robertszw

robertszw

Hallo, ich bin robertszw. Ich habe 53 Escape Rooms besucht. Meine Lieblingskategorie ist Abenteuer. Ich lade dich herzlich ein, mein Profil durchzulesen. Folge mir oder schreibe mir eine Nachricht, um über Escape Rooms sprechen zu können.

53 Besucht

0 Geplant

Pfadfinder

85 Punkte

50
85 Pkt
100

Alle Bewertungen

Escape Room Wehikuł Czasu - Tajemnica Leonarda
Wehikuł Czasu - Tajemnica Leonarda

Genialna podróż w czasie...

21.02.20 | Besuchsdatum: 20.02.20

Glaubwürdige Bewertung

Pokój, jak każdy Exit.19 genialny, dopracowany ze szczegółami. Jest i elektryka i trochę kłódek. Pokój liniowy, nieraz nagromadzenie zagadek potrafi zmylić, szczególnie tych, którzy chcieliby wszystko rozwiązać już, od razu. W kilku miejscach poziom nawet trudny, każący do myśleć i nie wspominać o tym, co było już wcześniej. Na dodatkowe plusy zasługuje mistrz gry oraz jesteśmy bardzo mile zaskoczeni nowym miejscem Exit.19 gdzie znajduje się pokój. Warto tam pójść nazwy i dla samego klimatu. Ale oczywiście najważniejszy jest pokój, który gorąco polecamy.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Przeklęta wróżba
Przeklęta wróżba

Cóż za wiedźma...

19.02.20 | Besuchsdatum: 18.02.20

Pokój naprawdę warty odwiedzenia. Na sam plus od razu wpływa świetny sposób wprowadzenia do gry, z początku niby zwykle o kłódkach itp. ale później dalsze wprowadzenie z wielkim łaaał. Zagadki niezbyt trudne: przy niektórych może trzeba trochę dłużej się zatrzymać, ale poziom raczej średni. Są kłódki i elektronika. Wystrój pokoju dopracowany z ogromnymi detalami. Obsłucha bardzo fajna, miła i fachowa. Właściwi ludzie na właściwym miejscu. Byliśmy w 3 osoby i świetnie się bawiliśmy wychodząc przed czasem. Gorąco polecamy!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Jaga Baba - historia prawdziwa
Jaga Baba - historia prawdziwa

Jesteś w bajce...

20.10.19 | Besuchsdatum: 14.10.19

Pokój fantastyczny: wystrój bardzo dopracowany pod każdym najmniejszym szczegółem. Pokój bez kłódek, ale za to zagadki świetnie wkomponowane w fabułę, tworzą z nią całość. Zagadki nie dość trudne, nawet udało się wyjść pomijając jedną ☺️ obsługa pokoju na wysokim poziomie. Bardzo fajna, miła i długa rozmowa, zarówno przed, jak i po grze. Gorąco polecamy i czekamy na jakiś nowy pokój.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Ostatni Templariusze
Ostatni Templariusze

Trudno być templariuszem...

24.09.19 | Besuchsdatum: 23.09.19

Pokój nieliniowy, wieloetapowy, wymagający dobrej koncentracji, pamięci i skupienia. Rozwiązywanie klasyczne, praktycznie bez elektroniki z małym wyjątkiem. Sposoby rozwiązywania zagadek często potrafią zatrzymać na dłużej i zmylić nawet tych, którzy mają wiele pokoi na koncie. Wystrój i fabuła bardzo spójne i na wysokim poziomie. Pokój zdecydowanie dla doświadczonych, dość trudny. warto mieć uwagę na wszystko i dobrze współpracować, szczególnie na początku. Obsługa super i świetna rozmowa, zarówno przed, jak i po grze. Polecamy doświadczonym :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Sehr schwer

Escape Room Dzicy Są
Dzicy Są

Bajkowo i prawdziwe złoto....

19.09.19 | Besuchsdatum: 16.09.19

Pokój bardzo fajny, miły i przyjemny. Wystrój genialny, fabuła spójna, zagadki średniej trudności choć niektóre faktycznie zatrzymują na dłużej. Bardzo fajne i miłe zakończenie. Ciekawy sposób podpowiedzi... Gorąco polecamy.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Operacja "Wrocław"
Operacja "Wrocław"

Znowu wyszliśmy na złodziei...

28.08.19 | Besuchsdatum: 27.08.19

Glaubwürdige Bewertung

Udało się ukraść dokumenty... Pokój liniowy więc dla większej liczby osób chyba byłby nudny. Świetne zagospodarowanie miejsca. Zagadki różnego typu. Jest elektryka i są kłódki. Są też zagadki bez zagadek ? które potrafią chwilę zatrzymać. Pokój wart odwiedzenia, jednak zostaje myśl, że czegoś brakowało.

Allgemeine Note: 8/10

Game Master: 9/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Cela
Cela

Można uciec śmierci...

28.08.19 | Besuchsdatum: 27.08.19

Pokój bardzo fajny, świetny wystrój pasujący do tematu, dużo elektryki i dużo myślenia. Początkowo naprawdę ważna i konieczna jest współpraca. Co do zagadek, w pokoju każdy coś znajdzie dla siebie. Świetny dla początkujących, ale i dla bardziej zaawansowanych fajna rozrywka, choć wyszliśmy dużo przed czasem to została myśl, że fajnie by było jeszcze zostać w środku.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Przeklęty Pierścień
Przeklęty Pierścień

Szkoda tego pierścienia

27.08.19 | Besuchsdatum: 26.08.19

Pokój całkowicie nowy, czyli elektryka i tylko ona górą ? wystrój pokoju genialny, choć byliśmy tu jako czwarty pokój z rzędu, to wystrój bardzo różni się od wcześniejszych pokoi firmy. Pokój daje dużo do myślenia. Początek poszedł migiem a potem pojawiły się dwie zagadki, które wstrzymały nas na dłużej. Warto odwiedzić, szczególnie fanom Władcy Pierścieni.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Więzienie
Więzienie

Można zwiewać....

27.08.19 | Besuchsdatum: 26.08.19

Pokój starszy i z wystrojem choć prostym to powiedziałbym realnie odzwierciedla wystrój więzienia. Dla początkujących pokój bardzo fajny. Poszliśmy tam za ciosem po innych pokojach ze względu na naszą sympatię do firmy. Fajnie tam było pójść ze względu na to, że w pokoju konieczne jest sprawdzenie się we wzajemnej współpracy. Dla początkujących świetnych, dla bardziej doświadczonych fajna przerwa w trudnościach. Dlatego też dajemy najwyższą ocenę.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Pokój babci
Pokój babci

Podwójne życie babci

27.08.19 | Besuchsdatum: 26.08.19

Pokój typowo dla początkujących, choć poszliśmy do niego jako doświadczeni. Pokój sympatyczny, oparty na tradycyjnych kłódkach ale z kilkoma naprawdę fajnymi pomysłami na ukrycie przejścia dalej. Po malutku odkrywamy co za babcię mamy i faktycznie, niezła babka. Bardzo fajna fabuła. Choć wyszyliśmy na dużo przed czasem polecamy wszystkim. Fajnie jest nieraz odświeżyć sobie myślenie na poziomie podstawowym, bez zastanawiania się czy to czasem nie za proste.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Weiter anzeigen