Triss M.
  • Escape Room Przeklęta wyspa

    Przeklęta wyspa
    Escape Project
    Warszawa

    tak jak należy

    10.11.2019 | Besuchsdatum: 09.11.2019

    Super pokój: wystrój, zagadki, obsługa.

    Zdecydowanie polecam.
    Bardzo oryginalnie.
    Czekamy na kolejny pokój.

  • Escape Room Tesla

    Tesla
    Tkalnia Zagadek
    Radom

    Archivbewertung

    Łatwo nie było...

    04.09.2018 | Besuchsdatum: 31.08.2018

    Na kolejny pokój w Domu Kluczy trzeba było dłuuugo poczekać.
    Tesla jest jednak pokojem, na który warto było czekać, choć pokojem specyficznym.

    Plusy:
    - ciekawe, niecodzienne zagadki
    - zagadki stricte związane z tematem
    - duża przestrzeń
    - klimatyczny wystrój
    - prowadzenie gry; możliwość podyskutowania po grze

    Nie mogę powiedzieć, że jestem zachwycona, bo nie do końca leży mi temat pokoju. Absolutnie to nie jest zarzut! Raczej plus, że temat, zagadki i wystrój są spójne. Po prostu trochę mnie te wszystkie wynalazki... onieśmielają ;)

    W każdy razie wszystkim polecam, a fanom Tesli, wynalazków, itp - szególnie.

    Z niecierpliwością czekam na kolejne pokoje w Domu Kluczy!

  • Escape Room Spętani w raju

    Spętani w raju
    Escape Room Tczew
    Tczew

    Pokój, który nas pokonał...

    19.08.2018 | Besuchsdatum: 14.08.2018

    Zainteresowani opiniami, postanowiliśmy wypróbować naszych sił w tym wyjątkowym ze względu na temat, pokoju.

    Niestety, wypadliśmy bardzo marnie.

    To bardzo ciekawy pokój i wart uwagi, po prostu nie trafił w nasz sposób myślenia.

    Wiele bardzo ciekawych rozwiązań i zagadek.
    Warto sprawdzić

  • Escape Room Noc w Las Vegas

    Noc w Las Vegas
    Escape Room Tczew
    Tczew

    Uciekliśmy mafii i zgarnęliśmy główną wygraną.

    19.08.2018 | Besuchsdatum: 14.08.2018

    Pokój ogólnie wart polecenia.
    Może nie należy do tych, które będę jeszcze długo wspominać, ale niczego mu nie brakuje.

    Zróżnicowane zagadki, ciekawe rozwiązania, kłódki + elektronika - wszystko tak, jak należy.
    Do tego miła obsługa.
    Będąc w okolicy - warto zajrzeć.

  • Escape Room Tajemnica starszej pani

    Tajemnica starszej pani
    Escape Room Starogard Gdański
    Starogard Gdański

    Last but not least!

    19.08.2018 | Besuchsdatum: 13.08.2018

    Za jednym razem odwiedziliśmy we dwójkę wszystkie pokoje, ten był ostatni, na deser. Pokój wymiata!
    Nie spodziewałam się, że w niepozornym Stargardzie odwiedzę TAKI pokój. Pokój, który udowodnił, że na niewielkiej przestrzeni, w jednym pomieszczeniu, można przygotować takie maleńkie mistrzostwo.

    Temat, wystrój, zagadki - wszystko na wieli, wielki plus!

    Bardzo jest mi przykro, że firma się zamyka z powodu zbyt małego zainteresowania. Wszystkie pokoje bardzo dobre, rzetelnie przygotowane, a Tajemnica starszej Pani - brak słów. Przy większym nakładzie finansowym w realizację pokoi, taka firma w Warszawie była by w czołówce.

    Starogardczycy - wstyd, że nie odwiedzacie...

    Serdecznie pozdrawiam właścicielkę i mam nadzieję, że nie będzie to dla niej koniec z ER.

  • Escape Room Pokój medyczny

    Pokój medyczny
    Escape Room Starogard Gdański
    Starogard Gdański

    Drugi

    19.08.2018 | Besuchsdatum: 13.08.2018

    Za jednym razem odwiedziliśmy we dwójkę wszystkie pokoje, ten był drugi.

    Wystrój bardzo klimatyczny - gabinet lekarski z czasów PRL-u, a do tego niebanalne zagadki i rozwiązania. I podobnie jak w majsterkowiczu, bardzo dużo zagadek. I, za co wielki plus, wszystkie w temacie. Pokój spójny fabularnie, co zawsze bardzo cenię.

    Podobnie jak w maksterkowiczu: elektroniki bardzo mało, ale zagadki tak zróżnicowane, że nam to nie przeszkadzało.

    Ogólnie pokój nam się bardzo podobał i wyszliśmy bardzo zadowoleni.

  • Escape Room Pokój majsterkowicza

    Pokój majsterkowicza
    Escape Room Starogard Gdański
    Starogard Gdański

    pierwszy z trzech

    19.08.2018 | Besuchsdatum: 13.08.2018

    Za jednym razem odwiedziliśmy we dwójkę wszystkie pokoje, majsterkowicz był pierwszy.

    Choć wystrój nie powala, jest dostosowany do tematu, a zagadek jest... dużo.... bardzo dużo! We dwoje mieliśmy pełne ręce roboty, a 60 min wykorzystaliśmy niemal maksymalnie.

    Elektroniki bardzo mało, ale zagadki tak zróżnicowane, że nam to nie przeszkadzało.

    Ogólnie pokój nam się bardzo podobał i wyszliśmy bardzo zadowoleni.

  • Escape Room Interactive

    Interactive
    Room Escape
    Warszawa

    Hmm...

    01.08.2018 | Besuchsdatum: 30.07.2018

    Ciężko wypowiadać mi się o tym pokoju, gdyż był zdecydowanie inny, a jego inność niekonieczni przypadła nam do gustu, co nie oznacza, że wszystkim się nie spodoba...

    Największy minus, który można obiektywnie określić, to absolutna liniowość. Co prawda ma pewne uzasadnienie fabularne, nie zmienia to faktu, że bardzo tego nie lubimy. Tutaj, jak utknie w jednym miejscu to kompletnie nie ma co rozbić.

    Ponadto 5 osób to zdecydowanie za dużo. Nie można się rozproszyć, trzeba zagadki rozwiązywać po kolei, więc 4 osoby to maks, optymalnie - 3.

    Wystrój - nic specjalnego.

    Zagadki - jak już się rzekło, zupełnie innego typu. Mają swój urok, doceniam, ale były by wg mnie lepsze jako urozmaicenie pokoju, a nie jego baza. Zagadki w innym stylu, zdecydowanie nie naszym.

    Określam pokój jako bardzo trudny, bo dla nas taki był, aczkolwiek myślę, że znajdzie się wiele osób, którym nie sprawi problemu.

    Inna sprawa, że obiektywnie zagadek jest mało, tylko nam jedna zajęła ponad 10 min.

    Dla mnie to nie do końca udany eksperyment, ale dostrzegam jego plusy.

  • Escape Room Spisek Kardynała

    Spisek Kardynała
    Room Escape
    Warszawa

    Misja wykonana

    01.08.2018 | Besuchsdatum: 30.07.2018

    W pokoju byliśmy w 5 osób i każdy miał co robić.

    Wykonanie pokoju na wysokim poziomie. Zagadki zróżnicowane, raczej trudne. Żadnej kłódki. Obsługa profesjonalna.

    Co prawda, bardziej podobał nam się Olimp, natomiast Muszkieterowie również są zdecydowanie godni polecenia.

  • Escape Room Olimp

    Olimp
    Room Escape
    Warszawa

    O, Bogowie!

    15.06.2018 | Besuchsdatum: 14.06.2018

    W moim odczuciu pokój zasługuje na ocenę 11/10!
    Dawno tak się nie bawiłam, dawno żaden pokój aż tak nie spełnił moich oczekiwań!

    Zaczynając od jakości wykonania, poprzez zagadki i rozwiązania techniczne, a na obsłudze kończąc - wszystko doprowadzone do perfekcji.

    Pokój do trudnych nie należy, ale na ilość zadań do wykonania nie można narzekać.
    Co prawda wyszliśmy w 27 min, tym samym pobijając rekord :) ale ile się napracowaliśmy!

    Wielki plus, ze pokój nie jest liniowy, będąc w cztery osoby, cały czas mieliśmy zajęcie, a rozwiązując zagadki w tym tempie, niektóre po prostu mnie ominęły, gdyż często pracowaliśmy w parach przy różnych zadaniach.
    Ponadto pokój jest bardzo spójny tematyczne i fabularnie, co bardzo sobie zawsze cenię.
    I jest logiczny - ani przez moment nie zastanawialiśmy się "co twórcy mieli na myśli".

    Razem z Cyrkiem Dziwadeł, to mój nowy pokój nr 1 w Warszawie!

    Gorąco polecam, zachęcam i śmiem dać gwarancję satysfakcji!

    Nie możemy się już doczekać naszej wizyty w kolejnych pokojach.

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3 4 5 6