Anita P. 7
  • Escape Room Napad na bank

    Napad na bank
    Akcja Ewakuacja nr 1 Warszawa
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    Niby wszystko super, ale jednak czegoś zabrakło

    07.10.2019 | Besuchsdatum: 06.10.2019

    To była nasza pierwsza wizyta w Akcja Ewakuacja (i od razu zaznaczam, że drugi pokój na pewno też sprawdzimy). Samo wejście do lokalu wygląda bardzo zachęcająco. Miła odmiana po wszystkich magazynach i piwnicach :) Sam pokój zaskakuje sposobem prowadzenia rozgrywki. Pojawiają się elementy, których do tej pory nie spotkaliśmy (mimo wielu odwiedzonych ER). Byliśmy we czwórkę i mimo fajnego pomysłu całość zajęła nam jakieś 40 min. Nie mieliśmy też żadnej podpowiedzi. W naszej opinii pokój jest po prostu zbyt prosty. Brakowało czegoś, może jeszcze kilku zagadek. Jakiegoś zaskoczenia. Czegokolwiek. Poszło po prostu za szybko. I czujemy niedosyt. Niemniej uważam, że na przykład dla totalnie początkujących graczy powinno być akurat.

  • Escape Room Osadzeni w Bunkrze

    Osadzeni w Bunkrze
    8 Gates Escape Room
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    Autentyczny klimat bunkra

    16.09.2019 | Besuchsdatum: 15.09.2019

    Byliśmy w tym pokoju we czwórkę i wydaje mi się, że to maksymalna liczba osób, żeby nie zrobił się tłok. Nawet we czwórkę momentami było ciasno. To jednak nic w porównaniu z pozytywami! Samo wprowadzenie do historii jest niesamowite. Z czymś takim jeszcze się nie spotkałam. Zagadki w większości są naprawdę ciekawe. Chociaż nie ukrywam, że ostatnia zagadka jest bardzo czasochłonna i mam wrażenie, że jednak za mocno przekombinowana. Ale potwierdzam - jej rozwiązanie daje ogromną satysfakcję. Nam udało się wyjść z bunkra kilka minut przed czasem i nie potrzebowaliśmy żadnej podpowiedzi. Bawiliśmy się przednio, więc z czystym sumieniem polecamy. Ale niekoniecznie jako pierwszy wybór, bo może okazać się za trudny :)

  • Escape Room Muzeum okultyzmu Państwa Warren

    Muzeum okultyzmu Państwa Warren
    Exciting Escape Room
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    Zawsze chciałam zajrzeć do Warrenów

    09.09.2019 | Besuchsdatum: 08.09.2019

    Usłyszeliśmy, że pojawił się w Warszawie nowy pokój, do tego utrzymany w konwencji horroru, więc oczywiście musieliśmy go odwiedzić. Widać bardzo dobry pomysł. Zdarzyło mi się nawet dwa razy krzyknąć ze strachu ;) Z tego, co mówiła obsługa, z czasem okazji do krzyku będzie więcej. Same zagadki są całkiem ciekawe, aczkolwiek moim zdaniem za dużo kłódek, za mało innowacyjnych rozwiązań, które lubię najbardziej :) Jest też sporo liczb i trochę matematyki. Ja miałam poczucie, że to taki klasyczny pokój w starym stylu. Stąd też nie maksymalna ocena. Ale warto pokój odwiedzić, bo przechodzenie go daje dużo frajdy.

  • Escape Room Legenda Miecza

    Legenda Miecza
    Wyjście Awaryjne
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    Średniowieczny klimat!

    09.09.2019 | Besuchsdatum: 01.09.2019

    To była nasza trzecia wizyta w Wyjściu Awaryjnym. Myślałam, że po piramidzie i łodzi podwodnej nic mnie już nie zaskoczy. Bałam się też, że Legenda Miecza będzie najsłabsza. Ach, jakże się pomyliłam. Ten pokój nie zawodzi! Widać w nim ogrom włożonej pracy. Zagadki nie są bardzo trudne, ale niecodzienne i wymagające spostrzegawczości. Krótko mówiąc trzyma poziom. Naprawdę warto odwiedzić także ten pokój :)

  • Escape Room NAUTILUS: Podmorska Przygoda

    NAUTILUS: Podmorska Przygoda
    Wyjście Awaryjne
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    Niesamowity klimat

    26.08.2019 | Besuchsdatum: 25.08.2019

    To nasz drugi pokój w Wyjściu Ewakuacyjnym. Po Piramidzie myśleliśmy, że lepiej być nie może, a okazało się, że Nautilus trzyma poziom! Zagadki są bardzo ciekawe i zróżnicowane. Nas zatrzymała jedna, na której rozwiązanie za nic w świecie byśmy nie wpadli bez podpowiedzi. Bawiliśmy się świetnie i na pewno odwiedzimy jeszcze Średniowiecze ;)

  • Escape Room W cieniu piramid

    W cieniu piramid
    Wyjście Awaryjne
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    Egipskie noce!

    19.08.2019 | Besuchsdatum: 18.08.2019

    To nasz pierwszy pokój w Wyjściu Awaryjnym, ale na pewno nie ostatni. Egipski pokój jest dopracowany w każdym szczególe. Klimat w środku jest mega wciągający! Byliśmy we czwórkę i mysle, że to optymalna liczba osób. Jesteśmy pod ogromnym wrażeniem tego pokoju! I polecamy każdemu :)

  • Escape Room Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa

    Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa
    Escape Room Majdańska 18 Warszawa
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    Świetny!

    05.08.2019 | Besuchsdatum: 04.08.2019

    Udało nam się wyjść 14 min przed czasem. Zagadki są bardzo różnorodne i wymagające spostrzegawczości. Historia ciekawa, co nie zawsze się zdarza :)

  • Escape Room Tajemnica starej kamienicy

    Tajemnica starej kamienicy
    Escape Room Majdańska 18 Warszawa
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    To było naprawdę coś!

    05.08.2019 | Besuchsdatum: 28.07.2019

    Klimat tego pokoju jest naprawdę niesamowity! Trzyma w napięciu od początku do końca i ani na chwilę nie zwalnia :) Zagadki są bardzo różnorodne i przemyślane. A po każdym kroku jest znowu coś zaskakującego :)

  • Escape Room Chata Wiedźmy

    Chata Wiedźmy
    Escape Room Majdańska 18 Warszawa
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    Tajemnicza chata

    22.07.2019 | Besuchsdatum: 21.07.2019

    To nasz pierwsza wizyta w tej lokacji. Byliśmy we troje i już był momentami tłok, więc nie polecamy chaty dla czterech osób :) Zagadki są ciekawe, klimat zachowany, pojawia się też sporo niecodziennych rozwiązań. Udało nam się wyjść pięć minut przed czasem, więc na plus. Chociaz naszego osobistego rekordu nie pobiliśmy. Minusem jest tylko brak klimy, więc trzeba się przygotować na gorącą atmosferę.

  • Escape Room Złoto nazistów

    Złoto nazistów
    Black Cat Escape Room
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    W poszukiwaniu zaginionego złota

    16.07.2019 | Besuchsdatum: 14.07.2019

    Była to nasza druga wizyta w Czarnym Kocie. Weszliśmy we trójkę zachęceni dobrymi opiniami i... nie zawiedliśmy się! Pokój jest bardzo przemyślany i urządzony niezwykle klimatycznie. Mało kłódek, dużo zagadek, które - jak dla nas - były nieoczywiste. To bardzo duży plus. Dodatkowym atutem jest oczywiście obsługa (w naszym przypadku Nikola), która wprowadziła nas w historię, a po naszym wyjściu odbyła z nami ciekawą rozmowę :) No i muszę nas pochwalić - udało nam się pobić nasz osobisty rekord i wyszliśmy z pokoju 14 minut przed czasem :D

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2