minczka27

minczka27

Hallo, ich bin minczka27. Ich habe 40 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

40 Besucht

13 Geplant

Pfadfinder

54 Punkte

50
54 Pkt
100

Alle Bewertungen

Escape Room PostApo: Schron
PostApo: Schron

Dla doświadczonych? Niekoniecznie

17.07.19 | Besuchsdatum: 15.07.19

W jednym dniu zaliczyliśmy dwa pokoje. Rozpoczęliśmy od Horroru a potem przeszliśmy do Schronu. Nie uważam, żeby była to kontynuacja tak jak mówił właściciel. Poprzedni pokój w żaden sposób nie wpływa na zagadki i ich rozwiązania w tym pokoju.
Po wejściu do samego pokoju człowiek czuje się zagubiony. Można powiedzieć, że znajduje się w tym pokoju wszystko, ale zarazem nic konkretnego. Trzeba się trochę namęczyć, aby znaleźć cokolwiek. Jak już przejdzie się przez tą pierwszą fazę, przechodzi się do drugiej, w której znowu wszystko jest pod ręką, ale znowu problem gdzie tego szukać.
Pokój pod względem zagadek bardzo fajny, wszystko zostało przemyślane i dopracowane. Ilość zagadek jest spora, więc jest co robić. Grupy 2 osobowe muszą się naprawdę sprężyć. Natomiast nie uważam, żeby pokój ten był dla grup doświadczonych. To też wszystko zależy, co to znaczy grupa doświadczona. My osobiście mieliśmy 18 pokoi za sobą i wyszliśmy z 15 minutową rezerwą czasową. Więc sami oceńcie czy dacie rade.
Pokój jest godny odwiedzenia i rozwiązania tamtych zagadek. Serdecznie polecam.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Horror
Horror

Lekkie przerażenie

17.07.19 | Besuchsdatum: 15.07.19

To był nasz pierwszy pokój o tej tematyce. Nie wiedzieliśmy czego się spodziewać i było we mnie lekkie przerażanie i strach. W szczególności, że osobiście horrory oglądam z zamkniętymi oczami :) Miejsce, wnętrze, ekspozycje i istoty (w większości kiedyś żyjące ) budziły lekki niepokój. Jak się okazało po wyjściu początkowy strach był nie potrzebny. Pokój okazał się bardzo fajny. Zagadki ciekawe i biorąc pod uwagę miejsce, trzeba się naprawdę bardzo dobrze rozglądać. Byliśmy w 3 osoby, przy czym jednej osoby był to dopiero 2 pokój osobiście uważam, że bardzo dobrze sobie poradziła. Wyszliśmy po 58 minutach tylko z jedną podpowiedzią. Więc spokojnie można się wybrać do tego ER z osobami, które do tej pory nie miały z pokojami dużo do czynienia.
Pan, który wprowadzał do pokoju był bardzo sympatyczny i wszelkie spostrzeżenia dotyczące pokoju, o których rozmawialiśmy przyjmował i brał pod uwagę.
Serdecznie polecam i jeśli macie jakieś wątpliwości odnośnie lęku, to nie ma się czego bać.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Kryjówka Genialnego Wynalazcy
Kryjówka Genialnego Wynalazcy

Strych jak strych ale trochę ciekawszy

17.06.19 | Besuchsdatum: 15.06.19

Po wejściu do pokoju pojawia się pytanie: „O co tu chodzi? I co teraz trzeba zrobić?” Natomiast po rozejrzeniu się po pokoju pojawiają się różne ciekawe i czasem wymagające trochę dłuższego zastanowienia zagadki. Pokój godny polecenia, natomiast warto się ubrać wygodnie i niezbyt elegancko.

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Kopalnia Złota
Kopalnia Złota

jak w prawdziwej kopalni

17.06.19 | Besuchsdatum: 15.06.19

Po samym wejściu do pokoju pojawia się pierwsze zaskoczenie. Zagadki ciekawe nietuzinkowe, różnorodne i spora ilość. Jak to w kopalni najbardziej autentyczny jest brud tam panujący ale nie tylko. Obsługa i wprowadzenie do pokoju bardzo dobre.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Seria Niefortunnych Zagadek
Seria Niefortunnych Zagadek

Bardzo pozytywne zaskoczenie

18.05.19 | Besuchsdatum: 18.05.19

Glaubwürdige Bewertung

Nie był to nasz pierwszy pokój. Ciężko nawet o nim cokolwiek powiedzieć, bo pokój, klimat, zagadki, wszystko na najwyższym poziomie. Wykonanie i wizualny aspekt na niespotykanym poziomie. Brak możliwości przyczepienia się do czegokolwiek, bo wszystko dopięte na ostatni guzik oraz przemyślany każdy szczegół.
Serdecznie i z całego serca polecam.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Kaplica Egzorcysty Ks. Leona
Kaplica Egzorcysty Ks. Leona

Małe rozczarowanie

27.04.19 | Besuchsdatum: 27.04.19

Glaubwürdige Bewertung

Idac do tego pokoju spodziewalismy sie czegos wiecej. Pokoj oddawal klimat ale zagadki przecietne.

Allgemeine Note: 6/10

Game Master: 5/10

Klima: 7/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Tunele pod miastem
Tunele pod miastem

Na pewno niezapomniany...

23.04.19 | Besuchsdatum: 15.12.18

Swoją przygodę z ER rozpoczęliśmy wraz z chłopakiem w październiku 2018. Tunele były naszym 3 wspólnym pokojem. Po wejściu do pokoju szczęka nam opadła... Wykonanie pokoju zostało wykonane na bardzo wysokim poziomie. Ilość i jakość zagadek zadowalająca i świetnie wpisana w klimat. Ciekawe i niespotykane (przynajmniej u mnie na razie) zakończenie. A dodatkowo o tym pokoju NIGDY nie zapomnę, gdyż weszłam do niego z chłopakiem a wyszłam z narzeczonym. :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Morderstwo w Orient Expressie
Morderstwo w Orient Expressie

Niedosyt

23.04.19 | Besuchsdatum: 16.02.19

Glaubwürdige Bewertung

Pokój idealny dla osób lubiących kryminał i detektywistyczne zagadki. Pokój swoim wyglądem odzwierciedlał wygląd pociągu. Niektóre zagadki ciekawe ale ostateczne rozwiązanie nie zbyt jasne. Wyszliśmy z tego pokoju zadowoleni ale mając pewien niedosyt.

Berichte anzeigen (1)

Allgemeine Note: 6/10

Game Master: 6/10

Klima: 8/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Alcatraz
Alcatraz

Ogólnie pozytywnie

23.04.19 | Besuchsdatum: 22.04.19

Glaubwürdige Bewertung

To nie był nasz pierwszy pokój natomiast jeden z lepszych. Zagadki ciekawe i niektóre wymagające poświęcenia więcej czasu. Wystrój pokoju jak najbardziej odzwierciedla nazwę. Serdecznie polecamy. :)

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 8/10

Klima: 7/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel