Cosette

Cosette

Zabawa to podstawa :)

Escape room poznałam pod koniec 2017 roku dzięki mojej przyjaciółce. To na prawdę wciąga! Powolutku odkrywam kolejne wspaniałe miejsca... [więcej]

49 Besucht

20 Geplant

Pfadfinder

68 Punkte

50
68 Pkt
100

Alle Bewertungen

Zurück zur Liste

Escape Room Tajemnica Atlantydy
Tajemnica Atlantydy

Ale jak to możliwe!

15.09.18 | Besuchsdatum: 04.08.18

Cosette 49 Bewertungen

Byłam jednocześnie rozłożona na łopatki, jak i czułam lekkie niesmaczki. No, ale ja o tych dobrych. Pokój wystrojem był rewelacyjny, dużo ukrytych pomieszczeń. W niektórych momentach nie mogłam pozbierać szczęki z podłogi. Zagadki mega na wysokim poziomie. Wybraliśmy liniową wersję pokoju, ale potem miałam wrażenie, że obie opcje się zlały ze sobą. System podpowiedzi, no no brawo! Trzeba być cierpliwym i dokładnym, bo przez pośpiech tracimy cenne minuty, a okazuje się, że dobrze robiliśmy, tylko za krótko coś przytrzymywaliśmy. Wrażenia ogólne bardzo dobre. Obsługa miła i pomocna. Można śmiało atakować :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Oddział psychiatryczny
Oddział psychiatryczny

Dreszczyk na plecach był przed...

15.09.18 | Besuchsdatum: 17.02.18

Cosette 49 Bewertungen

Czytając o tym pokoju miałam stracha, szczególnie, że był to mój drugi w karierze er. A wprowadzenie nas do pokoju dodało jeszcze emocji. To akurat było super! Już mi serce wali, strach w oczach, wchodzę... no i się zawiodłam, ale w sumie ominął mnie zawał serca :D Sceneria mogłaby być bardziej straszna, jak na oddział psychiatryczny. Zagadki wymagały dużej koncentracji i przemyślenia. W 3 osobowej grupie dałyśmy radę wyjść 11 min przed czasem, czyli nie było tak trudno, biorąc pod uwagę, że nasza jedna towarzyszka nie była w żadnym wcześniej pokoju. Obsługa tak sobie, wtedy byłam świeżakiem i nie wiedziałam, jak mam to ocenić. Teraz wiem, że Pani źle się zabrała za nas. O wszystko trzeba było samemu się wypytać. Mam mieszane uczucia, ale warto zobaczyć, to zawsze nowe doświadczenie.

Allgemeine Note: 7/10

Game Master: 7/10

Klima: 7/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Statek Piracki
Statek Piracki

Ahoj przygodo!

15.09.18 | Besuchsdatum: 16.07.18

Cosette 49 Bewertungen

Byłam pod wielkim wrażeniem tego pokoju. Wystrój, rekwizyty i te zakamarki. MEGA! Zagadek cała masa i to na różnym stopniu trudności. Do dziś nie wiem, którymi drzwiami weszliśmy :D Szkoda, że Mistrz gry wziął nas za takich nieudaczników, że dawał nam gotowe kody, przecież w końcu byśmy dali radę je sami rozwiązać, po dobrej podpowiedzi ;) Ale ogólnie warto przeżyć taką piracką przygodę :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Pokonaj Gargamela
Pokonaj Gargamela

Smerfy!

15.09.18 | Besuchsdatum: 16.04.18

Cosette 49 Bewertungen

Coś wspaniałego, bardzo sympatyczny pokój, klimatyczny, wystój jak z bajki :) Super! Wydawało się, że będzie tak łatwo, a tu Gargamel nie chciał się poddać :) Ciekawe zagadki, fajnie rozmieszczone i bardzo kreatywne. Pokój liniowy, dla początkujących i doświadczonych na pewno świetna zabawa. Mistrz gry pomocny i sympatyczny. Na pewno warto się wybrać do tego pokoju.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Uprowadzona I: Ostatni Ślad
Uprowadzona I: Ostatni Ślad

Mi się bardzo podobał :)

15.09.18 | Besuchsdatum: 24.05.18

Cosette 49 Bewertungen

Pokój bardzo sympatyczny, zaskakuje wystrojem, bo spodziewałam się czegoś innego, a tu takie zaskoczenie (oczywiście miłe :) Byłam w nim z moją mamą, dla której był to pierwszy er. Jak najbardziej dla początkujących, mama była zachwycona i od razu polubiła, tę opcję rozrywki. Zagadki fajnie dopasowane do poziomu początkującego, ale można było też się nieźle nagłowić. Dzięki Mistrzowi gry mieliśmy świetną atmosferę podczas zabawy. Podpowiedzi były bardzo fajnie naprowadzające, a po wyjściu na spokojnie porozmawialiśmy. Wyniosłyśmy miłe wspomnienia, no i było o czym debatować cały wieczór :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Pokój Czarnego Pana
Pokój Czarnego Pana

No to się wkręciłam :)

15.09.18 | Besuchsdatum: 20.10.17

Cosette 49 Bewertungen

Mój pierwszy er! Więc, cóż mogę pisać - dla mnie bomba. Tak szczerze, to dla początkującej osoby bardzo przyjemny pokój. Atmosfera w pokoju, jak i wystrój przeniesiony prosto z książek o Harrym. Zagadki bardzo ciekawe, dużo kłódek, ale też ciekawa elektronika. Mistrzyni gry mega sympatyczna i pomocna, wszystko mi objaśniła, jak należy. Trzeba koniecznie odwiedzić!

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Czaszka Przeznaczenia
Czaszka Przeznaczenia

Podróż w czasie

15.09.18 | Besuchsdatum: 16.03.18

Cosette 49 Bewertungen

Pokój klimatyczny, wystrój bardzo fajny, elementy dobrze dobrane do odzwierciedlania atmosfery, w jaką mamy się wczuć. Dużo elementów, które warto szukać wszędzie, naprawdę nawet w najmniejszych i najdziwniejszych zakamarkach. Zagadek sporo i bardzo ciekawe. Pokój nieliniowy, więc momentami mieliśmy naprawdę ciężkie zadanie, żeby dojść do ładu. Niestety niektóre elementy przydatne do rozwiązywania zagadek mocno zniszczone i czasami nieczytelne. Raczej do wymiany. Mistrz gry trochę mnie zawiódł. Nie poczułam chęci zaangażowania w wprowadzenie nas w klimat gry. Za to w podpowiadaniu wypadł bardzo dobrze, a po wyjściu na szczęście była już lepsza integracja. Dla mnie osobiście pokój był mega wyzwaniem i super doświadczeniem (mój pierwszy nieliniowy). Polecam!

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 8/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Mały PRL
Mały PRL

Było jak u babci :)

13.09.18 | Besuchsdatum: 18.08.18

Cosette 49 Bewertungen

Weszłam i od razu mówię: U mojej babci są takie meble, ale super! Każdy szczegół, każda rzecz była z tamtych czasów. Pokój nieliniowy, w 3 osoby spokojnie daliśmy radę. Obsługa była bardzo sympatyczna i pomocna :)
Polecam, jeżeli ktoś z młodszego pokolenia chcę zobaczyć, jak to było "kiedyś".

Berichte anzeigen (1)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Superheroom
Superheroom

Mega!

13.09.18 | Besuchsdatum: 21.07.18

Cosette 49 Bewertungen

Pokój świetnie skonstruowany. Bardzo fajne wrażenia. Zagadki bardzo ciekawe, aczkolwiek przewaga elektroniki. Pokój na, co najmniej 3-4 osoby, dwóm osobą może być ciężko. Pokój nieliniowy, więc można zająć się spokojnie kilkoma rzeczami na raz. Mistrz gry wymiata! Wprowadza taki klimat, że da się uwierzyć w siły nadprzyrodzone.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer