AśQ
  • Escape Room Przeklęta wyspa

    Przeklęta wyspa
    Escape Project
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    Wspaniała wyspa

    16.07.2019 | Besuchsdatum: 14.07.2019

    Wystrój pokoju i jego niestandardowa budowa sprawiają, że wsiąka się w klimat natychmiastowo. Sposób podpowiedzi, który w większości pokoi psuje immersję, na wyspie jest wspaniale pomyślany.
    Bardzo cenię sobie dobrze przemyślane scenariusze gry, tutaj zdecydowanie spełniono moje wysokie oczekiwania.
    Na wyspie gra płynie pięknie, wszystkie zagadki są logiczne,
    Wspaniale pomyślany pokój, widać w nim ogrom pracy i włożone serce.

  • Escape Room Czarny motylek

    Czarny motylek
    Fox O'clock
    Wrocław

    Mroczny Motylek

    08.07.2019 | Besuchsdatum: 08.07.2019

    Pokoje "straszące" to mocno nie nasz klimat, jednak dzięki fabule bawiliśmy się świetnie - scenariusz jest oryginalny, nieliniowy i (w dobrym znaczeniu!) napędza grę.
    Bardzo duży plus za system podpowiedzi, zawsze trafionych w punkt - można było wyraźnie odczuć, że ktoś nad nami czuwa, miło było nie musieć tłumaczyć, z czym mamy aktualnie problem.
    Daliśmy radę w 2 osoby, i mimo, że ręce ma się pełne roboty polecamy grę w takim ograniczonym gronie :)

  • Escape Room Wioska Smerfów

    Wioska Smerfów
    HURRY UP
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Smerfastycznie!

    25.06.2019 | Besuchsdatum: 25.06.2019

    Pokój jest (dosłownie) jak z bajki.
    Wszystkie zagadki są bardzo logiczne. Scenariusz angażuje i nie raz wywołuje dreszczyk emocji!
    We dwie osoby z doświadczeniem w ER bardzo dobrze się bawiłyśmy.
    Polecamy!

  • Escape Room Peron 9 i 3/4

    Peron 9 i 3/4
    Trap Jungle
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Magicznie!

    21.06.2019 | Besuchsdatum: 14.06.2019

    10/10 od Potterheada mówi chyba wszystko o wystroju i klimacie :)
    Zagadki są bardzo starannie przemyślane, są logiczne, a wiele bardzo zaskakuje swoją "magią" - wielu rozwiązań nie widziałam jeszcze nigdzie wcześniej. Pięknie opowiadają historię i bardzo dobrze ją oddają.
    Obsługa (w tym koty) przesympatyczna!
    We 3 osoby wyszliśmy przed czasem, a przez czas rozgrywki każdy miał ręce pełne roboty, więc moim zdaniem na 3 osoby z choć kilkoma ERami na koncie pokój idealny.
    Wspaniałe doświadczenie, które wciąga od pierwszej minuty do ostatniej.

  • Escape Room Wulkan na Madagaskarze

    Wulkan na Madagaskarze
    Exit19.pl
    Wrocław

    Glaubwürdige Bewertung

    Ach ta kuna!

    21.06.2019 | Besuchsdatum: 25.05.2019

    Ogromnie doceniam wysiłek włożony w przygotowanie tego pokoju. O wiele łatwiej zgasić w pokoju światło, dodać muzykę i same tworzą się horrory czy thrillery jakich na rynku pełno. W Wulkanie budulcem pokoju jest poczucie humoru, które przesiąka nie tylko przez wprowadzenie, ale też przez przez zagadki. Zabawa jest tutaj na pierwszym miejscu i łatwo jest dać się nią ponieść :)
    Ogromny plus za Mistrza Gry, która czuwała nad nami i wyczuwała momenty, kiedy trzeba było włączyć krótkofalówkę :) Po grze przemiło rozmawiało się o pokoju i wiem, że nasze uwagi (to złe słowo, może bardziej: podpowiedzi co do zmiany drobnych szczegółów) zostały w całości uwzględnione. To świetnie, że ekipa jest w ten sposób zaangażowana i dba o jakość doświadczenia graczy.
    Serdecznie polecam!

  • Escape Room Tajemnica Alchemika

    Tajemnica Alchemika
    Combinator Kraków
    Kraków

    Glaubwürdige Bewertung

    Tajemnica Alchemika

    30.05.2019 | Besuchsdatum: 30.05.2019

    ... to przede wszystkim niesamowicie klimatyczny pokój. Wspaniałe zagadki, wszystkie bardzo logiczne, przez co rozwiązywanie jest przyjemnością. Ogromnym plusem jest scenariusz, zbudowany wokół nieznanej legendy. Bez wahania 10/10!

  • Escape Room Klątwa Skarbu Majów

    Klątwa Skarbu Majów
    Exit19.pl
    Wrocław

    Tajemnica na świetne spędzenie wieczoru

    05.11.2018 | Besuchsdatum: 13.10.2018

    Pokój chwyta za serce jeszcze przed wejściem do środka, przy wprowadzeniu cudownej ekipy Exit19. Wystrój jest świetny, klimatyczny, wszystkie szczegóły wystroju grają tutaj razem z nami. Dla fanów filmów z gatunku poszukiwaczy skarbów "Klątwa..." jest pozycją obowiązkową, bo szczególnie dla nich wizyta będzie wspaniałą rozrywką.
    Zagadki są bardzo oryginalne, spójne z klimatem, logiczne, ciekawe, przyjemne.

  • Escape Room Zdrada w Breslau

    Zdrada w Breslau
    Exit19.pl
    Wrocław

    Wspaniała zabawa!

    05.11.2018 | Besuchsdatum: 24.06.2018

    Kolejni znajomi opowiadając, że mają już ten pokój za sobą rozpływali się z zachwytu, jak świetnie się bawili, jak wszystkie elementy gry są świetne i niepowtarzalne, jak świetnie przebiega gra i jak angażuje scenariusz. Mijały kolejne miesiące, kiedy planowaliśmy się wybrać do Exit19, a w miarę spływania kolejnych świetnych recenzji moje oczekiwania wobec tego pokoju rosły i rosły na tyle, że byłam pewna, że rzeczywistość ich nie doścignie.
    Jak bardzo się cieszę, że okazało się inaczej!
    Pokój przede wszystkim jest bardzo integracyjny, angażujący wszystkie osoby, wiele zależy od dobrej ekipy. Jak się ją ma to świetnie spędzony czas jest gwarantowany. Zdrada w Breslau to pokój, w którym wszystko jest logiczne i ciekawe, gdzie ciężko znaleźć słaby punkt scenariusza.
    Zdecydowanie słusznie wypracowana pozycja w krajowej czołówce.
    Exit19 jest teraz moją ulubioną wrocławską firmą ERową, to co robi ta ekipa zasługuje na owacje.

  • Escape Room Obłęd

    Obłęd
    Exit19.pl
    Wrocław

    Rewelacja!

    05.11.2018 | Besuchsdatum: 02.07.2018

    Klimat oddaje tu każdy najmniejszy element. Historia, jaką pokój opowiada wciąga, a aura grozy utrzymuje się do końca (w naszej ekipie po otworzeniu czegokolwiek ustalaliśmy między sobą, kto otwiera kolejną rzecz, a zarazem jest testerem tego, co dalej).
    Pokój jest logiczny, dzięki czemu przechodzi się go bez frustracji. Równocześnie na każdym kroku zaskakuje w zupełnie nieprzewidywalny sposób.
    To jeden z tych pokoi, w których zwycięstwo smakuje najlepiej :)
    W pięć osób o różnych poziomach wtajemniczenia w ERach wyszliśmy 20 minut przed czasem, więc każda ekipa ma tu szansę na zwycięstwo!

  • Escape Room Dooby Doo

    Dooby Doo
    Fox O'clock
    Wrocław

    Czapki z głów...

    05.11.2018 | Besuchsdatum: 01.09.2018

    ... za oddanie klimatu starszych wersji kreskówki. Rozwiązania techniczno-organizacyjne tego pokoju są osadzone w rzeczywistości Scooby Doo tak mocno, że można poczuć się jak członek ekipy "wścibskich dzieciaków".
    Kreatywność układających scenariusz do tego pokoju sprawia, że to jedno z tych miejsc, których się nie zapomina.
    Wspaniałe przeżycie!

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2