Anita P. 7
  • Escape Room Ultimatum: Live or Die.. Make Your choice

    Ultimatum: Live or Die.. Make Your choice
    House Escape
    Warszawa

    Tego się nie spodziewałam

    07.02.2020 | Besuchsdatum: 22.12.2019

    Nie jest to na pewno najlepszy pokój, w jakim byliśmy, ale za niecodzienne podejście do tematu ER zasługuje na dychę. Byliśmy w piątkę i - prawie - każdy miał co robić ;) Sam początek jest naprawdę mocny i podnosi adrenalinę. Pojawiają się tutaj wybory i współpraca, co nie jest zbyt częste przy ER.

    Bardzo trudno jest tutaj napisać cokolwiek, bo warto spróbować samemu i nie czytać spoilerów. Ach! Jeżeli ktoś z grupy wyjątkowo mocno się boi wejścia, warto wtedy porozmawiać z obsługą. Uspokoi i weźmie pod uwagę lęki :)

    Zagadki nie należą do najłatwiejszych, więc ja nie polecałabym tego pokoju całkowicie początkującym. Ale wyjście daje bardzo dużo satysfakcji :)

  • Escape Room Olimp

    Olimp
    Room Escape
    Warszawa

    Warto odwiedzić

    07.02.2020 | Besuchsdatum: 01.12.2019

    To była nasza pierwsza wizyta w RoomEscape i - jak się później okazało - nie ostatnia. Dobrze wybraliśmy pierwszy pokój tej firmy. Olimp zrobił na nas bardzo dobre wrażenie. Dodam, że byliśmy we czwórkę i każdy miał co robić.

    Klimat Grecji jest bardzo fajnie oddany, chociaż oczywiście mogłoby być lepiej. Zagadki są logiczne i nie za trudne. A jedna atrakcja robi piorunujące wrażenie :D Tego trzeba więcej w ER!

    Pokój jest naprawdę godny polecenia. Powinien sprawić sporo radości także w miarę początkującym grupom. Dychy nie daję, bo zabrakło mi jednak trochę klimatu.

  • Escape Room Gniew Olimpu

    Gniew Olimpu
    Break The Brain
    Bydgoszcz

    Odwiedziny na Olimpie

    07.02.2020 | Besuchsdatum: 14.12.2019

    To był nasz trzeci pokój jednego dnia. Dwa poprzednie były genialne, ten okazał się nieco słabszy. Scenografia nie jest na tak wysokim poziomie jak na przykład Freakshow i nie ma też takiej immersji. Co jest dla nas sporym zaskoczeniem, bo temat greckiej mitologii jest całkiem sympatyczny. Od samego początku szło nam słabo. Jedna z zagadek kompletnie nas rozwaliła i generalnie nie potrafiliśmy zrozumieć jak działa :) Co myśmy się przy niej nie nakombinowali. W końcu się na szczęście udało. Poza nią zagadki są całkiem przyjemne i logiczne.

    Niestety jedna z kłódek była zawieszona odwrotnie i nie byliśmy w stanie wpisać kodu. Potrzebna była interwencja z zewnątrz i - nie ukrywam - zepsuło nam to trochę końcówkę. Stąd też nieco niższa ocena.

    Wiemy jednak, że Break the Brain ma dobre pokoje i na pewno jeszcze odwiedzimy inne w tej lokalizacji :)

  • Escape Room Freakshow

    Freakshow
    Break The Brain
    Bydgoszcz

    Prawdziwe szaleństwo

    07.02.2020 | Besuchsdatum: 14.12.2019

    Słyszeliśmy o tym pokoju wiele dobrego, ale nie myśleliśmy, że może być aż tak dobrze. Od momentu zamknięcia za nami drzwi wsiąkliśmy w klimat. Wystrój pasuje idealnie do Freakshow, a atrakcje, jakie czekają w środku trzeba po prostu sprawdzić samemu. Ciężko jest tutaj powiedzieć cokolwiek, żeby nie spoilerować. Dodam tylko, że trzeba mieć nerwy ze stali ;)

    Zagadki same w sobie są proste i osobom, które mają już jakieś doświadczenie nie powinny sprawić żadnych problemów. My wyszliśmy (we dwoje) sporo przed czasem, a nie spieszyliśmy się jakoś specjalnie. Wróciłabym ponownie dla samego klimatu :)

    Okazuje się, że Bydgoszcz to naprawdę stolica ER.

  • Escape Room Superheroom

    Superheroom
    Mr Lock Escape Room
    Bydgoszcz

    CZAD!

    07.02.2020 | Besuchsdatum: 14.12.2019

    O tym pokoju słyszeliśmy wręcz legendy. Skoro więc mieliśmy wybrać się do Bydgoszczy nie mogło go zabraknąć na naszej liście. Od samego wejścia do budynku można poczuć klimat tego, co nas czeka. Mistrz Gry jest tak pozytywnie zakręcony, że zaraża energią na maksa! Kiedy zostaliśmy wprowadzeni w fabułę ruszyliśmy do akcji... I potem było jeszcze lepiej. Takiego startu żadne z nas się nie spodziewało. Emocje i realizm na najwyższym poziomie.

    Byliśmy we dwoje, więc podeszliśmy do pokoju - jak zawsze - metodycznie. Zagadka po zagadce, krok po kroku. Udało nam się wyjść jakieś 15 minut przed czasem, ale bawiliśmy się GENIALNIE! Stopień dopracowania tego pokoju jest niesamowity. Atmosfera, jaka w nim panuje również. Cieszyliśmy się jak dzieci w każdej minucie.

    Ale jest jeden minus! Mr Lock ma tylko Superheroom, a my byśmy bardzo chcieli jeszcze wrócić!

  • Escape Room Przeklęty Obraz

    Przeklęty Obraz
    Black Cat Escape Room
    Warszawa

    W pokoju artysty

    07.02.2020 | Besuchsdatum: 08.12.2019

    Pokój wciąga od pierwszej chwili. Niektóre zagadki mogą okazać się zbyt trudne dla całkowicie początkujących, ale nam ich rozwiązywanie dało dużo satysfakcji. Nie jest to najprostszy pokój, trzeba jednak momentami wysilić szare komórki. Fabularnie - jak zwykle w Black Cat - świetnie. Scenografia również świetna, mimo że pokój wydaje się uboższy od Złota Nazistów czy Domu Mordercy. Ma to jednak swój klimat i nie zawodzi.

    No i obsługa - Nikola jak zawsze wprowadziła nas w świetny nastrój i zaopiekowała się nami na najwyższym poziomie.

  • Escape Room Sex room

    Sex room
    Black Cat Escape Room
    Warszawa

    Rekordowe tempo

    07.02.2020 | Besuchsdatum: 08.12.2019

    Sex Room to pokój idealny dla większych grup lub osób początkujących w temacie. Nie ma co ukrywać - jest bardzo prosty. My weszliśmy po rekord i udało nam się pobić nasz osobisty. Było to w pełni satysfakcjonujące doświadczenie. Dlaczego? Bo historia jest kompletna, scenografia BARDZO realistyczna, a zagadki logiczne.

    Genialnym uzupełnieniem tego pokoju była nasza GM czyli Nikola, którą serdecznie pozdrawiamy! Nie możemy doczekać się kolejnego ER w Kocie.

    Jedno oczko z ogólnej oceny odpadło, bo mimo świetnej zabawy, do naszej czołówki trochę zabrakło :)

  • Escape Room Pasażer

    Pasażer
    Akcja Ewakuacja nr 1 Warszawa
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    Niesamowite wrażenia!

    07.02.2020 | Besuchsdatum: 24.11.2019

    W Pasażerze byliśmy we czwórkę. Wybraliśmy wersję z doładowaniem i to był strzał w dziesiątkę! To uczucie, kiedy zaczyna się rozgrywka, jest niezapomniane. Immersja poziom hard! Realizm, oprawa, obsługa i zagadki na najwyższym poziomie. Powiem tam - bawiliśmy się przednio :D

  • Escape Room Kopalnia węgla

    Kopalnia węgla
    Exciting Escape Room
    Warszawa

    Glaubwürdige Bewertung

    Umorusani węglem

    01.11.2019 | Besuchsdatum: 20.10.2019

    W pokoju byliśmy we czwórkę. Był to nasz któryś z kolei pokój. Dlaczego kopalnia? Byliśmy w tej firmie w pokoju Warrenów i zrobił na nas bardzo dobre wrażenie. Postanowiliśmy więc dać też szansę kopalni. I słusznie. ER jest bardzo dopracowany i można poczuć się jak w prawdziwej kopalni. Zagadki są dosyć zróżnicowane i trzeba przy nich ruszyć głową, chociaż nie ukrywam, że przy naszym doświadczeniu nie mieliśmy z nimi raczej problemów. Wyjść nam się udało jakieś 15-20 minut przed czasem, ale nie mieliśmy wrażenia, że jakoś strasznie szybko nam to minęło. Ten pokój jest dużo łatwiejszy od Warrenów, zagadek jest chyba też mniej. Myślę więc, że spokojnie nada się dla mniej doświadczonych grup. Jeżeli chcecie odwiedzić ten pokój, to warto się pospieszyć, bo podobno może się niedługo zamykać :( Mam nadzieję, że na jego miejsce powstanie kolejny warty odwiedzenia ER!

    PS. Podobno da się wyjść bez ubrudzenia węglem, ale przecież w tym jest najwięcej radochy :D

  • Escape Room Kolonizacja Marsa

    Kolonizacja Marsa
    Świat Zagadek
    Warszawa

    Kolonizacja zakończona sukcesem

    01.11.2019 | Besuchsdatum: 27.10.2019

    W pokoju byliśmy we czwórkę. Wybraliśmy go, bo bardzo zaciekawiła nas tematyka i nietypowe podejście do tematu ER. Bo wiecie - w tym pokoju nie chodzi o to, żeby z niego uciec. Kiedy weszliśmy do środka, poczuliśmy się od razu jak w laboratorium. Pierwsze zagadki poszły gładko, ale później zaczęły się schody. Ostatecznie udało nam się skończyć chyba nawet chwilę przed czasem, ale nie było tak łatwo mimo sporego doświadczenia. Dlaczego? Bo zagadki są dosyć nieoczywiste, a jedna jest nawet zręcznościowa (ale do przejścia, nie zniechęcajcie się). Pokój jest bardzo dopracowany i daje dużo radochy :) Obsługa jest pomocna, miła i mega sympatyczna! Polecamy gorąco każdemu, kto szuka odmiany w świecie ER.

Mehr Bewertungen anzeigen: 1 2 3