Och K.
  • Escape Room Lochy Króla Artura

    Lochy Króla Artura
    Exit19.pl
    Wrocław

    Cały czas pod ogromnym wrażeniem

    27.08.2019 | Besuchsdatum: 21.06.2019

    Na każdym kroku w pokoju czuje się ogrom pracy włożonej w jego przygotowanie i dbałość o detale. Wystrój, klimat, "efekty" , przez cały czas ma się szeroko otwarte oczy i buzię :). Zagadki bardzo oryginalne i różnorodne - są zarówno takie, które nie wymagają większego kombinowania jak i bardziej skomplikowane. Jak na razie mój ulubiony pokój od Exitów (wizyta w Obłędzie jeszcze przede mną),

  • Escape Room Postapo

    Postapo
    Forest Escape
    Łódź

    Ciężko opisać słowami to co tam zobaczyliśmy

    27.08.2019 | Besuchsdatum: 10.08.2019

    Gdybym miała wybrać pomiędzy Prologiem a Postapo to zwycięża Postapo (chyba jednak nie lubię się bać :p). A skoro Prolog dostał ode mnie 10 to wyobraźmy sobie, że Postapo oceniam na 11. To miejsce trudno opisać słowami, dodam że byliśmy tam nocą, w deszczu i uświadomienie sobie, że to tylko gra i tak na prawdę jest 2019 nie było łatwe w takiej scenerii. Zagadki nie były trudne, ale było ich całkiem sporo. Obsługa na najwyższym poziomie, po grze znalazł się też czas na rozmowę, z której dowiedzieliśmy się, że szykuje się kolejny pokój - czekamy z niecierpliwością!

  • Escape Room Prolog

    Prolog
    Forest Escape
    Łódź

    Strach się bać

    27.08.2019 | Besuchsdatum: 09.08.2019

    Do Łodzi wybraliśmy się wyłącznie po to, aby odwiedzić Forest Escape - i było warto. Prolog w nocy to horror do kwadratu. Przez całe 120 minut towarzyszył nam dreszczyk emocji, cała sceneria oraz las nocą sam w sobie na każdym kroku potęgowały ten efekt. Już samo eksplorowanie było świetną zabawą a do tego dodajmy jeszcze mnogość ciekawych zagadek i mamy doskonale spędzony wieczór. Obsługa świetna, widać że chłopaki ciężko pracują (przygotowanie tak ogromnego terenu do gry - jak Wy to robicie? :D) aby wszyscy się dobrze bawili. Byliśmy 4-osobową grupą z kilkunastoma pokojami na koncie i daliśmy radę :).

  • Escape Room Zdrada w Breslau

    Zdrada w Breslau
    Exit19.pl
    Wrocław

    Chciałabym dać 10 ale ...

    27.08.2019 | Besuchsdatum: 18.08.2019

    Zacznę od pozytywów: klimat, wystrój, zagadki - w 100% zgadzam się z pozostałymi opiniami -10/10. Niestety muszę odjąć kilka punktów i wystawić opinie "neutralną" ze względu na obsługę. Przed grą usłyszeliśmy instrukcję dotyczącą podpowiedzi oraz standardową informację, że jeśli Mistrzyni Gry zauważy, że nam nie idzie bądź tracimy za dużo czasu, to sama coś nam zasugeruje. Niestety tak się nie stało. I tak część naszej grupy spędziła ok. 40 min zajmując się zagadkami, których na tym etapie nie dało się rozwiązać, podczas gdy druga część "z pewnego powodu" (bez spoilera) spędziła ten czas nie mając zupełnie nic do roboty. Wiem, że zawaliliśmy nie otwierając zamka mając w posiadaniu klucz (za pierwszym razem nie udało się go otworzyć, może źle został włożony, może kłódka się zacięła) ale wtedy, po kliku minutach, uważam że Mistrzyni Gry powinna nam zasugerować, żeby spróbować raz jeszcze, a nie dopiero po tym jak same poprosiłyśmy o podpowiedź, tracąc uprzednio masę czasu :( . Na plus trzeba dodać, że doliczono nam kilka minut, abyśmy mogli ukończyć grę - za to dziękujemy. Podsumowując - bardzo czekaliśmy na wizytę w Zdradzie, a niestety połowa naszej grupy wyszła z niej z poczuciem niedosytu, nie zdążyła się nacieszyć pokojem a druga połowa z lekkim poczuciem winy, że "nie ogarnęła" :/ .

  • Escape Room Jumanji

    Jumanji
    HURRY UP
    Wrocław

    Wow wow wow

    27.08.2019 | Besuchsdatum: 14.08.2019

    Przed pójściem do pokoju zrobiliśmy sobie dla przypomnienia wieczór z Jumanji, więc z klimatem byliśmy na bieżąco i z pewnością można stwierdzić, że pokój ten klimat oddaje w całej rozciągłości. Wspólnie również stwierdziliśmy, że zagadki były jednymi z ciekawszych i "logiczniejszych" z jakimi się zmagaliśmy. Do tego trzeba dodać obsługę, która moim skromnym zdaniem jest najsympatyczniejsza we Wrocławiu i mamy pokój na zasłużone 10/10! Poziom oceniam na trudny, bo ciężko nam było zacząć ale potem już szliśmy jak po sznurku, więc wystarczy się mocno skupić na początku i myślę, że każda średnio zaawansowana grupa da radę. Z niecierpliwością czekamy na budujący się nowy pokój od Hurry Up.

  • Escape Room Legenda Miecza

    Legenda Miecza
    Wyjście Awaryjne
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    Świetna zabawa w średniowiecznym klimacie

    02.06.2019 | Besuchsdatum: 01.06.2019

    Wykonanie pokoju, rekwizyty i ogólna estetyka: 10/10. Zagadki bardzo pomysłowe, w czteroosobowej grupie nikt się nie nudził. Polecałabym go osobom z chociażby niewielkim doświadczeniem, raczej nie jako pierwszy pokój (poziom początkujący moim zdaniem może być mylący). Zabrakło mi jedynie klimatycznego wprowadzenia, ale pokój nadrobił zagadkami i wystrojem, więc ode mnie najwyższa ocena. Obsługa sympatyczna, propozycja pamiątkowej fotki to niby drobiazg, ale nie zawsze pracownicy er o to pytają, więc to dodatkowy plus.

  • Escape Room Tożsamość

    Tożsamość
    Exit19.pl
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Ciekawe miejsce, dla początkujących

    25.05.2019 | Besuchsdatum: 18.05.2019

    Zacznę może od tego, że do "Tożsamości" przyszliśmy zaraz po wizycie w "Porwanym samolocie", więc trudno nas było tego dnia czymś zaskoczyć. Na plus na pewno wystrój pokoju, zagadki ciekawe aczkolwiek ich liczba jest jak na nasz apetyt trochę ograniczona. Po rozwiązaniu ostatniej czuliśmy lekki niedosyt i wręcz zastanawialiśmy się, czy aby na pewno czegoś nie pominęliśmy i nie wyszliśmy przypadkiem za szybko. Obsługa dosyć "sztywna", nie było ciekawego wprowadzenia, po grze też zabrakło rozmowy. Polecałabym ten pokój grupom, które dopiero zaczynają przygodę z ucieczkami, gdyż na doświadczonych uciekinierach może nie zrobić wrażenia.

  • Escape Room Porwany Samolot

    Porwany Samolot
    Escape Bus
    Wrocław

    Najlepszy pokój ever

    25.05.2019 | Besuchsdatum: 18.05.2019

    Wszystko w tym pokoju zachwyca, począwszy od samego wyglądu, poprzez niespotykane wcześniej zagadki, niestandardowe rozwiązania, skończywszy na "efektach specjalnych" i obsłudze. Rozmowa z mistrzem gry po wyjściu z pokoju to "wisienka na torcie", miło dowiedzieć się kilku ciekawych rzeczy od człowieka z pasją. Czekam z niecierpliwością na kolejne pokoje od tej ekipy.

  • Escape Room Syreni Śpiew

    Syreni Śpiew
    Fox O'clock
    Wrocław

    Pokój i obsługa na najwyższym poziomie

    25.05.2019 | Besuchsdatum: 17.05.2019

    Wykonanie pokoju, zagadki, mechanizmy i obsługa na najwyższym poziomie. Wystrój jest przepiękny, "efekty" robią wrażenie. Pani, która była naszym mistrzem gry, nie przerwała nam zabawy pomimo tego, że byliśmy już po czasie. Aha, no i kotek na poczekalni jest przesłodki :).

  • Escape Room Klub dżentelmenów

    Klub dżentelmenów
    Escape8
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Dobry pokój na początek

    02.01.2019 | Besuchsdatum: 30.12.2018

    Bardzo ciekawy pokój, interesujące zagadki i cała historia. Dobry dla początkujących. Był to drugi pokój w jakim byłam, ale udało się nam (4 os.) wyjść przed czasem.

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2