Simeon

Simeon

Hallo, ich bin Simeon. Ich habe 65 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

65 Besucht

4 Geplant

Pionier

173 Punkte

150
173 Pkt
225

Alle Bewertungen

Escape Room Se7en
Se7en

Świetny

11.08.19 | Besuchsdatum: 10.08.19

Bardzo dobry pokój, choć trochę wysłużony. Fajna interakcja Mistrza Gry z grupą. Ciekawe zagadki, liniowość wpływająca na niewysoki poziom trudności. Moim zdaniem zdecydowanie nie jest to pokój dla doświadczonych.
Początkująca część grupy wyszła zachwycona, doświadczona część - zadowolona z przejścia ciekawego pokoju.
Polecam.

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Komnata Tajemic
Komnata Tajemic

Liczę na ciąg dalszy przygód z HP w nowej lokalizacji

14.02.19 | Besuchsdatum: 10.02.19

Pokój odwiedzony na ostatnią chwilę. Na szczęście pojawiła się dobra wiadomość, będą nowe pokoje w innej lokalizacji. A ci co jeszcze nie byli w tych jeszcze przez kilka dni otwartych, w te pędy, żeby później nie żałować. Odwiedziliśmy Komnatę we dwójkę. Pokój trudny nie jest, ale współpraca jak najbardziej wskazana. Bawiliśmy się świetnie i czekamy z niecierpliwością na kolejne pokoje.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Koneser
Koneser

Po prostu WOW!

14.02.19 | Besuchsdatum: 10.11.18

Przed odwiedzeniem tego pokoju, miałem mieszane uczucia. Bo tematyka nie do końca do mnie przemawiała. Zdecydowała pozycja w rankingu. I nie zawiedliśmy się, ba, gdy mam wybrać najlepszy z 60 do tej pory odwiedzonych pokoi, wymieniam jednym tchem 3, Koneser jest wśród nich. Idealne jest tutaj wszystko, Fantastyczne różnorodne zagadki, mega oddany klimat, ciąg logiczny zagadek bez zarzutu. Przygoda którą czuje się od pierwszej minuty aż do wyjścia. Satysfakcja z wyjścia ogromna, a to się nie zawsze zdarza. Będąc kolejny raz w Poznaniu na pewno odwiedzę drugi pokój tego ER. Polecam wszystkim, bardzo :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Kuźnia Krasnoluda
Kuźnia Krasnoluda

Tutaj nie da się niżej na 10

14.02.19 | Besuchsdatum: 13.10.18

Ocenianie pokoi w Escape Me jest nudne. Klimat na 10, obsługa na 10, opinia na 10. I tak za każdym razem.
Już nawet nie wiem co napisać, żeby nie kopiować tekstu z ostatniej mojej opinii pokoju tego ER. Wszystko tu gra. Te pokoje po prostu trzeba odwiedzić, wszystkie w tej lokalizacji.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Leśne Trolle
Leśne Trolle

Świetna zabawa

14.02.19 | Besuchsdatum: 14.07.18

Polecam wszystkim. Byliśmy w czwórkę z dwójką dzieciaków w wieku 9-10 lat. Bawili się świetnie, my również ;).
Zachwyt (po raz kolejny w tym miejscu) powoduje, że trzeba odwiedzić trzeci pokój. Poziom trudności idealny dla młodszych. Przemiła obsługa. Świetnie oddany klimat i zagospodarowana przestrzeń pokoju.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Szalony Naukowiec
Szalony Naukowiec

Jest ok

14.02.19 | Besuchsdatum: 10.06.18

W pokoju byłem z dwoma początkującymi osobami, z czego jednej pokój się podobał, drugiej nie zachęcił do dalszych wizyt. Jeżeli o mnie chodzi, pokój jest ok. I tyle. Brak ochów i achów, ale też nie ma się do czego przyczepić. Są lepsze pokoje w tym miejscu i je polecam odwiedzić w pierwszej kolejności.

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 7/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Klub dżentelmenów
Klub dżentelmenów

WOW!

14.02.19 | Besuchsdatum: 29.10.17

Glaubwürdige Bewertung

Świetny pokój! Wszystko w nim grało. Fantastyczna obsługa, super wprowadzenie, ciąg logiczny, bardzo różnorodne i mega ciekawe zagadki. Wystrój bardzo w klimacie. Pokój nie jest łatwy, ale polecam go wszystkim. Naprawdę warto ;)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Jumanji
Jumanji

Ścisłe TOP

13.02.19 | Besuchsdatum: 27.10.17

Glaubwürdige Bewertung

W pokoju byłem dość dawno, zdążyłem po nim odwiedzić kilkanaście kolejnych pokoi, Jednak dalej znajduje się w moim ścisłym prywatnym TOP3, przy czym ciężko wybrać ten najlepszy. We Wrocławiu jest to na pewno Jumanji. W pokoju gra wszystko, klimat - nie widziałem lepiej oddanego. Zagadki - ciąg logiczny bezbłędny, powiązanie z tematyką pokoju - bardziej się nie dało. Poziom trudności - idealny. Generalnie od wejścia do pokoju, aż do wyjścia czuliśmy się jak w filmie. Nigdy wcześniej i nigdy później gra w ER, aż tak mnie nie wciągnęła. Polecam wszystkim, ten pokój trzeba odwiedzić. Po prostu trzeba.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Czarny motylek
Czarny motylek

Bardzo dobry, warty odwiedzenia

13.02.19 | Besuchsdatum: 27.10.17

Glaubwürdige Bewertung

W pokoju byłem dość dawno, sporo mogło się pozmieniać, miejcie to na uwadze. Odwiedzony został jako drugi z pięciu tamtego dnia i siedmiu łącznie podczas weekendu z ER we Wrocławiu. Było kilka które mi spodobały się bardziej, ale było też kilka gorszych. W tamtym momencie był chyba na pierwszym miejscu rankingu wrocławskiego, co, nie po raz pierwszy, spowodowało u mnie że oczekiwania były zbyt duże i sprawiły że czegoś w tym pokoju zabrakło. Niby zagadki logiczne, ciąg zachowany, klimat ok. Jednak zabrakło mi w tym pokoju jakiegoś WOW. Mimo wszystko, zdecydowanie warty polecenia, zwłaszcza że przez ponad rok mogło się dużo na plus pozmieniać i znając ekipę Fox O'clock, dużo się w tym kierunku pozmieniało.
Pozdrawiam i polecam

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Tożsamość
Tożsamość

Zderzenie z inną rzeczywistością

13.02.19 | Besuchsdatum: 27.10.17

Glaubwürdige Bewertung

Wyjazd ze Szczecina i odwiedzenie nowo otwartego pokoju (wtedy) w mieście gdzie możliwości i wymagania są zupełnie inne, to duże zderzenie z rzeczywistością. Rozwiązania, które (na tamten czas) wprawiały nas w osłupienie i co chwilę na naszych twarzach pojawiało się nieme "jak?".
W kwestii ER wszystko poszło do przodu i zdaję sobie oczywiście sprawę, że takie pokoje to teraz standard, zwłaszcza w większych miastach. Jednak Tożsamość odwiedzić zdecydowanie warto. Polecam wszystkim

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Weiter anzeigen