Cosette

Cosette

Zabawa to podstawa :)

Escape room poznałam pod koniec 2017 roku dzięki mojej przyjaciółce. To na prawdę wciąga! Powolutku odkrywam kolejne wspaniałe miejsca... [więcej]

49 Besucht

20 Geplant

Pfadfinder

68 Punkte

50
68 Pkt
100

Alle Bewertungen

Zurück zur Liste

Escape Room Seryjny morderca
Seryjny morderca

Czy to, aby na pewno tu?

13.12.19 | Besuchsdatum: 27.11.19

Cosette 49 Bewertungen

Ooo drzwi, schowajmy się. To nie był dobry pomysł, pokój okazał się zasadzką. Zagadki w nim ukryte sprawiły nam nie lada trudności, aczkolwiek były bardzo ciekawe. Całość przechodziło się z ogromnym dreszczem emocji. Na szczęście uciekliśmy, a morderca dalej robi swoje... Więc macie szanse go schwytać. Powodzenia...

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 9/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Krwawa Rzeźnia
Krwawa Rzeźnia

Co ja tu robię?

21.11.19 | Besuchsdatum: 16.11.19

Cosette 49 Bewertungen

Czekałam z niecierpliwością na ten dzień, kiedy przekroczę drzwi Krwawej Rzeźni. Nie sądziłam, że popełnie taki błąd... Dzięki niesamowitemu Mistrzowi Gry, człowiekowi, który po prostu został stworzony do tego zadania, już samo wejście do pokoju stało się szaleństwem. Potem przyszedł czas lekkiej frustracji nad pewną złożoną zagadką, ale po osiągnięciu celu nastąpił rozpęd w grze. Pokój mega klimatyczny, zaskakujący i wpędzający w ogromne poczucie strachu. Taki miał być, nie dla osób o słabych nerwach, ale jednocześnie obowiązkowy do odwiedzenia w Gdańsku, szczególnie ze względu na Mistrza Gry :) Szacuneczek!

Allgemeine Note: 9/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Klątwa starej wiedźmy
Klątwa starej wiedźmy

Czas zająć się Widźmą

25.10.19 | Besuchsdatum: 23.10.19

Cosette 49 Bewertungen

Jak można być nieszczęśliwym, skoro dookoła tyle wspaniałych escapów? Poszliśmy, więc uświadomić Wiedźmę o tym i przy okazji poszperać w jej przepisach :) W chatce było tak uroczo, że najlepiej zostałabym jeszcze troszkę, no ale niestety nam się spieszyło. Niech ta słodkość Was nie zwiedzie, chatka kryła wiele zagadek, które były na różnym poziomie trudności, jednocześnie bardzo fajnych i ciekawych. Na szczęście udało się nam i możemy dalej cieszyć się kolejnymi pokojami. Obsługa bardzo sympatyna i poświęcająca nam dużo czasu. Wielka szkoda, że pokój jest zamykany :( kto ma jeszcze okazje to pędzikiem do Galerii :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Obłęd
Obłęd

Gdzie jestem? Gdzie reszta?

25.10.19 | Besuchsdatum: 23.10.19

Cosette 49 Bewertungen

Chcieliśmy tylko pomóc... a sami staliśmy się ofiarami. Coś się stało, nie wiem gdzie są pozostali. Bez na prawdę, ale to na prawdę dobrej komunikacji niczego nie możemy zrobić. Pokój sprawił, że jak już wyszłam to się cała trzęsłam, więc spełnił swoje zadanie i moje oczekiwania. A zadań było bardzo dużo i to na różnym poziomie, bardzo dobrze zorganizowanych i wykorzystujących nasze wszelkie umiejętności. Będąc w 3 osobowej grupie to troszkę mało, szczególnie na początku. Lepiej nie bać się samemu... Na szczęście czuwała na nami nieoceniona Mistrzyni, której bardzo dziękujemy za wspaniale poświęcony nam czas. Niedługo wrócimy :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Schwer

Escape Room Gniew Olimpu
Gniew Olimpu

Odwiedziny u Hadesa

25.10.19 | Besuchsdatum: 23.10.19

Cosette 49 Bewertungen

Ratowanie świata stało się naszą pasją :) Po raz kolejny podjęliśmy się tej walki i oczywiście udało się. Ale Bogowie cały czas próbowali udaremnić nam to zadanie. Stawiali na naszej drodze zagadki różnego rodzaju, znalazły się kłódki jak i dużo ciekawsze elektroniczne mechanizmy, przez co mieliśmy dużo do zrobienia. Przekraczając bramy pokoju znaleźliśmy się w wspaniałych egipskich czasach, które były idealnie odzwierciedlone z naszymi wyobrażeniami.
Nasza Prowadząca była przesympatyczna i ugościła nas bardzo serdecznie :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room W krainie Trolli
W krainie Trolli

Idąc przez las...

19.10.19 | Besuchsdatum: 17.10.19

Cosette 49 Bewertungen

Jeżeli macie ochotę być w innej krainie, która jest mega urocza, to koniecznie się wybierzcie do tego pokoju. Jest boski. Poziom oznaczony dla początkujących, ale nie dajcie się zwieść są też zagadki dosyć trudne i jak to się też często zdarza można pokombinować pewne rzeczy. System podpowiedzi rewelacyjny. Zabawa w pokoju była wspaniała, dlaczego trzeba koniecznie go zobaczyć, szczególnie że mówimy tu o Domu Kłódek, obok którego nie można przejść obojętnie. Obsługa jak zawsze rewelacyjna.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room Tajemnica Strefy 51
Tajemnica Strefy 51

Misja wykonana

19.10.19 | Besuchsdatum: 17.10.19

Cosette 49 Bewertungen

Nowiutki pokój na Toruńskim rynku, więc nie można było go ominąć. Zaskakujące wprowadzenie i jeszcze ciekawszy początek gry. Pokój na pewno pozwoli na odkrycie nowych niespotykanych dotąd zagadek przede wszystkim w typie elektoronicznym. Wrażenia z pokoju bardzo pozytywne, bawiłyśmy się super, w grupie 2 osobowej spokojnie dałyśmy radę. Warto tu wpaść i odkryć tajemnicę :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Plan na włam
Plan na włam

Działo się

28.09.19 | Besuchsdatum: 25.09.19

Cosette 49 Bewertungen

Ostatni zbadany przez nas pokój w tej firmie i dzięki niemu nasz życiowy rekord bez podpowiedzi :) Po ucieczce z "Celi nr 4" zostaliśmy zwerbowani do poważnego zadania. W końcu z czegoś trzeba żyć. Tak, więc wpadliśmy do kasyna na rabunek. Zagadki po raz kolejny nas zaskoczyły oryginalnością, mechanizmami i sprawiły nam niezłą frajdę. Można śmiało dzielić się zadaniami, każdy znajdzie coś dla siebie.
Koniecznie trzeba tu zajrzeć, całe Wyjście Awaryjne jest tego warte.
Czekam z niecierpliwością na kolejny pokój :)

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Escape Room Cela nr 4
Cela nr 4

Uciekaj, czas goni

28.09.19 | Besuchsdatum: 25.09.19

Cosette 49 Bewertungen

Mówili, że pokój już jest dłużej na rynku, że może nie być tego efektu "wow", ale to wszystko okazało się na szczęście tylko słowami. Efekt był! . Pokój bardzo fajny, przyjemny, fabuła super. Było sporo zagadek z ciekawymi rozwiązaniami, całość super się łączyła. Bawiliśmy się świetnie. Mistrzyni Gry bardzo sympatyczna :)
Polecam odwiedzić ten pokój, szczególnie na pierwszy raz, bo jest kilka smaczków, które wciągają.

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Leicht

Escape Room W cieniu piramid
W cieniu piramid

Piamidy mają swoją tajemnicę

27.09.19 | Besuchsdatum: 25.09.19

Cosette 49 Bewertungen

Wyprawa do piramid pochłonęła nas całkowicie. Po wyjściu nie dowierzaliśmy, że faktycznie tam byliśmy, to co się wydarzyło w ciągu tej godziny, było jakby z innego wymiaru. Wystrój taki, że nie mogę pozbierać szczęki z podłogi, fabuła genialna, po prostu najlepszy pokój w jakim kiedykolwiek byłam. Po poprzednich pokojach z Wyjścia Awaryjnego, można było się spodziewać czegoś super, ale to było po prostu NIESAMOWITE! Całość współgra w każdym calu, każdy szczegół jest potrzebny w czasie gry. Jeżeli macie stałą ekipę, to będziecie umieli dzielić się rolami, bo jest co robić.
Mistrzyni Gry rewelacyjna, przywitała nas bardzo serdecznie, poświęciła nam dużo czasu i po wyjściu z pokoju dokładnie oprowadziła nas jeszcze raz, a my z nie mieliśmy ochoty wyjść.
Dziękujemy za wspaniałą przygodę. Na 1 rocznicę podbojów er w naszej stałej drużynie nie mogliśmy wybrać lepszego prezentu, jak tylko pokoje w WE.
Pozdrawiamy serdecznie :) Najbardziej "zawiedziona" ekipa :D

Allgemeine Note: 10/10

Game Master: 10/10

Klima: 10/10

Schwierigkeitsgrad: Mittel

Weiter anzeigen