać jednym słowem - cudo. Przepiękny wystrój, świetne dodatki audio i efekty specjalne składają się na niesamowite doświadczenie. Udało się wyjść z minutą zapasu, jednak trzeba przyznać, że była to zasługa odpowiedniego prowadzenia gry - Mistrzyni dawała odpowiednio klimatyczne podpowiedzi kiedy widziała zastój drużyny. Zagadek było sporo, wszystkie logiczne i ciekawie wykonane. Genialna przygoda, polecam każdemu!

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2