kacperkomin10

kacperkomin10

Początkujący w ER. Szukam przygód i zagadek.

34 Besucht

19 Geplant

Pfadfinder

60 Punkte

50
60 Pkt
100

Alle Bewertungen

Zurück zur Liste

Escape Room Superheroom
Superheroom

LOCKME jak można dać ocenę 11?

25.04.19 | Besuchsdatum: 23.03.19

Ten pokój jest NIESAMOWITY! Najlepszy i wspaniały! Jestem fanem filmów z pod znaku marvela. Wystrój, nawiązania, smaczki komiksowo-filmowe, mechanizmy, efekty wizualne, dźwiękowe - ogień! Niezwykle spójna historia! Fabularny i merytorycznie majstersztyk!Po wielu zadaniach, których rozwiązywanie było wielką frajdą - wdrapaliśmy się na dach wieżowca, gdzie niczym Airwolf wylądował przyjazny decepticon Dawid i obwieścił wykonanie zadania! Uratowaliśmy świat! Możesz i Ty! Cudowna zabawa, wykorzystanie atrybutów superbohaterów do zagadek - genialne! Galeria postaci zaprezentowanych w pokoju - cudowna! Niezwykła równowaga - superbohaterowie nie przesłonili zagadek, ani zagadki nie przesłoniły superbohaterów.

Gdybym mógł odwiedziłbym jeszcze raz! Polecam! Najlepszy ER w jakim byłem.

Czy można rozszerzyć skalę ocen? To zdecydowanie najwyższa jakość!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Cosa nostra
Cosa nostra

Księgowy mafii

23.04.19 | Besuchsdatum: 10.03.19

Jakiś czas temu miałem przyjemność odwiedzić ER w klimacie mafijnym. Z oceną postanowiłem wstrzymać się do kolejnego pokoju tego typu. Myślałem, że może ciężko zrobić coś w takim klimacie. Teraz mogę powiedzieć: szczerze mówiąc podobało mi się średnio. Niektóre zadania były ciekawe, inne przekombinowane. Zawodził system komunikacji - zaciął się pewien element do otwarcia , zwątpiłem i poprosiłem o podpowiedź. Dostałem formułę którą rozwiązałem już 20 minut wcześniej. Pominąwszy, że po podpowiedź zgłaszałem się już dziesiąty raz gdy wreszcie ją otrzymałem. Pokój ma potencjał, widać jednak że piętno na nim odcisnął czas i w rozwijającej się branży się nie przebija. Może warto pomyśleć o roz/przebudowie? Było to dobrze spędzone popołudnie - jednak czuje że mogłoby być lepiej.

Allgemeine Note: 7/10

Game Master: 7/10

Klima: 7/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Program Goździk
Program Goździk

Pozdrowienia z bunkra!

23.04.19 | Besuchsdatum: 22.04.19

Nim przejdę do samego pokoju to powiem szczerze - zaskoczyła mnie lokalizacja. 5 lat przechodziłem obok na uczelnie i nie wiedziałem, że tam jest taki budynek! Świetny klimat. Bardzo dobre wykonanie wystroju, zagadek i wyposażenia. Ciekawe elementy zagadki, [spojler] - to dość rzadko spotykane elementy!

Zagadki logiczne, może momentami zbyt duża ilość elementów fabularnych zacienia obraz i trzeba zdecydować i wybrać która z morza podanych informacji jest potrzebna do rozwiązania zagadki.

Obsługa bardzo miła i pomocna. Warto odwiedzić ten pokój!

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Manewry Kartelu
Manewry Kartelu

Plata o plomo?

23.04.19 | Besuchsdatum: 19.04.19

Jestem wielkim fanem serialu Narcos. Powiem szczerze, że ilość smaczków z serialu była tak wielka, że jestem usatysfakcjonowany! DEA nie dopadła naszej grupy, niestety nie tym razem agencie Pena. Zagadki logiczne i dość przyjemne. Nie trzeba znać serialu, żeby wyjść z pokoju. Natomiast każdy fan powinien odwiedzić to miejsce. Na koniec miła niespodzianka! To mój drugi pokój w klimacie mafijnym, i zdecydowanie najlepszy. Polecam!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Jaskinia Hazardu
Jaskinia Hazardu

Hazard, zagadki, wielka k(l)asa !

09.04.19 | Besuchsdatum: 06.04.19

Ten ER jest taki trochę... inny. Ale inny w pozytywnym słowa znaczeniu. Już na początku powitał nas właściciel/gospodarz Sławek wraz z młodszymi pomocnikami. Powiem zdecydowanie - takie osoby powinny prowadzić pokoje zagadki. Uśmiechnięty, serdeczny i dowcipny! Wulkan pozytywnych energii! Zaraził nas tą energią. Klimat pokoju, wyposażenie coś świetnego! Zagadki umiarkowanie trudne, ale ciekawe i różnorodne :) Zwłaszcza końcowa faza zabawy jest najlepsza, kilka nowatorskich rozwiązań!

Nowy obowiązkowy punkt na mapie Poznania!

Nie mogę się doczekać kolejnych Waszych pokojów!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Wampir
Wampir

Zjedzony, wyrzuty i wypluty przez Wampira ;)

26.03.19 | Besuchsdatum: 20.03.19

Glaubwürdige Bewertung

Zostałem kolacją u Aleksandra!
Mimo starań, używania szarych komórek - pokój Wampir okazał się zbyt trudnym dla mnie i moich znajomych. Jesteśmy jeszcze zbyt początkujący. Dla mnie przyjemne jest rozkminianie jakiejś zagadki przez minutkę czy dwie (nie jakoś przesadnie dużo). Wampir w wersji powiększonej niestety nie wybacza takich sytuacji. Mimo, że nie utknęliśmy na żadnej z wielu zagadek na dłużej niż 3-4 minutki- to nie udało się wyjść. Nie jestem przyzwyczajony do modelu - "wchodzisz rozwiązujesz" albo "bierzesz podpowiedź" i lecisz dalej. Wystrój oceniam bardzo dobrze, zagadki w dużej ilości, zróżnicowane. Zabrakło niestety dobrych latarek, te ze światłem UV nie dawały rady. Ciut więcej czasu i dużo mniej dymu i jak dla mnie byłoby super! Było strasznie! No i jeden mechanizm bardzo słabo działa - chodzi o ten z wykorzystaniem powietrza.

Niestety nieco niżej niż pokój ocenię obsługę. Pan Gospodarz był bardzo sympatyczny, ale było parę drobnych uchybień. Może nieco z przyczyn niezależnych ( odgłosy rozmowy z użytkownikami pokoju dla dzieci przy zamykaniu nas). Czy niedopatrzenia ( widzę, że na lock me od długiego czasu skarżą się na ten kiepsko funkcjonujący mechanizm, drugie to dano nam wyciszony i bez wibracji telefon do odbierania podpowiedzi, oraz w konsternacje wprawiło nas szczycenie się że tylko 10% grup wychodzi - opinie na lock me tego nie potwierdzają).

Ogólnie Wampir to wrażenia pozytywne z pewnym niedosytem dla mnie. Może kiedyś wrócę i nie zostanę kolacją.

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 8/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Backstage
Backstage

Kiedy trzeba z za sceny wyjść...

21.03.19 | Besuchsdatum: 13.01.19

Bardzo ciekawy klimat pokoju. Rekwizyty świetnie wpisują się w jego fabułę. Koncert jest zagrożony, ale spokojnie - mamy jeszcze godzinkę. W pokoju, zagadki są dość ciekawe i nieprzekombinowane. Rozwiązuje się je w przyjemny sposób. Dlatego podejrzewam, że każdy może postarać się o uratowanie koncertu - niezależnie od doświadczenia.

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 9/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Mysterious forest
Mysterious forest

Idziemy do lasu!

21.03.19 | Besuchsdatum: 08.02.19

Szkoda, że chwilowo pokój nie jest dostępny. Poleciłbym każdemu. Nietuzinkowe zagadki i ciekawe rozwiązania. Duża przyjemność płynąca z gry. Bardzo fajny wystrój i wyposażenie. Polecam!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Sala Tortur
Sala Tortur

Ten pokój to nie tortury!

19.03.19 | Besuchsdatum: 26.12.18

Byłem w tym pokoju dość dawno, mimo to pozytywne wspomnienia z Sali Tortur są ciągle w mojej pamięci. Bardzo ciekawe zagadki i mechanizmy. Nie czuć upływu czasu, tak wciąga rozgrywka. Kilka rozwiązań spotkałem tylko w tym pokoju. Bardzo miła obsługa.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 9/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Dolina Trollinków
Dolina Trollinków

Psotniki z doliny Muminków!

19.03.19 | Besuchsdatum: 15.03.19

Bardzo klimatyczny pokój! Świetnie odwzorowane detale wystroju sprawiły, że przez chwilę stałem z wyrazem twarzy jak Ryjek. Pokój nieliniowy, który tak jak przemiła Pani Gospodyni jest kobietą. Kilka powiązań było takich, że chyba Paniom nieco łatwiej to skojarzyć. Mimo bajkowego klimatu dużo zagadek matematycznych - każdy znajdzie coś dla siebie. Bardzo miły pomysł na spędzenie czasu. Polecam serdecznie :)

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Seite 2 von 3

Weiter anzeigen