Randall Martin

Randall Martin

Hallo, ich bin Randall Martin. Ich habe 36 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

36 Besucht

1 Geplant

Navigator

115 Punkte

100
115 Pkt
150

Alle Bewertungen

Escape Room Syndrom Strachu
Syndrom Strachu

Coś poszło nie tak

18.01.20 | Besuchsdatum: 17.01.20

Glaubwürdige Bewertung

Randall Martin 14 Bewertungen

Pokój zasługuje na inną ocenę niż ocena naszej wizyty. Zachęcony pozytywnymi ocenami i tym że pokój jest nowy bardzo chciałem go odwiedzić, mimo że nie lubię strasznych pokoi, bo po prostu jestem strachliwy i boję się...
Dom śmierci czy Pokój warrenów miały dla mnie mocny klimat, tu miało być jeszcze bardziej, ale co tam zaryzykujmy.

Nie wchodząc w całą historię, pokój jest naprawdę spoko, są wszystkie elementy pokoju strasznego. Zagadki co prawda są bardzo podstawowe, dla wyjadaczy nie ma tu nic czego by już nie widzieli i mimo pewnych niejasności i z częstymi zapytaniami czy to można czy tak można, nie sprawiło nam nic większej trudności. Są elementy których nie spotkałem nigdy, zwłaszcza początek który niestety kompletnie nie wykorzystał potencjału który miał... ale pokój ma swoje tajemnice i zwroty akcji, zaskoczenia i wszystko co powoduje że pokój należy do tych lepszych.

I teraz puenta, niestety firma o której słyszałem wiele niepochlebnych opinii nie jest jedynie ERem, tam są równierz imprezy i lasery itp. I własnie na takie urodziny dziewczynek z podstawówki trafiliśmy.
Przez cały nasz pobyt, jedyne co za ścianą pokoju słyszeliśmy to były, krzyki, darcie się, śpiewy, muzę dudniącą i ogólny bałagan. Komunikacja z MG była nie możliwa bo z WalkieTalkie słyszeliśmy całą imprezę jeszcze bardziej.
Nie było tam nic przez to strasznego, Cały klimat został wykastrowany do niemal zera. Prze kilka minut było ok i zapowiadało się strasznie, ale dalej tylko żarty i nic więcej...

I coś na co cierpi większość pokoju, anty klimatyczna końcówka która wynika z tego że pani przychodzi i mówi że koniec, a nie z tego że wiemy że wykonaliśmy misję czy znaleźliśmy finałowy skarb czy jakieś rozwiązanie początkowej fabuły która miała potencjał

Dodatkowo pokój wymaga sprawności fizycznej co dla osób XXL niestety jest trudne i uciążliwe, zalecane luźne ubranie.

Czy warto iść? Myślę że tak, ale upewnić się że nie ma w tym czasie imprezy, odradzam więc weekendy i wieczory.
Moim zdaniem powinniśmy dostać za tą wizytę zwrot lub jakiś rabat, zachętę na kolejną wizytę, a tak niestety nie było. Więc ocena niestety średnia mimo że zasługuje na więcej.

Allgemeine Note: 5/10

Game Master: 8/10

Klima: 3/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room W cieniu piramid
W cieniu piramid

PRZYGODA jakich mało

12.07.19 | Besuchsdatum: 01.07.19

Glaubwürdige Bewertung

Randall Martin 14 Bewertungen

Ot przykład jaki Standard powinien mieć każdy Escape Room, niezmiennie każdy pokój Wyjście Awaryjne, to klasa sama w sobie. Nie bez przyczyny zajmuje czołowe miejsce w Warszawskich i nawet polskich EscapeRoomach bo poziom dopracowania przekracza pojęcie... Scenografia na poziomie światowym, dźwięki, klimat, wykonanie zagadek i rekwizytów, fabuła, wszystko to sprawia że czujemy się jak w filmie wykonując tajną misję, tak jak to powinno być. Bez kłódek i liczenia X i rozszyfrowywania kodów tylko czysta przyjemność z przygody. pokój zaskakuję na każdym kroku i bardzo fajny finał, żałuje że już mamy to za sobą i ogólnie że Escape roomy są tylko na raz, to największy minus.
Nie można być fanem ER i nie odwiedzić piramidy kropka.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Tajemnica starej kamienicy
Tajemnica starej kamienicy

Dla nas lepsze niż Siłownia

07.07.19 | Besuchsdatum: 06.07.19

Glaubwürdige Bewertung

Randall Martin 14 Bewertungen

Po genialnym Pokoju Hotelowym, i super Solidnej Chatce wiedźmy czekaliśmy na nowy pokój na Majdańskiej, i nie rozczarowaliśmy się raczej. Dało nam to zaskakująco dużo wysiłku fizycznego niż byśmy się spodziewali a dla osób +size było to dość skomplikowane i dostaliśmy dobry wycisk, na szczęście klima jest więc nie było tragedii, chociaż ręcznik by się przydał. Zagadki są na przyzwoitym poziomie dla osób z dość już przyzwoitym doświadczeniem nadal kilka sprawiło chwile zastanowienia i małych podpowiedzi, ale wszystko fajnie po kolei się rozwiązuje. Nie jest strasznie ale jest klimatycznie i nawet zaskakująco. Jest trochę mniej fabularnie niż byśmy się spodziewali ale nad tym można nadal pracować zważywszy że to nowy pokój. Obsługa oczywiście bez zarzutu, wszystko miło i bezpiecznie.
Godny polecenia pokój w którym trzeba się nagimnastykować.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Zaginiony dziennikarz śledczy
Zaginiony dziennikarz śledczy

NIE DLA DUŻYCH

20.04.19 | Besuchsdatum: 26.01.19

Glaubwürdige Bewertung

Randall Martin 14 Bewertungen

Pokój bardzo fajny, klimaty PRLu fajnie oddane, miałem wrażenie przeniesienia się w czasie :D
Scenografia starannie dopracowana. Jeden plus lub minus, pokój nie dla osób PlusSIZE, niestety gdyby nie fart że poszedł z nami chudszy brat byśmy nie mieli szansy ukończyć pokoju :D Ale uważam na plus ciekawe zwroty akcji i logiczne zagadki, Warto odwiedzenie choćby dla samego klimatu. Pewne elementy dla młodszych mogą być mocno abstrakcyjne jak kasety VHS itp :D

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 9/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Sekret iluzjonisty
Sekret iluzjonisty

Powinien być wyżej

20.04.19 | Besuchsdatum: 26.01.19

Glaubwürdige Bewertung

Randall Martin 14 Bewertungen

Moim zdaniem pokój powinien byc w rankingu wyżej bo byłem w wielu innych gorszych które sa wyżej. Klimat ciekawy moim zdaniem i nie wszystko jest takie jak na pierwszy rzut oka widać co jest własnie fajne w tego typu escaperoomach. Trochę można by odświeżyć pewne elementy które z czasem się zużywają ale ogólnie bardzo pozytywnie.
Trzeba uważać na głowę bo można zaliczyć guza ale taka własnie specyfika piwnic. Do obsługi nie mam zastrzeżeń wszystko miło standardowo.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 9/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Ultimatum: Live or Die.. Make Your choice
Ultimatum: Live or Die.. Make Your choice

SZOK I NIEDOWIERZANIE

18.02.19 | Besuchsdatum: 13.02.19

Randall Martin 14 Bewertungen

mam już ponad 20 pokoi na koncie i byłem bardzo podekscytowany nową Piłą Ultimatum, i przekroczyło moje najśmielsze oczekiwania. Pokój dopracowany niesamowicie, klimat to coś czego nie da się opisać i wizyta w pokoju niezależnie od tego co by się w nim nie działo i zagadek już dla samego klimatu i zobaczenie tego pokoju jest tego warta. Idealne dla 4 osób i w sumie minimalnie dla 4 osób, jest to wszystko tak wymyślone że każdy ma coś do zrobienia.
Pokój oparty na prawie samych mechanizmach, urządzeniach i niesamowitych systemach które plasują pokój prawdopodobnie na światowym poziomie. Obsługa i ekipa to mega pasjonaci i z opowieści wiem że pracowali 2 lata nad tym więc chylimy czoła za włożony wkład, trud, pomysłowość kreatywność i budżet bo nie ma tam tandety i to wyidać. wydane pieniądze są w 100% uzasadnione i spieszcie się bo cena moim zdaniem jest nawet za niska w porównaniu z innymi biednymi pokojami za tą samą cenę, więc pewnie wzrośnie i słusznie.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Antwort der Firma {compr}

Dziękujemy ! Faktycznie trochę nas poniosło przy tworzeniu Pokoju...

Escape Room Wojna Gangów
Wojna Gangów

Bardzo pozytywne zaskoczenie

02.02.19 | Besuchsdatum: 02.02.19

Glaubwürdige Bewertung

Randall Martin 14 Bewertungen

Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie ten pokój, ciekawe zagadki których wcześniej nie widziałem, kilka zręcznościowych bardzo fajnych. Pomogło doświadczenie i udało nam się pokój ukończyć przed czasem i bez podpowiedzi.
Jeden był moment bardzo fajny i nietypowy śmieszny, nikt nie chciał się odważyć :D
Nie wszystko widać na pierwszy rzut oka co na duży plus. Na pewno jeden z topowych w warszawie, miła obsługa, na miejscu szafki i toaleta, solidne zaplecze, godny polecenia. Problem z parkingiem bo to jednak praga więc dość ciasno tam.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Tajemnica Drukarza
Tajemnica Drukarza

Tajemnica odkryta ?

26.01.19 | Besuchsdatum: 19.01.19

Glaubwürdige Bewertung

Randall Martin 14 Bewertungen

Kolejny pokój juz po odwiedzeniu kilkunastu pokoji, w poszukiwaniu czegoś nowego i wyjtkowego, postanowiliśmy odwiedzić Drukarza. Uczucia mam mieszane ale ogólnie bardziej pozytywne. Bardzo klimatyczne i mroczne miejsce w którym znajduje się pokój już nadaje klimatu. Po wejściu na pierwszy rzut oka trochę rozczarowuje pokój, wszystko jakieś takie stare zniszczone ale potem sobie człowiek zdaje sprawę że w sumie to o to chodzi w tej historii. Potem okazuje się dalej że nie wszystko widać od razu i im dalej tym zaczyna być bardziej ciekawie, i są zaskoczenia.
Ogólnie poleciłbym pokój do zaliczenia ale nie na początku żeby się nie zrazić do Escape Roomów.
Zagadki były w porządku, kilka podpowiedzi potrzebowaliśmy, ale dało by się bez. Mimo wylądu nie brakuje ciekawych rozwiązań technologicznych. Ogólnie 8/10

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Osadzeni w Bunkrze
Osadzeni w Bunkrze

BUNKIER BREAK

23.12.18 | Besuchsdatum: 09.12.18

Glaubwürdige Bewertung

Randall Martin 14 Bewertungen

Jak dla mnie topowy pokój w którym byliśmy, a w sumie to bunkier :D, chyba nawet na razie nr1. (za sobą już 15pokoii).
Nie trudno znaleźć podobieństwa do filmu Prison Break, bo czuje się trochę jak Michel Scofield :D
Tutaj faktcznie chodzi o ucieczkę. Co do Zabawy to fajna fabuła, chyba najlepsze wprowadzenie jakie miałem, naprawdę świetnie wymyslone i klimatyczne, dalej już jest tylko lepiej. Wszystko w klimacie łacznię z podpowiedziami, których prawie nie potrzebowaliśmy bo wszystko jest logiczne, ale czasem spostrzegawczość zawodzi (z reguły zawsze to nas zawodzi, odpowiedzi pod nosem a my ich nie widzimy) pamiętajcie oczy dookoła głowy... Wymaga myślenia i łaczenia faktów ale wszystko jes spójne i sensowne.
Żałuję bardzo że nie poszliśmy pierw do drugiego ich pokoju który ponoć jest wprowadzeniem fabularnym do tego. Więc wydaję mi się że najfajniej umówić się na 2 pokoje pod rząd, żeby mieć ciągłość fabuły... Naprawde polecam, świetna zabawa, byliśmy w dwie osoby i było spoko, i wydaje mi się że 2, lub 3 jest idealnie.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa
Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa

Detektyw Moulder i Scully przyjeli sprawę.

23.11.18 | Besuchsdatum: 18.11.18

Glaubwürdige Bewertung

Randall Martin 14 Bewertungen

Jeden z moich ulubionych pokoi zdecydowanie. To jest to co osobiście lubię czyli fabułę która jest spójna i wszystkie zagadki są ściśle z nią powiązane. Jest sprawa trzeba ja rozwiązać, w raz z żoną agent Moulder i Sculy wyruszają na miejsce zbrodni. Zbierają wskazówki i analizują, na końcu wielki twist, kto jest mordercą dowiecie się sami odwiedzając pokój. Klimat naprawde super, scenografia oddaje to co powinna, przez te 75min możemy naprawde wczuć się w rolę detektywów niczym z seriali. Przeszliśmy praktycznie bez podpowiedzi, trochę końcówka przez nasze gapiostwo musieliśmy się podpytać, ale większość jest dość liniowo ale za to spójnie fabularnie co tylko potęguje efekt końcowy.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Weiter anzeigen