minczka27
  • Escape Room PostApo: Schron

    PostApo: Schron
    ER 1871 Inny Wymiar
    Chorzów

    Dla doświadczonych? Niekoniecznie

    17.07.2019 | Besuchsdatum: 15.07.2019

    W jednym dniu zaliczyliśmy dwa pokoje. Rozpoczęliśmy od Horroru a potem przeszliśmy do Schronu. Nie uważam, żeby była to kontynuacja tak jak mówił właściciel. Poprzedni pokój w żaden sposób nie wpływa na zagadki i ich rozwiązania w tym pokoju.
    Po wejściu do samego pokoju człowiek czuje się zagubiony. Można powiedzieć, że znajduje się w tym pokoju wszystko, ale zarazem nic konkretnego. Trzeba się trochę namęczyć, aby znaleźć cokolwiek. Jak już przejdzie się przez tą pierwszą fazę, przechodzi się do drugiej, w której znowu wszystko jest pod ręką, ale znowu problem gdzie tego szukać.
    Pokój pod względem zagadek bardzo fajny, wszystko zostało przemyślane i dopracowane. Ilość zagadek jest spora, więc jest co robić. Grupy 2 osobowe muszą się naprawdę sprężyć. Natomiast nie uważam, żeby pokój ten był dla grup doświadczonych. To też wszystko zależy, co to znaczy grupa doświadczona. My osobiście mieliśmy 18 pokoi za sobą i wyszliśmy z 15 minutową rezerwą czasową. Więc sami oceńcie czy dacie rade.
    Pokój jest godny odwiedzenia i rozwiązania tamtych zagadek. Serdecznie polecam.

  • Escape Room Horror

    Horror
    ER 1871 Inny Wymiar
    Chorzów

    Lekkie przerażenie

    17.07.2019 | Besuchsdatum: 15.07.2019

    To był nasz pierwszy pokój o tej tematyce. Nie wiedzieliśmy czego się spodziewać i było we mnie lekkie przerażanie i strach. W szczególności, że osobiście horrory oglądam z zamkniętymi oczami :) Miejsce, wnętrze, ekspozycje i istoty (w większości kiedyś żyjące ) budziły lekki niepokój. Jak się okazało po wyjściu początkowy strach był nie potrzebny. Pokój okazał się bardzo fajny. Zagadki ciekawe i biorąc pod uwagę miejsce, trzeba się naprawdę bardzo dobrze rozglądać. Byliśmy w 3 osoby, przy czym jednej osoby był to dopiero 2 pokój osobiście uważam, że bardzo dobrze sobie poradziła. Wyszliśmy po 58 minutach tylko z jedną podpowiedzią. Więc spokojnie można się wybrać do tego ER z osobami, które do tej pory nie miały z pokojami dużo do czynienia.
    Pan, który wprowadzał do pokoju był bardzo sympatyczny i wszelkie spostrzeżenia dotyczące pokoju, o których rozmawialiśmy przyjmował i brał pod uwagę.
    Serdecznie polecam i jeśli macie jakieś wątpliwości odnośnie lęku, to nie ma się czego bać.

  • Escape Room Kryjówka Genialnego Wynalazcy

    Kryjówka Genialnego Wynalazcy
    Strych
    Chorzów

    Strych jak strych ale trochę ciekawszy

    17.06.2019 | Besuchsdatum: 15.06.2019

    Po wejściu do pokoju pojawia się pytanie: „O co tu chodzi? I co teraz trzeba zrobić?” Natomiast po rozejrzeniu się po pokoju pojawiają się różne ciekawe i czasem wymagające trochę dłuższego zastanowienia zagadki. Pokój godny polecenia, natomiast warto się ubrać wygodnie i niezbyt elegancko.

  • Escape Room Kopalnia Złota

    Kopalnia Złota
    Strych
    Chorzów

    jak w prawdziwej kopalni

    17.06.2019 | Besuchsdatum: 15.06.2019

    Po samym wejściu do pokoju pojawia się pierwsze zaskoczenie. Zagadki ciekawe nietuzinkowe, różnorodne i spora ilość. Jak to w kopalni najbardziej autentyczny jest brud tam panujący ale nie tylko. Obsługa i wprowadzenie do pokoju bardzo dobre.

  • Escape Room Seria Niefortunnych Zagadek

    Seria Niefortunnych Zagadek
    Cinema Escape
    Pszczyna

    Glaubwürdige Bewertung

    Bardzo pozytywne zaskoczenie

    18.05.2019 | Besuchsdatum: 18.05.2019

    Nie był to nasz pierwszy pokój. Ciężko nawet o nim cokolwiek powiedzieć, bo pokój, klimat, zagadki, wszystko na najwyższym poziomie. Wykonanie i wizualny aspekt na niespotykanym poziomie. Brak możliwości przyczepienia się do czegokolwiek, bo wszystko dopięte na ostatni guzik oraz przemyślany każdy szczegół.
    Serdecznie i z całego serca polecam.

  • Escape Room Kaplica Egzorcysty Ks. Leona

    Kaplica Egzorcysty Ks. Leona
    No Exit Room Katowice
    Katowice

    Glaubwürdige Bewertung

    Małe rozczarowanie

    27.04.2019 | Besuchsdatum: 27.04.2019

    Idac do tego pokoju spodziewalismy sie czegos wiecej. Pokoj oddawal klimat ale zagadki przecietne.

  • Escape Room Tunele pod miastem

    Tunele pod miastem
    Quest Cage Centrum
    Katowice

    Na pewno niezapomniany...

    23.04.2019 | Besuchsdatum: 15.12.2018

    Swoją przygodę z ER rozpoczęliśmy wraz z chłopakiem w październiku 2018. Tunele były naszym 3 wspólnym pokojem. Po wejściu do pokoju szczęka nam opadła... Wykonanie pokoju zostało wykonane na bardzo wysokim poziomie. Ilość i jakość zagadek zadowalająca i świetnie wpisana w klimat. Ciekawe i niespotykane (przynajmniej u mnie na razie) zakończenie. A dodatkowo o tym pokoju NIGDY nie zapomnę, gdyż weszłam do niego z chłopakiem a wyszłam z narzeczonym. :)

  • Escape Room Morderstwo w Orient Expressie

    Morderstwo w Orient Expressie
    LOFTescape
    Chorzów

    Glaubwürdige Bewertung

    Niedosyt

    23.04.2019 | Besuchsdatum: 16.02.2019

    Pokój idealny dla osób lubiących kryminał i detektywistyczne zagadki. Pokój swoim wyglądem odzwierciedlał wygląd pociągu. Niektóre zagadki ciekawe ale ostateczne rozwiązanie nie zbyt jasne. Wyszliśmy z tego pokoju zadowoleni ale mając pewien niedosyt.

  • Escape Room Alcatraz

    Alcatraz
    Break The Code
    Katowice

    Glaubwürdige Bewertung

    Ogólnie pozytywnie

    23.04.2019 | Besuchsdatum: 22.04.2019

    To nie był nasz pierwszy pokój natomiast jeden z lepszych. Zagadki ciekawe i niektóre wymagające poświęcenia więcej czasu. Wystrój pokoju jak najbardziej odzwierciedla nazwę. Serdecznie polecamy. :)