kacperkomin10
  • Escape Room Cosa nostra

    Cosa nostra
    Time 4 Secrets
    Poznań

    Księgowy mafii

    23.04.2019 | Besuchsdatum: 10.03.2019

    Jakiś czas temu miałem przyjemność odwiedzić ER w klimacie mafijnym. Z oceną postanowiłem wstrzymać się do kolejnego pokoju tego typu. Myślałem, że może ciężko zrobić coś w takim klimacie. Teraz mogę powiedzieć: szczerze mówiąc podobało mi się średnio. Niektóre zadania były ciekawe, inne przekombinowane. Zawodził system komunikacji - zaciął się pewien element do otwarcia , zwątpiłem i poprosiłem o podpowiedź. Dostałem formułę którą rozwiązałem już 20 minut wcześniej. Pominąwszy, że po podpowiedź zgłaszałem się już dziesiąty raz gdy wreszcie ją otrzymałem. Pokój ma potencjał, widać jednak że piętno na nim odcisnął czas i w rozwijającej się branży się nie przebija. Może warto pomyśleć o roz/przebudowie? Było to dobrze spędzone popołudnie - jednak czuje że mogłoby być lepiej.

  • Escape Room Program Goździk

    Program Goździk
    The Bunkier Escape Rooms
    Poznań

    Pozdrowienia z bunkra!

    23.04.2019 | Besuchsdatum: 22.04.2019

    Nim przejdę do samego pokoju to powiem szczerze - zaskoczyła mnie lokalizacja. 5 lat przechodziłem obok na uczelnie i nie wiedziałem, że tam jest taki budynek! Świetny klimat. Bardzo dobre wykonanie wystroju, zagadek i wyposażenia. Ciekawe elementy zagadki, [spojler] - to dość rzadko spotykane elementy!

    Zagadki logiczne, może momentami zbyt duża ilość elementów fabularnych zacienia obraz i trzeba zdecydować i wybrać która z morza podanych informacji jest potrzebna do rozwiązania zagadki.

    Obsługa bardzo miła i pomocna. Warto odwiedzić ten pokój!

  • Escape Room Manewry Kartelu

    Manewry Kartelu
    Find a Way
    Poznań

    Plata o plomo?

    23.04.2019 | Besuchsdatum: 19.04.2019

    Jestem wielkim fanem serialu Narcos. Powiem szczerze, że ilość smaczków z serialu była tak wielka, że jestem usatysfakcjonowany! DEA nie dopadła naszej grupy, niestety nie tym razem agencie Pena. Zagadki logiczne i dość przyjemne. Nie trzeba znać serialu, żeby wyjść z pokoju. Natomiast każdy fan powinien odwiedzić to miejsce. Na koniec miła niespodzianka! To mój drugi pokój w klimacie mafijnym, i zdecydowanie najlepszy. Polecam!

  • Escape Room Jaskinia Hazardu

    Jaskinia Hazardu
    Escape ARENA
    Poznań

    Hazard, zagadki, wielka k(l)asa !

    09.04.2019 | Besuchsdatum: 06.04.2019

    Ten ER jest taki trochę... inny. Ale inny w pozytywnym słowa znaczeniu. Już na początku powitał nas właściciel/gospodarz Sławek wraz z młodszymi pomocnikami. Powiem zdecydowanie - takie osoby powinny prowadzić pokoje zagadki. Uśmiechnięty, serdeczny i dowcipny! Wulkan pozytywnych energii! Zaraził nas tą energią. Klimat pokoju, wyposażenie coś świetnego! Zagadki umiarkowanie trudne, ale ciekawe i różnorodne :) Zwłaszcza końcowa faza zabawy jest najlepsza, kilka nowatorskich rozwiązań!

    Nowy obowiązkowy punkt na mapie Poznania!

    Nie mogę się doczekać kolejnych Waszych pokojów!

  • Escape Room Wampir

    Wampir
    EXODUS
    Poznań

    Glaubwürdige Bewertung

    Zjedzony, wyrzuty i wypluty przez Wampira ;)

    26.03.2019 | Besuchsdatum: 20.03.2019

    Zostałem kolacją u Aleksandra!
    Mimo starań, używania szarych komórek - pokój Wampir okazał się zbyt trudnym dla mnie i moich znajomych. Jesteśmy jeszcze zbyt początkujący. Dla mnie przyjemne jest rozkminianie jakiejś zagadki przez minutkę czy dwie (nie jakoś przesadnie dużo). Wampir w wersji powiększonej niestety nie wybacza takich sytuacji. Mimo, że nie utknęliśmy na żadnej z wielu zagadek na dłużej niż 3-4 minutki- to nie udało się wyjść. Nie jestem przyzwyczajony do modelu - "wchodzisz rozwiązujesz" albo "bierzesz podpowiedź" i lecisz dalej. Wystrój oceniam bardzo dobrze, zagadki w dużej ilości, zróżnicowane. Zabrakło niestety dobrych latarek, te ze światłem UV nie dawały rady. Ciut więcej czasu i dużo mniej dymu i jak dla mnie byłoby super! Było strasznie! No i jeden mechanizm bardzo słabo działa - chodzi o ten z wykorzystaniem powietrza.

    Niestety nieco niżej niż pokój ocenię obsługę. Pan Gospodarz był bardzo sympatyczny, ale było parę drobnych uchybień. Może nieco z przyczyn niezależnych ( odgłosy rozmowy z użytkownikami pokoju dla dzieci przy zamykaniu nas). Czy niedopatrzenia ( widzę, że na lock me od długiego czasu skarżą się na ten kiepsko funkcjonujący mechanizm, drugie to dano nam wyciszony i bez wibracji telefon do odbierania podpowiedzi, oraz w konsternacje wprawiło nas szczycenie się że tylko 10% grup wychodzi - opinie na lock me tego nie potwierdzają).

    Ogólnie Wampir to wrażenia pozytywne z pewnym niedosytem dla mnie. Może kiedyś wrócę i nie zostanę kolacją.

  • Escape Room Backstage

    Backstage
    Escape 132
    Poznań

    Kiedy trzeba z za sceny wyjść...

    21.03.2019 | Besuchsdatum: 13.01.2019

    Bardzo ciekawy klimat pokoju. Rekwizyty świetnie wpisują się w jego fabułę. Koncert jest zagrożony, ale spokojnie - mamy jeszcze godzinkę. W pokoju, zagadki są dość ciekawe i nieprzekombinowane. Rozwiązuje się je w przyjemny sposób. Dlatego podejrzewam, że każdy może postarać się o uratowanie koncertu - niezależnie od doświadczenia.

  • Escape Room Mysterious forest

    Mysterious forest
    CentEr Poznań
    Poznań

    Idziemy do lasu!

    21.03.2019 | Besuchsdatum: 08.02.2019

    Szkoda, że chwilowo pokój nie jest dostępny. Poleciłbym każdemu. Nietuzinkowe zagadki i ciekawe rozwiązania. Duża przyjemność płynąca z gry. Bardzo fajny wystrój i wyposażenie. Polecam!

  • Escape Room Sala Tortur

    Sala Tortur
    Key To Be Free
    Poznań

    Ten pokój to nie tortury!

    19.03.2019 | Besuchsdatum: 26.12.2018

    Byłem w tym pokoju dość dawno, mimo to pozytywne wspomnienia z Sali Tortur są ciągle w mojej pamięci. Bardzo ciekawe zagadki i mechanizmy. Nie czuć upływu czasu, tak wciąga rozgrywka. Kilka rozwiązań spotkałem tylko w tym pokoju. Bardzo miła obsługa.

  • Escape Room Dolina Trollinków

    Dolina Trollinków
    Adventure Escape
    Poznań

    Psotniki z doliny Muminków!

    19.03.2019 | Besuchsdatum: 15.03.2019

    Bardzo klimatyczny pokój! Świetnie odwzorowane detale wystroju sprawiły, że przez chwilę stałem z wyrazem twarzy jak Ryjek. Pokój nieliniowy, który tak jak przemiła Pani Gospodyni jest kobietą. Kilka powiązań było takich, że chyba Paniom nieco łatwiej to skojarzyć. Mimo bajkowego klimatu dużo zagadek matematycznych - każdy znajdzie coś dla siebie. Bardzo miły pomysł na spędzenie czasu. Polecam serdecznie :)

  • Escape Room Smakosz

    Smakosz
    Quest
    Poznań

    Zasmakuj w ER!

    12.03.2019 | Besuchsdatum: 12.10.2018

    Smakosz był moim pierwszym ER. Namówieni przez znajomych spróbowaliśmy nowej rozrywki. Jak widać, był to początek odwiedzin pokojów zagadek.

    W Smakoszu bardzo mi się podobało. Pokój dobry na początek. Ciekawy i emocjonujący. Atmosfera podgrzewana w odpowiednich momentach. Z perspektywy czasu i później odwiedzonych ER uważam, że jest to dobry pokój aczkolwiek nie najbardziej w moim stylu. Klimat dość dobrze zachowany, bardzo dobre wprowadzenie przez Mistrza gry. Zagadki spójne logicznie. Dziś zapewne oczekiwałbym więcej fajerwerków, trochę większej różnorodności mechanizmów. Wtedy był to dla mnie optymalny pokój.

    Polecam Smakosza na miłe spędzenie czasu.

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3